Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Што е тоа џампер? Како изгледа :?::D

Јас се прибрав и решив да спијам дека рано станата и почнаа другарка ми, мајка, дм, тато и сите знајни и не знајни ме побараа :mp:|(
    И се откажав од спиење.

Џабе толку притресување и паничење од пап тестот ко воопшто не било страшно, јас како огромна паничарка свашта замислив и помислив па дури не завршив срце ќе ми излеташе :worried:

Еве ме дремам се долевам со ладен чај и пуканки.

@friendy не се гледа сликата со јајцата :angel:

@sky-butterfy :hug:

Последна измена: 26 април 2016
    На samovila.red., emkaemka, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Здраво женски :hai:
    Ве читам од сабајле ама никако да се ослободам да шкртнам нешто...

Јас мислам дека не познавам никој од темава, всушност и многу малку познавам од форумов. Најмногу се девојки кои повеќе не се активни и недостигаат, али тоа во некоја друга прилика.
    Еднаш само прифатив една рандом членка на фејсбук наводно сакала да ме праша нешто (ретко се уклучувала овде) и откако не ми пиша ништо 2-3 дена ја избришав и блокирав. Не сакам да споделувам моменти со рандом личности кои освен што се љубопитни, реално ништо не ги интересира.

@Sky-butterfly почни со промени од себе за да се промени и околината или причината за твоето расположение. Небитно дали е тоа фризура, ново хоби, спортска активност, пешачење... времето посветено на себе и сопствените мисли е најдрагоцено и најпотребно, а за жал најчесто го користиме поинаку.

@lunicka се продава цикорија и можам да ти ја предложам како замена. Не е вкусно како кафе ама и не е лошо. Друга опција е какао :) Јас заради крвта се откажав од утринското кафе и пијам исклучиво какао.

Имајте убаво попладне :sun:

На referentka, vitamina, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.199
    Допаѓања:
    258.494
    Сега посакувам да сум од оние "простите" кои се задоволни со малку, кои се среќни ако ручекот им се погодил.
    Очигледно е дека не припаѓам овде, а се омажив во место каде се среќни оние погоре.
    Имав друга слика за животот, понакви гледишта кои очигледно не се поклопија со околината.
    За танго треба двајца, за брак двајца, за развод исто. Имам вина како и тој. Виновна сум, признавам.
    Од самиот почеток работите беа излезени од колосек. Резултатот катастрофален.
    Не бев задоволна со ништо, валјда дека друго сакав, а трето добив.
    И згора на се, јас ретко покажувам чуства. Премногу сум ладна од страв да не бидам повредена. Се маскирам, сакајќи да се заштитам се уништив скроз.
    Среќа што се опуштив пред син ми, знам дека таа љубов неможе да ме повреди.

После секоја ситуација, соочувањето е најтешкиот дел. Гледаш каде си грешел. И тоа боли.
    И боли кога гледаш дека вниманието кое си требал да го дадеш, си го бараат на друго место.
    А најмногу боли што кога ќе го изгубиш, сфаќаш колку си го сакал.
    И за се си крив самиот.
    Живот! За се сами сме си "виновници".
    Многу научив, за жал на потешкиот начин.
    Чувајте го она што го имате и бидете задоволни. Сами сте одбрале. Луѓето губат луѓе, губат здравје.
    Среќата е во малите нешта, амбициите знаат некогаш да не уништат.

Јас имав толку да кажам, се повлеков и од форумот. Немам што да кажам, немам желба. Ми треба време за да прифатам колку грешев. Сама се борам, засега сум добро. Не знам дали ми треба хепи пилс или доктор. Можеби треба, ама сакам да сум свесна и да сум овде за детето. Малку е што ја плаќа цената на нашите гршки, фали и да го запоставам. Е тогаш нема да си простам.

Многу напишав изгледа, ама ете морав негаде да признаам дека и јас грешев.

На rose60, mama31, samovila.red. и 43 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Е a јa знaете ли oнaa ,сo децa не се сaдaт крaстaвици.И јaс јa знaм aмa oвoј пaт пoтфрли кaј мене.Ќеркa ми имa фaт зa шминкaње и депилaцијa нa веѓи,иaкo сум и мaјкa тешкo кaј неa дa зaкaжеш.:D
    Амa синoќa јa искритикувaв декa не сaкa 15 минути дa oдвoи зa мене дa ми ги среди веѓите.Е oдвaј...и си пoчнa тaa влече ,тегне...пoдскубнувa a јaс си мислaм леле кoлку сум се зaпуштилa...Бидејки не е прв пaт дa ме средувa имaм дoвербa и не се ни пoгледнaв вo oгледaлo.Кoгa сaбaјле пoглед вo oгледaлo и шoк..
    Кaкo јaпoнскa гејшa ме нaпрaвилa...(facepalm)
    Едни тенки веѓи дури невидливи ,мoрaв дa ги дoсредувaм сo мoливче...
    И се зaкaнив уште еднaш тaкa дa ми ги нaпрaви ќе јa ишишaм нa спиење.

:@:devil:
    @stetoskop oти не игнoрирaш?

На stetoskop, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 27 други им се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Еве слика. Не е истата, но нешто сл. беше. @Umbrella22
    Еве го и џамперот. Има и такви кои се закачуваат на врата.
    @JuLleE Ај сега ние "негрешните" ќе земеме по еден камен и ќе удриме по тебе.:fubar:
    @lunicka Ќерка ти те направила таква како што сака да те гледа. Модерна мајка. Мора да почнеш од некаде.:hug:

Последна измена: 26 април 2016
    На referentka, ♡BuBaLe♡, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @JuLleE излишно е да ти пишам дека имаш виртуелна подршка од мене..тоа секако имаш! меѓутоа поконкретно и неможам да направам вака од другата страна на екранот , а сакам!
    првиот чекор си го направила со тоа што призна дека и ти си грешела.
    Не би ти советувала да се отргнеш и од форумот . Можеш да го користиш за отргање мисли , дури и за да се испукаш некогаш.Сепак ти си знаеш најдобро, ако си решила да одиш од овде за некое време нека биде и тоа!
    Само едно ќе ти кажам---„Напред секогаш има подобри нешта од оние што ги оставаме зад нас.“

@Sky-butterfly :hug: Лајкот значи дека и јас сум се нашла во истата ситуација .
    Мене ми помогнало прошетка или сама некое време во соба со мислите.

На samovila.red., Tajnaotrovna, julie77 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Sky i bozica, ќе се караме.:D
    Со тие куршуми не.]:)
    Викнете ја сфеќи и пијте по едно,дбе,три кафиња и се ќе се среди.

Нам Видоевски пак ни рече,широк повој и тетра на времето се ставало за да држи мовеќе мочкање,тетрата биле лепенките а сега се две во едно пелената за една употреба.
    Дубак дозволен одкако детето ќе изрази желба за седење.
    Не го преоорачува само од безбедносни причини,да не падне.
    Врска немало колкови и газење прсти.
    Така барем нам ни објасни.

Време за попладневна дремка и пружење нозе.:wasntme:

На Sky-butterfly, ♡BuBaLe♡, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Koja feminska drugarka ni e vo Svedska?

На rose60 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  9. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    За инат на лудово време
    12916375_1052880681448212_241529213026315999_o.jpg

Кој не е на диета дојдете да дегустираме
    12891604_1049671935102420_6871503817199364962_o.jpg

Добар ден и од мене. :)

На referentka, ♡BuBaLe♡, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца заспани, двор, чај, цигара и фемина, топличко е можам во двор да чурнам една.:lol:

Му го пратив на татко ми тој скечот со Тошо малерот, ми се налути човекот.:wasntme:
    После ми се јави да ми кажи дека бил ептен разочаран во типов, не ми се налутил мене туку не сакал Тошо да го гледа.
    Заборавил да ми каже татково мој, бил на ручек со кумот и таму бил Тошо, многу надмено се однесувал, сите ги шупчел во ребра, као вие сите сте сељачишта а јас фраерот од Скопје.(facepalm)
    Сакал и со татко ми да се заебава ама не му успеало, Тошо го прашувал од кое село дошол и во која фабрика работи и дали драјвал со карот по стритовите.(facepalm)
    И да дошол од село и да работи во фабрика и драјва по стритовите нели треба да се има почит кон постари личности, очигледно на "граѓанинот" му фали домашно воспитување.

Додека бркав документи во Мк еден што требаше да ми заврши битна работа, колега на Нинџа, прво суптилно ме канеше на кафе, вечера после веќе апла, за на крај да ми каже ако не му дадам, нема документи.:swear:
    Добив документи а не му дадов, отидов над него, со снимен муабет на телефон, што ме маткаа пред тоа со месеци за два дена после тоа ми беше завршена работата.

Сакав и околу сообраќајната култура да напишам, се додека има кинење на казни, барање врски, пуштање на црвено поминато со опомена ќе се гине по улиците.
    Во Мк е три пати поголема смртноста на патиштата од тука, 2 милиона наспроти 23 милиони жители.

Камери има насекаде, те шкрапне ли си знаеш дека нема лесно да си поминеш, возачката ако ти ја земат ќе си ја акаш главата од ѕид, најблиска продавница ми е на 2,5 километри од дома, работата 24, ќе внимаваш и оро ќе играш.

Широк повој никогаш немам ставено на децава, мадам издржуваше 5-6 минути во џампер а дечките ако ги ставев во дубак изиграваа Михаел Шумахер.:lol:

На Mekuska, samovila.red., sanjaeva и 32 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Добро утро од мене...по втор пат..:hai:
    Ццц...какво беше вчера времето, какво е денес...(facepalm)

На samovila.red., Viktorijaaa5, julie77 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @green.eyes ни е во Шведска,ама ни ја нема во последно време.

@JuLleE една виртуелна од мене:hug:.
    Пробај да си простиш на самата себе.Сигурно имало добра и голема причина штом си се одлучила на таков чекор.
    А ако се уште мислиш дека не е касно,можеби можете да си дадете уште една шанса.Ама сепак ти најдобро си знаеш.
    Иако сега ти е тешко и мислиш светот ти се срушил,имаш огромна светлина и љубов до себе.Чувај си го синчето,радувај му се и ќе се средат сите работи еден ден.:nod:

Како сум оптегната и ќе задремам секој момент,ама треба да станувам.:yawn:

На sanjaeva, friendy, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.409
    Допаѓања:
    179.978

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.409
    Допаѓања:
    179.978
    @Umbrella22 прв пат правиш пап тест?

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Да да а отидов за сосема друг работа, ко ми рече за пап тест се попарив :sweat: ама не е ништо страшно, џабе паника кренав :wasntme:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.409
    Допаѓања:
    179.978
    2min rabota e i ne e nisto strasno
    Pravi si go redovno vo idnina

На galapce и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Вчера зедов плата, па денес почнав да купувам. Ама од душебрижници, страв ми е да се пофалам.

Тоа, денес денов во шопинг ми помина. Тоа што е во соодветната тема, плус цвеќиња за во двор кај мајка, плус тенда, на брат ми му купив боксерици и му дадов 1000че. На ред се патики за татко ми, постелнина (од Рамстор, со купони), поклон за свеки и прасвеки и да се шишам.

Денес така ја лечев мајка ми. Плус на гости ни дојде лекаров, па ја утеши малку и така.

@Sky-butterfly те утепува монотонија, тоа е проблемот. Затоа вака се чувствуваш. Биди почесто надвор на прошетки, активирај си хоби. Дружи се колку можеш. И тука сме ти поддршка. :hug:

@JuLleE поддршка и до тебе. Не се оддалечувај од темава барем. Ако имаш потреба од личен разговор - тука сум. :hug:

На samovila.red., kjukli, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Си бев на ручек со другарка за да му пркосиме на времето. :sun:

Сега си чекам маж да стане па да го прошетам и него. :D

Мислам дека секој во животот имал по некој монотон и депресивен период. Треба само да се научиме како да се справуваме со него.
    Некогаш и едно мераклиско кафе знае да ме расположи, ама во други моменти ни златна рипка што исполнува желби не ми годи.

На samovila.red., kjukli, DVAANGELA и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден на сите.Ај една мала помош.Имам боровинки замрзнати и сакам некако да ги искористам за да направам благо.Се мислев да ги извријам со шеќер така да се згуснат и да додадам желатин.Што мислите ќе биде ли вака добро или .....?

На DVAANGELA и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    http://moirecepti.mk/post/колач-со-боровинки-2
    http://moirecepti.mk/post/слатка-палента-со-капини-и-боровинки
    http://moirecepti.mk/post/торта-со-боровинки
    Еве ти некои рецепти.
    http://moirecepti.mk/?s=боровинки

На DVAANGELA, Annath, artemidis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.