Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    @anina ти се чини мор :D

2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    не ми е интересна темава за смајлина ке спијам чаос

3. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Горде незнам што е работата. Туку баталете смајлињата мои па продолжете:D

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Како нее баш е супер, се чувствуваме како воајери кои читаат туг разговор.:)
    А, сето тоа може да си го кажат преку ЛП

На Daleron и elisabeta им се допаѓа ова.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Па за смајлињата де 8-|

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Искарани сме па ке мора да ќутиме [​IMG]

7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    8-|Јас не сум искарала никого па пишувајте си што сакате. Не ме мешајте мене

8. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Така е ние не се придржуваме до темата и разговараме за глупости, а фино ни објаснија пред пола саат што е темата.

На Gordana10 и elisabeta им се допаѓа ова.
  9. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.010
    Допаѓања:
    183.764
    сите спиете а???ако ако спиете јас сум дежурна

11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добро утро од мене! :)

Ви благодарам на сите за топлото добредојде на темава.

Ајде, да напишам некој ред за моето детство...

Родена не така одамна, најверојатно една од последните генерации деца кои не се замараа многу со компјутерни игри. Имам помал брат 2 години, се заштитувавме од мали, тој мене, јас него, ама и се тепавме за глупости по дома, и двајцата сме јарци во хороскоп, ваљда има некој придонес тоа во нашите карактери и нетрпеливоста. Имав најдобра другарка со која бевме речиси цело време заедно, некогаш и на спиење, сакав да ми биде сестра од што бев приврзана за неа. Правевме лексикони, споменари, сечевме слики од весници, црно-бели, и ги лепевме... уште ги чувам тие тетратки низ дома. Описите под сликите се [​IMG]...
    Еднаш од надвор донесов еден „современ“ споменар, со убави дебели корици, испишан со убави букви и интересни прашања, ама на руски јазик, па го преведувавме и двете и избиравме деца на кои вреди да се даде да се потпишат во таков споменар. :D :D
    Имав симпатија од 5то до 8мо, едно исто дете, цели четири години... сега кога ќе ми текне не знам дали да се смеам или да плачам со оглед на тоа каков ми бил вкусот тогаш. :D

Игравме ластик, а кога немаше кој да стои тогаш го ставав меѓу столици и си играв сама. Скокавме на јаже, по 600+ пати без прекин (сега до 50 едвај стигам). Летно време речиси цело маало, од големи до мали се собиравме и игравме криенка. Правевме колачи од кал, а влезот во подрумот од куќата на моите родители, ни беше бар. Имавме свој бенд, иако сите бевме антиталенти за пеење, си имавме и цд снимено, со рачно напишана корица, и имавме публика од баби и дедовци. Иако лошо пеевме, сите беа весели и не не обесхрабруваа да престанеме. :D

Од мала сум љубител на мачиња, па по кажувањата на мајка ми, секогаш кога сме се враќале од подолг пат моите први поздрави биле со мачките, место со баба ми и чичко ми.

Карактерно, срамежлива бев со нови луѓе, ама доколку се пронаоѓав во муабетот брзо се вклопував. Со време научив мислењата да си ги бранам, а не ретко до тогаш сум се чувствувала мутава зашто не сум знаела да вратам на некоја закачка. Во моето друштво ме сметаа за авторитет, па ме слушаа сите ко деца, а и сега е така. :lol:

Исто, навика од детството која и сега ја негувам, е читањето книги, а омилени ми беа: „Двојната лота“, иако ја читав кога бев второ, уште се сеќавам на тој впечаток кој го имав тогаш, детска мистерија... после, „Марта“... преубава лектира, кој ја читал најверојатно знае. :)

Покрај ова, шетавме по околните ридишта, правевме „куќи“ таму и планиравме како една недела ќе сме живееле без да се вратиме дома. :rofl: Возев од 7 години точак без помагала, ма да брат ми од 5 почна, ама имаше од кого да учи, не за друго 8). Се пуштавме од високи нагорници со ролери, со точаци без кочници и никогаш не сме завршиле лошо. :D Од многуте брканици и задолжителни печати на колениците се уште имам траги, кои секогаш ќе ме потсетуваат дека и покрај неколкуте дена плачки, сите лета ми биле кое од кое попосебни.
    Се пентаревме по високата цреша која ја имавме кај нас во бавча, јадевме додека стомак не не заболи, ама брзо ни поминуваше. Висевме по секое дрво на кое што можевме да се качиме, а да бидам искрена, и сега би го правела истото да имаше каде. :rofl:

Моите родители на моменти беа строги, ама брзо им поминуваше. :rofl: Речиси секогаш сме ја имале нивната поддршка, разбирање... Благодарна сум им бескрајно за се`.

Имам уште многу, премногу за кажување, ова вака нафрлано набрзина, ама времето не дозволува повеќе, а и чувството за доста ми вика дека е доста. :wasntme:

Последна измена: 21 јануари 2015
    На Teodora*, Val-Dim, sesilija и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро и пријатно.
    Денес пак не ви давам кафе.

На Teodora*, toogood, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Dobro utro. I jas ne varam kafe. Koja e najmala da ripne da napravi za site. Snaa-rabota.

Bittersweet nevesto, ne sakam da znam shto e drugoto, ne ni prashuvam, ignorantnosta e bliss, ama ke se najde nekoj i ke me iznenadi pa nesakajki se educira chovek.

Inaku, onaa nok sonuvam eden son. Ne sum imala vreme da sednam da kazham. Na svadba bev vo son, ne ja ni znam nevestata vo zhivo, ama sum otishla vo ubav bel balski fustan. E sega, vi teknuva na temata? Koga me dokachi nevesta, pa karanje, pa napravi selfi od mene i nea, i go stavila na socijalnive stvari, site da me vidat. Sramota!

Za aktuelnata tema od detstvo ne pishuvam. Samo edno ke kazham, ako ne se sekavate na crtaniot film poshtenskoto sandache, mali ste.

На bittersweet, Annath, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Tupacite od temava epten pravat tapa atmosfera.

На tessie, sesilija, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @imelda Јас од други причини не им варам кафе, а не повозрасен помлад. Пред одреден период им понудив трамадол, ама никој изгледа не прифати, еве цело кутивче ми стои незапочнато.
    Синока се обидовме неколкумина да ја свртиме темата во друга насока ама не успеавме, така да се изначитувам повуци-потегни.
    Ете @kukla21 ме разбра што сакав со тоа да кажам (не давање кафе).
    Некој си дозволува да ја злоупотреби паролата „Никогаш не се откажувај“.

Бидете сите поздравени и имајте убав ден.

Едит:Многу ми беше тешко да употребам соодветни зборови за да нема навреди.
    Вообичаено не сум толку обзирна.

Последна измена: 21 јануари 2015
    На Teodora*, tessie, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Sto ke mu ja mislis, ja otrule temava ej!

На tessie, toogood, sesilija и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ме мрзи да пишувам бре ....
    Јас бев така напредно дете , е сега не многу дебела ама така повисока...
    Прво дете во фамилијата и гледано од две баби.
    Како таква напредна страв и трепет меѓу децата, сите кои беа тепани во малото се бранеа ќе видиш ко ќе ја викнам Озбилна. А вака ко ќе ми текне што толку имаа страв не знам ни јас, никогаш не ги тепав ама знаев да им кажам дека во нашата улица нема да помрисаат да влезат. Ама затоа пак во нашата улица беше најинтересно и сите бевме сложни. договор се правеше сите ќе дадвме по некој денар и дали ќе одевме во домот на културата или во кино понекогаш во вечерните часови правевме журки кој што имал донел нешто ќе купевме и само се слушаше Озбилнаааа право домаааа:D мајка ми вечити расипувач на забави. Ама затоа баба ми беше таа која ќе и ја затвореше устата:inlove: Влези жено остај го девојчето нека ужива во детството, беа нејзини чести зборови.

Во вечерните часови мета ни беа црешните, јаболката а јагодите од баба ми завршуваа на пазар кога бевме шворц со пари.
    Јас и сестра ми го теравме братучед ми да ги собере и кога ќе ги наредевме во гајби и право на пазарче, едни ги носат јагодите други фаќаат место трети викаат ајде јагоди слатки медени а јас каса прими ги собирам парите:D
    Леле, ко ќе ми текне мајка ми ко ќе видеше дека ги нема шлог ја удираше сиротата:D
    Па ко ќе му кажеше некоја од комшиките дека не видела на пазар:lol:со викање ќе влезеше и на баба ми ќе и викаше]:) оди ти брани ја ја собрала бандана и јагодите ми ги продала.
    Ама баба ќе и речеше, е тоа е жено акал си има детето од едно две да ваѓа :D
    Душа даваше сиротата за мене и во оган ќе изгореше, име и носев и со неа си спиев до некое време:angel:

Тоа играње ластик и жмурки го имаше и кај нас, а и ракомет игравме а во фудбалот бев голман .
    Имаше еден намќор комшија толку не не сакаше стално не бркаше, а ако паднеше топката кај него пиши пропало, ќе ја земеше намќорот и ќе ни викаше на ќе ја добиете. Тоа на шипак,ќе ја дадам на маре моја .
    Маре беше внука од ќерката негова живееше во друга населба. Еден ден ни скурчи од него да не можеш раат да поиграш и ко му оптегнавме еден рибараски конец од еден крај на друг од улицата.
    Некаде после 10 навечер тој идеше од втора смена со точакот и ко се затегна целиот се оптегна колку е долг и широк:$ деца не размислуваш што може да биде ние понеасени од одмаздата па топка не ни остана од него. Ама затоа после тоа некако се потсмири и не ни се дереше, за случката никогаш не спомна ние скриени по куќите излеговме кога си замина.
    После некако потпораснав и почнаа да ме бркаа дечковци и не правев више бељи.
    Па следеа радни акции низ Југославија, цело друштво ја шетавме со воз, автобус и ауто стоп ...
    Братаство и Единаство беше во тоа време . Па где е Бајага, Бело дугме ту смо сви.
    Па едно две пропали врски, љубовни маки....
    Па во летниот период ме немаше во МК, Будва беше моја печалбараска дестинација а од таму се враќав полна со марки ко да идам од Германија. Тетка ми имаше мини хотел, ресторан и кафуле, работев на шанк, во ресторанот а и помагав на моите три телохранители братучедите.
    Се враќав дома со полн паричник и полни џебови, понешто ќе им купев на моите а другото на баба и го давав таа ми беше најасигурна банка.
    Се до едно лето јас веќе 18 годишна девојка шанкерка по потреба:)
    Седна еден дечко и побара две текили и коњак за него и другарите, од таа вечер дечкото се почесто беше гостин пред шанкот ... Беше дојден на 10 дена а остан преку месец, да не дојдеа неговите родители да го соберат за да си заминат за Германија ќе ја затворевме заедно летната сезона.
    Не ја завршивме сезоната но по месец дена дојде во мојот град и од тој ден па до овој сме заедно:)
    Со дечкото кој татко ми го нарекуваше мангуп, велеше син единец размазан од него домаќин не бидува.
    И илјада пати се покаја што ги кажа тие зборови... до ден денес на мајка ми и татко ми а посебно на брат ми им е најомилен зет:) Боже :o Што направи мор Озбилна(facepalm) Нека, мачете се да ме читате го прочукав набрзина.Па, не поставајте вакви теми, од детство до моиве години книги и книги се пишуваат:wasntme:

На elanor, Teodora*, artemidis и 17 други им се допаѓа ова.
  18. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Te razbrav i jas de nevesto, ama se pravam na levo.

Jas otidov po ridot gore gkade nema narod, na nikoj da ne mu smetam, a kafeto vo termos ke si go zemam.

На Teodora*, Annath, anina и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Чуве се невестуљката да не те земе.[​IMG]
    Фате ридо наонам. Кучето да не го забораиш.

На toogood, imelda и tessie им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro...
    Kaj se sobravme prilicno se maskodankasti niz temava..
    Dodusa ostanaa bajagi sto uste ne se "potpisani" znaci ima nadez za zenstveni zeni..Megu niv bi gi pretpostavila Teodora,Lunicka,Serafima...^_^ tolku?..Moze ispustiv nekoja ama ete tie mi imat ostaveno vpecatok na nezni zenicki..Moze i do re mi,evasonce,Maceena,natalilili i red drugi ama prvive tri mi se po sigurni..

Koga sme kaj truenjeto na temata..Da ne bideme tolku samouvereni deka samo drugite ja trujat osven nie samite ne..reperot na site e razlicen..

Najubavo mi e kafeto naa sabajle ili od libeto ili sama koga ke si go napravam..Od sabajle jadena,piena,bockana..
    .
    Ima edno babule koe siroto sekoj mesec za zal redovno doaga ama mnogu e blesavo(so seto postovanje,izrazov mi e vo pozitiven kontekst)..Mu vika naTarzanO,koga ke se olesni ispod pet pati da ne ja ostavis,oti ke se kaes eden den koga ke dojdes na moi godini..:D ...cunki go tera nafta da vadi rabotava..:rofl:

На toogood, imelda, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.