Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    28 години живеев до стан, сега сум во куќа, и не би ја менувала за стан,многу поубаво ми е во куќава, од кога е затоплено ние сме се во двор,деца трчаат,ние кафе мафе исто во дворче,па лето базенот за децава вадиме,уживанции..е да зимно време 3-4 месеци имаме повисоки сметки за струја, не е како во стан со парно,ама сме рачунале и горе доле исто се плаќа,во стан плаќаш парно и струја во куќа само струја( ако се грееш на струја нели), и по ладничко е во куќа, ама мене повеќе ми одговара да спијам во поладничко него во многу топло,пример кај моите кога остануваме на спиење,јас воздух немам
    И да во куќа секој пат ти доаѓаат идеи како да средиш,доуредиш,дворот вака онака,во стан реновираш,местиш и си по раат

На samovila.red., duffi, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.022
    Допаѓања:
    42.658
    Куќа дефинитивно. Дворче , кога е топло масиче столчиња , лежалка ... под чадор лежиш , додека детето слободно си трчка .. :sun:
    А во стан си заробен . Па комшии, кој музика слуша , кој буши дома ...

Поклон за денот на Мајката од малата. :l::l:
    А утре е и воедно ден на Таткото ама за него нема ..(lalala)(lalala)
    Screenshot_2016-05-04-12-58-38.png

На DVAANGELA, papillonP, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Стан со голема тераса!
    Стан со дворче!
    Мене куќава душа ми вади. Плус толку на нос ќе ти излезе во зима, што пола лето ќе си истрауматизирана :)

На DVAANGELA, duffi, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.831
    Рефи, зaвиси oд вaс и вaшите пoтреби. Јaс би куќa. Сум живеела и вo еднo и вo другo, куќa дефинитивнo. Имa пoвеќе рaбoтa, нaвистинa, пoгoлеми трoшoци, aмa имaш мир кoј гo немaш вo стaн.

На DVAANGELA, samovila.red., duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Земјиште ако имаш тогаш куќа.
    Ако немаш многу повеќе ќе искочи од станот.

Куќа е дупка без дно. Кров смениш, треба фасада. Трева да се коси, па милион други обврски.
    Имаш мир, ама и тоа е неизвесно. Ако ти се погодат комшии што цело лето печат пиперки за ајвар и зимница па прозор не можеш да отвориш цел ден од димот. Или седат во дворот навечер до ниедно време и се журкаат, а ти сакаш да спиеш.
    Или недај Боже куче ако имаат што не престанува да лае :sweat:
    Од искуство ова.

За што и да се одлучите какви ви се комшии е, ако не најбитен, ама еден од многу битни фактори :!:

Море, стан на мирно место е закон!
    Што ќе ти двор, ќе шеташ по парк.

На duffi, Espadrila, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Kuka,bez razmisluvanje.
    Vo stan nemam ziveeno nikogas i ne ni sakam.

Vo kuka da zivees e tesko ako komsiite ne ti se pogodat a ne pak vo stan so nekoj nad tebe ili pod tebe..
    Tetka mi zivee vo stan i komsiite nad nea se pacienti..Preku 3 dena im ide policija i toa samite si vikaat megu sebe ne ostavaat na komsiite. :shake:
    Veruvam jas deka ima i dobri komsii ama od cela zgrada mora da se pogodat nekolku levi luge :doh:

Последна измена: 4 мај 2016
    На DVAANGELA, samovila.red., afrodita26 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добар ден и од мене

Во врска со карактерот на малиот ќе кажам само дека е ист ама потполно ист како мене, а тоа што воопшто не личи на мене е друга работа..:)
    јас сум била многу мирна како дете, ама за разлика од мене синко е потемпераментен дека машко, па скока, трчи што и е нормално :lol:

јас сум во стан, моите се во куќа, се си има свои предности и маани , ама моето е сепак куќа:inlove:

Некој за попладневно кафе, бујруН

На DVAANGELA, samovila.red., duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Микробиолошки не одат на приватно во авицена. Џабе упат. Немаат склучено договор со фонд за вакви анализи. мислам 750 денари.

На ninja35 и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако гласаме куќа или стан - гласам за куќа. Ама под услов да се има финансии да се грее зимно време и да има големо дворче.

На samovila.red., afrodita26, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.831
    Стaн нa мирнo местo тешкo, сo oглед нa тoa штo денес ги градат згрaдиве кaј штo им текне. Сo дoбрa изoлaцијa мoже дa биде супер.
    Мoиве кoмшии и кaј мoите вo Oхрид пoгoдени, и oвде пoгoдени. Не мoжaм дa се жaлaм.

На duffi, Peco, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Знам дека е тешко. Гледам никнуваат згради на метар два една од друга. Купиш стан убав, после две години изградат зграда до тебе и ти го блокираат поглед. Всушност гледаш во ѕидини од друга зграда. Се недозволено. Ама еве тука ги гледам како прават. А само се гради и гради. Нигде паркче, само бетон и згради.

Сепак не е невозможно да најдеш.
    Да гледаш да нема кафиќи под тебе, да нема простор за градби, да зграда има стандард некој на живеење, и на луѓе што живеат во неа итн. За тука зборам не за Ск сепак.

На duffi, galapce, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Добар ден

Ми е срам да ви кажам колку сум спиела. Мм и патуваше цела ноќ, стигнал, отспал два саати, веќе е на втор состанок, а јас?|( Ми се јави кај 10, вели спиеш?, јас не и се завртев на другата страна:lol: Се изнаспав овие денови.
    Да варам уште едно кафе зошто очи не можам да отворам|(

Моево дете секогаш било мирно, послушно, никогаш сме немале проблеми со него, нити неочекувани акции. Сега како тинејџер знае да повиши глас и да направи некоја гримаса,да мора некоја обврска повеќе пати да го потсетиш да си ја заврши, ама ништо страшно, се тешам со тоа какви пубертетлии има:)

Живеење во стан или куќа, се' си има предности и мани. Зависи од потребите. Јас некако си се навикнав во стан и кога одам кај моите многу работи ми сметаат. Тоа качување горе-долу, затоплување посебно во секоја просторија, па топло-ладно, па комшии кои секој момент ќе ти се појават на врата, кафето во двор никогаш неможеш раат да го испиеш, некој ќе се обеси на ограда, ќе мораш да го викнеш. Дворот си е посебна приказна, колку време ти треба за чистење, уредување. Ама сепак ако имам можност да бирам, би бирала куќа , со можност за целосно затоплување на копче и некој да ми го уредува дворот:D. Малку сакам:rofl:
    @Bozica1980 среќна годишнина, да ви се множат:l:

На DVAANGELA, duffi, galapce и 24 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И да најдеш нешто убаво сега, како што кажа Скај се е ризик. Комшијата твој ќе ја продаде куќата, ете зграда кај тебе во спална што гледа. Мислиш паркче имаш, опа зграда до тебе. до улица ти е најсигурно како тргнале работите.

На samovila.red., duffi, emkaemka и 12 други им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.022
    Допаѓања:
    42.658
    Во Скопје е урбан хаос. Згради на секој чекор никнаа. Мене ми пречеше таа галама . Моите се во зграда. На 5ти спрат . Додека се качевме до дома , галамат децава сите комшии искачаа на врата, па муабети ... среќа имаме паркче па можеш да ги симнеш децата.
    Јас дали се навикнав на мир и тишина и ми пречеше таа галама .

Овде ми е супер . Мир . Надвор ливади, шумичка до нас . Како што е топло сега мераци е за шетање . Децава трчкаат безгрижно. Е само куќа и двор ми фали ама и тоа ќе биде . Се заседнав јас а ручеков крчка., да не го загорам |(

На DVAANGELA, duffi, emkaemka и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Цел живот живеев во куќа, а последниве години живеам во стан. И морам да кажам - како куќа нема друга.

Да, во стан ќе наместиш и тоа е, фасадата ви е заедничка, сметките се тие... Ама бре, среќа горе немам никој. Од страна сме лепенка со соседниот влез - комшииве се колат. Долу - помирни се. Карши нас - тропање, викање, трескање врати, лифтот не го затвараат. Долу паркинг. Напред главна улица. Тераса широка метро, долга три метра, ама џабе кога е бучава, не се седи. Позади сонце ќе те изгори, а и терасичето е минијатурно. Дур стигнеш до некој парк, ќе ти се одмили се’...

Од друга страна, ако не сакаш да се грееш на парно, пак ќе мора да плаќаш. Инаку, треба да се стискаш и да се потресуваш кога, на пример, треба чешма да си смениш. Пошто треба да се јавиш во полиција, па во Водовод дека ќе исклучиш вода, па да натемпираш со мајсторот и со сето тоа. Па да се потресуваш ако сакаш да местиш под, плочки, да бушиш нешто.

Во стан си сам како утка и како во затвор.

А во куќа секогаш можеш да си уредиш дворче и да си уживаш. Ееее, што убави замисли за куќа имам, ама ниту финансии, а ниту плац имаме. Дури ни станов не можеме да го смениме поради нерешени имотно-правни односи.

Куќа, куќа и само куќа. Со комшии никој не те тера да се дружиш, исто како во зграда.

На samovila.red., DVAANGELA, papillonP и 20 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Летно време сите сме во двор,понекогаш се осеќам ко да сум во некој камп,па од секаде зборат,, ние со двор сме некако во средина опколени со други дворови со комшиите,ама секој си е на свој начин сокриен,си тераме бршлени,ем зеленило,убо за очи..мене ми е ок тоа,си пиеш кафе,па од страна те поздравил комшијата,па муабети,па ај дојдете на кафе...не е ова стално ама ми е симпатично,зимно време и онака сите сме затворени дома па не се ни гледаме.сепак сме интимно сокриени
    кај моите па имаат две тераси,и ко мајмун затворен се осеќам на тераса :)
    Уствари кој како си е научен,и во стан од комшии немаш мира,може не ги гледаш,ама тропање си има, бушење, па у глуво доба некој ако отишол у wc се слуша како пушта казанче:lol:

На DVAANGELA, duffi, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добар ви ден женски.

Турбо ми е денов од сабајле,сега седнувам.Не ме бива ако не шкртнам нешто.

Темпераментни се моите и двајцата,да се живи и здрави.Ама се разбрани.Син ми е избувлув,на татко му,ама е многу искрен и кога ќе се налути веднаш му поминува.И мал беше побесен.
    Ќерка ми од една страна е борбена,со постар брат мора да се докажува и да се бори.Од друга страна е многу е мирна и чуствителна,многу е внимателна кон секого.Сите ја фалат како голем другар,воспитана и одмерена.На мама е целата.:emo:
    Сега си имаат бубачки,како и сите деца на таа возраст.

За прашањето на Рефка,гласам за куќа.Точно е дека имаш повеќе обврски и давачки,ама комодитетот кој ти го пружа е незаменлив.И секако,потребни се повеќе средства.

Поздрав женски.
    @Bozica1980 среќна годишнина.

На DVAANGELA, duffi, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    @referentka , јас го поминав целиот живот во стан, последниве 8 години во куќа и гласам дефинитивно за куќа...и тоа во периферија на град и со поинаков концепт од оваа што сега ја имам....бидејќи кога ја правев, немаше кој да ме посоветува, па сам ги согледувам мааните, недостатоците и предностите...
    за позафатени луѓе, нормално дека станот е поприфатлива варијанта...
    добар ден на сите...ме разбудија и ме викнаа попладнево на работа...:envy:

На DVAANGELA, duffi, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    МНогу сакам куќа, ама тие што ја имаат многу се жалаат, неодморени се.
    Дома ми е кажано - реши ти, што ќе решиш тоа правиме.
    Гледам плацови....несакам голем плац, несакам големи дворови.

П.С. Кога ќе ,,намерам,, нешто, ќе се обратам за савЈет во ЛП

На DVAANGELA, duffi, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.894
    Рефи дој да ми бидеш комшика :makeup:

На DVAANGELA, JuLleE, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.