Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

:@ Е арно беше арно не снајде на крај. Знаев, премногу јака репрезантиција, не им дадоа на нашиве да припарат подалеку од 9 метри,единствено со контра напад. Ѕид брате кинески бре, колку се израдував кога поведовме со 4 разлика.Не се секирај ова е моето споделување од денешните активности. Ај создравје.

Едит: Поважни се овде виртуелните расправии од еден репрезентитивен натпревар со светски размери, не дека немаат телевизор, немаат интерес за вакви настани не може да се оговара и напаѓа.

Last edited: Jan 21, 2015
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

ve guskam mili moi:hug::hug::hug:....
    ...ne mozam da iscitam sto ste pisale zasto odam moram da se izjadam vo vrska so novata rabota...da se pluknam vo k'smetot moj..stranski investicii=robovladetelstvo...rezim neviden..ne snees da pluknes bez dozvola...na rabota od 8-17 i 30...ne sum razgalena da ne me komentirate vo smisla pa samo 2 dena si tamu i sl.samo kazuvam kako stojat rabotite momentalno...edno kazano na priem sosem drugo vo praksa...ne se osmeluvam od start da se otkazam ama ne veruvam deka ke teram dolgo tamu...psihicki me iscrpuva...

3. Moira

Moira Популарен член

^ Тоа се 9,5 саати.....30мин пауза имате? Колку дена во неделата ви се работни?

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

rabotni se 5 dena vo nedelata..imame 40 min.pauza za rucek i uste dve pauzi od po 10 min....pred da pocneme na intervjuata ne bese kazano deka rab.vreem ke bide od 8i30 do 16 30 a koga otidovme sosem drugo ...treba da sme tamu najkasno vo 8 i 30 a pocnuvame vo 9 zoso da gubam cel cas tamu ..sigurno nema da otidam tocno vo 8 30..denes bev tamu vo 8 i 15..izlegov vo 17 30....rezim...se e ko na lenta..ocekuvanja za dva dena do nebo..a baraa srednisti a ko da sme za naucnici primeni...ufff ne znam ...moze ke sviknam..moze se mi dojde preku glava naednas...se mrazam koga sum vo vakvo raspolozenie

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ништо не бидна со Хрватска :( затоа не сакам да гледам, ќе се нервирам.

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Колку и да ти изгледа тешко издржи на почетокот. После тоа песна ќе пееш, никаде не е лесно верувај само треба да се издржи. Уште си ептен на почеток не е се така лошо како што изгледа.(y)

WORRIED.BT likes this.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

daj boze da e taka daleron...ne zaminuvam odma ama ova mi e momentalnoto raspolozenie i morav da pisam za da mi olesni...kako funkcionirate so vakvo rab.vreme?koga nosite deca na lekar?zabar?vakcina?denes stignala pokana za maloto...voopsto koga gotvite i sl.dom.obvrski koga gi izvrsuvate?this is too much for me(wtf)(wtf)

galapce likes this.
  8. tessie

tessie Форумски идол

@WORRIED.BT Најтежок е првиот месец, верувај. Кога ќе се ушалташ еднаш во рутина, гајле ќе немаш нема толку на саат да гледаш.
    А за со децата, не можам да дадам совет, но еве има вработени мајки тука. :)

Teodora*, galapce and WORRIED.BT like this.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Ќе се снаоѓаш некако, со маж, родители, комшии. На времето детето со 40 температура, а јас не смеев да прашам дали може дома да одам. Две добра нема одеднаш, нешто мора да се жртвува, многу тешко се да избалансираш.Сепак ние жените можеме добро да се организираме иако со малку жртви околу нас, не во буквална смисла.

10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

За жал ова е реалниот живот во Македонија. Ќе се изнамачиш да најдеш работа - аплицирање на безброј огласи, исто толку интервјуа, ќе „испофаќаш“ врски... и кога конечно ќе се вработиш гледаш дека од ветеното нема ништо... Работното време ти го одзема целиот ден, работиш работи кои не ти се во опис на работното место, платата ти е колку да преживееш... И врв на се несмееш да се „побуниш“ затоа што под итно ќе те заменат со некој друг кој што исто како и ти одвај чека да најде работа!!!
    @WORRIED.BT не се предавај - секој почеток е тежок!!! Со тек на време ќе се навикнеш, ќе си создадеш круг на колеги со кои ќе се дружиш, па сегашниве тешкотии ќе ти станат небитни...

Ќе се организираш некако - готвење навечер за утре, чистење за викенд... Со тек на време се ќе ти стане рутина и полесно, јаки сме ние жените!!!

11. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Здраво од мене.
    Еве јас признавам дека не гледам ракомет,ниту пак гледам било кој натпревар во кој игра македонската репрезентација. Не затоа што не ме интересира,туку кога и да гледам тие и да воделе почнуваат да губат. За доброто на сите се откажав од следење натпревари :).

Вчера ја рипнав дискусијата,ама еве денес накратко ќе напишам.

Бев слабо девојче со пепеласта коса, скоро секогаш облечено во фустанче, мирно,повлечено и тивко.
    Како помала секогаш си играв сама со своите две-три кукли, си правев свои приказни,си живеев во фантазиите. Кога потпораснав си играв со останатите деца од маалото,но сепак имав одредени граници. Никогаш не се качував на дрвја,не крадев цреши, избегнував секаква игра која ја сметав за опасна.
    Играв ластик,жмурка,собирав салфетки,си играв учителка,докторка, уживав по дома да се шетам со штиклите на мајка ми,да ја облекувам нејзината венчаница.Не се сеќавам дали некогаш мајка ми или татко ми (нему му бев љубимица) викале по мене,за разлика од брат ми кој се роди после седум години и беше многу немирен,палав и неразбран. Се што не правев јас тој наплати :D.
    Особено ги сакав неделите,бидејќи тогаш доаѓаше дедо ми и ме носеше во луна парк,зоолошка градина или во циркус. Тоа беше посебно доживување,особено кога ќе ја добиев пената од шеќер.
    Ги обожавав тетка ми и вујко ми кои тогаш беа многу млади околу 22-23 години и ми ги исполнуваа сите желби. Ме носеа во кино,ми купуваа се што ќе посакам. Уште паметам колку убаво си поминавме кога го гледавме филмот Боговите паѓаат на теме. Ех колку убави емоиции ми ја исполнуваат душава.
    Бев едно дете во фамилијата цели седум години и затоа бев мазена и пазена, ама и јас бев мирна и разбрана. Најголемата љубов која до ден денес ми остана од детството е читањето на книги и мирисот на библиотеката.
    Мислам дека најголемата заслуга за тоа ја има тетка ми (неизмерно ми недостасува). Детство ... штета што брзо помина :)

sanjaeva, Moira, SV1911 and 11 others like this.
  12. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Ќе се навикнеш да ги организираш работните обврски и обврските околу домот. За тоа воопшто немој да се сеќираш.И јас пред да почнам да одам на работа си викав јас кога сум дома не можам се да средам, а не па кога ќе тргнам на работа. Ама верувај ми со тек на време се навикнуваш. Ќе готвиш за два дена, некогаш ќе го рипнеш ручекот и ќе подзапржиш нешто,некогаш ќе купиш ќебапчиња :D.Поважно е да се вклопиш во работната средина.За тоа времето ќе си покаже.На почетокот е секогаш тешко да се адаптираш.Не ги познаваш луѓето,тие веќе си имаат вообичаена рутина,ти не можеш веднаш да се вклопиш. И мене ми беше така нозете ми се враќаа првите неколку месеци. А сега и таму се чувствувам како дома. Само треба да помине одреден период. Можно е и да не се пронајдеш себе си во таа работа и фирма,но немој од старт да се разочаруваш.
    Поздрав и со лесно (y)

SV1911, WORRIED.BT, do-re-mi and 7 others like this.
  13. toogood

toogood Популарен член

Eve go moeto iskustvo.
    Stanuvav vo 7am.So kola do rabota 45min. Toa ti expres blisku.Rabotno vreme od 8:30am-4:30pm.
    Edna pauza od 30min, mali pauzi ne koristev zosto nikoj ne gi koristi pa nesakam da bidam crna ofca. Nikogas ne sum zavrsuvala vo 4:30pm.Nekogas 5-5:15pm. Ako imalo snezna oluja doma sum bila vo 7pm.
    Ne e strasno. Se se moze.Moram da naglasam i dete i kuka na glava (itoa ne dvosoben stan nego dvospratna kuka, pa ti vidi).
    Poslednite dve godini odev 3-4 veceri vo skolo od 6-10pm.
    Za cistenjto se organizirav so sledniov raspored. Ponedelnik vecer dolniot sprat. Cetvrtok porucek gorniot sprat. Nikogas ne sum se zanimavala so cistenje vo Petok, Sabota i Nedela. I do den deneska e taka.
    Rucek pravenje: za vikend mm pravese meso vo pogolemi kolicini da ima + za Ponedelnik i Vtornik. Jas samo zelencuk nesto i oriz ili kompir plus.Sreda tecna manja napravena vo Vtornik vecer, Cetvrtok prucek napraven den prethodno. Slednite 3 dena mm e doma i toj gotvi.
    Se custvuvam ispolneto, super mi e. Ne se zamaram so luge, gledam svoj biznis.
    Moram da priznaam deka rasporedot mi bese nabien. Nebese lesno no uspeav da postignam toa sto sakav.
    Se nadevam deka i ti ke se organiziras i ke ja zasakas rabotata.
    Good Lack

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

zatoa ve sakam sekogas ste poddrska i znaete da krenete moral...pisav ne se otkazuvam a firmata e nova site sme od vcera tamu nema so prethodno iskustvo osven obucuvacite...jas sum megu najstarite tamu moze zatoa mi e tesko:D:D

SV1911, tessie, Teodora* and 6 others like this.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Ајде по едно какао за сите :inlove:... Како деца сите со уживање пиевме какао со млеко , зарем не!!! Сега ретко кога ми текнува да си направам едно убаво топло какао :)...

Annath, SV1911, tessie and 3 others like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

mm skoro sekoja vecer vari kakao bas takvo so mleko i bas si uzivame vo zimata

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

@WORRIED.BT prvoto e tesko mila ama potoa ke zemes red,ne sum vrabotana ama baram i jas rabota iako sum so malo bebe,sakam da najdam i jas a ako bide da najdam rabota ke se menuvame so mm, toa e!.

Ke izdrzis mila,ke se snajdes za se,hrabra si ti ke bide ;)

WORRIED.BT likes this.
  18. galapce

galapce Форумски идол

@WORRIED.BT ajde belki neli pocetocite se najstrogi pa ponatamu nema da bide taka.Ke treba malku vreme za da i ti se pokazes,steknes doverba pa so tek na vreme ke bide poopusteno.Nemam pogolemo iskustvo kako drugite sto te posovetuvaa so koi se soglasuvam,posto seuste nemam deca no ete i ti veruvam deka ke mi bides primer deka nea da smeam i jas da se otkazuvam.

Inace televizori ima vo ovoj odel samo vo sobite na rodilkite,a bo sobite na patoloska i kajsto gi stavaat drugite ginekoloski problemi,nema.
    Se cudev na pocetokot zosto e taka koga na nitu edna rodilka ne i e dojdeno do gledanje tv ama so cudenjeto si ostanav.A da im odam po sobi ic ne mi e prijatno.Kaj poseti po sto dusi pustat uste jas falam.

Koj veruval veruval,koj ne slobodno moze da si ja pusti svojata fantazija polna so sekakvi nameri.Prozirno od sekogas.

Bas gledav dali ima tema za zdravstvoto vo Makedonija za koe sakav tamu da se 'ispraznam'ama ne najdov.Pa leka poleka tuka si se praznam kako i sekoja od nas od sekojdnevnite tereti.
    Sekogas ke se najde na nekoj nesto da mu zasmeta ama toa e normalno.Ne e normalno koga na nekoj se mu smeta.No i toa e druga tema.

Vecerva ke ima brocoska ali apsolventska?:D
    Nema vrska vozrasta.Ima brucosi koi se pokasno zapisasni od razni pricini(vtor,tret fakultet)i apsolventi koi malku pooooodolgo studiraat zaradi(beljot,hant,brak,decinja...)

@Val-Dim nema den da pomine bez kako.Ama samo so voda.Nazdravje.

Annath, SV1911, imelda and 3 others like this.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Тоде, Тоде што де боде.

20. friendy

friendy Форумски идол

Денес е светски ден на гушкањето. Еве ви по едно :hug: на сите.

За ракометот и воопшто сите други спортски натпревари кои се одигруваат од нашата репрезентација: Секогаш со мерак седнувам да гледам, ама на крај се покајувам што воопшто гледам. Понекогаш дури мислам дека се е однапред одредено. Кој добива, кој губи!?

@WORRIED.BT не се откажувај толку лесно. Можеби со тек на време ќе ја засакаш работата, посебно со првата примена плата, кога ќе си ги купиш чизмите кои подолго време ги меркаш на излогот. Со среќа.:)

Annath, SV1911, imelda and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.