Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    151.388
    И јас јадам туна со мајонез и малку црн бибер ..отстрана младо кромидче и маслинки...и ручек може да ми биде ова...

бременоста не сум ја криела но кажував откако ќе потврдеа срцева реакција и поминеше барем два месеци ....иако и тоа не е гаранција...сум пишувала дека имав спонтан меѓу двете деца...се беше во ред ...најблиските знаеја...одеднаш почнав да крварам обилно и без никаков предзнак...и толку...најтрагично беше за мене, а за околината и да објаснувам и не- толку прави...

по безвезе ми е ситуацијата во која се најдов пред некој ден...познаничка која беше бремена ја среќавам на работно место,претходно читав на фб и честитаа синче и честитам и јас а бебето во меѓувреме и починало...луѓе ,се попарив....не знаете колку тешко ми падна а тек нејзе ..јас толку пазам што зборувам и да не навредам некого а ова?! се изедов неколку дена...

утре најнеомилениот ден од неделата...ама пократка ќе биде оваа па имам светла точка...

На PUPICA, Umbrella22, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ги учи свекор ми италијански, свекрва ми француски, знаат по некој збор, Константин како прав француз го изговара р на радост на баба му, полиглоти децава.:emo::lol:

Не спијам можете да галамете слободно, го гледам The Boss и си се смејам сама како мрдната.:lol:

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    221.640
    :rofl:

На Esmeralda-MD му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    221.640
    Англиски, француски, италјански и македоснски :clap: браво.

На PUPICA, Umbrella22, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobra vi vecer!
    Mm izlezen, beba sama ja banjav - citaj ja proplaknav, ne ona asalno dolgo nedelno banjanje:D mrda, preta nema sansi sama da ja banjam.
    Za fustan za svadba - potpolno se soglasuvam so @kukla21. ne e vo red nekoja druga da nosi belo, osobeno sto ima i ednostavni nevesti, koi nosat ednostaven fustan i taman rabota uste edna nevesta na svadba ne treba. Imam edna prijatelka, kako gostite bile obleceni kaj nejze na svadba taka im vraka. Drugarka i nosela roze fustan kaj nejze na svadba,i ona vo roze i vraka. (facepalm) pa pazete se:D
    Za bremenost. Uf........ slaba tocka mi e ova kazuvanjevo.
    Smetam deka osven jas i mm, eventualno majka mi i sveki do tri meseci nikoj ne treba da znae. ( i sestra mi). Ne za drugo nemav dusa prvite tri meseci pa mnoguuu mi pomagaa. Mnogu me nerviraat onie koi uste nenapraveno deteto sto se vika odma da kazat, mislis kojznae sto napravile. A osobeno vo denesno vreme sto vikaat dodeka ne go rodis nemozes da mu se izraduvas. Ne za drugo tuku ima zlobni luge, radoznali, sto prekazuvaat pa odi objasni se posle. :puke: :puke:
    Mozam uste da verglam ama ke skratam.
    Posledno, edni prijateli ni kazuvaat deka nevestata e trudna ama nie recisi posledni doznavme, pa se pravdaa.
    Moeto moto e koj koga saka neka si kaze, kako mu cini taka, samo majka i bebe da se zdravi i zivi. Drugo nisto ne e bitno.
    I da za povojnica, jas eden den od bolnica izlezena zolvata se javuva da dojde da ne vidi:@:devil:
    Toa jas neznam kaj sum ne pa drug da mi dojde doma. A da ne zboram i sto ke vidi ako dojde. Mu rekov na mm ti nesakam vakva da me gledas, ne pa nekoj drug. Sega ke recete e kakva bese? :D ko site - iznemostena, rana boli, bebe uste ne fatilo da cica, mleko doaga - auuuuuuuuuu. Ama posleeee ah angelce si gledas ah. :l::inlove:

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Добра вечер, само да ве поздравам.
    Утре ќе ве читам.
    Ме интересира овие хеланки правите се или ?
    http://www.kupise.com/index.php?route=product/product&product_id=343
    Некни во продавница 2500 ми кажаа, овде 1700 плус појасот.
    Прашав во општо прашања, одговор немам.
    Зошто сте лошки па на @promeneta не и дадов рецептза стекчето со млеко :devil: море шо сте вие еј ]:)
    Се читаме утре :D Пријатна вечер ве поздравувам со радлерче :*

На DVAANGELA, bittersweet, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Еднoстaвнo не мoжев дa им oдoлеaм нa облаците
    20160424_172252.jpg 20160424_173607.jpg 20160424_173607.jpg 20160424_171151.jpg

На Umbrella22, DVAANGELA, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Е па сега контрадикторна си малку.
    Или те нервираат или ти е гајле кој како сака...

Јас воопшто немам проблем со злобни луѓе, лицемерни, вакви онакви.
    Се трудам да не се замарам околу нив. И не го трошам времето мислејќи и се оптеретувајќи што ми некој мисли. Воглавном.
    Дали некој ќе ме оговара, па секогаш ќе се најде некој, дали некој ќе ми мисли зло - никогаш не бев суеверна да мислам дека нечија завист или злоба може да ја расипе мојата среќа. Свашта!

Јас им кажав на блиските веднаш, истиот момент, затоа што го чекавме тоа бебе. И да се случило нешто, недај Боже, јас си мислев поинаку... секогаш може нешто да се случи лошо ... или добро.

Имаше случка една кога сретнавме на улица еден познаник. Тогаш се обидувавме за бебе неуспешно. И тој низ муабет ни кажа ете бил кај нашата пријателка една и таа му кажала како би сакала да сум јас бремена :x Како демек онака наивно, ете од најчисти намери она сакала па зборува и на кој треба и на кој не треба.
    Е тоа беше момент: зини Земјо, голтни ме.
    Преќутев тука, од шок. Нит го знаев толку добро, ниту ми бил битен човекот, ама ми беше добар шамар. Штом дојдов дома и се јавив на пријателката и убаво и кажав. Најинтересно што таа демек не можеше да разбере што направила лошо.
    Видов колку е саатот, оставив.

Сфатив дека на луѓето уста не можеш да затвориш, ќе грешиш, ќе те посрамат, ама накрај зборувале-не зборувале, не можат да влијаат на исходот, може само да ми го одземат мојот мир и да ме изнервират. Затоа баталив.

@bittersweet па подобро да не ме разбираат некогаш :D

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @menelele јас бев кај брат ми да си ги видам внучињата одма по пораѓај. Кога си дојдоа дома исто. Дури и ме искритикуваа дека покасно дојдов заради работа, ме чекале одма да дојдам. Не сум се тупнала, туку цела возбудена и среќна едвај чекав да ги видам внучињата. За многу работи сум обѕирна (може и претерано) ама за кај брат ми, тоа е како дома да сум била.
    За некои работи, многу за кусур се фаќаме.

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 26 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    Јас немам јатрва, па не би можела да направам некоја споредба.
    За родендени и божиќ си даваме поклони со свеки, односно јас нејзе поклон она мене пликце. Процедурално се прави чест.

Во болница одма дојдоа неговите а мајка ми престојуваше со мене во апартманот. Плус дојде и неговиот колега. Уште првиот ден беше тоа, на човек не личев, ама не дека некој мене ме гледаше :D.

Сестра му ми честитаа ќерка после некој месец. Кога бевме на гости кај мајка му и татко му на мојов, она зазвони, па се подаде слушалката накај мене да честитаат. Мислам деке беше 2 месеци малата.
    Прва средба...месец покасно им беше.

11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Грубо ќе звучи, но реалноста е дека золва ти побрзала да си го види внучето, не тебе.

Јас моите внуци, ги сметам за мои деца, па искрено да слушнам дека сум не тактична кога нешто поврзано со нив се случува, не би ми било драго (ова во блага форма го кажав :ninja:)

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 22 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Шчо праите бре луѓе!? Се прибравте ли!?

Бременост не се крие! А и да сакаш кога-тогаш ќе се покаже.
    Оправдувам луѓе кои заради несигурност "кријат".

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas zdravje koga ke ostanam povtorno bremena ne planiram da kazuvam na nikoj dodeka ne me prepoznaat po stomakot.
    Sega na majka mi,svekrva mi,sestra,brat i zolva ke kazam ama drugite ne mora da znaat.
    Za bliznacite mi bese tesko koga gi izgubiv i nemav mnogu prasanja no kerka mi koga se rodi bese dobra prvite 2-3dena..majka mi i svekrva mi teganici (mekici) pravea i se davaat na rodninite,prijateli,taka e adetot kaj nas.
    Za zal se sluci toa sto se sluci i koga si dojdov od bolnica lugeto pobrzo doznavaat deka bebe mi se rodilo otkolku deka e pocinato posle 12 dena.Koj ke me vide site prasuvaa kako e bebeto,koga ke mu kazev deka nema se poparuvaa i sigurno se osekale kako tebe @WORRIED.BT .Da znaes deka ni vo eden moment ne se nalutiv i ne me povredija lugeto tuku si bev luta na sudbinata.

Kaj mene sin mi samo jas i mm go gledavme 2 meseci zaradi toa sto bese vo bolnica,koga si dojdovme doma dojdoa site i ic ne mi precese vazno mi e da se zdravi samo da ne prenesat nekoja bakterija.
    Koga se porodi sestra mi jas so majka mi go fanavme prviot avion i za 5h bevme kaj nea vo bolnica,ja otpustija po 12h doma i direkno posle po trgovski setavme so vnukickata eve ja 7god napravi smizle na teta najubavo e i nisto ne i e. :inlove:

Morav da se doiskazam :lol:
    Mene sestra mi ili zolva mi da mi recat deka prvite denovi ne treba da gi gledam decata jas bi se nalutila ili brat mi zdravje koga ke ima deca ,i zena mu da rece izmorena sum,ne sum ubava...gajle mi e kakva e taa ili sestra mi,zolva mi si odam jas za vnucite moi ne za niv :emo:

Последна измена: 24 април 2016
    На Umbrella22, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 27 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јас ги прелажав децата да легнат и одма заспаа....
    Сега да се успијат убаво па да скокнам под туш...ме изморија двата дена на работа...

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Понекогаш кога читам си викам јас сум скроз не тактична. Кажав дека сум бремена уште на др не отидена(facepalm)
    Од болница цела сурија ме дочека:hug: Сите со осет, сите блиски:!:
    Никогаш не сум им замерила, баш ми е мил моментот кога се навраќам.

Јас семки грицкам:devil:, вие?

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    и јас...:!:

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Под туш?:o

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.560
    Допаѓања:
    177.141
    Јас да ви кажам дека ќе спијам спокојно :rofl:

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 22 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    ц...:shake:
    чекам да заспијат поцврсто...;)

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Аааа, значи пееш под туш:music::music::music:

Семкиве од кам инаку, многу се добри.:inlove:

На Umbrella22, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.