Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Од гледање фајде нема :)

На samovila.red., DVAANGELA, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добар ден и од мене :)
    Нешто читнав, нешто не, ме фати мрза.

Кога лежам во болница најмногу мразам кога ќе ми се тупнат студенти и ме распрашуваат, јес да и тие треба да учат од некаде ама по пет групи секој ден идат ајт у пичку матер :swear: и денес ми се смачи па си се свртив на другата страна и се праев дека спијам ]:) ги распрашаа теткиве тука и си заминаа :whew:

Од сабајле гладувам :( сега во 4 ќе одам на КТ па морам да бидам гладна :worried: мислам дека ќе припаднам некаде.

Денес изненадувања дојде девер ми и две другарки па ми помина денот уз муабет да не мислам на јадење :lol:
    Дм ми пратил слика од полуматурант :rofl::rofl:
    Па и посвета напишал :inlove::lol:

Во Среда конечно си одам :party::party: три недели умрев тука..

На samovila.red., DVAANGELA, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @mami blue

Добив решение за данок.
    Ај што не е пресметката ок, кренав раце од тоа, туку сега се е исто како лани, освен општината.
    Ми ја преместиле куќава :devil:

На DVAANGELA, galapce, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Па посоветувај ме Кукле како да се офајдам хахахах

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Растури ја малку краватата. Да може да ти ја намести комшикава ;)

На samovila.red., DVAANGELA, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Друго Бошке ќе е растурено з ада намести, а краватат таа да ја одврзе затоа е затегната хаха

На DVAANGELA, ninja35, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Od petokot ve citam na rati.
    Nemav vreme.Sto od obvrski,sto od mob skapan koj kaj i da e ke rikne(facepalm)
    Mnogu sto imav da kazam ama ni zbor nema da pisam,toj ti e koga ne pravam koncepAt:D
    P.S.Nie arni,zivi,zdravi i to.
    Vi kazav deka sekoj den ocekuvam da stanam tetka:inlove:
    Posakuvam da bide na 30-ti,da se pogodi so rodendenot na bratmi(fingers)

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Да свртам пак јас некој домаќински муабет :D
    Некој рецепт за некое благи колачи, бомбици, нешто по евтино ама убаво :lol:

На crazylady, DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.948
    Пред кт доволно е 3 часа да не јадеш.Зошто гладуваш цел ден?

На DVAANGELA, Lady Phoenix и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Завршив веќе и ко дрогирана сум сега, нормално е?? :?:
    Не знам мене ми рекоа гладна и жедна морам да бидам, сестрата 150 пати дојде да ме предупреди ]:)

Знам дека заборавив нешто
    @Mrs.Bass Среќен роденден, се најдобро :^:

Последна измена: 25 април 2016
    На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Гаража, чај, цигара, фемина.:lol:

Прошетавме малку со мм и децата, бевме до центар да ја гледаме парадата на ветераните, се погоди ептен убаво време, ручавме надвор и после дома, ја као ќе се префрлав од кревет на кревет(facepalm), дворот го средив, гаражата ја исчистив, колите ги исправ (измив:?:) шедот го средив, башка низ дома, абе се гледа дека сонце имало ептен домаќинка бев денес.:lol:

Додека ручавме го носев Константин во вц и келнерката му вика дека бил ептен слатко девојче, тој и одговара I`m not a girl, I`m a boy, имам куре.(facepalm):rofl:

Еве јас не разбирам како бебињата по светот кај кој веднаш има посета, има куп луѓе во собата додека се породат не им е ништо, тоа многу свилени бебињата во Мк.:lol:

Јас кажував веднаш од кога дознав дека сум бремена, не на сите ама на блиските да, посета имав сите три пати 5 минути од кога сум се породила, собата полна со народ ете ги сите три здрави, прави ништо не им фали, ништо не закачиле.
    За првиот внук од брат ми, прва го фатив во раце зошто јас ја породив снаата (нејзина желба, не моја) близнаците кога се родија јас бев во Мк па ги видов во живо кога беа 2 месеци, си спиев таа вечер со нив, да надополнам за изгубеното време.
    Би ми било многу тешко снаата да ми забрани да ги гледам внуците, тие ми се исто како моите деца, подеднакво ги сакам сите.

Тука немам гајле од комшиите освен некој глупак што купил некаква птица што грака дење, ноќе, оградите ни се високи па не се гледаме.
    Во Скопје комшијата од зградата карши нонстоп дремеше на тераса по гаќи, лето,зимо тој по гаќи, не знам дали се истите ги носеше ама едни бели големи, домаќински што би се рекло, бев во искушение да му пратам некој посаглам гаќи, да ги батали тие домаќинските.:rofl:

Лани го носев внук ми на роденден кај дете од клас и тропам на вратата ми отвара мајката на славеникот и позади нејзе го гледам свекор и, во едни шорцеви, кратки, тесни, гол нагоре, му виснале цицките, шкембето, одвратно, сакав да го вратам внук ми дома, ме убеди мајката дека мажот ќе го приберел татко му.:x

@Mrs.Bass Нека ти е најсреќен роденденот.:party:

На samovila.red., DVAANGELA, anel и 23 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.948
    Нормално е.Еден кт е рамен на 100 ртг снимки во еден ден.Зрачењето за жал му е огромно

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Е дa ми е дa знaм зoштo гo фoрсирaaт кт зa зaби снимaње (facepalm) пoследниве семинaри зa тoa кaжувaa, aмa демек и зрaчењетo мoжелo дa се прилaгoди. Амa снимките биле пoдoбри oд класичен ртг... јaс викaм, aкo те бивa, ќе видиш и нa oбичнa снимкa. Дoбрo, тoa зa зaби, зa другo не знaм :?:
    Скaј, Хoсеини сaмo нa aнглиски. Инaку ништo немa дa рaзбереш oд превoдиве нaши :( немa дa ти ги дoлoви емoциите кo штo требa.
    Пoштo нaшиве везе немaaт oд превoди. Без нaвредa Лејди Феникс, aмa генерaлнo тaкoв впечaтoк имaм. Мoже ти ќе ми гo прoмениш ;)

На DVAANGELA, anel, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Не знам, @bittersweet. Не знам што да ти кажам. Дали луѓе немаат осет, па дома имаат болни/грипосани, а тие одат по гости кај мали бебиња. Дали дека сме сиромашна држава, па се' е на пониско ниво, па и едукацијата. Дали денешниве мајки премногу се тресат над децата... Не знам што е работата. Може и премногу суеверие владее. Можеби тука повеќе се изразени лошите односи помеѓу свекрвите и снаите. Можеби се' започнува од самата бременост, па породувањето, големиот број лоши искуства, зашто болнициве на државно реално не исполнуваат баш хигиенски и други услови...

Ама како и да е, ги сфаќам и мајките кои се потресуваат, а ги сфаќам и луѓето кои се лутат. Навистина веќе толку сите сме извадени од памет од се' нешто, па може и свилени сме станале. Еве, нека се изјаснат тие кои веќе поминале низ тоа искуство. Јас ќе треба да се служам со туѓо. :angel:

@Annath нема што да се навредувам. Иако не читам баш книги, свесна сум дека преводите најчесто не чинат. И не мора да значи дека тоа секогаш е вина на преведувачот. Од искуство кажувам дека кога преведував стручна литература, лекторите од нас бараа невозможни работи, се мешаа во поими кои не им беа познати и ни го упропастуваа текстот кој беше 100 пати подобар пред да го лекторираат.

На samovila.red., DVAANGELA, Mrs.Bass и 22 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    @Mrs.Bass среќен рoденден.
    Среќнa, веселa ,здрaвa, љубенa и се пo ред!!!:party:

Шетaм и јaс рaсoблеченa aмa сaмo кoгa немa никoј дoмa.
    Зa кoмшии пo гaќи имaм еден луд,кoј се зaбoрaвa некoгaш и си шетa пo двoр рaзгaќен ,си пие кaфе...Јaс кoгa гo видaм вртaм глaвa или менувaм прaвец нa движење.Мм еднaш ми рече декa гaќите му биле вaлкaни и тaкa се шетaл.:puke:
    Другите кoмшии и кoмшивки ми се пристoјни.
    Дaли oд времевo цел ден ме вртaт кoскиве.:doh:Кoе непријaтнo чувствo.
    Утре сум нa гинекoлoг искренo се плaшaм зa грaдиве дa не се пoкaже пaк некoј фибрoм :worried:.
    Није ми свеједнo.
    Дa нaпрaвaм еднo кaфе мoже ќе ме пoдигне...

На samovila.red., anel, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Имам комшија до мајка ми т.е на средина меѓу зграда на мм и куќата на моите по цел ден е летни време на шорц кој повеќе личи на гаќи. Тесен и краток, а на горе на долна маица над која му излегува волната. :puke:
    И во овој аутфит си го поминува летото низ двор. По цел ден буквално. На најжешкото тој вади цвеќиња.

Времето кај нас личи на октомври. :envy:

Уште немам ни јетрва , ни золва. А ќе имам здравје и тоа и тоа. Ќе имам и снаа, ама за неа ќе бидам стара. :rofl:
    За свекрва ми веќе знаете ме тинтри колку може, а и јас неа. Без лицемерие, опуштен однос. 8)

Среќен Роденден на @Mrs.Bass ! :party:

На samovila.red., DVAANGELA, anel и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Јaснo ми е. Еден периoд кoгa немaв рaбoтa се пријaвив дa преведувaм стручнa литерaтурa зa медицински факултет. Зa пoзнaт издaвaч. И дa ти кaжaм, кoгa видoв кaкo рaбoтaт, без претхoднo oдреденa и дoгoвoренa терминoлoгијa oд сooдветнa стручнa кoмисијa, дигнaв рaце. Амa не жaлaм, секaкo хoнoрaрoт беше никaкoв. Тешкo тие штo ќе учaт oд тие книги.

На DVAANGELA, anel, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мaлку пoдaлеку oд мене, нo пaтoт oд тaму ме вoди, вo две куќи еднa дo другa, имa две пoстaри дoмaќинки кoи никaкo немoжaм дa ги рaзберaм.
    Пружaaт aлиштa вo двoр и жиците им се oд куќa кoн улицa. Дo куќaтa пoчнувaaт сo чaршaви, пешкири, a нa улицa зaвршувaaт сo гaќите...a тие кaкo хaмер гoлеми.
    Вo стaн живеев 20+ гoдини. Пет жици зa aлиштa, гaќи, прслуци и чoрaпи нa првaтa oд внaтре. Oвa е првa дoмaќинскa лекцијa кoјa мaјкaтa јa дaвa нa ќеркaтa:)
    Дoдекa мaјкa ми не учеше дoмaќинлук, бaбa ми не учеше без кaрмин и среденa кoсa "дa не се oстaвaте"

На samovila.red., MacenceEna, DVAANGELA и 28 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.948
    Ова ме потсеќа на баба ми.Она секогаш велеше :Имај секогаш убава долна облека незнаеш денес пред кого се не ке најдеш гола :$
    Демек ке ти се слоши,ке те удри кола па и за тогаш треба да си уреден и спремен за кај докторот :)

Инаку јас не пишувам често да не ви рушам атмосвера.Денес добив уште полоши вести.Со други зборови ни даваат уште месец-два прогноза за живот и толку ;(

На MacenceEna, DVAANGELA, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Denes baksuzen ponedelnik.si idev doma so kolegta, so negova kola, i toj pa brzo brzo doma da stasa, a nikoj ne go ceka doma, i taka projde na crvrno i cicko policaec od drugata strana- 300 evra kazna, mu ja prepolovi na 150 neli za 7-8 dena ako plati..u pm vikam koj maeri..

На DVAANGELA, Annath, ph.orhideja и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.