Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    У транзиција се паднати гостите :D :wasntme:

На Bah и elisabeta им се допаѓа ова.
  2. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Не си ти за овде драга моја, ти си премногу фина за вакво друштво, за овде треба да имаш јаки лакти за та се избориш со овие борбени жени.
    Шала на страна, добредојде на темава и слободно опушти се и сметај се за рамноправен член на оваа навидум борбена но сепак сложна заедница.

Сурфај ти таму на тоа компјутерот и барај невеста, не туку мисли на забава :)
    Како не смислија некоја справа да се слабее кускајки по тастатура, до сега ќе беше анорексична.
    Него без зезање, не претерувај со тоа Орбит Трекот ти си сепак жена во години :rofl:

А, замисли да те стават на место преседник владе, има да ни воведеш диктатура за 24 часа :rofl: се шалам.

На SV1911, Gordana10, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Супер тема, многу убави спомени ми надојдоа.
    Криенка, ластик, народна, џамија...
    Јадевме надвор маргарин, ајвар, џем намачкано на леб.
    Па правевме сокови со цветови и листови, баба ми само не караше.
    Еднаш улицата беше ископана, воведуваа канализација, па трчавме низ куповите со земја и игравме " чувари на плажата".
    Па едно пони-точак што имав, еден куп белези направив додека научив да возам. Дури и рамо скршив и среде лето седев целата замотана во гипс.
    Секое лето кај баба на село, од таму ми се најубавите спомени.
    Имаше игралиште за фудбал и нонстоп кисневме таму. Беше заклучено па рипавме преку ѕид.
    Првата симпатија, првото наивно те сакам, на кое добив одговор фала :D , па праќање писма :)
    Па прскање со вода со шишиња, немаше базени да се разладиме.
    Има уште многу незаборавни работи на кои секогаш се сеќавам со насмевкаа.
    Прекрасно е детството.

На Annath, tessie, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добра ви вечер феминки! Како сте ми? Гледам нешто темава угоре-удолу. Многу теми се смениле за еден ден. Нека, нека!:)
    Детство.
    Се пронајдов во многу постови погоре, само што наместо брат јас имам 2 сестри и тоа многу поголеми од мене, така да авторитетот во маалото морав сама да си го бранам. ^_^ Најмало, најгалено. Многу другарки и другари. Немаше поделба како што денес има.:nod: Се допишувавме со детска пошта, собиравме лименки, цевки, салвети. Имавме едни куклички од хартија и ги облекувавме со различна облека. Не ретко знаев и мачорот да го облечам со облека, чисто онака за смеење.:D
    Мојот син денес за жал не живее ни четвртина по квалитет од времето во кое живеев јас. Народна техника, микросметачко, фото, музички инструменти и што ли не. Идеи, креативност и реализација. Штета што се распадна, на нашиве деца и тоа како им е потребна една ваква куќа.
    Си имавме никнејмови, па дури и своја азбука. Да, да ја знаев на памет и пишував дневник секоја вечер. Но, кога се запишав средно училиште од многу обврски баталив се. Којзнае што се случи со дневникот!?
    Имав надимак Гаро. :!:Можеби ќе излезе Ачко од некаде или Фаро или Саро.:^)

На Annath, tessie, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.702
    Допаѓања:
    153.576
    posebna e vecerva...@Bah stanal duhovit:rofl:

На MacenceEna и Bah им се допаѓа ова.
  6. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Ама се распишавте вечерва на оваа тема, која што ни најмалку не е лесна и буди и добри и лоши спомени, а вчера не ви се пишуваше за швалерација а?
    Ееее што сте вие. Мене нешто тука ми смрди :)

7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Мислам според ликот и карактерот дека на Bah би му оговарала слична девојка на оваа е сега уште да се најде да се пуштат гласини :D VenusFurCoatRubens.jpg

На kukla21, SV1911, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.702
    Допаѓања:
    153.576
    na provokacii ne odgovarame:)

9. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Ова случајно го најдов и многу ме потсети на реакцијата на некои од вас кога јас прв пат се појавив на темава.

На zalosna, MacenceEna, BoneMachine и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    @Bah море оро ќе играат сите :D :P немам срце за такво нешто :wasntme:

На Bah му/ѝ се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Proveri si pod leva pazuva...ma se salime sigurno ti doaga od desnata.

Nie vo sklop na temava si pustame ovde pesnicki..Bobii bas mi e gajle...Zelkata ima kosuli trista...Vo svetot na bajkite...Sini oci ima Jana..:music:

Последна измена: 20 јануари 2015
    На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  12. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Ne sum od tuka. Ne sum tuka. A inaku, tuka sum :hai:

На Annath, tessie, MacenceEna и 4 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Bah Море не мешај муабет! Кажи дали ти се допаѓа невестава?
    Гледај каков пар екселанс сте!
    (Ова ми е последно, чесен пионерски збор.[​IMG])
    Liza i Bah.jpg

14. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    @elisabeta Тоа е таа идеална жена за мене. Нема да кажам на кого ме асоцира :rofl:
    А, да си се провериш ти тебе за почеток, или да си го викнеш Тарзан убаво да те изриба и да не ми се плеткаш како прле пред магаре на секој мој пост?
    Море за некои Горде и тоа е многу, за нив треба закон како во турскине серии. Значи не за сите, туку само за некои :)
    Веќе реков дека многу ми се допага и сум многу возбуден и едвај ја очекувам првата брачна ноќ.

На zalosna, elisabeta и Gordana10 им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ma kaj mozam vo sekoj,site ti se razlicni.:rofl:
    I da znaes me riba ama ne izleguva se celosno.Ne e strasno stom duri do niz forum ne mirisam.
    Eee pa ti ne razbiras od sala.

Znam deka nema da odgovoris. @Bah sto rabotis?Sto si po profesija.Prosti vaka na direktiva ama nie ovde i takvi raboti si zborime a ti sakas da si bezrezervno del od nas.Samo pristapot ti e pogresen,ne uspeavme sallite da ti gi uklopime pa da probame vaka..

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добра ви ноќ на сите! Цревата ми кркорат, а ако не легнам ќе мора да јадам. Night, night.|-)

На tessie, Gordana10 и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    opushti se bah, shto e problemot, shto propushtiv jas na temava? Ke te molam, ne bidi vulgaren, so izrazi kako ribanje so asociacija za neshto drugo.
    Jas ovaa vecher nauchiv za nova fraza koja ja koristat mashki homo, i eve ne mozham da zaspijam. Docking. Em mi e smeshno em nagon na prevrtuvanje stomak. Tolku slikovito mi go opishaa da ne veruvam deka sakam da vidam penis narednite 20 dena. Neka pochne odbrojuvanjeto. Siromav moj mazh.

На tessie, Annath и MacenceEna им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Bah malku ti e krivo sto pukase tuka, a? Sega cile-mile, fermani eee... sun or lejter svati deka zurkata e tuka. :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Рибање не асоцира ни најмалку на секс туку на триење, на грб, од страна на друго лице, со цел на одржување на лична хигиена на немоќно лице или лице кое се наога во блажена состојба, па неможе сите делови од телотот сама да ги достигне. Ете тоа е значењето на зборот рибање а беше како одговр на репликата на Галапче која го извади од контекст мојот збор нешто овде смрди, велејки дирекно да проверам дали можеби јас смрдам.
    А, тоа на што те асоцира тебе е твој проблем.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Чудно дете бев. Од една страна пргаво и темпераментно од друга мирно и тивко. Како помало дете пргавоста ја имав колку за инает од сите. Сестра ми стабилна и прибрана од својата 5-та а јас толку бунтовна до ден денес. Израсната со строги родители ама и баба претерано пропустлива., баш кога не смеевме да излегуваме, јас ќе слушнев детски глас па трчав надвор. Не смеевме да одиме подалеку од нашата улица ама јас одев. Не смеевме да се качуваме на оградата на чичко Климе ама јас морав да се качам барем еднаш во денот.
    Не се влечкав по сестра ми ама неа ја тераа да се влечка по мене и да внимава. Кутрата таа и денес не се одвикнала од таа навика.
    Знаев и да се истепам ама заради претерано касање почнаа да не се задеваат со мене.
    Бев манипулатор ама тоа го сфаќам дури сега. Секогаш успевав да ги наговорам сите да играме тоа што јас сакам.
    Во домашни услови бев мирна и на баш толку бунтовна. И ден денес не можам да му се спротиставам на татко ми. Од секогаш сум ја наведнувала главата пред него. Ама за разлика од сестра ми знаев дека мајка ми може да му го смени секое мисллење па се улизував кај неа. Играчки, одење сама до продавница, нинтендо па дури и соба настрана од сестра ми, се добив преку неа. Така и остана цел мој живот.
    Школските денови, чиста инспирација за пишување книга. Бунтовна спрема сите. Од учителката до професорите на факултет. Претседател откако знам за себе. Бегање од часови па носење фалсификат оправданија. Мајка ми ми ги пишуваше де. Криење на отсутните. Довикување за сите да дадат точен одговор па дури и решавање туѓи тестови. Цела година ја праќав мајка ми на родителски ама на крај татко ми. Секогаш бев најјак ученик.
    Секој ден завршен со Калимеро, Бушава азвука, Синбад, Штрумфови...
    И ден денешен сум иста, дури и понекогаш ссе чувствувам како Петар Пан
    Се на се имав убаво, среќно и безгрижно детство и рано тинејџерство. Без солзи и грижи.

На Annath, tessie, artemidis и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.