1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Sky-butterfly „вечито незадоволна“:devil:...како мм да го слушам како ми се обраќа кога ќе ме надвладеат моите жути 5 минути.И после ми е криво. Ама,знам,појако е од тебе/мене.(facepalm)
    Верувам, монотоното секојдневие е главна причина за ситуацијата во која си.
    Помалку или повеќе сите минуваме низ таа фаза.
    Испукај се,издувај се,изнавикај се,исплачи се....не утре,уште вечер,верувам ќе бидеш како нова(fingers)

На samovila.red., Peco, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Добар ден ... Рутината си го прави своето. Секојдневието ни стана постресно. Затоа сме некако се понеисполнети, подепресивни. Посебно ние жените сме склони кон ова ради комплицираниот мозок, хормони ... Поради грижата за се', буквално се'. Нешто што верувам мажите нема шанси да го истрпат, никако!
    @Sky-butterfly добро те разбирам. Остави го овој период да те обори, за да утре се издигнеш над истиот уште појака. :muscle:

На Peco, joy1, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.236
    Допаѓања:
    277.443
    Некој спомна сонови:деновиве мислам психички ќе оболам од тоа што сонувам Утрово беше врв:ја изгубив малата ќерка,ја киднапирале,а ние пари немаме за откуп...(facepalm)
    @Sky-butterfly сите имеме такви периоди...Јас не сум вечито незадоволна но сум вечито уплашена и во исчекување на нешто лошо.Мм вика вечити песимист.
    Јас си признавам дека во таквите периоди за да не се искарам со сите со ред знам да се напијам розево апче,сметам дека нервозата повеќе штети од едно апче.

На julie77, Peco, joy1 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    @Sky-butterfly пред некое време исто се чувствував.
    Летаргично.
    Уморно
    Нервозно
    Приушти си мала промена од билокаков тип.
    Шетнете со кола до некаде деновиве, смени фризура, ако имаш можност купи си нешто ново (па макар и лак за нокти), фати деца под рака и оди на кафе со другарки...битно е да смениш атмосфера...
    ...мада (ова мора вака полу-српски за да бидеме рамноправни :rofl:) знам дека Скорпиите кога ќе наумат нешто ако не им се оствари прво уриваат се околу себе па на крај сами пробуваат да се уништат.

На Tajnaotrovna, julie77, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И јас да си признаам дека на моменти сум некако без врска.
    Дури беж живост без сјај,што викаат.
    Немам конкретна причина за тоа.
    Да не се лажеме,не дека ми е се сјајно,ама генерално е ок.
    Дури се почесто ми идат црни мисли накај болештини,умирачки...
    Верувајте,седам на биро.Ќе ми текне нешто такво и буквално си ја тресам главата лево десно и си викам еееј Пупи вади тоа од глава.
    Ама некако не можам,појако е од мене.
    Чаре?Нема.Знам,се е до мозокот ама ај...

На julie77, Peco, joy1 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добар ден !

Овие денови некако слабо наоѓам време за фемина, наминав само да ве поздравам. :hai:
    Кафе пауза на работа, еве и за вас и кафе или чај ( како залади, јас чај пијам )

the-best-coffee-shop-in-every-single-sf-neighborhood.jpg

Скај, не се давај ! :hug:

dijagnoza-o-depresiji.jpg

...така да, сите понекогаш имаме такви моменти !

Убав ден на сите :bow:

На samovila.red., Tajnaotrovna, vitamina и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Затоа убаво ми пиша @Peco вчера, тури си вино се ќе ти помине :P

На Peco, Esmeralda-MD, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  8. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.567
    Витaминче јaс еднa гoдинa немaв бoјa,сoбрaв ливчињa ги зaмoтaв јaјцaтa вo хулaхoпки и ги стaвив дa се вaрaт вo цвеклo :) прoбaј.

На vitamina, Peco, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    :hug:Гушнетеги вашите најмили,полесно ќе е.
    И јас имав депресивен период,бев под 0,траеше предолго,мм ме врати во живот,внука ми и најбитно луѓе работата.Ако не беше работава незнам што ќе се случеше со мене.Премногу црни мисли и депресии.Сега имам 3 колешки кои од срце ги сакам,преблиски сме и работата ми е уживање.
    Ме фаќа страв што треба да раѓам и дома да седам.Не го можам тоа:tmi:
    Дождот ми ги уништи пресно бришените прозорци,а се изнамачив вчера.......сега на ново:envy:

На samovila.red., Tajnaotrovna, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Чачкав навака натака и најдов интересни цитати за кафето.[​IMG]
    Скоро некаде гледав вапцување јајца со зачини и сл. Може да ти помогне. Еве идеја @vitamina.

На vitamina, Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Другови и другарице добар ден....
    мислете позитивно, и бидете среќни што сте здрави и живи...
    другото ќе си биде, еве јас пак дојдов во темата со мажени и женети, нели мајата ќе ме фаќаше хаахахахахах мора да учам како треба да функционирам понатаму :rofl::rofl::rofl:
    и после ветарот доаѓа сонце :sun::sun::sun:
    305312_368442066586083_1439645902_n.jpg

На vitamina, Peco, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Венчаница глеам имаш @Elissa :)
    Убава ти е :P

На vitamina, Lady Phoenix, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    И мене ми се допаѓа :mm:

На Lady Phoenix, kjukli, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Јас сакам секој ден да е четврток. Тамански пролет, ем ден пред петок...не дека секогаш ми значи,оти секоја трета недела сум дежурна.Што би рекол мм, „нит се водам нит се терам“(facepalm):D
    bbbbbbbbb.jpg

На Tajnaotrovna, vitamina, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Видоевски препорачува џампер, дубак не! Демек од џамперот рипа и се зацврснуваат стапалата и глуждовите, а со дубакот ќе оди на прсти и се кривеле стапалцата. Моиве беа во дубак, па секоја контрола кај Видоевски беше во ред, нормално без да му кажам дека користиме дубак, да се поштедам од мрчење :x
    Немав кај да закачам џампер (од оние за на врата), а статичните ми немаа поента, одбацувањето е многу мало, башка отров скапи еден мислам беше 9.000, за два требаше да ги лупнам 18.000ден за нешто што кратко се користи и фаќа многу простор.
    Не ги оставав долго во дубак ама ми беше спас, колку толку.
    А широк повој ниту еден ден не им ставив. Се водев по логиката на Видоевски (пошо он е и против широк повој), ако нешто не е во ред, широк повој не спасува, си требаат помагала. Он памперсот (пелената) ја дефинира како широк повој.
    Многу работи се сменети од кога сме биле ние бебиња, до сега. Друг пример е што до скоро викаа, секој ден бањање (нели како бебиња), сега и тој став е променет, мене од Систина ме испуштија со препорака да не се бањаат секој ден, затоа што си имале слој на кожата, од матката што им останува и као им бил заштитен, да не се измивал толку често...бањање на два три дена беше препораката од педијатарот. Се менуваат ставовите, истражувањата покажуваат други резултати, медицината оди напред како и се друго. Зошто ставаме пелени (памперс), зошто како порано не користиме од тие тетрата и да ги переме? Се менуваат работите и ставовите.

На samovila.red., vitamina, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Второ кафе со сфеќи.
    Непроценливо.

Ручекот готов.

На samovila.red., ♡BuBaLe♡, vitamina и 24 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Внимавај каква желба ќе стиснеш;)...не за друго, како викаат „може да ти се оствари“:)

На samovila.red., julie77, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Nogata mi ja pregledaa,doktorot kaza super e spremna za rabota..ama toa doktorceto mlado,novo ke da e,jas ne go znam .. sakav da kazam ubavo doktorce de ama mnogu otkaceno,me usrami :$

Posle na kafe i doma..vreme mi e za caj i da go fatam krevetot :tmi:

Dubak i dzamper imavme,kupia mama i sveki ama ne gi koristevme,sin mi ne smeese da koriski takvi raboti a oni nerazbrani pa nemaa kade da si gi dadat parite.Koga porasna,preodi pa gi naceka vo garaza gi izvadovme zasto taka on sakase i gi sokrsi ]:)

Sto bi rekla majka mi cel inat na majka mu go nasledil |(

Koj e za zelen caj neka poveli :hai:

На samovila.red., Tajnaotrovna, julie77 и 27 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Што правите луѓе?
    Јас ручек ставив,полнети тиквици со мелено месо.Не може уште една слика,така?

Дубак користевме за двајцата,џампери немаше тогаш.За ќерка ми земав џампер од една другарка,ама не го ставивме,не се местеше на вративе.
    Мене па Видоевски тогаш ми препорачуваше дубак,ама само да стои на прсти.Син ми го возеше,ќерка ми помалку.
    Сега сум запрепастена од систематските прегледи кај децава.Повеќе од пола одд. се до криви кичми,рамни стапала.
    Од мали ги носам по спортови,секој слободен момент се надвор и трчаат.
    Што генерации ќе беа,компјутериве ли се криви?Или забрзаниот раст во пубертет?

@Sky-butterfly сакаш проверен рецепт?Шопинг,мал не мора голем и кафе со другарки.
    А мислам дека најмногу ќе ти помогне,ако земеш фамилијата и отидеш кај твоите на гости.

Последна измена: 26 април 2016
    На Tajnaotrovna, Winter Lady, mariatim и 31 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Тука сум...
    Се вратив од гинеколог,резултатите ни лоши ни арни.:| Ситуацијата треба да се следи.И безкофеинска диета.Е без едно кафе во денот не можам.:whew:
    Второ се смрзнав,одвај дочекав да се довлечкам и да се замотам во кебе.

@Sky-butterfly те разбирам,и мене ми се случуваат такви моменти иако во последно време бидејки сум си под терапија на белите апченца,не ми е толку драматично.Млада си,не дозволувај да те понесе депресијата зашто еден ден ќе ги лечиш последиците.Се што ти паѓа напамет направи за да си ја подигнеш самодовербата,не чекај децата да пораснат,не чекај мажот да се смени,не чекај на никого и ништо.Направи го тоа што те прави да се почувствуваш жива,смени околина барем за кратко.Ете ако твоите се во Србија (ова не знам,претпоставувам) направи си кратко патување,гушни ги блиските.

Луѓе,знаете ли колку бргу минува времето?Ве читам за мали деца,сега ви се гледа актуелно ама еден ден сите тие муабети околку мали деца ќе исчезнат магично.Дубаци,џампери...ќе ги замените со младешки проблеми.Мене сето тоа ми изгледа како да било во некој минат живот.

Некоја енергија во мене ме крева и ми вели да направам нешто,дали е тоа ефектот на Лоранот не знам,ама одамна не сум била ваква...па и не мора да направам ништо,доволно е да престанам да се нервирам,10 години ми заминаа поматени од депресијата и потрагата по правда.И што добив,само дијагноза потврдена на пемпеле.Не дека нема да ме фати пак жолта минута,не дека нема пак да ми се плаче ,ќе се нервирам и исплачам ама не дозволувам да трае тоа со денови,месеци...години.
    Надвор сум од контекстот на вашите муабети само сакам да си кажам што моментално ми поминува низ глава.И тука.:l:

На Tajnaotrovna, mal.ecka, julie77 и 34 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.