Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

јас нема да вечерам,а ручек?? хмм па мм ручек ке праел,нели роденден ми е

2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Јас уште не почнувам диета.
    Треба прво да се изеде се што е благо по дома.Нема да биде за долго,кај и да е,за два-три дена,сите сме си по благото.:lol:

Најважно,до мене парче торта,од другата страна напитокот на Мама89 од цитрон и цимет за топење на масти.За баланс де.:^)Тортата за секунда ја снема,ова другово да соберам сила да го испијам.

kjukli, Peco, anel and 16 others like this.
  3. mareane

mareane Форумски идол

@referentka земи на решетките од фрижидерот нареди од напитокот на Мама 89 и после решен проблем и со фобијата и со килограмите:smirk:
    Јас последниве години како да сум по малку клаустрофобична.Кога се вселивме во станов помалата соба ја направивме спална, а поголемата детска за да имаат децава повеќе простор.Дотогаш научена во голема соба да спијам никако не можев да спијам со затворена врата.Мислев ќе се угушам.Или прозор или врата отворав.Постепено се навикнав ама пак знам сред ноќ да станам да подотворам врата..Најголем напад имам добиено лани летото.Бевме Лешочки манастир и влеговме во една просторија како за купување сувенири.Внатре тесно долго и многу ниско ми се виде.Кога почна нешто да ме гуши,некој страв и полека полека кон вратата несвесно избегав и после си излегов,им велам купувајте што сакате ,јас не можам бегам...

papillonP, Val-Dim, Peco and 21 others like this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Не мoрa oд пoнеделник, мoже и oд петoк дa се пoчне. Или oд средa, среќнo дa биде.
    Зa фoбии - и јaс дa се пријaвaм вo клубoт нa фoбии oд висинa. Плус фoбијa oд бoлести. Тoa, другo не ми требa.

Peco, Esmeralda-MD, anel and 15 others like this.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Јас па никако неможам да спијам со отворена врата. Како кожа да немам на грбот, буквално така се чуствувам.

и едит после 22 мин :lol:
    имам фобија од луѓе што безшумно одат
    -scared.gif

Last edited: May 3, 2016
  6. promeneta

promeneta Популарен член

Добар ден :hai:

Едвај го слегнав црвчето доле (откако отиде мм само горе сака), па да видам концептот што вика (lalala).

@mami blue, среќен роденден и се' најубаво :).
    @galapce, прво не беше во спојлер муабетот за црвчето, ама сама си се изненадив колку долг пост можам да напишам, па викам ај да го искористам благодетот на спојлерот :lol:.
    @julie77, од концептот нема бегање, не сум јас крива :!:.

Јас денес на сум баш 100% во форма, вчера добив неубава вест за нешто што БИ МОЖЕЛО да се случи, па сега не ми останува ништо друго, освен да се молам на Бог да НЕ СЕ СЛУЧИ.

Нека е здраво и живо црвчето што ми одвлекува внимание со нејзините игри и муабети.
    Сношти ме натера да палам огин во 23.30 (facepalm).
    Не знам што е пожално, што не спие тоа време или што одам по нејзиниот ак'л, па палев огин.
    Ми вика, исчисти прашинката мами...Викам, која прашинка? Ми вика, прашинката во печката... Викам, ааа, пепелтаа... :rofl:.
    И чистевме заедно, го запаливме, па си легнавме.

Се шминкаме заедно, си става пудра, па руж со метличката (четката), па кармин (лабело), се правила мама прасе.
    Па на огледалцето му вика, кажи кој е (демек кој е најубав, со заповеден тон) и после сама си одговара со здебелен глас, ти си Енџелааа :rofl:.

Туку сте виделе ли некој да си игра брканица со ТОПКА?
    Ја фрла топката и бега од неа после :rofl:.

Некни во недела бевме малку за Ср, и за првпат се шетавме низ паркот на езерцето сами (секогаш бев или со сестра ми или со мм, или некоја другарка).
    И за првпат сфатив дека веќе не сум сама, црвчето до мене оди и зборува, како мала другаркичка.
    Сфатив дека си имам друштво за навек и ептен убаво ми беше :inlove: :l:.

За денешната тема, фобии, имам фобии од болести и смрт, од друго имам само моментален страв.

Туку, интересна ми е една бивша другарка и цимерка со која лебот го делевме три години, ама сама реши да се оддалечи од сите, оти нели си фати озбилен дечко (сега сопруг) и другарки не и' требаат.
    Со неа не се имаме 6 години веќе, а со сестра и' продолживме да се имаме.
    Има ќеркичка 5 месеци помала од моето црвче и нашиот прв роденден беше со тема црвен Мини Маус, и после 5 месеци и она прави роденден со иста тема.
    Дообро, сигурно и други имаат правено на таа тема роденден, нормално.
    Пред роденденот нејзината сестра и' пишува на сестра ми, може ли дода (другарката со која не се имаме веќе) да ја искористи истата порака од сестра ти (од мене за црвчето) за да и' честита на нејзината ќеркичка.
    Сестра ми ме прашува, викам може, што да кажам.

Сега за некој ден и' е роденден на нејзината ќеркичка и истата ситуација.
    Нашиот роденден беше со тема My little ponny и сестра и' и пишува на сестра ми од каде сме ги купиле коњчињата, и нивниот роденден ќе бил на истата тема (facepalm).
    Вчера и' пишала на сестра ми дали она (тетата) може да ја искористи пораката на сестра ми за црвчето за да честита на нејзината внука.
    И сестра ми и' пишала демек на заебанција, нее, најди си ти друга, па сега друга ќе пишала.
    Сестра ми ми вика, па јас си пишав што си чувствувам за црвчето, внимателно бирав зборови...
    Викам, па можеби и она исто го чувствува за внука и' (facepalm) :rofl:.

И на крај, и нивната мома мнооогу гледала Енџела, само неа ја гледала по цел ден.
    Викам ако толку ја гледа, што не им е тоа темата?
    Еве јас од сега знам дека нашата следна тема ќе биде или Енџела или Пепа.

Што им е штосот не знам.
    Не дека ми пречи, или е нешто којзнае што, само ми е интересна ситуацијата.

Ај да одам да ја приберам Енџела и да почнеме со церемонијата на заспивање.

Убав деен на сите :hai:

papillonP, duffi, DVAANGELA and 33 others like this.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Нa темa телевизиски прoгрaми фaкт е декa немaме ништo зa гледaње.
    МРТВ џaбе сoбирa aрaч a oвие oперaтoри aкo сaкaш нештo плус мoрa дa дoплaтиш.Е не мoжaм дa дoплaќaм a нaјмнoгу ме нервирa штo секoгaш те oбврзувaaт сo дoгoвoр нa 2 гoд. Дa не мoжеш дa рaскинеш aкo не ти се дoпaѓa.Всушнoст мoжеш aмa плaќaш пенaли.Среќa интернетoв и стрaни зa гледaње филмoви инaку ќе немa штo чoвек дa види нештo рaзличнo oд прoклети турски серии.Кaкo некoј дa имa зa цел дa ни гo дoближи и нaметне ислaмoт.Не декa не сaкaм дa знaм нештo пoвеќе aмa претерaa бре.
    А зa филмoви дa не збoрaм.Се нештo oд пoследнa клaсa.Дури кoгa јa нaчекaм Бертa сo ,,Незaдoлжитенo"
    ми се чини прaзник е.
    Фoбии немaм oсвем кoгa сум вo теснa зaгушливa прoстoријa.Приметувaм декa не пoднесувaм гaлaмa дури и музикa глaснo не мoжaм дa слушaм.Oд чудни кaрaктеристики имaм прoблем сo oдење вo вц вo туѓa куќa,билo кoјa.И oдмoр зa мене е мaчење вo тoј пoглед.(facepalm):tmi:
    Диетa пoчнaв сaмo дo кoгa:emo:

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Жении кажувајте шо ќе пиете купив чевли конечно ^_^

Го обожавам времето надвор ептен,уживам кога врне дожд ама само кога треба да седам дома :D
    Станувам сабалје во 8ипол и мм вика: абе спиј што ќе правиш толку рано види шо убаво е времето не мрдај од кревет. И нели не чекам два пати да ми се каже па си продолживме со спиење до кај 11 и нешто :$
    Излеговме по потрага за чевли и за среќа брза бев најдов одма :D до пазарче и дома,спржив компир и колбаси набрзина ручавме и замина на работа. Кичма го боли со денови ни апче му помага ни ништо,и многу ми е жал :(
    Фобија имам од висина а често ме фаќа паника и додека сум во вода :tmi:

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се уплашив јас да не останат лепенките и штрудлата, па си каснав вчера. Но ви велам прв празник да не претерам.
    Лекот ми е, ми се јаде, се погледнувам во огледало и ми се одјадува.
    Јас ослабнав од нејадење, еднаш до два пати дневно јадам. Благо и леб никако. Две недели не сум трчала, а пак слабеам, ама си ја затворив устата:D.
    Ручек готов.

Син ми вчера сам се чукаше со јајцата. Зедол две и траас:@. Потоа го гледам ги зел јацата ги мава низ собата (facepalm). Па јајца собирав од под кревет, од зад кревет]:).
    И ги ставив на високо.

papillonP, duffi, DVAANGELA and 26 others like this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Немам сила да се поткренам, не сум добро друштво и тако даље и тако даље да ненабројувам со мрчење.
    И јас сум на диета, одсабајле немам каснато залак, дур сега се притокмив на некои шпагети..
    Дур средам, дур помине туш, фарба и сите женски домаќински тракатанци ќе се стемни и маж ми ќе си дојде и пак нема да одморам.
    Ете толку :doh:.
    @Viktorijaaa5 дај чевлите да видиме :D

duffi, DVAANGELA, kukla21 and 17 others like this.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Јас и Мама89 сме на Ун диета, веќе 40 дена и уште се тркаламе. (poolparty)(mooning)(hollest)
    Шала на страна, Мама е минус 10 кг мислам, јас минус 5.
    До душа бевме пред празнициве.
    :rofl:
    Ајде кој е за друштво.:makeup:

duffi, DVAANGELA, Mrs.Bass and 23 others like this.
  12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас неможам ич пропишани диети.
    Доволно ми е да си скратам од храна и симнувам кила.
    Леба да не јадам, благо и алкохол да не си пивкам, загарантирано ми е слабеењето.
    Ама празнициве ме убија во поим со милиброди, пици, пити, кифлички...

13. mareane

mareane Форумски идол

Отворив фб и гледам групна слика од колегите од мојата смена.Јас не сум на сликата по моја желба.Знаев дека ќе се сликаат на пауза,ама намерно не појдов, а демек сум заборавила.Едноставно немав желба.Знам дека е се само глума,колегијалните односи ни се најниско ниво од кога јас сум вработена,а сега најмногу глумиме колегијалност па дури и мултикултурализам:wasntme:
    Сепак да не претерав со асоцијалноста моја!?

14. anel

anel Популарен член

Јас секогаш за празник останувам гладна. Од страв да не се прејадам, посебно кога сум на патување, само одбивам храна. Ама затоа денес надокнадив:x. Ќе пукнам сега. Ги испратив гостите и го фатив креветот, а за други треба да спремам|(
    Уште тортата што ја правев,не сум ја пробала, некако почна да ме копка каква е:D
    Фобија освен од болести имам и од затворен простор со многу луѓе. И тоа само последните неколку години. На концерт само на отворено, во театар многу ретко ако ми е срам да одбијам некоја пријателка. Зедов карти за Whitesnake, со намера да одам па што сака нека биде, ама се разболев и не отидов. Сега пак чекам некое звучно име да се престрашам.
    Од висина имам страв само кога сум во авион и тоа се додека гледам вода под мене. Не знам зошто, не дека ако не дај боже паднеш на копно ќе се спасиш, ама над копно не чувствувам страв.

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Од ајкулите @anel :P

16. julie77

julie77 Форумски идол

Сите што имате килограми за симнување, дајте ми ги навака. (hollest)

17. anel

anel Популарен член

Може, може, кој да знае:)

DVAANGELA, Peco, Lady Phoenix and 4 others like this.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Не барај од други јас ке ти дадам колку што сакаш :D
    @vitamina сликО ќе има во соодветна тема за некоја минута :lol:

samovila.red., anel, Peco and 10 others like this.
  19. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добар ден и од мене.

duffi, DVAANGELA, anel and 9 others like this.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Ладно, топло, сонце, дува, па сега дожд |(

Рано, рано излеговме со мм да си го фатиме денот, се изнашетавме по цркви :angel: Охрид се испразни останаа само Холанѓани, Кинези кои шетаат по шорц :o и по некој Скопјанец односно ние :emo:

Фустанот пробан, купен, ама му треба малку теснење, помал број кнап. Иначе на излог изгледаше поарен, на мене што знам онака :| ама мм се воодушеви па ќе се најде за некоја свадба, има на поводок :$

Сега тегнеме ноги во соба, па дружба со една Феминка :emo: и пакуванката и утре кучи :envy: ама до кучи закажани веќе средби со драги луѓе :inlove:

duffi, DVAANGELA, Val-Dim and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.