Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    21.122
    Да да дури среда перална...а до среда...накапени, исфлекани, спотнати а за бебуш и да не кажам каков нели?
    Денес уклучувам перална.За хигиена и здравје е.Нејсе, не переме на рака.Ама така останало.Еве вчера и петокот не перев.Вистина, големи празници.
    Имам многу што да кажам на други теми али се разбуди малава госпоѓица, па си бара сега третман :).Мејби лејтар.
    Убав ден и свечени ручеци.

На duffi, zhap4e, danichap и 17 други им се допаѓа ова.
  2. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дoбaр ден и oд мене,денес кaфевo гo пијaм a вoеднo и ве пoздрaвувaм oд кaј свеки:rock:
    Убaвo ми дoјде прoдoлжениoв викенд сo мм дoмa,ми беше oд пoмoш:D oд утре сaмa сo мaлoвo мoрaм се сaмa :$

На duffi, galapce, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Досадно денеска.... дури и лош партнер ми се погоди на работа...:doh:
    И плус, вечер ќе бидам дадилка...|(

На samovila.red., Annath, danichap и 14 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Denes dva pati si doruckuvav,dva pati si prespav,ednas rucav..
    Ova oti od utre restrikcija na hrana ke imam pa denes sto moze da se butne i da se izede da ne se propusti(facepalm).
    Site kukaat okolu mene deka mnogu jadele i jas kukam,ama za razlika od site jas jadev do povrakanje:puke:.
    Da mozam ke si go smenam nikot od Referentka vo Stoka,pa nagaleno Stokce da me vikate:worried:..i avatarot ke go smenam,ama ne postoi tolku grda slika na prejadeno prase:hai:.
    Si go gledam stomakov i se prasuvam koj mesec sum.

На papillonP, duffi, Eli23 и 31 други им се допаѓа ова.
  5. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.888
    Dobar den na site :hug:
    Denes prvo kafence so najdobrata drugarka, deckite si poigraa zaedno, kolku ubavo. Shteta blisku sme, a tolku malku se gledame so obvrski oni pozafateni, so dete pa ili moeto nastinato ili nejzinoto i odi najdi termin.
    Ponekogash si razmisluvam i mi paga tolku teshko ete koga imam vistinska potreba nemam kade da go ostavam deteto za cuvanje, samo na majka mi mozam da se oslonam, no i taa odi na rabota, ja gleda baba mi i ne mozam da racunam mnogu na nejze. Tatko mi cesto na pat, mm otsuten tri meseci. Sega vo petok sme site pokaneti na svadba i ne veruvam deka ke odam. Koga nema koj da go pricuva makar i na saat, dva ne ni odam, ne bi go maltretirala nego da go nosam na svadba bidejki si ima red vo 21 ili 21 30 se uspivame. I bash mi e gajle ako trpi ponekogas mojot socijalen zivot, sin mi e na prvo mesto.
    Ponekogash koga ve citam kako vi se pogodeni svekrvite i ve gledaat kako svoi deca, blaze si vi, bidete blagodarni za seta pomosh i pocituvajte gi mnogu. Moite iako realno postojat isto kako da gi nemam. Sin im odamna pred mn.godini pobegna od niv i go napravi najdobriot cekor, ako ne beshe taka nemashe da ostaneme zaedno. Ne znam koj e vistinskiot zbor pobegna ili go izbrkaa makeata i tatko mu?Pobegna i nikogash ne se svrte nazad.
    Ponekogash samo zalam shto mojot sin nikogash nema da ima drugi baba i dedo, ama pa sreka ima edni ama vredni za sto, koi go opsipuvaat so celata ljubov i vnimanie.
    Imajte ubav den, otidov da pijam vtoro kafence.

На duffi, Doozy, samovila.red. и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.116
    Допаѓања:
    91.366
    Добар ден и од мене
    Христос Воскресе за многу години празникот да ни е сите да сме живи и здрави ,па догодина пак вака да си честитаме :)
    Јас конечно дома во нашата дома каде што можам и по гаќи да се шетам кога ќе посакам :rofl:

Преубаво поминавме вчера цела ден останавме друштвото собрани се пиеше се јадеше како што е ред.Многу сум среќна што друштвото на мм се сите луѓе на место :tmi: фини,добри,се зборува со нормален тон,нема себични,самобендисани и љубоморни и најважно е тоа што сите си имаат мерка за пиење, повеќе од 5 години не сум видела да се препијат или да се испокараат и да се ствара нервоза или некаква тензија.Абе убавини е кога е се како што треба :)

Јас само што стигнавме пуштив машина морав,да немав потреба немаше ама пак ќе кажам за чистота нема празник.Во четвртокот и петокот па дури и вчера ептен греота да периш на толку големи денови али денеска мислам дека не е толку страшно.

Како сте вие ?

На duffi, samovila.red., eutixismena и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Христос Воскресе!
    За многу години нека ни е празникот :)

Да се јавам јас само да не ме мислите :lol: жива, здрава и среќна оти дм ми е уште тука :inlove:

Ручекот е при крај, макарони со сос и кашкавал, ќе има и слика :wasntme: дм моментално мие тањири (facepalm) се степа, јас сум готвела негови биле садевите за миење (facepalm)
    После едно кафе и на шетање и така..

На duffi, eutixismena, Eli23 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво дружино.

Сега се прибираме.И гужвата ја избегнавме.
    Најадени,прејадени.
    Прошетани,изнашетани.
    Исончани,подизгорени.
    Децава истрчани и изнаиграни.
    И шопинг,мал,непланиран излезе.
    И ручек кај мама истеравме,ме натовари со благо за цела недела.
    И што убаво ќе беше и утре да е неработен ден.Ама полесно ќе ни биде со полни батерии.

Поздрав женски,сега само кафе едно ми фали.

На duffi, eutixismena, Eli23 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.802
    Допаѓања:
    61.633
    Здраво девојки... Ви спремив кафе, доста јадевте :D KAFE CASI DVE SO SRCA.jpg

Убави празници, убави четири дена поминати со семејството :hug:... Со сите мили и сакани се видовме, разговаравме, смеевме... А и многу јадевме (facepalm)... Не знам зошто секогаш за празници претеруваме со храната, па после се жалиме како вагата покажала повеке од што треба (facepalm)!!! Ама тоа е... Сакаме трпезата да ни биде полна со се и сешто, а ако остане нешто ке треба да се фрли... ааа, храна не е убаво да се фрла, нели 8)... Па касни ова, грицни тоа :D... Но, не се нервирајте многу за стрелката на вагата!!! Од утре поумерено, повеќе движење и ке се вратиме во нормала!!!
    Уффф... Мака ми е што помина мини одморот... Четири дена летнаа за миг... А, надвор облачно, дува, врне... Само за спиење!!! Отидов да читам, а може и да дремнам 8)

На duffi, eutixismena, Eli23 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Само да ве поздравам,:hai:друштво, и јас како сите најадена прејадена,:$ама се тешам деновите се такви за јадење :tmi:, денес нека прости господ пуштив перална, морав 4 машини ми се собраа, си деца така е.... И усисивач пуштив морав:doh: од утре на работа па морам да средам.
    Гледам убаво сте си поминале за празнициве, најадени, прошетани,одморени тоа ме радува:clap: затоа се празниците;)
    Убав остаток од денот :hai:

На duffi, eutixismena, Eli23 и 25 други им се допаѓа ова.
  11. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Денеска "интересен" ден.
    Нели на лангиди требаше да одиме и дојде еден комшија да не' носи со нашата кола.
    Иии... не пали за жива глава :@.
    И ајде со неговата отидовме.
    Одиме на лангиди, стигнуваме на КРШТЕНКА :o.
    Не знам кој е штосот да те викнат на лангиди, а да те дочекаат со скари, мезиња, музика и тук, там некоја лангида.
    Барем кај нас има голема разлика од давање лангиди до крштенка.
    На лангиди се оди без поклон, само со некоја бонбоњера или играчка и апнеш лангида, две и ај чао.
    Тука, сите со поклони во рацете (добро е што и јас во последен момент ставив фустанче, панталонки и ташничка, оти тука се' е можно) и пола саат келнерите не можат да те услужат, не па да си одиш.
    Да не расправам оти ние бевме облечени во панталони и блуза, а другите со фустани, кошули, фризури...
    Црвчето си апна по нешто, си се напи сокче и таман и јас да се замезам, вика, ај да си одиме во нашата дома, брзо, брзооо...
    Се качуваме во колата на комшијата, и погодете што... НЕ ПАЛИ :@.
    Ајде подбутнаа со свекрвата, па запали фала Богу.
    ПЕ - ЗИ!!!
    Да беше некој друг ден можеби и ќе пукнев од нервоза, а сега како што вика црвчето, смех ме дуу :rofl:.
    Само ми е мака што имам возачка, а не возам, и секој ден се' повеќе се каам за тоа ;(.

И така, сега црвчето нане, надвор врне, јас се кезам сама со себе, секојдневие...

Инаку да честитам со закаснување (намерно не сакав во вчерашниот пост, иако ми беа внесени во концептот :lol:) роденден на малото на @Kate41, да биде здраво и живо и да има безгрижно детство и среќен роденден на @julie77 и секоја желба да и' стане стварност :).

За "кукачите" и "совршените", јас се пронајдов во првите (во смисла имам голема помош од сите околу мене, мм, свекрвата, моите) ама не кукам, ни се фалам ако завршам нешто, и сега не знам како да се квалифицирам :?:.
    Мм би рекол во "мрзливите" :rofl:.
    Се согласувам со @bittersweet по ова прашање :).

Сакав и да се заблагодарам на сите за убавите зборови упатени до мене и црвчето, многу ми значат :hug:.

И за цртаните, ние гледавме многу цртани, и Маша и Медвед, и Том и Џери, и Каспер, и Boing the play ranger, и Arpo, и Om nom, и Robocar, My little ponny, Talking Tom and friends, Црвенкапа, a за песни да не правам муабет, се' живо и диво.

Ама во последно време гледаме само Пепа прасе оти има македонска синхронизација (и тоа добра, за чудо).
    Не мора да седам до неа и да преведувам од англиски, руски, српски...

И јас не ја сакав Пепа, ама гледам дека овој цртан баш и' одговара на возраста.
    Интересен е, а и поучен.
    Почна да повтара од Пепа, ве молам, се извинувам, добра ноќ, да користи цели фрази во секојдневниот говор.
    Сега говорот ни е каша попара, зборува струмички, со убацени литературни реплики од Пепа и англицизми :!:.
    Кога чистев во саботата, ми вика СОВРШЕНО чистиш мамо... Јас викам, фала мами, и она вика, многу БАВНО чистиш мамо...ме тресна од земјата :rofl:.
    На пеперутката од една налепница и вика, СЕ ИЗВИНУВАМ господине пеперутка, ама немаме веќе кечап.
    На Џорџ нацртан на табла како јаде сладолед му вика, СЕКАКО ДЕКА МОЖЕ ЏОЏ, секако дека може ДА ГО ЛИЖЕШ ЏОЏ... :rofl:.
    Легнала една рипка на креветот и и' вика, добра ноќ рибичкоо... Јас викам, нели станува да ја бањаме и неа и она вика, нее, ЈА ИЗГАСНАВ СТРУЈАТА ВЕЌЕ... :rofl:.

Се' се тоа фрази и зборови од Пепа.
    Не дека Пепа ќе го замени домашното воспитание, ама дефинитивно полесно учи некои работи така.

Кога ја прашувам знаеш ли мама колку те сака, прво викаше до месечинката и назад, а сега вика ТУ ДА МУН А БЕК :rofl: :inlove: :l:.

До сега само две фрази не ја разбиравме што сака да каже (се' друго совршено кажува), АМА КАМА ЏАОО и ВРТИГЕНДЕЉ.
    Првото го дознавме што било, Енџела вика THOU ARE GOING DOOOOOWN (АМА КАМА ЏАООО :rofl:).
    Второто остана мистерија.

И си тупам за црвчето, а посебна тема си отворив за тоа, ама таму сама си зборувам, па тука ми е поубаво да си кажам, и така она е моето секојдневие :inlove::l:.

Ви се восхитувам на вас кои со два збора пишете содржаен пост :bow:.

Ај поздрав и убав ден :hai:.

На papillonP, duffi, Doozy и 32 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    @julie77 среќен и од мене, со задоцнување. Боље икад него никад :lol:

@promeneta што се тоа лангиди?

Моја беба нејќе да спие, се откажав од ставањето во креветче. Се обидува моментално да се качи на клуб масичето. Ај ја гледам можеби и ќе и успее :D
    Вечер во 6 и пол ќе ја ставам на нанање |-)

Бевме надвор, кај нас тука се полно, скоро се работи, а кога бевме во Штип, работен ден, во 2 попладне едвај по некој човек сретневме. Која разлика!
    Можам да замислам како е пусто за празник тогаш. :(
    Не би можела да живеам таму. Ваљда навика.

На duffi, samovila.red., Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Поздρав и од мене, од вρнежливиот Охρид:) За инает ова на сите сκопјани κои дојдоа за пρазнициве:devil::P
    Сите најадени, напиени... И јас исто, да не ме мислите;)
    На ваκви денови сеκогаш сум тажна, повеќе доаѓа до изρаз она што ми фали... и уште повеќе сум благодаρна и го ценам она што го имам!
    Одам да пивнам κафенце и едно паρче тоρта:inlove: во дρуштво со моите тρи мили дечиња!!!

На duffi, Tajnaotrovna, Eli23 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    @Sky-butterfly, лангиди се мекици или пишии, или не знам како се викаат по другите места.
    Се раздаваат кога се раѓа бебенце и објаснив како беше процедурата до неодамна.
    Очигледно веќе не е така.
    Ама барем да ти кажат кога те викаат, да знаеш и што да однесеш и како да се облечеш, и колку би можел да се задржиш.
    Ама ајде, помина и вака и така :).

На duffi, Eli23, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Поубаво од кај мајка,само дома.
    Баба му и внук ми гледаат цртани,јас скарата ја печев до сега,ама ќе биде вечера изгледа.

Скај импресии од кај сфеќи?:wasntme:

Променета,да продолжиш за црвчето и тоа без спојлер молим те.

На duffi, samovila.red., bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Немам нешто посебно да кажам Галапче.
    Психичка припрема ми значи: на едно уво влезе на друго излезе. :D

На samovila.red., Mrs.Bass, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.242
    Допаѓања:
    178.810
    Се изпрејадивме како стоки насит да се немало, е ама сега диета
    И денес пак по гости цел ден го поминавме од утре на училиште децата и се по старо
    Херпесот ме уби додуша 4се изнаредени се пробав од ништо нема фајде
    Ај останите у здравје
    Ке пуштам машина за перење и јас ама за алишта:!:

На duffi, bittersweet, Eli23 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.934
    Допаѓања:
    111.576
    Врне :rain: врне :rain: и врне дожд :rain:

Не дека многу сакавме да шпартаме Охридо ама па и со дождов за нигде не си, за тоа викам барем скопјани сме закон има затворени трговски па шпартај (hollest)
    Мм решил да ме поднови уште завчера се заврте по еден фустан баш како за мене бил :smirk: пробав прееска ама многу бе кратко, ама многу, а убав не дека не. И да не останам без ништо избравме едно сребрено прстенче :inlove: и на одење од чаршија здогледа друг (facepalm) и ајде да го видиме па фала богу за неверување продавницата затворена :shake: ама и утре е ден :!:

Инаку ни прејадена, ни препиена, таман, сега ќе шматкаме скопските јагоди со охридски лешници и индиски оревчиња :inlove: повелеле :*

На duffi, samovila.red., Eli23 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    @promeneta , @Sky-butterfly ... @bittersweet , @Lady Phoenix ... и сите што и понатаму мислите да ми честитате закаснето поточно да ми терате Ивкова слава :lol: .... Од :l: ви благодарам! Да сте ми така позитивни, среќни и убави секогаш!:f:

На eutixismena, Eli23, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.286
    Допаѓања:
    260.954
    Јас не се прејадов ама детево не застана.
    Од досада и инает јаде :@:@:@

Времево само за спиење и креветски активности. Од сето тоа само маж ми спие. Јас глеам пони коњчиња. И по некој филм на компјутеров, ама тоа ќе пишам таму кај филмовите :mm:
    Неам што да кажам ама да се најдам во муабет.
    Аватарот на @ph.orhideja вчера се избаци на реклама на тв за некоја оптика, се воздржав да не викнам еј Орхидеја :rofl:.
    Одам да видам со игриците до кај сум на форумов :P

На duffi, Tajnaotrovna, Eli23 и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.