Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Јас за другачките повеќе ги ставив, целосно по мој вкус не најдов :doh:.
    А вториот знаев дека на жабче ќе биде погоден 8).

Кај мене се прибра мм и уклучив кафе машината да се загрее, ќе пиеме наскоро и ние:coffee:.

Едит:
    Другачката ваша утре ќе купува плац за куќа :makeup::sun:(poolparty)

На artemidis, Esmeralda-MD, Mrs.Bass и 26 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добар ден вредни женчиња.:sun: Ранобудна бев и јас денес и што убаво било - денот нааа толкав.
    Нема да ми верувате, но првото јајце што го вапцав излезе шарено со букви по него, не толку јасни но асоцираат на букви, а најголема е првата буква од моето име. Големата буква, ракописна. Другите 4 кои ги вапцав после излегоа нормални црвени. Што и да е за убаво нека е.
    @ph.orhideja Прашуваше за ланското јајце. Јас моето го закопувам в земја кајшто ми растат цвеќиња. На страна на место каде не се гази.
    @galapce Нашата излезе ти "Малта", јас "Маалта" и така.(tumbleweed)
    Луничка прва ја сетив, зошто го беше коментирала твоето селфи у колата, сериозна. Никогаш и не помислив на слика од храната.:nod: Немој сега да ме прашаш пак за која слика станува збор. :D
    @danichap Нека ви е со среќа купувањето на плац. Ќе треба да частиш после.(y)

Едит: Ако некогаш дојде ред да градиме куќа за живеење, тогаш ќе си направам куќа на приземје. Без спрат, без таван. Со две гаражи и многу голем двор, рамен.
    Trosobna porodična kuća (5).jpg

Последна измена: 28 април 2016
    На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, samovila.red. и 24 други им се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    И кај мене ... - 12 ... :bandit: :wasntme:

@duffi Најсреќен, најсреќна да си! :^:

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, menelele и 15 други им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.971
    Допаѓања:
    112.406
    Јајца па јајца уште ли |(

Јас моите чоколадирани уште не ги ни купив, можеби утре :^) а мама ме направи луда што сум помислила од Рамстор да купам она ќе ми дала, додуша ми даде цела табла живи да си ги спремам ама јас мрза :tmi: додуша и силум прилика :$

Времево ни се води ни се тера, изгледа погодија за празников лошо време не очекува :envy:

Туку не се пофалив сестра ми ми купила поклон за роденден, а мене роденден во август :wasntme: и поклонот е карта за Енрике :dance: :dance: Една е сестра :inlove:

@duffi нај нај најсреќен, сите желби, сништа, надежи реалност :party:
    @PUPICA дај го мали на чуванка виде ме бива со деци :!: уште и кај мене во игротека охохоооо :rofl: а и со Коко другови се веќе :mm:
    @Emy867 кондурчињата уште поубави од тие претходно приложените, ама што не размисли за сандалки :^) јас обожавам сандали али пустата никако да најдам точни или мали или широки :| све, све ама чамциве на нозе ептен ме нервираат понекогаш :@ а и прееска добив комплимент или аргумент дека изгледам како неухранета :devil: да не претерав јас со на @mama89 напитокот :?:

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.802
    @emkaemka во таа продавница кај што ги купив чевлите, бендисав и сандали, ама не сум јас за сандали. Нозете ми се потат и почнува да се лизга стапалото по сандалата, прсти излегуваат напред и не можам да мрднам... Така да, од матура наваму, сандала висока не, само рамни секојдневни.
    Мило ми е што ти се допаѓаат и мене ми се по ќеиф искрено, ги купив без размислување, ама знам оти ќе завршат со 2-3 носења како и сите останати во ваков стил што ги имам.
    Кој е бре напитокот на Мама89? Дај кажувајте сакате само вие шланг да се правите:devil:.

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Moite perilici sekogas bile od postar tip:D
    Segasnava sto ja imam e +8 i vo momentov mi ide da i go zakocam bubanjot:devil:
    Sakav da pustam masina,vistinska:!:.Me napna,praznik bilo,crveno vo kalendar...ok,da,taka e.Ama pa vikam neka prosti Gospod,koga inaku,nema da bideme doma.
    I sube mi naprai i nervoza i se:envy:
    Utre Veliki petok,planiram da zacistam vikendice,zar ke spieme u necisteno od lani:devil:
    P.S.Garantiram deka sekoja vtora cisti,pere,gotvi...so denesno tempo na zivot idi pa stasaj se so vreme.
    Vie demek so site cetiri u vis?
    @emkaemka ke te imam vo predvid;)
    @Kitten pa glupo ti e prasanjeto.Sekako.I stirak na kraj:lol:
    @danichap so sreka,uste dve madam i dvajca dzentlmeni da vi trckaat po placot;)

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, menelele и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.158
    Јас и перам и чистам. Ама јас ни јајца неам така да не сум репер. Ама леќа јадев за ручек :P

Да ве прашам вас што постите...постите само со храна?

На Esmeralda-MD, kjukli, menelele и 12 други им се допаѓа ова.
  8. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    @friendy Леле и јас колку сакам баш таква куќа.

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.971
    Допаѓања:
    112.406
    Јас во мојов досегашен живот сум нашна само едни високи убави сандали од кои ни прсти ми искачаат, ни ме потат, точни ми се и удобни :angel:
    А јас имам кажано на матура со чизми тиркизни до колена завршив :fubar:
    Ти барем можеш шпиц да носиш јас како во кану би изгледала :rofl:

Напиток ако сака Мамасита нека ти го пише јас не кажувам :P

На Esmeralda-MD, kjukli, mama89 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Што муабети сте свртеле - мм е крцкалче, 2 години помалечок од мене :inlove:

Јајцава незнам кога стасавте да ги фарбате. цели гајби, па и украсени, алал да ви е.

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, samovila.red. и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.802
    Јас имам мала нога, 36 носам, овие дури малце и ми клапкаат:^), така да немам проблем со изглед на кануа:D.
    Леле, не го кажува:@. Добро де, добро... За дома ќе видиш(со рака во тупаница удара под муцка додека го вика ова):D. Ви текнува на заканава од детство?:)
    Е така јас на тебе ЕмкО:devil:.

На Esmeralda-MD, kjukli, mama89 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Нема спиење за мене, се мислам дали може да се полуди од неспиење, сигурно може ако се користи како тортура на заробеници, 48 часа, 3 саата спиена.:yawn:
    И пак не ми иди паметот си пијам кафе во 2 саат сабајле.(facepalm)
    Не знам кај ми оди времето, ај да видам што има на фемина и одам да го гушнам мм дур не ме оставил што се мотам по куќава како некоја вампирка.:lol:

Гризни јазикот какво завршување на Супернатурал, со кој после ќе си ги плакнам очите, Дин гирл форевер.:rofl::rofl:

И јас си се смеев отпосле, мадам си вриштеше од среќа и толку ми требаше, помина нервозата, фотосесија и направив, ќе имам и за неа материјал да ја уценувам кога ќе порасне.]:):rofl:

Лелеееееееее колку се смеев вака во сред ноќ како мрдната, на мајка му ќе те кажал.:rofl::rofl::rofl:

Мм е крцалче, 3.5 години помал, го прелажав со време:Pи комшијата што ме симпатише е ептен крцалче, уште е во средно школо.:rofl::rofl:

Јајца вапцани 5 за адет, другите во сабота, децата како на прсти да си гледат сите три станаа во ниедно време, си имав помошници.
    Завршивме со фабрањето, децата во кујна само што почна да ѕирка сонцето, тие насмеани им удрив една слика, преубави излегоа, да ги сликаше професионалец немаше толку добра да излезе сликата и во наплив на емоции ја опнав сликата на фб, прва досега од децата.
    Се заебав што ја ставив, имам една баба на татко ми мајка која не ја сакаше мајка ми а со тоа и нас и сега на стари години сака да се помириме, јас и брат ми ја од*ебавме и ми пишала коментар од кај чичко ми, Девојчето како машко, машките како девојчиња, што да се очекува од мајка која ја одгледала простакуша.:x
    Мислеше ќе ме изнервира или нешто, малку се изнервирав ама ради тоа што не ја остава на мајка ми на мира, и напишав и јас коментар дека по коментарот се гледа нејзината возвишеност.;)

@duffi Среќен Роденден, голема да растеш (не во мевот, тоа после свадбата:lol:):party:
    :hug:

@vitamina нема таму српски, наши, грчки продавници, магацини, мора таму да има боја за јајца а можеш и food colouring да користиш.
    Кај мене има српски магацин огромен, се има, смоки, кафе, ајвар, вегета, пелистерка, газоза, струмка, скопско, даб, вино..............

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, samovila.red. и 27 други им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.971
    Допаѓања:
    112.406
    41 :worried: :@

Ти видов фустанот xs или s ти е напиток не ти треба :emo: коски не ќе сушиш :D

На Esmeralda-MD, kjukli, menelele и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.775
    Допаѓања:
    162.932
    И како што е редот, во очи празник бојлерот ни се дупна.
    Уклучен за мерак. Среќа никој не се бањаше...
    Веднаш го осетивме и еве нов купивме.
    Мајстор нема ни за лек да го намести.
    Па сега слушам двајца мажи како пцујат, викаат, лупаат, се надевам нема да се степаат со некој клуч.
    Не знам дал користат прилика да се испокараат демек со причина.
    Се молам да го наместат...

На kjukli, menelele, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.802
    Абе за да не го кажеш, ќе ме споредиш и со тие од Етиопија:envy:.

На menelele, Bozica1980, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  16. eutixismena

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Јас лани на во неделата точно на Велигден реков да дорасфатам низ купатило уште тоа ми остана, го поттурнување мијалникот сол се направи, се отепав собирање.

На duffi, menelele, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.775
    Допаѓања:
    162.932
    Ми ја знаеш маката.
    А после ова, не знам како ќе се бањам. И онака имав фобија од бојлери, тек сега... Па ги убедив на штекер да го направат за да го исклучувам директно од штекер, не само на утикач.
    Вријам...и си пеам ај фил соу прити, оу соу прити, а мислам ѕидот го срушија.
    Се докажуваат, викаат...ми оди да избегам.

На kjukli, menelele, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Што пие кафана?Земав прва плата,пола е ама врши работа скромни ќе бидете.
    Свекрва ми фарбала јајца,сакав и јас да ишарам некое но ми рекоа ај купи од тие готовите во рамстор кај ќе фарбаш сеа.Нит купувам нит фарбам и не планирам на празник да се нервирам за глупости.

На ♡BuBaLe♡, Mrs.Bass, kjukli и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.775
    Допаѓања:
    162.932
    Дајте број од мајстор што оди на повик и што може одма да дојде.
    Се изнервирав.
    Ќе организирам, ќе мијам коса во умивалник и искачам на пијачка.
    Две жени битпазар, а двајца мажи?
    Трета светска војна.

На sanjaeva, menelele, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  20. eutixismena

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    @Lilit Знам сега се лом ќе ти направат и место да се намалува работата пред празник таа се зголемува.
    Некни се генералка направив и му текна на мм да сме варосувале пред Велигден, аааааааа реков нема шанси какво е такво е се ќе ми направеа прплец после се пак ново наново.
    Сега в сабота вечер малку ќе досредам и в недела може да идат гости по јаја. Во Прилеп така е.

На anel, Peco, Artemission и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.