Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Добар ден на сите.
    Гледам за цртани зборувате на син ми омилен му е oddbods и нас сите не зарази 0+ е ама многу е интересен. Еве линк ако некој не ги знае

Иначе денов се повеќе и повеќе се затоплува, дури и жешко е утре би требало убаво да биде за шетаче по јајца и онака малото по кошулче планирав да го пратам.
    Бевме на пазар сум си купила зеленчук ама многу гужва и не докупив се затоа тука е тинекс.
    За ручек свинско со кромидче пржено (мене поубаво ми беше кромидчето од месото) и шопска се прејадов ќе ми пукне стомакот.
    Се бара друштво за вечер за в црква, па ќе видиме што ќе испадне.
    .

VladeMila, galapce, vitamina and 8 others like this.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Ојде што ојде, денес требаше да се врати и ми пишува, а да дојдеш навака?
    Еве се збрав, со се јајца и одох.

Баба ми знаете како вика?
    Со мајка и татко до море, а со маж и преку море. Која сум па ја да не ја слушам мудролијава? Хихихи

Чао женски.

kjukli, Eli23, Peco and 15 others like this.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

A маст од бозгел да пробаш Алиса...

ALISA0000 likes this.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

немал оџа работа си ја виткал чалмата..еве ,што правев во пследниот пола час

за херпес ако е надворешен ацикловир маст мене ми е закон

galapce, Peco, vitamina and 17 others like this.
  5. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

:hai:

Благодарение на променета која постојано го спомнува прасето пепа кое нејзиното црвче го обожава и јас си изгледав еден цртан филм, споделен од божица :angel:

Колку е убаво денес времето сега си седам надвор и со телефонот во рака си уживам на фемина. Пред малку се запрепастив од една случка и не ми излева од памет.
    Додека работев во двор слушам комшика како и се дере на своите деца, ги кара не се ни завртев да не биде непријатно си велам нормална работа, но вниманието ми го привлече кога на своето дете и се обрати со козоо ќе видиш ти, невоспитана, и на крај ја натепа бидејќи не си земала тренерка за во парк. Мене ме здоболи иако не ми се ништо, но зошто мали дечиња да ги нарекува козо. Во ред ако е нагалено, но ова беше кажано во нервоза и звучеше баш навредливо. Дедо им одма истрча да ја "бране" внукичката и да ја смирува ситуацијата.
    Жално е што не е прв пат истото да го прави, постојано сега во топлите периоди знае да им се дере во двор и да ги нарекува козо една, свиња не ти е рамна и сл. работи. Иако не е до мене погоре живее се слуша луѓе, таков глас кога ќе викне :|
    Јас не сум сеуште родител, ниту дојдов на форум да ја оговарам само сакав да си го искажам ставот и никогаш не го правете ова на вашите деца. Ниту една нервоза не е оправдание своето чедо да си го наречете со неубави зборови.
    Тие се мали адвокати слушаат и во случајов истите зборови детенцето ги употребува на својата баба, другарка ете до таму е дојдена ситуацијата :|

И јас една ден ќе бидам родител здравје, и јас ќе бидам изнервирана, нервозна, не викам дека ќе бидам совршена, во ред е на дете да се расцрка од мало да се воспита ама да се навредува НЕ ! Нити дете ниту возрасен човек, ама баш никој не заслужува да биде наречен со таков збор.

Пред вестите на сител гледав македонски народни приказни, ама оригиналните оние со кои израснав на македонската телевизија. Сега ги даваат на сител. Мислам додека ја гледав прикаската не трепнав, ме врати во детството. Иако ја имав гледано ми беше подеднакво интересна како првиот пат." Волк Волк " така се викаше, кога еден селанец ќе излаже да му дојдат селаните на помош бидејќи стадото му го нападнало волци, а кога навистина ќе му се случе тоа никој нема да му поверува.
    Можеби и на вас ќе ви текне и ќе ве наврати на убавите времиња.

Одам јас да гледам филм на сител почна некој ама не видов како се вика. Поврзан е со празникот. :)

Имајте убав остаток од продолжениот празничен викенд, а јас бројам часови до утре кога пак ќе ја гушнам љубовта моја :inlove:

6. mareane

mareane Форумски идол

@promeneta кога те читам насмеана сум до заби.:D
    Дури добивам желба да си родам и јас едно црвче :?:,може ќе ме размлади и наполни со позитивна енергија
    Ти се восхитувам!:clap:

7. duffi

duffi Форумски идол

Јас пакувам куфери и бегаме утре со мм преку граница на север!

8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Конечно чистење завршено. Упс, не е. Имам уште една машина за пуштање. Помеѓу, за разонода, фотографирање.

Сега штотуку ручавме готови тестенини, па да измијам садови, на бањање и во кревет со серии.

Толку од мене денеска. Душата ми излезе, цел плакар ми се собрал за пеглање, умрев.

Утре кај свеки на јагнешко. Добро готви и не се сомневам дека ќе биде вкусно, иако не сум љубител.

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Христос Воскресе !!!!!!

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Јајциња не покажувам, децава помагаа ги направија заникаде, не се за пред луѓе.(facepalm)(facepalm)
    Мислам мене ми се најубави на свет ама после сите убавини што ги прикачивте, срам ми е моите да ги закачам, ќе мислите дека сум недомаќинка.:wasntme::wasntme:

Само јас ли не можам да ги поднесам Пепа прасе, ми се ежи кожата кога ќе ги слушнам, среќа децата не ја сакаат, моите се Lion Guard - Матео, Paw Patrol - Константин а мадам си е по сериите на мама.:lol::lol:

Бев до црква, сега пред малку се прибрав, децата ги оставив на мм дома, врне, студи не сакам да ги разболам, попот сакаше да ми чати како треба навика од мали да им створам, требало да ги однесам, му отчатив јас дека треба и црквата да е отворена барем за вакви големи празници па не е.]:):)

Еднаш ми се има случено ово, ај чекам 5 минути, гледам си прави некој бош муабет, значи не нешто хитно, битно си станав и си отидов, не ќе дремам да слушам нечив муабет.:lol:

10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Пoздрaв девoјки и мoмци
    20160430_172610.jpg

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се изморив :whew: шетавме, ни чевли најдов ни па некој украс за во коса (facepalm) мм вика до мене бил проблемот абе не е до мене значи нема тоа што барам НЕМА :| Не ми се даваат пари за чевли кои што нема да ги носам и што ќе ме болат нозе од нив :| Здравје понеделник т.е вторник ќе барам низ Ск. Морам да најдам шивачката ме чека да одам да го пробам фустанот за да ми ја среди должината,е значи се напнав со овие чевли веќе аман (facepalm) и вас ве замарам ама да си кажам барем да ми олесни :tmi:

Мм се фати во половина па тркнавме на дежурен да го боцне,половина го боли нога од инекција го боли (facepalm)
    Полежа малку дома и еве излезе со другари да прават договор, утре кај ќе се оди.
    Не бегаме надвор од Мк ќе бидеме на некое место каде што ќе дишиме чист воздух,ќе мириса на скара и ќе пиеме пиво :inlove: Кај и да сме важно сите ќе се собереме :)

Направив една торта набрзина и една урнебес салата,бевме и до пазар да купиме нешто овошје зеленчук.Да има дома нешто за денот де а дома никој нема да има :rofl:

Да одморам малку па кога ќе станам ќе прајме муабет за вечер што ќе се прави и дали ќе се оди некаде :)

И јас кога ја читам @promeneta добивам желба за црвче ама после тоа некако одма ми се губи желбата :$

Имајте убаво попладне друштво :hug:

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

И мене син ми помагаше. :D
    Земе едно, му велам држи го убаво (дека со ракавици на рака), јас ќе ставам од бојата ти ги мачкај и размачкувај, оно мало раче едно скрши, друго му падна со се бојата, трето ни се залепи за салфетка, четврто пак се скрши итн. се по ред (facepalm)
    Лом после нас беше, бои на сите страни, битно тој уживаше и цел ден ми велеше: ај честито јајца :D
    Овие се за пред народ, доволно е :lol:
    received_10154092451049906.jpeg

@ph.orhideja сликО :!: :D
    Уживајте :sun:

Инаку и син ми не ги сака(ше) Пепа Прасе, ама затоа сите други да. И секогаш има период од еден најомилен, па сака да има такви играчки, па тогаш настапи период на друг НАЈомилен, па бара такви играчки и се така во круг :)

И овие оддсбодс и мене ми се смешни.

13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Kaj nas doma najgolem hit e "od mnogu izvorcinja trcaat potocinja".
    Od crtani Hello Kitty i Pepa Prase.
    So tatko i izlegoa..jas da fatam doma da zacistam.Srediv i sega palacinki pravam.
    Za 5 nedeli odime na odmor.Edvaj cekam.Stariot odmor ke go dotrosam,za noviot uste od sega na booking gledam.Sakam nekoe malo grcko selo.Najubav del od letoto e koga baram apartman i smestuvanje

Ako imate predlog za nekoe selce ama da ne daleku oti so malo dete sum,pisete ovde

Last edited: Apr 30, 2016
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

и јас ги пуштив точак да возат демек ракомет ќе гледам. убаво ми рече, дој со нас само ќе се нервираш пак ќе изгубат.
    у право е изглеа :(

ми ги донесоа јајцата, арни и искочиле на мајка ми :D

15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Рефке, тие тука Неа Флогита, Молдања , тоа нешто Неа :Dна првиот крак сите ти се такви мали местенца и блиску се.
    Како беше тоа местенце тогаш што те прашував за него?

Ние вчера ги сликавме за пасош децата, ептен за две минути завршивме работата, нит гужва имаше, ниту бараат документи :)
    Сега уште да одеме некаде. И ние сакавме во јуни и плус крај август, ама изгледа ќе можеме баш во јули, а тоа не ми се допаѓа многу оти е прежешко, ама ништо не е сигурно сеуште. И не знаеме каде. Ќе биде понуда во последниот момент, Грција се разбира. Блиску некаде.

@duffi со закаснување Среќен роденден :)
    Да си жива, здрава и весела секој ден :^::f:

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

и мене одморот ми е крај на јули...ич не го сакам тој период..ем е жешко ем прескапо....ама колективен одмор имаме и нема исклучоци...

17. duffi

duffi Форумски идол

Рефке сите селца на први и втори крак се фини за деца. Освен Калитеа поради угорницата. Мене ми наликуваат едни на други.
    Јас ќе менувам пасош во сред август. Ама решени сме да тераме меден месец после свадба, па со време да се средат документите.

18. Eli23

Eli23 Форумски идол

@DVAANGELA чинивката последна многу е убава, од кај ти е?

@Amorce2 многу убави јајцата. Декупажот со салфети или и друг вид на хартија има?

Mrs.Bass, DVAANGELA, mareane and 5 others like this.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Исфарбав јајца , 5 само ама доволно колку за адет. Црква нема овде па нема кај да одам.
    Децава ги однесов кај свеки , а уште од дома бев нервозна . Цел пат до таму вриев. Мм ќе го крка кај и да е .
    Комшиите добија бебе , па се качивме на посета кратка. Значи исти стан , се исто ...кај нив средено . Кај нас како крадци да провалиле и се растуриле . На психа ми удри.
    Мм две недели дома сам со мал прст не мрднал. Играчките во детска не ги собрал.
    Па и се жалев на свеки, ама мајка пуста си брани чедото |(
    Па си свиткав опашката, колата под нозе отидов да си пазарам и да чистам дома
    Мм се радува сами вечер . Сега он правосмукалка во една рака во друга крпата и ќе се израдува ]:)
    Ули да одам да дрмнам некој коктел алкохолен овој пат ?
    Да се средам и излеземе негде ?:x

20. eutixismena

eutixismena Истакнат член

@referentka. Неа каликратија на почетокот одма на Халкидики мало местенце е, сите Срби беа ко бев јас. Мене ми се допадна.

Thread Status:
Not open for further replies.