Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Гу- гу :D
    Се спремам на кафе со пријателка иако надвор имаше до пред малку потоп од дожд.
    Ама нема да ме предомисли.:muscle:

Annath, Tajnaotrovna, Peco and 15 others like this.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Nie se prosetavme i si dojdovme.Go izbanjav sin mi i si legna,jas edno kafe na raat da ispiam.
    @afrodita26 preubavo e na branata,gledam denes imase mnogu mehanizacija dali patot nagore ke go pravat ili ke gradat nesto neznam.Ama okolinata posle parkceto e lom,nerazbrani stoki sekade ima,mesto otpadokot vo kontejner tie kaj ke stignat go frlaat..
    Jagotki ne jadam ama sin mi gi bara koga ke gi vide i kupuvam..stojat den-dva i gi upotrebuvam vo nesto blago ili gi frlam :tmi:.Kaj nas se 140den kilo na pazar a vo piljarite po 180 mislam.

Vecer ke pravam banik,ama so kupecki kori :!:..

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Кај мене уште ветар дува ,сакам домашна топла супа ке морам да мрдам газот од кревет ,не преспав ама се одморив
    Сте дошле ли во ситуација блиска особа од фамилијата да скрие бременост од вас како би изреагирале?

Annath, MilaP, Winter Lady and 9 others like this.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

^Бременост ни јас сум криела, нити мои блиски.Одма по прва потврда од лекар јасно и гласно.На останатите, по потврда за срцева реакција.Како инаку, радост ли е што ли е.Нема шо да се крие.
    Алал да ви е.Сите се исчистивте пролетно, велигденски, а јас...абер немам.Денес сама со две деца...со захтевен бебуш, инаетлив батко, башка и со кавеџики.Вчера 100 перални, без пеглални...
    Убав беше викендов за шетање.А ние ни шетање ни чистење.Преку неделава нешто поскромно ќе го заблескам домот.
    Битно велигденските тракаташки се наредени :).
    Јас сум улепшана исфризирана од сношти, малото избањато такоџе од сношти.Следи баткото.Таткото може сам ...а може и на помош ќе ме вика :D:D.

artemidis, Annath, Val-Dim and 20 others like this.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

FB_IMG_1453202193428.jpg

Е денес овака правев. Само што испив три шолји кафе, а тоа е мојот рекорд. Потоа ќе се налевам само со чај: камилица, мајчина душица, камилица, мајчина душица, да го неутрализирам дејството на кафето и да можам да спијам ноќва :^) :D

Денов мрзлив, ептен се влечам по дома. Да ги легнам децата и да легнам и јас. Мм ми вети масажа ^_^

Прееска го слушам син ми. Играа со татко му со топка, во дневна. Колку ме тоа нервира, играње со топкавнатре, ама денес сум во некој зен муд, па дури ништо не кажав. :D
    Син ми му вели: ајде, не блени! :tmi:
    Демек, удри ја веќе.

Веднаш ми дојде сцената кога јас му велам на син ми: ајде, не блени лево-десно, једи! (Пошто нели нашите караници се секогаш околу јадењето. Тој се ќе прави за масата, последно ќе јаде. Леб ќе му е авион, и вилушка, и рацете... се лета лево, десно |()
    И така... мора да припазам што зборувам или барем да му напоменам: ова ти кажувам јас, ти не смееш. Јас сум ти родител, јас се можам :rofl:
    Не е лош збор, ама грдо звучи да кажеш на некој.

@Emy867 прекрасна ти е комбинација :makeup:
    (hollest)

Уште кога сознав дека сум бремена кажав на сите. Обично не сакаат да споделуваат за бременоста во првите три месеци, кои се најкритични, па и ги разбирам. За да бидат на чисто. За понатаму не знам... скриваат од пуст страв, кој веќе и не е добар, значи дека веќе се опседнуваш од лоши мисли и суеверија, па не можеш ниту да уживаш поштено во бременоста.

Е така... одам сега да ги приведувам дневните ритуали со децата при крај, па да си одморам :hai:

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Кај спомна домашна супа...(facepalm)
    Како што сум деновиве на сува храна...|(

Annath, anel, ALISA0000 and 7 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Домашна супа ама од домашен петел ;) :P

8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Леле и јас како си плачам за супата на мама :rofl:
    Прво што ќе јадам кога ќе си одам е макарони со туна и мајонез :mm::lol: а после и супа и се што има во фрижидер :P

Annath, mal.ecka, kjukli and 10 others like this.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ги читав младиве:rofl:истите теми ги вртат ко и ние тука. Јагоди, готвење, чистење..алхохол:D

И јас сум тип кој можеби не би раскажал веднаш. Многу работи не споделувам дур не се осигурам дека е тоа, тоа.. дури и радувањето ми е ограничено во почетокот..се до некој момент кога сум сигурна дека се е ок. Па, не ме чуди. Сите сме различни. :) Не се лутете. Ништо лично,ништо поврзано со вас. Пример.. одвратен ќе ми е моментот кога по сето радување ќе треба да им објаснам на луѓето дека не биднало на крај:) пак и да се најдам,недај боже во ситуација да јас нив им велам ќе биде ок,пошто..не би можеле да се воздржат од коментирање. Пет години од прекин на една врска..се уште имам роднини и пријатели кои не можат да го преболат тоа:rofl: а ги сретнеш,ко касета се. И така. Кога и да е ќе го видат стомакот..сурпрајззз..и ја не знаев,мајке ми:wasntme::rofl:

10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Знаете што ми се прави?

Ми се оди во Белград.Во некое кафанче на Скадарлија,ми се слуша српска музика на увце,нешто пријатно и релаксирачко.И после сакам да шетам по Кнез Михајлова,па да јадам најубав профитерол во Опера.Да се опуштам вистински.Ако треба и на некој сплав ќе отидам,за крај на журката.Не знам што ми стана,нешто боемски сум расположена.Еве и Харис ми пее во позадина.

Не размислувам гласно и не си ги кажувам желбите.Имам до себе еден таков на кој ако знае што ми се мота во глава,не му треба многу да за отидеме.

PUPICA, Annath, Tajnaotrovna and 24 others like this.
  11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Se vrativ od kaj jatrva.
    Ubav den.
    Se potrudile i ubavo ne precekaa.
    Ne me zakacna nisto..mozebi e iskarana od dever mi,neznam.

Inace moeto malecko pocna da zbori.Jasni zborovi.Drdorka ke bide.
    Za pola saat ke go uspijam pa ke si pruzam sebe si domasen piling na lice ,pa maska..pa lakiranje..pa feniranje so ona pufkalceto..fen ke kupam narednava nedela.
    Me faka blaga nervoza sto zavrsuva vikend.

@Sky-butterfly mnogu simpaticno deluvas so pola srpski izrazi.Slatko.:*

p.s.gledam Sve za ljubav

PUPICA, Annath, Tajnaotrovna and 27 others like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

На кафе кај едни постари луѓе,мм си муабети а јас ве читкам.
    Ручек риба и компир лесно за неделно мени
    Близнаци се моја неосварена желба сега најдобра другарка си има на 38 год ги доби па може не касно и за
    мене:P

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Prasaj gi domasnive dal sum simpaticna. Koga sum ljuta togas strogo cisto srpski, najlesno se izrazuvam ]:) :D

@ph.orhideja I jas so tebe sakam :nod:

Annath, Tajnaotrovna, MilaP and 15 others like this.
  14. papillonP

papillonP Популарен член

Си мислев дали има и друг што јаде туна со мајонез :rofl::rofl: затоа што сите кои што ме виделе како ја јадам оваа комбинација имаат ваква физиономија :o:o:^):puke: а неможат ни да замислат само какво вкусно нешто е туна со мајонез:rofl:
    Лелее одамна немам јадено, добро ме потсети, утре на мени туна-мајонез:party:

Annath, MilaP, julie77 and 10 others like this.
  15. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Retko koj paze i frla vo kontinjer,kakvo ubavo mesto a vo nekoi delovi bese kako deponija,sega moze e podzacisteno.... kako i da e koga a vidov slikata se vrativ vo minatoto. :hug:

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

@papillonP они не знаат што е убаво затоа така реагираат :D и мене сите ми се чудат што го јадам тоа ама ете мене ми е превкусно уште и лимонче ко че стиснам мх мх :mm::D

17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Барем те разбираат:lol:мм знае дека претерал кога ќе почнам на македонски да му зборам, а тој блени ли блени во мене.:rofl::rofl:

Матео мене ми збори македонски а на мм англиски, Константин уште не сфаќа дека татко му не знае македонски, го прашува сабајле кај сум, тој му одговара: Во гаража, пие кафе, пуши цигара и чита фемина,:lol: мм го вика Матео да му преведе.:rofl::rofl:

Толку сум навикната на малку спиење што отспав 2 саата и сега сум наспана а 3 саат сабајле е, ќе си пуштам некој филм да гледам може ќе презаспијам.:lol:

artemidis, Dgirlll, Annath and 33 others like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Битерче а италјански знаат?! Ги учи татко им?!
    Браво за матео и константин што уште од сега зборуваат мак.:clap:

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Бидете тивки, изглеа Битерка заспа :P
    @Annath пиши некој збор ;)

DVAANGELA, Annath, duffi and 5 others like this.
  20. danichap

danichap Moderator Staff Member

За сите кои се секираат :D

artemidis, DVAANGELA, Annath and 16 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.