Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675

Можев само (y)-че да ставам, ама па не ми беше доволно :)
    ...кога дојдов до крајот на твоето мислење ми беше криво исто како кога завршува серија што ја гледам без трепнување (смајли што не трепка)

На bittersweet, SV1911, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Eee, Озбилна вистина многу ми те мрзело да пишуваш, ама мене ич не ме мрзеше да читам;).

Туку, сакам да им посакам добредојде на Vertigo TJ и SV1911. Малку е во вонредна состојба темава деновиве, ама фини луѓенца секогаш пречекуваме со мерак и вишновача. :) Клучот од бифето е кај домакинката, а и Теси има резервен. Од мене бонбончиња, за блага да ни биде дружбата, а има и за останатите, да ни се ублажат мачнините од минатите неколку дена:).

@Bozica1980 што поскоро да ти оздрави малечката:).

zurich-half-day-tour-including-the-lindt-chocolate-factory-outlet-in-zurich-47043.jpg

На Teodora*, MacenceEna, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ај кратко здраво-чао и од мене. :hai:
    @imelda , ти невеста си сонувала, јас операција. И така на операциона маса јас, триста стравови во мене пробувам да ги поттиснам, овие ми стаиле анестезија и си се запраиле муабет, јас, од што исплашена, сакам да заврши побргу и сум почнала да се мавам по рацете демек да видам дали чувствувам нешто и сум почнала да им викам „А бе ајде, оперирајте ме, дејството на чудово му истече а вие муабет си праите.“

@Daleron донт бери гајле, не е зор кафе да пиеме. :lol:

@Vertigo TJ добредојде. :)

И така, поздрав. :hai:

Последна измена: 21 јануари 2015
    На Teodora*, imelda, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    do-re-mi невесте :D ме мрзеше дури почнав а после летна надоле:)
    Губиш контрола де, ја така постара :)
    Кога видов колу сум напишала :oама па дури го прочукав рака ме заболе и решив испрати го мор не го бриши:) sanjaeva, само дел од мојата животна приказна:) Ве гушка жени нека царува мирот и слогата.
    Нека биде пријатно катче без кавги и расправии, и така надвор животот знае да биде суров, немилосрден.
    Гаснат млади животи, има борба за опстанок, а повеќе има гладни за убав збор, утеха, и чисти пријателства. Тука не сме за да се докажеме, покажеме кои сме какви сме,во овој другиот е вечната борба.
    Ви посакувам убав ден поминат во кругот на оние кои ви се драги, ги сакате и ви значат:hug::hug::hug:
    Ќе ми простите ако некаде грешам:f:

На vinozito1, Teodora*, sanjaeva и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    @ozbilnazena дека си мор? :hug: Прати апел по светон, да донесат нешто наваке :D :wasntme: се надевам се е во ред :) :hug:

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    [​IMG] добро утро друштво ептем се успав денес лека полека да се спремам и одам да прошетам малце

На ozbilnazena, anina, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den zeni :)
    Arni ste? ;)

Jas sum spiela loso :| sega kako gnila tikva sum si.
    Denes se zafativ malce vo kujna,mu napraviv pita na mm :D greota deteto e neka kasne malce si rekov ;) :D
    Auu ova nosov samo mi tece a i kivam,ne e samo denes 4/5meseci sum vakva sto ke e bese rabotava :o

Ve citkav vcera ubava tema imase za detsvoto <3 nesto najubavo kaj sekoja licnost de tie denovi,bi pisuvala i toa mnogu za detsvoto.
    Ke ostavime za nareden pat.

Imajte ubav den ;) povelete na pita :)mmm se pogodi da vi kazam :D da se pofalam de samata :D :D

На ozbilnazena, SV1911, Sky-butterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Второ :coffee: на ред. Овде со вас си го пијам и ми се погоди такво како што си го сакам. Ајде кој е за повелете.
    Туку да ве прашам колку фб профилот ви открива за личноста, дали го проценувате преку постовите и фотографиите што ги има постирано?

@lunicka ни ја нема нешто. А и @Daleron ја нема да не насмее нешто.
    Добредојде за новите пријателки @Vertigo TJ и @SV1911.

На ozbilnazena, SV1911, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.402
    Eве ме и мене.
    Најадена, напоена...ама уште малку ручек време дошло па пак све на ново. Туку грл мири што пиша. не ќе да е лоша идеја и јас нешто да замесам.

Денес имам јајца, па и млеко :emo:. Срце јуначко мораше омлет и лате да си направи.

Вчера не се уклучив во дискусијата за детството. Сега читнав кој што пишал, ама гледам немале сите желба да споделат дел од себе, за сите останати (y).

А јас...бев мало, слабо и многу лошо]:).
    Имам поголем брат ама за ништо не го биваше:rofl:. Го зафркаваа и тепаа на маало, па јас онака метро и жилет и 20кг со се кревет развиват тактики како да ја одбранам фамилијарната чест.
    Имавме многу голема бавча со колци за патличани. Полека и претпазливо за никој да не ме примети од домашните ќе се пикнев во бавча, ќе измкнев од тоа колците и наоружана се враќав на улица.
    Некогаш беше така итна ситуацијата што мораше многу брзо да се реагира. Така брат ми на среде булинг од некој баеѓи поголем батка од него (а од мене 3 пати поголем значи), јас шпринтот у бавча, колецот и назад на местото на настанот.
    Со нинџа чекори од позади и зедов мавај, мавај...додека не се скрши стапот:x(facepalm).
    Дете почна крв да му тече и да плаче, брат ми секако магаре толкаво и он мрсулав...а ајс без оружје у раце.
    Пут под ноге и со дупла брзина да ме нема дома.
    Еми сега мисла како нареден ден ќе се појавам на улица. Втора тактика, отиди им дома на гости родителите кога се таму8).
    И ај смир смир.

Не знам дали не ја сватија тактикава, или се помирија дека сум :devil:, али имав искршено неколку колци од дететво и брат му кој по игра на случајност беше моја возраст ама на моненти ме нервираше многу.

Со едно друго дете на маало не бевме насилни, :rofl:ама имавме чуден фетиш да се мериме кој колку е висок.
    Јас метро и жилет, тој такуѓаре. Се сеќаваме днаш таман бев решена да одам кај нив, го гледам татко му со една огромна лубеница си оди накај дома.
    И мајка ми ми рече немој да јадеш лубеница ако ти дадат, имаш пролив, повраќање.
    И бидна тоа, отидов кај нив, принесоа лубеницата...и јас да си кажам - мама ми кажа кај вас да не јадам лубеница(facepalm).
    Ај човекот одма до комшии да ја праша мама што е работава оти детево не смее кај нив да јаде.
    Летово бев на гости и седев во истиот тој двор и го гледам човеков мине низ маало. Не знам ни јас како ме препозна со оглед на тоа колку ретко идам, а и порасната де.
    Само ми мавна со раката и ме праша далис е сеќавам дали се сеќавам како со машките секој ден фудбал сум играела...изнуди една голема насмевка на моето лице.

Тоа за низ маало.

За по дома бев бетер.
    Се бркав низ куќа со домашните, посебно околу маса и знаев да мавам со клоци во подколеница:x(facepalm).
    Дедо ми беше касата. Кај него ги чував парите и штом се скарав со сите он ми беше последно прибежиште.
    Со него не се карав нту тепав(единствен). Во знак на револт, т.с дека работата е до ич дојдена протестирав со тоа што ќе ја испразнев касата:D.
    Бидејќи бевме полна куќа народ, а јас ќе си најдев некој да го реметам на дневна база...до палдне бев со сите испокарана па морав да напуштам куќа оти беше неиздржливо да го душам истиот воздух и ќе испаднев на џадето и ќе чекав мама да си дојде од работа.
    Жената ќе ја удреше шок кога ќе видеше мало дете дреме со саату на џаде коли каде што минат.
    Има многу приказни за со брат ми кој е 4.5 год постар... ]:).

Со првите школски денови се променија некои работи.
    Се сеќавам кога бев забавиште а заврнеше, дувнеше...па не дај боже снег дедо ќе и се пуштеше на мама. Види го детево слабуњикаво, нежно, лесно..ветар ќе ни го однесе. Гревота е, нека поспие:$
    На крај школска година во забавиште имаше приредба. Ме ставија да играм нешто...
    Се отепав од плачење оти беше навреда од прв степен да играм наместо да рецитирам. Другиот ден мајками се јави, интервенираше и мир. Ми дадоа една песничка да ја учам напамет само да биде мир.

Врвот беше кога мораше да почнам со ташна да одам на школо. Хорор луѓе, таа голема тешка...
    У четврток секогаш јас бев болна, т.с се правев дека сум болна де. Даваа сарајле на школо:worried:, а учителката не тераше цело да го изедеме.
    Кај мене се створи некоја фобија и одбивност за тој меретен четврток и тоа сарајле што никако не можев цело да го изедам.

Убави спомени од детството...

На Teodora*, ozbilnazena, imelda и 13 други им се допаѓа ова.
  10. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    и така или вака помина денот убав, дури цели 8 степени со цувство на 11. пупупупу чудесија, а јас од биг фоот чизмиве за надвор ништо не осетив нит топло нит ладно.
    јога.jpg јога.jpg јога1.jpg
    и да ви кажам и јас ве сакам :P

На ozbilnazena, friendy, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Нека ви биде добар денот. За кафе не е ни малку доцна ама гледам веќе сте пиеле, па од мене послужете се со
    Prize-Winning-Chocolate-Cake-6inch_2.jpg

На Teodora*, ozbilnazena, НаталиЛили и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.313
    Hey!
    Еве ме и мене, доцнам денеска, ама од сабајле со обврски. Може нема да ве дружам многу ни од работа, ама ќе видиме, ќе пишувам кога ќе можам...
    Темава замира некако... ама јас се надевам дека ќе живне како порано...

За детство што да пишам - и бев и не бев машкуданка... сите игравме заедно на бавча - така си ја викавме ледината зад куќите кај што се збиравме. И сите на куп - Македонци, Албанци, Турци, Роми - се делевме само по игри, кој ластик, кој народна, кој фудбал, кој џамлии.... и не се закаравме никогаш поради различностите, кавгите беа во игрите, за топките и слично... ми фали тоа време, денес таму има куќи, а голем дел од моите тогашни другарчиња си заминаа секој по својот пат... ретки се оние што ги гледам денес кога одам кај моите.... такво детство му посакувам и на син ми, весело, безгрижно и вистинско.

Со брат ми се тепавме бајаги, ко деца. Пошто јас помала, разгалена и инаетчика сакав се да биде по мое...а во школо, друга приказна - мирна и повлечена, учев, се трудев, сакав да учам, не за друго. Немам убави спомени од основното школо, ама затоа средното ми беше супер. Тоа е веќе друга тема.

Добредојде за новите членови во темата... сите се добредојдени, сè додека се со добри намери...

На vinozito1, Teodora*, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    и да знаеш дека ќе си апнам.ме скина желудник денес ама едно темјанче крц и сега може да се јаде.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Мене ме интересира кој е модератор на темава? Бидејќи цел ден оди по моите постови и ми ги префрла, иако беше замолен/а да ги остави во темава, редно е да се каже кој/а е.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Ај кога тргнавме со детство и ја да кажам нешто на таа тема а?

Мало, ситно, плаво, проѕирно и со нааа олкави образи, на мене само образи, ништо друго. Е арно ама денес не сум таква, од тоа мало плаво останале само образите. Не бев лесно дете за гледање, најмирна од сите, најтивка, ама за јадење к`не, ништо во уста да не се стави. Е арно ама и тоа помина, сега уста да не можеш да затвориш :tmi: За мирна, мирна бев, омилена внука кај баба ми и тетките, за разлика од моите будали братучеди, мене во едно ќоше ќе ме оставеше баба и цело лето ќе го поминев таму со плетилото или со крпата и иглата за шиење. Велам кај баба ми бидејќи тоа се моментите кои се паметат, цело лето на село, Дојран ни беше преку плот ама не, не смеевме да одиме оти во длабокото ќе се пуштавме. Многу работи не смеев да правам, на пример да се возам со точак по улица, да трчам за да не се испотам, да одам со другите деца на излет, да се дружам со машки... Не знам што ѓавол беше влезен во мајка ми ама многу не смееш работи ми задаваше. Па така од малкуто работу кои смеев беше одење во библиотека, се додека не стигнав до диоптер 5ка од многу читање книги, и одење во ликовна секција цело лето и цртање во најтоплото со наставникот, и од тоа многу арна излегоа.

Детството ми заврши прерано, нажалост, морав од многу мала возраст да се грижам за големи и озбилни работи, да внимавам на некој кој всушност требаше да внимава на мене. Тој притисок од семејството беше ужасен и мислам дека беше пресуден за да си заминам рано од родниот град. Но тоа е една тажна приказна, за таа сега не разговараме нели?

Најубавите спомени од детството се со една девојка од соседството, една иста јас со која го поминував остатокот од летото додека не бев во село кај баба. Имавме наши игри, монополи и слични ним. Организиравме фестивалчиња и идевме по продавници да бараме спонзорства, да, да... Најголема награда ни беа папучи за по дома, најпрости ама најскапи. Имавме и една колиба, така си ја викавме, колиба, ни ја направи татко и на комшиката, мојот беше зафатен со други работи. Во колибата повремено знаевме да ги викнеме и повозрасните, заедно повикувавме духови, им варевме кафе на мајките и мечтаевме за подобро утро. Денес комшиката е на другата страна од планетата а јас во големиот град за којшто сонувавме дека ќе идеме да го посетиме сами еден ден.

Детството исто така ми беше исполнето и со мојата пуста желба да се дружам, одев на играорна 9 години, скоро исто толку на извидници, малку на карате, малку на ритмички игри, малку на германски, малку на француски, веќе споменав библиотека и ликовна секција. Некаде во доцните основски години станав дел од една група девојки, најпаметните, така не викаа, сите која од која поголеми петкашки, така се задеваа со нас машките :bandit: Имавме симпатии од филмските платна, а за симпатиите во реалниот свет многу подоцна зборувавме. Дружбата ни се состоеше во петочни чајанки, кај секоја се редевме по ред, обавезно на менито беше ресани, сок и смоки, многу муабети и многу планови за иднина. Денес со добар дел од нив не зборувам, едноставно ни се разидоа патиштата.

За мене животот на некој начин се дели пред 24ти Август 2003 и по 24ти Август 2003. На тој ден дојдов со куфер полн сништа на тогаш уште стариот калдрмисан плоштад и започнав нова етапа во животот. Од тогаш живеев за себе и за остварување на моите соништа, и не се каам за ништо во овие 12 години, напротив би го одбрала повторно истиот пат.

:$

На elanor, Teodora*, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    По се ми изгледа дека сите модератори ја избегнуваат темава :rofl:

17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    ^Или интервенираат само кога ќе бидат замолени да не го прават тоа. Но, затоа вулгарности и директни навреди не се никаков проблем:(

На Glasna, SV1911, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.301
    Допаѓања:
    67.994
    Јас сум глобален модератор и јас ги преместив мислењата тука http://forum.femina.mk/threads/Жени-за-чување-деца.6359/page-8#post-2299653 каде што и треба да бидат. Ако имате конкретно прашање за кое си има тема треба да го поставите таму. Оваа не е тема општи прашања за се и сешто, туку е тема за секојдневен муабет. Доколку стане таква тема ќе оди под клуч, како што отиде и На два-три реда муабет на времето. :)
    Затоа ве замолувам со конкретните прашања да се обратите во соодветните теми.
    Таков беше договорот и со @lunicka кога се отвори темата, па ве замолувам сите да се држите до тоа. :)

На tessie, galapce и anina им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А јас да прашам, навреди и вулгарности се секојдневен муабет?!

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.402
    Теориите за заговор да не ги заборавиме.

На tessie, kukla21 и bittersweet им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.