Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Зас-пи-вам црв-от,
    но не са-ка да спа-ва,
    нер-во-за сум п'на!!!

ЕДИТ:
    Црв-че-то зас-па,
    нер-во-за ве-ќе не-ма,
    о-дам да на-нам (poolparty).

:yawn: :hai:

Последна измена: 4 мај 2016
    На papillonP, duffi, mareane и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    177.627
    те читам сега
    ме насмеа со црвот
    одам да спијам

ПС се брои смајли? :rofl:

На papillonP, duffi, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    99.006
    Добро утроооо!
    giphy.gif

Досадно ми е.
    Ми се јаде.
    Кафе ми се пие.
    МИ СЕ СПИЕ!

Ај посабајлечки да раскажам за темите што сте ги начнале, да не бидам покуса:!:.
    Имам фобија од болници. Мирисот, глетките, плач по болнички ходници. Сето тоа ми создава гушење и потење по цело тело. Звук на брза помош исто така.
    Имам фобија од нападни луѓе, радознали, кои те напаѓаат со разноразни прашања од интимна природа. Станувам нервозна во нивно присуство, раце ми се потат, а ако не прекинат во догледно време повишувам тон и можат и да си го добијат.

Додека повеќето не можат да спијат со затворена врата, јас ни под точка разно не можам да спијам со отворена. Ма и лете во најголемите жештини, јас за спиење сум затворена како во кутија:tmi:. Тоа е моја друга фобија.
    Исто така многу ми е страв да се возам сама во лифт, добивам срцебиење и само гледам дали ќе се отвори вратата, оти ако не нАли, ќе треба да рикам:rofl:.

Во однос на секојдневни навики, морам да поминам барем еден час во денот сама со себе. Дали ќе читам, гледам нешто или само одмарам небитно, ама такво време за себе сеуште успевам да си најдам. Пожелно ми е исто така првото утринско кафе да го пијам на раат и молчејќи, ама мамето има многу за раскажување увек:D и ретко кога успевам.
    Друго нешто посебно, не. Интернетот не знам дали и треба да го споменам, тој е сечија навика во денешницава.

Ајде станувајте де!]:):lol:

Едит. За дремките заборавив, за најбитното баш:wasntme:. Си дремнувам, практикувам. Кога како, ама најчесто да. Може да се случи и да претерам, па да не знам ден ли е, ноќ ли е(facepalm). Ама обично околу еден час. Додека бев студентка и додека одев прва смена на работа тоа ми беше ритуал. Оптегнување, очи затворање и еден саат мир.
    Па викаат по статии оти сонот бил убав за кожата, а јас почитувам што кажуваат надлежните во одредена област:P.

На papillonP, duffi, mareane и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Што е бе? Кај се другиве? Јас ли ќе ве будам денес? :?:

Епа добро утро! :coffee:

Ајде станувајте, доста беше спиење. Јас будна од 6 и 25. (facepalm) Се' полошо станува секој ден. :(

Мојов сака да си дремнува попладне, а понекогаш и јас, ама дека не сум навикната, или не заспивам, или поспивам само малку, не можам да се успијам.

Денес пак турбо работа. И ќе се обидам да јадам помалку, без благо и грицки. :^) Мора да се зауздам.

Имајте убав ден. :f:

Едит: @Emy867 ме претрка додека ви варев кафиња и какао.

На papillonP, duffi, JuLleE и 33 други им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Тоа последното кафе со шлагови за мене. :!:

Ми се спие бре луѓе. Станав хронично ненаспана. Дури и мм коа ќе не испрати да дремнам јас се будам во раните саати.
    Ај нека доаѓа пуберт побрзо. :D

Инаку на запад ништо ново.

Денес треба да се вратам во колосек со диетата ама некако потешко оди кога стануваш неколку пати ноќе.
    Најчесто одам до фрижидерот и назад. :D

На Cka, duffi, JuLleE и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Ај Дoбрo утрo и oд мене. Пo пaтoт сo oблaците нa рaбoтa нa труд...кaфе ме чекa спремнo вo мислите. Некa е убaв денoт нa сите

На duffi, ph.orhideja, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Добро утро!
    Ве читам мака мачите со диети, јас пак си го најдов лекот, не ми останува време за јадење и се почесто гледам навечер ми е оброкот главен, денски од кафе и овошје за друго нит ме влече нит имам време:wasntme:
    Денес пак колачиња ќе се прават и контрола за бебуш на лекар. Таман прередив, спакував, променив гардеробери сега скафандер да барам ќе треба:rain:
    А на времето за први мај пикник на плажа и обавезно и к'пење имаше...
    :hai: до после!

На duffi, JuLleE, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Funny-Good-Morning-Coffee-Meme-Images-6.jpg

Кафето испиено, да се чекирам.
    Одам сега да правам овесни да сите за доручек, после не знам што за ручек и веќе ќе дојде вечера |(
    Најмногу би сакала готвачка да имам.

Денов шуќмураст :D
    Ништо во план немам. Никаде да идам, можеби на мал шопинг вечер :wasntme:
    Бев вчера до Lisca, сакав да се частам нешто.
    Гледав купаќи. По 4700 денари...:^)
    Ти умиреш, он ќе остане.

Се сетив на една приказна каде Циго продаваше Леви'с фармерки: ајде, народе, ти умиреш, оне остају :rofl:

Или за наочари за сонце: ајде народе, све видиш, сунце не видиш :D

И така... се читаме :hai:

На papillonP, duffi, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Добро утро.
    Срам-не срам кафеното капутче денес е на мене.
    Вчера со сет памет по кошула и сако дојдов на работа.Четири дена не греани просторииве, измрзнав.

Вчера имав чаен и воден ден.Цитрони.Зелка.Марула.
    Исфрлив течности и си го исправ желудникот, полесна сум за 2 кг.
    Денес планирам пак така.
    Морам да влезам во фустанот за престојните матури и родендени.Тиркиз плав со малку голи раменца и тиркиз плави салонки...и ташна таква..

Да се пожалам, малото е збеснато.Уште ме боли образот од вчера што ме удри, малку модринка имам.Се со убаво, се со мирно, ама на глава ни се качи.
    На други родители се потсмевав дека неможат узди да стават на детенце (мене двете ми беа прекрасни мирни), а еве јас сега сум така.Дали е период, дали е темперамент, незнам.

На papillonP, duffi, JuLleE и 27 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Refkeee temperament ke da e vo prasanje.Od den vo den sum so istite dilemi i na kraj mi se sveduva na toa.Si velam nekogas poarno da e takov otkolku mutle nekoe ama bar malku samo malku da se podsmiri ke bidam srekna:D
    Od gradinka idam eve sum vo bus.Da vidam sto kako treba da se nosi i drn drn.Site mirni tivki mojon osekam ke gi razigruva uste od rano rano:D
    STreda bilo,aj so sTreka denov iako nisto posebno ne vetuva:|

На duffi, Peco, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Галаба, што убава песната, (Another cup of coffee).. како фино ме расони, орасположи ритамот. по сабајлево Мада тажна е пустинската. Сум ја заборавила. Хит ќе ми е денеска. И на фб си ја закачив. Оно, никој не ми ја лајкна.:envy: :rofl:

Ај, добро ви утро,красни људи!
    Среда денес, нит осеќам дека е среда нит осеќам дека е мај..нит осеќам дека е ден уопште, додуша де:D Си викам, замисли ова е времето од сега па натаму. Само на облаци да треба да живееш и билдаш оптимизам.:rofl: Ќе се обесам некој ден, оптимистично писмо ама ќе оставам со листа песми:rofl: (се извинувам за црниот мој хумор, некад и поцрн ми е..фамилијарно сме такви,во гените ни е)
    Не преспивам поручек.. често слабо спијам и навечер... друго не знам што беше темата.
    Се изнасмеав за хаикуто и @promeneta :D Јас имам проблеми со хаикуто исто. Увек имам вишок едно во вториот ред. А, кога ги бројам по зилион пати не го гледам.... отпосле го приметувам падобранецот.
    Затоа не се занимавам со сметководство де:$

:P мојата.

На duffi, JuLleE, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Јас си го одработев моето, сега одам на заслужен одмор...во кревет...
    Имајте убав ден .... :)

На duffi, JuLleE, Viktorijaaa5 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Хелоу од мене... се гледа крајот на работната недела :D
    Да не ве чујам сите да се жалите од жештините кога ќе фатат :!: инаку да, ладно е... јас сакам топло, ама како ќе издржам летово ако е пеколно... ама ај да не зборам предвреме.

Бесни, палави, немирни деца - до темпераментот, т.е карактерот е, со тоа се раѓаат, плус воспитувањето. Ама некогаш воспитувањето не е доволно, ако инаетот е поголем, ќе се оствари замисленото. Имам еден таков дома, на моменти на глава ми се качува, ама нека е жив и здрав, тоа е. Такви сме биле и јас и мм како мали, никаде место не не држело, се да видиме, да фатиме, да испробаме... постојано активни, дури и во сон, таков е и малиов. Да видиме второво на кого ќе се метне 8) најбитно живо и здраво да е.

Навики - ех, од секоја навика има и одвика, тоа го научив. Така што - какви навики имам сега, не можам да ви кажам, бидејќи ниеден ден не ми е ист.

Убав ден друштво!

На duffi, JuLleE, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Денес поубаво си се облеков оти вчера измрзнав,гледам викендов затоплување
    На работа сме двајца без тројца,си споиле колегиве,јас немам веќе ни ден,тек во август нов одмор
    Си добив парфем од мм за роденден, а и за себе си купил пошто за две недели и на него му е роденден:lol:, покусо да не остане
    Ноќеска малово ич убаво не спиеше, и искачаат двојките и само плачеше, се будеше,буташе прстиња во уста,се надевам брзо ке помине и тоа
    Денес пак јајца за доручек,дома имам уште 15 тина,незнам што да им правам,раздадов колку можев ама па и ми даваа и пак се насобраа

На duffi, Peco, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  15. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добро утро :hai:

Легнав во 03.00, станав во 07.00 :yawn:.
    Црвчето си заспа во 01.00 откако ме расони, стана во 07.00 повторно да ме расони и си нане сега :@.

Гледам за темпераменти на децата правите муабет.
    Црвчето е мирно, помирно не може да биде.
    Иста сум била и јас и мм.
    Мене мајка ми ќе ме седнела пред еден дуќан до нас и цеел ден сум си седела со едно мече без глава :D.
    Мм пак под масата бил цело време со играчките, глас не му се слушало :inlove:.
    Е сестра ми беше багабонт како мала, тепаше и женско и машко, што и' се најде пред патот :l:.

Ако кажам ви посакувам дете како моето, верувајте ве благословувам (сите деца се благослов :!:, ама ме разбирате во кој контекст го кажувам тоа, во контекст на темпераментот :)).
    Се брои на рака колку пати е плакала или пак инает да води.
    Во последно време јас најчесто НАМЕРНО ја расплакувам, оти така најлесно заспива :devil:.
    Ќе и' писнам малку, ќе повишам тон иии cry me a river :D.
    Па додека не и' се насмевнеш потоа, не сака млеко да пие, чека да и' се одлутиш :inlove:.
    Дури и раче пушта да види дали ќе и' го бакнам, да знае дека не се лутам.
    И кој ќе одолее на вакво нешто :inlove::l:.

Сабајле пак за да ја расонам, само ќе прашам, и што вика мама Пепа на Џорџ?
    Иии, лентата се уклучува 100 на саат :rofl:.
    Откако ќе се изнаприкаже истовремено гушкајќи ја Пто и искажувајќи и' љубов (оти јас не сум тука (facepalm)), втората работа е, каде ми е чешелот :lol:.
    И денот може да почне :D.

Инаку од вчера сум унапредена од Мама прасе во Тато прасе (facepalm).
    Ми ги зема очилата и ми вика, мами, и ти не гледаш како Тато прасе без очилата 8-|.
    Земам да јадам торта како "не видела", и ми вика, мами, што правиш?
    Викам, гнетам мами.
    Вика, и ти ќе имаш големо меше како Тато прасе :o.

И од денес пак на диета (кога две години дете ќе те испее :().
    Вчера читам еден виц:
    Оди жена во слаткарница и порачува два еклери и две тулумби.
    Продавачот ја прашува дали да и' ги завитка за дома.
    И она вика, не, не, тука ќе ги јадам, дома сум на диета :rofl:.

Туку, за фобиите вчера, заборавив да напишам дека имам фобија од доцни телефонски повици.
    Ако ми ѕвони телефонот касно навечер, додека дигнам и слушнам што е работата, сто пати умирам и се раѓам. Веднаш помислувам на најлошото и после цела вечер не можам да се смирам.

Така, мм пред да оди за Германија, бевме за Ср излезени и моите знаеја дека ќе немаме интернет.
    Ама и они паничари како мене, откако пишале и на двајцата, а не сме вратиле (оти не видовме) почнаа да ѕвонат од германски број.
    Луѓе ќе се онесвестев на лице место, мислам дека добив паничен напад.
    Дури и мм се исплаши додека да дигне.
    Од другата страна пак, тие уште поисплашени. Каде сме биле, зошто не сме пишале... :x.
    Само Бог да не' чува сите :l:.

И така, сакам сите да ве поздравам, а посебно @vitamina и @sanjaeva, и ЗИЛИОН поздрави до @zhap4e (морав да го искористам зилион, твој заштитен знак ми е :D) :hug::hug:

Убав ден луѓе и останете во добро расположение :hai:.

На samovila.red., papillonP, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.258
    Допаѓања:
    124.664
    Уште една легенда отиде на оној свет.

На samovila.red., anel, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кликнав на темата Негување на долга врска, а не знам како точно помислив дека е некоја нова тема за долга коса...:| и уште одговорив на прашалникот...повеќе од пет години имам долга коса(facepalm) Скролам потоа подолу, да видам Лејди што пишала и си викам, уху..колку долго, викам:clap: ете ти сега некој домашен иљач и и читам...(facepalm)
    Марсовец. Lost in time and space:x

На duffi, Peco, Eli23 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.103
    Допаѓања:
    43.446
    Децава немаат осет станаа во 6ч. Ама си седеа додуша мирни во дневна додека јас се тегнев 45мин во кревет. Пораснаа да можам да си полежам без да се плашам да не прават бељи.
    Денес договорив искачање. Млади мајки ќе одиме на журка :party:
    Овој пат не се мислам за децава. Татко им нек ги чува . Бебиња немам :o
    И викендов испланиран . Утре е празник . Неработен ден . Скаричка ќе се прави , нозе у вис (lalala)

Имавме родителска од градинка . Ја покачуваат за 30% , со тоа што ќе се намали времето на чување деца а можеби ќе има и отпуштање на вработени. Значи до 12ч треба да ги земам децава а не како до сега 12 30 :x
    Каква работа ќе .најдам јас до 11 30? Мислам времето до работа не се смета .
    Не се нормални
    Па мм го пратив да расправа со градоначалникот и директорката. Јас сум лесно избувлива . ^_^

Денес имав термин на заболекар. Изумив па се јавував да откажам ама неможело. Па на крај нервозни , забаров слушам треска врати . И се мислам да сменам и забар и се . И така ненормално скапи се .

Кафево го погодив конечно . Со повеќе шеќер и млеко . Па да пивнам и да се спремам да го земам детево од градинка .

На papillonP, duffi, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ах бре, @zhap4e :rofl:

Што се однесува до темпераменти, слободно можам да се вбројам во мирни бебиња. Толку пати мајка ми ми има раскажувано колку сум била мирна... Да ти е мерак да ме имаш. :D Една од оние слики што ги ставив во Какви сте биле како мали или како и да се викаше темата, облечена во жолто, еднаш ме помешале со кукла. Мајка ми ме однела до блиската трафика да купи весник и цигари и се' додека не сум мрднала, продавачот мислел дека мајка ми шета кукла и се прашувал што не е во ред со неа. :D

Затоа брат ми беше живец. Немирен до скоро. Инат, своеглав, љубопитен. Мајка ми и татко ми - мирни. Ама имам и немирни во блиска фамилија.

Мојов бил исто бубаче. Па се надевам дека ќе преовладаат мирните гени и дека еден ден ќе имаме бајче од бебе.

На samovila.red., papillonP, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добар ден.
    И мадам се издига од 06 (facepalm).
    Ние синоќа бевме во кафана (poolparty), а сабајле на празен стомак крв да ни испитаат и детални анализи мене и на мм. Порано се одвлековме, не за друго, туку гладни кај додржуваме ]:).
    И јас и мм супер. Кај него триглециридите малку поднамалени од минатиот пат и требало повеќе течности, но ништо страшно, а бебуш хемоглобинот 11.2....ај ок е;(.

Пијам кафево ама некако не ми прави кеиф како она дома:x. Може ми фали сируп или шеќер со арома...такви тракатанци на кои сум навикната. После ќе тркнам до дм да видам дали имаат такви работи.
    Ќе отидеме и до некој салон за мебел да видам двосед-тросед нешто. Само тоа остана, и вратничињата од кујната да ги наместат, се друго е стокмено.
    Мм му се јавија има важен термин во понеделник, успеа да го одложи до среда ама, пак малку е :(.
    Не сум била мирно бебе/дете.
    Сум викала, цркала, карала, дискутирала, мавала...а одкако сум почнала да зборувам редовно сум се заканувала ако не ме извади од креветче ќе рипам и ќе се џиткам од креветче на земја :x.
    Малава, убава она, цела е на мајка :worried::rofl:.

На papillonP, afrodita26, duffi и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.