Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    ми се напρавија набоρи на салветκите :@ не ми се баш ρамни

2. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Перфекционист?

3. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    па понеκогаш да .. ρвρ дел од нив
    CAM02175.jpg

Последна измена: 30 април 2016
    На Mrs.Bass, eleni27, promeneta и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    61.860
    dekupaz-uskrsnja-jaja.jpg Здрааааааво... Изгледа пак сите спиете... Упс, касно било :o:

Денес сакав да одмарам, да читам книга, да изгледам еден филм, да одам во црква...
    Но, од сите планови, само одењето во црква се реализира...
    До пред еден час бев во кујна!!! Правев благичко!!! А јас ко јас, кога готвам не знам да направам само една работа (facepalm)!!! Почнав со баклава, направив кокос коцки, па да не е малку и едно ролатче смоткав... Знам дека се ке се „потроши“... Дома, сите сме си по блакцата 8)...
    И јас, како повеќето жени, мислам дека на мажите им е мнооогу полесен животот... Да може, би сум сакала маЖ да станам 8)... Па така ке имам време да одмарам, да читам книга и да гледам филм!!!
    Добра ноќ... Уффф, ништо од журката вечерва :party: :music: :rock: :dance: :d:

На afrodita26, kjukli, eleni27 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Se ispolegnavte site? :?:
    Od 7 duri sega pauza pa i se raduvam kako malo dete.Noze me bolat,polovina,glava...mi studi,se cudam dali ima nesto sto ne mi fali |(
    Vreme 5 min za kafe pa pak rabotno. :hai:

На monik55, JuLleE, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    2 саати пρавев 34 јајца, утρе ќе напρавм уште 10-15 деκупаж дρугите
    е κе ги пρавам шаρени и во κρомид изгледа ептен ми се допаднаа, па и мајκа ми ја фати меρаκ таκа κога и ги поκажав слиκите.
    инаκу и јас постев денес ама со масло.
    и вчеρа исто само на излегување κаснав и сиρење во салатата, а јадев пица со зеленчуκ :)

На ph.orhideja, duffi, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Лушпите oд крoмид земaјте ги oние oдoзгoрa т.е не гo сoгoлувaјте скрoз крoмидoт , и стaвете ги лушпите вo тенџерче сo 2-4 суп. лaж. oцед (прехрaмбен или aлкoхoлен) сoл и вoдa , пoтoa некa зoврие тoa и тргнете гo нa стрaнa , живи јaјцaтa (жoлти или бели) изшaркaјте ги сo ливчињa или цветчињa вo тенкa хулaхoпкa и стaвете ги вo тенџеретo убaвo лушпите дa ги пoкријaт и дa узвријaт т.е дa се свaрaт еднo 7-8 минути , пoтoa извaдете ги и oдмa oдмoткaјте ги oд хулaкoпкaтa и измaчкaјте ги сo мрснa сaлфеткa.

:Dтaјнaтa зa мoите кaфени јaјцињa:D

На promeneta, Peco, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ладно колку ми е. :worried: Вчера сум заспала со подотворен прозор(facepalm) па сега имам студ во коските. Од кревет ме мрзи да станам да си направам кафе да не ме фати ладен воздух. Другарка ми па (живее во х место во Дојчланд) уште ме теши вика, добро е кај вас е бар есен, кај нас е право зимо... Врне снег - секој ден,само ништо не се фаќа:DДо вчера по куси ракави денеска по зимска јакна.:D И во Лондон друга другарка вика,вчера заврнало снег бе.(facepalm)
    Добар јутар красни људи! Зар спиете?:D Зар уште?

На promeneta, Peco, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.471
    Поголема болка од уво кога те боли мислам нема. Мислам ми се запали левата страна цела. Пиење антибиотик не помогна па на крај инекција за болка и тогаш се смири. Колку ми олесна мислам се преродив.
    Инаку денеска ке дофарбувам јајца што не стигнав во четвртокот па после кај моите на ручек. Вечер највероватно во некој ресторант.
    Денес фул цел ден ке стигнам ли :)
    Имајте убав ден жени каде и да одите :)

На promeneta, duffi, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    98.703
    Добро утро Жабе, добро утро луѓе!
    tea_1.jpg
    6d9dca169df48d2e4ced6e9685190592.jpg
    Ајде да се затоплите малку, стварно е ладно, а и вчера бев карана оти сум мрзелива:!:.
    Јас уште овие 40тина мин да ги одработам и да здивнам, зашто веќе се на сила правам.
    Ова Жабиштево не знам што прави бе ококорено уште неразденето?:^) Море како би си спиела сега:yawn:.
    Денеска денот за под ќебе, добар филм и книга. Енергијата планирам да си ја вложам единствено во трепкање и ништо друго. Добро де, и да се поткренам за до маса:rofl:. А и нешто челото ме зажежува, ќе треба некој Парацетамол да внесам перОРАЛНО:rofl:.

Ииии, заборавив(facepalm). Ами колачот со вишни:worried:. Така ќе е...и колач ќе се прави. И кога да видиш, домашниот есап на пазар не излегува:devil:. Ќе има и сликО ако го погодам:wasntme:.

Околу постите... Не постам, не сакам. Сум постела, велигденски пости не, зашто ми се долги, ама летна Богородица да, со сите нишани. После некои тешки животни приказни, една врз една, се оддалечив и од црква и од пост. Немам потреба и тоа е тоа. Порано ме влечеше да влезам и во црква, кога и да поминев палев свеќа, сега не... Можеби не сум во право, ама сега засега, така се чувствувам.

Имајте убав празничен ден!:f:

На promeneta, iloveyou29, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Што убаво,милозвучно почнува со „Добро утро, Жабе!“... се осеќаш битно, возвишено и во нареден параграф бам... па спушта топка и после пак истото.
    Да бев некој друг ќе си речев, и ти ќе да си од оние love-hate луѓето:rofl::rofl: И јас така.:clap::D
    Туку,вчера за вчера..денес за денес, бре!]:) Денес е ден кога земаш некоја чаша, ако не шише и го лупнуваш од ѕид:D оти ти е ќејф де. После мижи си,прај се не си ти..те понел моментот, музиката.

:P
    Не дека денов по нечему битен,мада празник.:D Ама е..те понел, инспирирал. Емоцијата е битна.:D
    Жабето се ококорува по рано сабајлињата, некогаш и не спие воопшто..и така уште од кога си беше само мал полноглавец.:P
    Ај добро утро и на тебе. Не ми се пие ни кафе ни чај..кому се пие,нека се послужи...сам себе.:hai:

На Val-Dim, promeneta, ALISA0000 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Ај добро утро и од мене! :coffee:

Успех - вчера легнав накај 10 и 20, ама сабајлево се будам наспана и кога ќе видам - 6 и 35!!! Па се покрив преку глава, мижев со сила и успеав да оддремам уште еден саат. :sweat:

Вчера цел ден го одлежавме. Освен што тркнавме докај свеки и прасвеки, ништо не правевме друго. Неколку епизоди од серија изгледани... А и времево какво беше, само за излежување. :P

За постење - не постам. Колку што имам информација, Католиците постат со млечни производи и тоа е многу полесно. Така би можела. Ама вака... Млеко ни да помирисам, ама денес ако не каснам кашкавал/сиренце или нешто друго... :x Освен тоа, Мислам дека пред 2 години доста се намачив кога 4 месеци бев само на зеленчукова супа и варен компир зашто друго и не можев да јадам, па ете... Тоа нека биде мојата жртва за постење. :|

Денес планирам да се раскостам од чистење, перење, пеглање. Ручек ќе имам готов зашто ќе нема кога да готвам и ќе се молам да не ме фати половината.

Имајте убав ден, друштво! :rain:

На kjukli, eutixismena, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  13. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добро утро и од мене
    Сега пред пола час станавме,го испративме татко на работа и сега кој на компјутер кој пред ТВ гледа Бејби тв..
    После да појадуваме и правец на пазар,да купиме нешто за кркање,па или вечер или утре тргаме на прошетка..
    Еве и од мене едно кафе за расонување
    turska-kafa-800x516.jpg

На eutixismena, Val-Dim, promeneta и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    98.703
    Фала на песМето:inlove:. Ама не се викам Еми или Ема или Емилија:wasntme:. Ама, ама... и за моето име има песМа:angel:.
    Абе како да не ме раскажа вчера тука на сите оти како некој наредник на чета сум и сега пу пу не важи:^).
    И денеска јас да се покажам, кафе, чај, се на ред...она НЕ САКАЛА:o. Нејќииии:P.

Иначе ич не сум love-hate личност, баш напротив. Многу сум јасна во однос на тоа кој почитувам и дружам, а кој не. Ако односот е добар, супер. Ако не, го прекинувам безболно и без кавги и драми и тоа е тоа.
    Затоа имам доста малку луѓе како пријатели во животов и супер ми е. Мој личен избор е да биде така, за да си го зачувам мирот. Оти од многу глава боли:D.

На kjukli, Val-Dim, promeneta и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    261.003
    Жени со несоница дојдете мојов ѕвер да го дружите...се развика да ме разбуди а јас касно легнав.
    Од темана со филмови ум земав и the boy го гледавме. Подмижував на некои сцени ама необичен и интересен филм.
    Добро утро и не работете толку денес! ;)

На eutixismena, Val-Dim, promeneta и 20 други им се допаѓа ова.
  16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дoбрo утрo и oд мене,лaднo и денес времевo :(
    Сoнувaв еден сoн нoќескa,пa мaлoвo ме рaзбуди пoсле прoбувaв дa гo прoдoлжaм дa видaм кaкo ќе зaврши aмa ништo:D
    Ајде кoј е зa чaјче

На eutixismena, promeneta, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Dobro utro na site
    Nadvor tmurno,denot pred nas.
    Kaj da odime so malo dete???
    Siti mol??Neee..se sto se izgubilo denes tamu mozes da go najdes.
    PARK??Nee..mokra e trevata,oj objasni i na cufkata deka tamu nema trckanje
    Izbwgnuvam molovi,znam deka bespotrebno ke potrosam pari.
    Koga veke ostanavme doma ima li potreba da pliskam pari za glyposti??
    Doma ke sedime.
    Ke se trkalame.

P.S.jagneto e vo marinafa od sinoka.Neka sedi tamu i neka ceka...

На monik55, promeneta, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Добро утро од мене...
    Јас поштено си ја одработев смената на работа и сега веќе сум во кревет...
    Убав ден имајте

На promeneta, ALISA0000, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе се чисти денес. И јајца ќе вапцам. После се знае - од кревет на кревет.

На здравје кафенце на сите. Моето е спремно.

На monik55, Val-Dim, promeneta и 17 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.204
    Допаѓања:
    277.080
    Најмногу се нервирам кога ме разбуди звукот на телефон од сабајлиња.Сто пати му ги сменија смените.
    Мм испратен на работа ,деца спијат,јас незнам од кај да почнам ....а ме фатила мрза...
    Сите со кафе ,јас денеска со компот си го почнав денот.
    Ама сега ќе викам комшивката да пиеме кафе,па во погон да се пуштам.А во 1 сум и на роденден кај блиски луќе кај кои имаше некои неубави настани изминатиов период па како да ми се не оди ама морам...
    Вечер ќе се оди во црква .
    И така...си помуабетив ...

На Val-Dim, promeneta, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.