Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добар ви ден
    Да ве поздравам сите и да си кажам дека убаво си поминав во село,планина,чист воздух,децава се изнаспаа,мирни како бајчиња.Понеделникот времево заеба работа,додека си тргнавме за накај Скопје не престана да врне и така да во соба си преседовме покрај шпоретот..

Со мм од вчера наваму на ратна нога,све нешто му фали,се нешто мрчи,па друг му е крив и мене некогаш не ми е право па си терам понатаму,не влегувам во дуел..сега сме само на службено(facepalm)

Ставив гравче за утре,малку чорба да се сркне,само суво,суво,пржено,печено не иде..

Комшии имам еден куп во зградава,ама овде никој со никого не контактира,дури тешко им е и едно Добар ден да ти кажат.Ми фали малку тоа комшиското во старата дома,куќа-дворче па кафенце малку со комшиници,јес да беа кај мене во улица постари луѓето,ама имав 2 другарки-комшики за кафе..е тоа малку ми фали..

Мм отиде на некое си предавање,па ја со малава низ дома,она во дубак,ја на компјутер,синко остана во село со моите,до недела,а мм е на одмор па се чуваат со малава:lol:

Ваикики ме бендисува,прикладни цени,ама не сум знаела дека во среда имат попуст,фалате за инфото..

Од населби во Скопјево на 1 место ми е Ѓорче,па Влае и Тафталиџе и обавезно куќа:rofl:,човек научен на куќа тешко се прилагодува(како ја)(wtf) на стан.

Поздрав од мене и имајте убав ден

П.С.Имам кошули за пеглање на овој мојов ама ме фатила мрза и ме држи еве некое време:rofl:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Petar80, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.616
    Не бе не е нормално. 4 мај јас панели уклучувам по дома. Што време ќе беше што чудо.

На Petar80, Роберт 7, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Jas iskreno ovde nikoj ne poznavam, i za ovie 5 godini nikogo ne zapoznav. Ovie tuka okolu mene kako sto kaza ti preeska za ednata tvoja komsika se doma sedat, muabet ne pravat. A trebaat komsii za kafe muabet.
    Ti mora da si doselenik vo kozlevo ;)

На Petar80, Abrakadabra, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Комши да не се вреѓаме :P

На Petar80, Lady Phoenix, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Vidi gi i dvete @kukla21 i @referentka me napadnavte, a jas samo si baram drustvo za kafe, potocno za sokce. Koga si bev devojce nemazeno si ziveev vo Gjorce (citaj DRZAVA) i ovde nikako da se naviknam.
    Vie ne vikate, aj jas ke ve viknam na ceden sok i crtani
    IMG_20160503_073021.jpg

На Eli23, Petar80, AngelOfArh и 14 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца бањати, заспани, ово привремено за мадам таа ќе се ококори за некој саат:lol:сега заслужено едно кафе, цигара и фемина на раат.:smoke::coffee:
    Почнав да пишувам во 8.30, сега е 1.30, мадам будна си игра, набрзинка една да чурнам.

Концептот вика за фобии сте муабетеле, фобија имам од кучиња, значи ако видам пуштено куче, срцето ми лупа, се укочувам, се препотувам, со еден збор умирам од страв, од мачки језа ме фаќа, птици, лилјаци тоа ме нервира, не ги сакам во близина.
    Од височина немам никаков страв, меѓу првите бев да видам каква е таа стаклена кутија што е на највисоката зграда тука, испакната е на надвор на 87 спрат.:lol:
    Дома јас сум задолжена за убивање пајаци и такви животинки, страв никаков немам од инсекти, влечуги, да се чуди човек.

За дремнување преку ден, немам ни навика а ни можност, порано кога одев на работа ако бев 3 смена може и ќе дремнам, сега може само да сонувам, ете сега дремнав 3 саата ќе ме држи до утре.:lol:

Да ги запознаеме децата, исти бељаџии се.:wasntme:

Мене ваков шок ми направија Комерцијална кога бев во Мк, вадам пари од банкоматот во гтц и стискам 30.000 денари, ми дава само 12.000 денари, стојам, чекам, гледам нема ништо и влегов внатре во банката. Додека чекав ред проверувам на телефон кај мене на сметка ми пишува дека сум подигнала 740 долари, и објаснувам на таа на шалтер што ми се случи, кога почна да вика, од кај знам јас ти од каде си подигнала пари, каква ти е таа картичка, оди во главната банка преку мост.:@
    Леле кога се изнервирав банката во вис им ја кренав, и реков на таа ако излезам од овде ефективно се простувам од 18.000 денари, не се 18 па да не ми е гајле, па и да се 18 мој се а не па 18.000, не мрдам од тука додека не ми ги изброите парите што ми ги украдовте.:swear:
    Ајде од кога почнав да галамам дојде некое шефче и тој појма нема што да прави, им викам бре гледајте тука на сметката ми пишува во колку саат и каде се подигнати парите, сигурно имате камери на банкоматите јасно се гледа дека стојам и бројам 12.000 денари 10 пати, дојде после некој менаџер па се јавуваа тука во банката па после 3 саата тормозење ми ги дадоа парите.

Намерно ја прескокнувам темата за мирни, немирни деца, моите се немирни, не во смисол на бељаџии (освен мадам) ама живи, темпераментни, уста не затвараат, само по гости ми се мирни, не можам на никој да се жалам од нив ќе мислат дека лажам.:lol:

@mami blue Среќен Роденден.:party::party::party:

На samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ALISA0000 и 28 други им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    У Немачка е ова,не знам дали таму имаат Дељадровци?

На Petar80, Abrakadabra, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  8. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Оо @eleni27 Ти комшика си ми била од моето старо мало:clap:

На Petar80, Lady Phoenix, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да не се навреди некој ама Ѓорче ми е друга димензијаи надвор од периметар за живеење. Предрасуди (n)

На anel, Petar80, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Аaaa Скaј, чичкo Хaрун си гo зaпoзнaлa :D сo мaлиoв први другaри се :D
    Ненa прaшaј јa зa тoa кaкo е секси мaж дa збoри турски :P

На Petar80, Abrakadabra, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    91.845
    Додека ви кажам добарден и добровечер ќе ме фати :lol:
    Цел ден губам кога ќе тргнам накај Мавровка (facepalm) Отидов на проба па имаше време и ајде мм сакал да види одело -арно му текна |( и знаете што?! - си купи :rofl: а не ни беше во план за денеска,арно пари носеше :D Сум го видела досега во сако,панталони ама во оваа некако посебно ми изгледа :inlove: он се преоблекува пробува јас седам на стол и сцени ми се вртат во глава аххх едвај чекам да ви кажам :lol:
    Овие два дена цело време оваа песна ја пушта :D
    Среќна сум многу луѓе,а кога го гледам дека и тој ептен е среќен,исполнет абе уште толку се радувам јас :$

Ај сеа збор два за место на живеење :D Никогаш не сум живеала во стан. Одсекогаш сум била во куќа и мислам дека поубаво од куќа нема, стан не би одбрала никогаш, неможам да се замислам цел живот да се заробам во стан ,неможеш ниту да проширеш ниту дворно место ништо.Има предности но има и многу маани. Под кирија сме и кога би имале можност за нешто наше никогаш нема да размислувам за стан.

Во секој мислење кажувам и сега пак ќе кажам времето ми е уживанција :mm:

На samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Petar80 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Не се љутиме кукле немај гајле:envy::lol:

На Petar80 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А бе глупача сум, знам!

На Lady Phoenix и VladeMila им се допаѓа ова.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    :P:P

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    :P

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Добра вечер/ ден за мене сеуште :D.
    Силно светнал ден.. нека подржи вака си велам иначе каде и да е ќе станеме и ние бледи, пребледени, бели и пегави :lol:, температурите нагло почнаа да се дигаат неделава, за цело чудо неделава ќе достигне цели 22 степени (читај - не се дише за мила бога) .

За куќа/стан веќе си кажав, кој може да се дозволи една куќичка па и зошто да не, но сепак е прашање на вкус, кој како си милува и каков му е есапот дома така нека си прави. Но двор си е двор и тоа е факт.

Деновиве успеав да се фризнам на фризер и да ги обавам сите салтанати што постојат во една женска глава :) утре ми е посттинтрење плус :D, да така заслужено ќе си земам да одмарам од се по ред..

Имав настани и настани, патешествија и куп собрани работи, ќе излажам ако ви кажам дека бев добра.. не, не бев, ама фала ти боже сега сум подобра!

Имав еден ви комшии безостен глупак, да да глупав во секоја смисла на збор без усул и разум в глава, го решив за 5 мин некна кога го достигна врвот на напаста во него.. еве го сега ни збор ни бутур. Е ако, не ми требаат секакви|(..

:sun:

На samovila.red., ALISA0000, papillonP и 20 други им се допаѓа ова.
  17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Eve gledate kozlevcani, ja gi vikam na gosti tie ne idat. Da viknev gjorcevci do sega pola gjorce ke se soberese :lol:
    Ne znam moite idni komsii kakvi se po priroda, lisicani :?:

На Petar80, AngelOfArh, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    I mene mi e sega staro maalo

На Petar80 и VladeMila им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.597
    Допаѓања:
    177.608
    Добар ден друштво :)

@Bozica1980 среќна годишнина, нека се множат :)

Прекрасно место, стави повеќе слики :inlove:

Јас гласам за куќа. Никогаш не сум живеел во стан, и никогаш не сакам да живеам во стан.

На Eli23, Petar80, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па не даде атрактивна понуда - сокче и цртани :) хм...

На Petar80, Abrakadabra, MilaP и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.