Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Користев и јас дубак,како што бев сама дома со две деца ништо не ќе можев да направам.Вака додека тој си се занимава ви дубак јас ставам ручек,перална или некоја друга работа завршам.Ете ги и двајцата здрави прави,спортисти.Џампер немав каде да го закачам.

На samovila.red., mariatim, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ај коа сме веќе на муабетов, да ми кажете дали имате искуство со очно доктори, приватно?
    Сакам малата да ја носам, има инфекција уште од раѓање.
    Очигледно по државните врати нема успех лекувањето.
    Или пак не се заинтересирани доволно...

На Lady Phoenix, MilaP, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Па има многу приватни клиники по Скопје,јас го носев син ми во Визија и да ти кажам право воопшто не сум задоволна.Цело време се фалеше каква опрема имале па биле најдобри од сите и на крај ме направи лоша мајка што сум дозволила детето да носи очила.(точно до мајката е...како не бе)Инаку јас не го носев за инфекција,за друг проблем.
    Поголемиот имаше инфекција на очињата кога се роди и му ставав капки што тие ми ги правеа секој ден нови,за 3 дена му помина.

На Lady Phoenix, Annath, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    221.544
    Добар јутар.
    Паѓаат договори за Велигден домаќинката нема бои за вапцање јајца, други техники би сакала ама кога веќе имам црвено јајце.. а јас никакво ќе немам во боја нит па за бањање :doh:.. да така или ќе се молам на жениве за некоја боја ако веќе користат или најверојатно како што се договоривме за собиранка ќе напаравам некоја техника од јутуб чисто масата да не биде празна без најголемиот Велигденски симбол.
    А што убаво си ги правев..
    За мене најубава и најовековечана постапка беа јајца во хулахопки со тревичка внатре, па ако сметате дека можам од овдешниот кромид да ги повапцам така и плус во чорап кажете.. мада што мислам дека овдешниве кромитски лушпи нема да пуштат никаква боја бидејки се со една тенка кафеава коричка не како нашите..
    Вчера ми беше никакво, денес исто утре кујзнае?!
    Аман!!!

На samovila.red., Esmeralda-MD, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    здраво друштво, :hai:Ве дочитав на крај сите по ред, гледам весели теми имало:clap:.
    Кај мене ништо ново само да Ве поздравам, и да се шктрнам да не ме мислите8-|, а ќе заборавев и специјален поздрав да уптам до @Petar80 :*

На Peco, Esmeralda-MD, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Благодарам на поздравот возвратен и до тебе :bow:

На Lady Phoenix, sanjaeva и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ние сите сме оделе во дубаци, па ништо не ни е.

На mariatim, Peco, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Не ме нервира мене предострожноста на докторите, ама ме нервира што НЕ кажуваат ЗОШТО да не се седи во дубак.
    Нели е многу лаички да ти рече ,,не е убаво за колковите,,???? (само тоа???...па и баба така знае без факти..без нус појави да каже...без дијагноза да се постави на нештото)
    Незнам дали си ти од генерацијата на која и влеваа страв во коски ,,ако ти игра детето ластик, ќе има проблем со колковите,, (?!?!!)

На mariatim, Esmeralda-MD, Mekuska и 11 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Се убивав ластик играње :) Не ми бранеа.
    Во последно време со многу работи се претерува. Да се пазиш од се?! Кај ни е крајот ако така гледаме.
    Ние сите сме возеле дубаци, и тоа крш, некои пластични никакви, па ништо не ни е. Јасно науката и истражувањата одат напред, ама никој не ме уверил и мене со аргументи зошто некои работи не смеат да се прават. Мислам дека се тоа е рекла казала муабети. Чуле од некаде дека некој не препорачува и тераат сите исти муабет.

На mariatim, Peco, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    А за широк повој дека МОРАЛО! А зш!?? Па морало!

На mariatim, Esmeralda-MD, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    За ова сум чула аргумент (ако воопшто е аргумент). Наводно кај нас (нашево поднебје) машките деца имале предиспозиции да имаат криви нозе. Наводно широкиот повој го превенирал ова.

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Со големата, на прва контрола на ортопед, ехо уредно, агли на јадренца во нормални граници, клинички во ред, ни подава извештајот ортопедот и ајде пријатно, донова контрола продолжете си со широк повој. И ние кажуваме ш.п. нит сме ставиле некогаш досега нит во иднина би. Леле луѓе, не врати, пола саат збореше дека МОРАЛО, преправаше извештаите напиша МОРА ш.п. зш така морало де.:o
    На ниедно не сум ставала повој ни еден ден. Ни дубак ни џампер,не зш било штетно, немало потреба сперед мене. Големата има рамни стапала, носи ортопедски чевли. Средниот си е ок. :^)

На Peco, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Тука сум од сабајле :bandit::bandit::bandit:ама нешто мрзоволнаааа(facepalm)
    Идеме на ортопед и таа вика вака,така и дубак да не се претерува.Тој е за родителите и јас :wasntme::wasntme::wasntme:
    Ми текна после пола саат. Сакала да каже демек родителоте да се раат,а не дека има некој бенефит за детето(facepalm).Тогаш ептен бев тупа,дека дома затворена па малку касно палев(facepalm):rofl:
    А сега сум,што да ви кажам.Ептен ишљифана,се мешам колку толку со луѓе.Куча посо:D
    Возеше дубак инаку,не повеќе од 10 мин,толку му беше ќеиф.
    Требаше и широк повој да носиме.Во период да речам од 3месеци 3 пати му ставив.
    Идеме на контрола.Ме прашува,широк повој ставаш.Викам даааа,и она у стилу ааа еве да се гледа,браво.Продолжете така(facepalm):D

На Peco, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.845
    Изгледа јас сум единствена што после една недела и текнува да си ја префрли картата од стариот во новиот телефон(facepalm).
    Да беше само тоа :x

Туку, како се викаше тоа програмчето за да имам кирилица?
    На стариот кога ми дојде кнап со простор морав да го бришам, па сега 64 гб има место.

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.066
    Во депресија сум деновиве. Многу лошо се чувствувам. Ми се плаче постојано, многу сум нервозна, само би спиела и би плачела.
    Сабајлево веше врв. Се спремивме за да одиме во Ск. Да излезам некаде, да сменам. Колата вчера од мајстор, сабајле нема контакт. Имаше до кај мајсторот па оттаму со такси се вратив со децата. На мм сешто му изнакажав. Ко тој да е крив.
    Ама па и крив е. Сите ми се криви. Му изнатрескав врати и ја проколнав колата.
    Оффф многу сум лута и глава ме боли. Мислам дека ќе се разболам од толку нервоза. Конкретна причина немам. Се ми е насобрано можеби, се ми е здодеано. Тоа уште повеќе ме разбеснува. Мислам до мене е најмногу, до мојата проклетата природа, вечито незадоволна.

О зошто побогу не се родив попросто создадена, зошто не бев една од тие стари палестински жени што се раѓаат обмотани во црно, забулени, ниту школувани, ниту ништо. Да го прифатам животот каков што е така лесно, да прифаќам се со благодарност...

Имам една пријателка/познаничка. Отсекогаш сум и завидела донекаде. Маж и слепо го слуша, неговиот збор е последен, трпелива до бескрај, нит зборува, нит се кара, нит расправа.
    Проста, би ја нарекла. Ама бе како да знае повеќе да му се радува на животот и на ситни нешта во него. Повеќе е благодарна, повеќе исполнета ...

Ете... тоа ми тежеше.
    Аналгин за глава немам, па да испијам кафетин менструал, тоа имам.

А толку сум за никаде да првпат во животот жалам што немам розеви апчиња па да ги залием со нешто жестоко.

Се надевам вашиот ден ќе е поубав!

На samovila.red., Tajnaotrovna, mariatim и 36 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    ^Другарке поздрав :bow:

На samovila.red., Tajnaotrovna, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979

Оди стави си јазик преку settings, pa general, па language & region, и имаш кој јазик да ти биде на телефонот, кој формат да ти дава, кој на тастатура, итн. итн. :)

Едит- За ајфон правиме муабет, нели? 8-|

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, sanjaeva и 4 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Скај јас знам што ти е пробелмот. Работа ти треба, тоа. Ова седењево дома е жива болест. И физички и духовно дотепува.
    Ај добар ден.:sun: Се мислам што за доручек!?:?:

@Eli23 Оди кај некој лекар со добра препорака.

На samovila.red., Tajnaotrovna, joy1 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Знам како ти е,среќа тргнав на работа,инаку ке оболев од нервози,монотонија,се едно исто,смени памперс,нарани ја,успија,кога спие посвети се на поголемата,таман и неа ке ја спастрам,ке седнам кафе на раат да се напијам,ете ја малата се разбудила,нема спас..
    Сама си знам,немаш помош од стариве,инаку би можела да продолжис со студиите,или ете да си најдеш работа,само искачање и мешање меѓу луѓе ти е спас,малку промена

На samovila.red., Peco, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Едно од најважните правила ми е :
    Кога сакаш да се наспиеш, телефоните во аут..
    Денес не си го почитував правилото и ете ме, после ноќна смена со два саата спиење и кафе во рака...

На Peco, Esmeralda-MD, anel и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.