Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.010
    Допаѓања:
    183.764
    Жени пошто ве нема никаде да ве раздрмам малку како стоите со килажа ?задоволни сакате да намалите покачите?

На friendy, anina и danichap им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    @WORRIED.BT како прво со среќа вработувањето.А тоа кај нас мислам е болната точка барем кај мене.Јас работам по струката во државна институција.Со каков елан и желба влегов во работата само да знаеш.Работев со ќеф во почетокот и за многу помала плата од сега,Но како годините поминуваа работата ми постана најголема фрустрација во животот:работа без решение со години испуштање па пак враќање ,притисоци несигурност и се побетер,Еве деновиве повторно да знаеш низ каков пекол поминувам аман веќе.А на почетокот колку изгледаше се розово.Значи почетокот не секогаш е правиот показател за понатака.Пробај види издржи но ако само ти предизвикува стрес со време напушти оти јас често велам поарно никогаш да не се вработев околку под ваков стрес да сум постојано.
    ете така без веза се испукав ама тоа ми е болна точка[​IMG]

На Annath, friendy, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.402
    Одлична тема за размрдување ти текнало :devil:
    Јас сум у категорија вечно неоухрането . Цел живот ме праќаа крвна слика да проверам...бледа сум им стоела |(.

За сегашното стање не можам да кажам...рано е.

На friendy, bittersweet и anina им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Статус кво Алиса, никако да мрдне вагата. Ама им објавив војна на килограмите.:ninja:Желба ми е да заокружам на 5, па ќе видиме. Инаку немам голем проблем, само не сум навикната да се гледам подебелка да се каже де. Инаку имам 73 кг. на висина 174 цм. Решена сум на под 70 да дојдам.

Инаку денес замина во историјата Кемал Монтено. Имам повеќе омилени песни од него, а најомилена ми е "Некако с прољеча". А во пролет ме враќа наназад и Take a bow, само ми фали мирис од Сатва или Лола и чувството ќе е комплетно. Нели велат дека мирисите најдобро знаат да поттикнат сеќавање.

Goodnight America wherever you are!

Последна измена: 21 јануари 2015
    На Annath, ozbilnazena, imelda и 5 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас барам диета и за сега сум само на салата и овошје

6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.580
    kakvo simnuvanje mene me mollat da stavam nekoe....ama najozbilno,poslaba sum od pred da ostanam bremena...momentalno sum 47kila i toa posle praznicite...visoka sum 155 ...najmnogu mi se primetuva na liceto koga ke zagubam kilogrami....:!:a i vo cickite...ama tie i onaka se obesni sega:D

На ozbilnazena, friendy, imelda и 6 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    за килограмите моментално задоволна од летото им објавив војна најстрога до сега и од 65(рекордни досега) дојдов до 57 декември месец е сега зимава имам едно кило или 2 ставено плус ама слави празници недвижење и одма вагата заминала

На ozbilnazena, friendy, Serafima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @WORRIED.BT , мила се се може ако се сака и ако се има добра организација. Порано одев во две смени и ми беше тешко околу извршување на домашните обврски ама сега откако сум само сабајле ми е супер. Станувам еден час порано и спремам доручек. Тоае задолжително иако мојот појадок е турско кафе. Ручекот го спремам од претходниот ден. Кога тргнувам на работа се е наместено. Спалната, детската, дневната... Кога се враќаам задолжително ја разработувам правосукалката и бришам прашина. Па миење чинии, собирање алишта и пеглање на истите.... Се на се 2 часа и тоа кога спие бебушката отприлика од 17-19. После, времето до заспивање го користам на семејството и тоа максимално. Мм е замолен да не дорастури. Сам ќе си стави да прекасне нешто па сам ќе крене. Си ја прибира својата облека па доволно е и тоа. Откако ќе си легнат сите прибирам што заостанало и седнувам на форумов, иако често се случува да пишувам и читам и додека готвам или лупам компири или додека требам ориз:D Па и додека ги диплам алиштата и кога пеглам;).
    Утрината пак е се на свое место. Е сега, генералка со поместување на креветите и останатиот мебел има само во неработни денови и тоа е тоа. Кај мене е позитивно тоа што 4-5 часа сон ми се сосема доволни за да функционирам и да имам енергија. Секогаш сум под напон и не седнувам:bow:
    @ALISA0000 што пецкаш таму каде боли? :smoke: 174висока а 80кг. Треба многу да се намали ама ај да речам дека сум утешно задоволна ама не се чувствувам одлично. Задоволна со оглед на тоа што секој грам вишок ми е како последица на хормонско пореметување кое го средив одамна ама ете си стојат колограмите. Ќе ги набркам за брзо. Ете денес поминав еден час на аеробик па можам да речам дека се трудам. Ќе биде и тоа:mm:

На Annath, ozbilnazena, friendy и 6 други им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.010
    Допаѓања:
    183.764
    анина па ако не чепнам кај што најмногу боли нема да ве размрдам
    кој малер ке ставам омекнувач на пералната факам тоа шишето и не сум го затворила добро минатиот пат и и и и се истури :clap:

На friendy и anina им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Лека ноќ жени |-)

На tessie, danichap и anina им се допаѓа ова.
  11. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Ве нема вечерва. И јас ретко пишувам, не дека немам време туку малку повеќе сум под границата.
    Ќерка ме остави без сон деновиве, и растат заби, па само плаче.
    Па малку со вас се дружам и ве читам редовно и така заборавам дека ми се спие.
    @anina блазе си ти што можеш да функционираш со 4-5 часа сон. Мене 8 ми се малку. Ептен сум спанка и наутро додека се освестам ми треба време.
    А за килограмите, како девојче бев 62, на 173см, ама кога останав бремена со првото качив 12кг и уште ми седат. Пред да останам бремена со второво намаливдо 70 и среќа за време на бременоста не качив многу, само 6 кг.
    Сега сум 72, ама би сакала барем уште 4 да намалам. За висината сум таман, ни премногу слаба, ни дебела, ама имам стомак. А за тоа само вежби, ама никако немам навика за тоа.

На Annath, friendy, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добро утро женски!

Гледам муабетот го свртевте на телесна тежина... Jас немам вишок кг, ама па поради тоа што ме фати мрза коjа траеше неколку месеци па до завчера, не вежбав воопшто. Сега почнав со jога, веднаш се приметува разликата, на подобро е тргнато. Си ветив дека не се откажувам веќе, па да видам до кога ќе ме држи мотивацијава.
    Интересното е што свесна сум, како и повеќето од нас, за предностите на здравиот начин на живот, ама неистраjноста прави сѐ да изгледа многу потешко.

Имаjте убав ден!

На Annath, Moira, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Одамна ме нема да пишам, а и се поретко читам...ама сепак колку толку сум во тек...не можам така лесно да ве оставам...како шо лесно ги оставив цигарите ;);)....
    За ракометот ...да кажам дека отсекогаш сум гледала. НАшиот дом беше еден спортски замок....ај да не се претерам, далеку беше од замок, ама храм на спортот...може...храм, ама каде се дозволени одвреме навреме пцовки насочени кон судиите, противничките екипи, тренерите, а понекогаш и кон нашите играчи ....Ама во мојот дом се научив дека репрезентацијата, Македонија, се сака и кога победува и кога губи. Во новиов дом, создаден од мм и мене башка синко и бебево во мешево :), се трудам да го пренесам истово, иако мм има некои порадикални мерки, изјави и методи. Не од друго, туку од возбуда :D. Гледам и навивам за Македонија.

За килограмите...не ми се зборува- искрено.Од првата бременост си останав со вишок 4 килограми, а за кои бев горда дека успеав да стигнам до толку во минус без гладување, арно ама и без јадење (обилноооо) се качувале. Така , јас пред да останам бремена , си добив килограми во плус, а машала и бременоста добро ми оди... па пак килограми во плус.Нејќам ни да помислам до крајот на бременоста со колку во плус ќе завршам......Али малку движење повеќе, тестенини помалку, (благото и газираното некако ги контролирам)

Таа е. Задник ко отворена НОва Македонија, стомакот ко труднички, нозе дебели ко на Роберто Карлос...шта чеш....конституција (што ја милува храната :D:D)

На Annath, Moira, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Уф тешка тема за мене, слабеење, ко Сизиф со килограмите сум, вечна борба низбрдо. Моментално сум на диета ама немам некоја воља за држење а желбата да ослабам е огромна. Почнувам и прекунувам со вежбање постојано, чекам да се оправи малце времето и ќе трчам насабајле, а дома од денес свечено ја бришам прашината од степерот и почнувам да вежбам кардио. Искрено се надевам дека годинава конечно ќе намалам пошто од година во година само ставам а тоа не чини. Ме чекаат годинава свадби, машала за арно за убаво ама мора да се личи на чоек. До 18ти Април морам да ослабам па и на трепки да застанам, затоа УНишам навелико.

На SV1911, tessie, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Edno blic Dobro utro na site uz kafence :coffee:
    :bandit: Ne,ne...ne begam radi temata so kilogramite..:drunk:

На SV1911, bittersweet, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Dobro utro. I jas nabrzina kafe, i ke begam so kucheto.
    Kilogramite nikogash ne me zamarale. Metar i pol sum vo visina, so nekade 43 44, najveke 45 kg zhiva mera. Ne se ni meram. Tolkava sum od 18 godini, godinite gi duplirav, teloto isto mi ostana. Kako devojche sum. Vo zimo koga ke si stavam nekoja kapa so ushi, blesava takva i ke trgnam do prodavnica po cigari znaat da mi baraat identifikacija, pa gledaat de vo vozachka de vo mene nemoj na majka mi da sum i ukrala novchanikot.

Se hranam ubavo, solidno, jadam nekogash poveke i od mazh mi, za vezhbanje vezhbam radi fitnes i zdravje, a inaku nikoj od familija ne e vakov pa ne znam od kade mi e ovoj metabolizam. Da gi vidite zhenite vo moja familija definitivno sum zameneta vo bolnicata kako bebe.

На do-re-mi, Annath, Moira и 9 други им се допаѓа ова.
  17. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Добро утро и од мене:) Јас скокам теми и пишам по желба;) Со кг немам проблем ,165 висока-52кгр.Таква сум после пороѓаите,не се здебелив и терам некое темпо вакво скоро 19 години.Вчера ми отстапи место во маркет девојче од 20 год,вели : Ај нека испазари девојчето пред мене а другарот до неа и вели :Иначе ова е на ...(името на поголемиот син)мајка а девојчето:o ама буквално цели 5 мин ме посматраше видно изненадена.Сакам да се облекувам спортски и ми дозволува телото а и лицето па кратам на години;)Овие дена имам желба за зумба па можи и ке се решам конечно.Иначе го пијам ѓумбирот:)*до Моира) ама за рамен стомак мора и да вежбам а баш сум мрза па го почитувам режимот-нема вечера после 20 часот(исклучок е кафаната и добра скара,кад се мора-мора се:D)..Ве поздравувам..

На Glasna, imelda, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола чикитас.:hai:

Малку од предходната тема, малку од последнава да си кажам.:)
    За детството, имав убаво детство малку поинакво од на другите затоа што моето беше малку позаштитено, не смееше ни тогаш а ни сега деца испод 12 години сами да седат, немав баби, дедоци, се дружевме со децата под будното око на некои од нашите родители.
    Најубавите спомени од детството ми се патувањата низ Австралија со родителите, секој одмор се користеше за некое подалечно патување, со брат ми во задното седиште, некогаш се тепавме, некогаш се сакавме, најубаво ми беше кога ми читаше од неговите возрасни книги.8-|
    А нешто за што вечно ќе се каам е дека и го упропастив последниот одмор на мајка ми во Мк;(, ме имаше фатено некоја бубачка во главата, бев 13 години и не сакав веќе да бидам поинаква од другите деца, не сакав да бидам дете на дојденци, не сакав да зборувам македонски, не сакав да бидам единствена што носи пеглана униформа па си ја гужвав под кревет|(.
    И со такви веќе пубертетски бубачки ме одвлекоа на одмор во Скопје и се однесував како размазено детиште, со никого не зборев само со брат ми, не сакав никому да му зборам на македонски, на се наоѓав мани и бев невозможна, знам дека на мајка ми живците и ги искинав со моето однесување.:(

Сега за килограмите, со нив веќе си водам голема битка, само за зголемување, се мерев вчера имам 54 кг на 178 см висина ми фалат едно 12 кг до идеалната за мене килажа.
    Отсекогаш сум била висока и слаба, со брз метаболизам ама во последната бременост ептен нагло почна после породувањето да ми се намалува килажата, бев и во болница поради тоа ама сега лека полека се искачува бројката на вагата.:lol:

Друго што сакав да кажам е дека ово ми е едно од омилените катчиња на форумот и ние што го правиме ово катче пријатен за престој не треба да дозволиме тие што се решиле да го уништат со своите провокации и бессмисленост, игнорирајте ги и сами ќе видат дека се непожелни.:devil::angel:

На Teodora*, MacenceEna, imelda и 13 други им се допаѓа ова.
  19. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    еее женички мили еве уште едно утро помина :):).ова вака носталгично бидејќи не ми се стануваше сабајле ама ич. па едно кенка нејќе да стане па друго ќенка бидејќи првото ќенка и така влеговме во луп.
    WORRIED.BT ајде малку позитивно гледај на работите, брзо ќе помине тој еден месец па друг па трет кога ете цела година помина. немој да се откажуваш бидејќи може и на тест ве ставаат за да некој се откаже, а работодавецот да не е крив. јас деца подоцна родив тоест многу подоцна, ама верувај ми кога требаше на работа да тргнам тоа е тоа, ама ете сите се навикнавме и наоѓаме време да се дружиме и сакаме. нормално мм игра важна улога. ајде сега да направиш еден план што се ќе се почастиш од првата плата :).

На Teodora*, Annath, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Жени, не ми се пишува на темава кг зошто ако почнам ела најди го крајот :)

Гурман, дома внимавам ама со работава и тоа патувањ често хранење по ресторани знаеше понекогаш да си го земе данокот. Склона кон качување на килограмите, постојано внимавам колку внесувам.

Мојата работа бара подвижност, внимавам што јадам, со вежби, во последно време дали со годините некако потешко ми одеше топењето на едно 7 кг начукани од мојата опуштеност.

Не да некој ми бара совршена идеална линија, едноставно тешки ми се и ми сметаа покачените кг.
    Работам да ги стопам истите со скратувањ уживање во благото, исфрлање на тестенини , нема вечера, повеќе овошје и зеленчук као поздрава храна која во последно време испитано е докажано дека е толку прскана што веќе човек не знае што јаде.

Денов ми беше резервиран за попис, им викам на момциве баталете некако не ми се затвара во просторијата од понеделник ќе цепиме глава. Ме послушаа и нив не им беше до тие четири sида:)
    Нека биде убав ден:hug::hug::hug:Него, Луничка ни ја нема каде ни побегна:?:

Последна измена: 22 јануари 2015
    На lunicka, Teodora*, imelda и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.