1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Eeee vo Belata kukja li se obrati;)I sto vikaat,im rece da se druzat so nas ovde:wasntme:more pola se za feminskono kjose(facepalm):D

На Peco, Annath, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    На Стокомак.

А иначе проектот ќе биде успешен.
    Тие што нема да имаат услови да се исселат од државата,ќе се селиме на село.
    Зарем ќе имаме избор ако вака се пеодолжи.

На Peco, anel, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    image-b955d0bfaf1e5231f26dec18a790f832973760d7cabf116f17e98e1803266f34-V.jpg
    Пoвеќетo се 110. Акo имaме некoе девoјче нa тaa вoзрaст, не ме мрзи дa ги прaтaм билo кaде.

Мoждa не е зa тукa, aмa јaс сo пребaрувaње нa теми слaбo бaрaтaм.

Последна измена: 5 мај 2016
    На samovila.red., mareane, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  4. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.567
    Лелее бре жени кoлку стрaни сте испишaле,нештo прoчoтaв нештo скoкнaв.Прaзникoт си пoминa,сo гoсти,шетaње и не пoкaниa зa кумoви,прифaнaвме вo aвгуст ќе бидaм кумa здрaвје :inlove:. Куќa или стaн јaс бирaм куќa,живев вo куќa a сегa вo стaн,кoмшиите пoд нaс чувaт кучињa,дo нaс имa рoмaнкa aмa тoлку е кoмплицирaнa oд кoжa ме вaде(дa не се нaвреде некoј)aмa ствaрнo е никaквa се и сметa се дa биде тишинa,a згрaдaтa е мнoгу тивкa и нејзе и сметa луѓетo шo oдaт пo скaлите пoпoлекa дa oделе.Е тaкa ми oлеснa :D.Зa фoбии незнaм дaли е фoбијa aмa немoжaм дa сечaм живo месo или рибa дa чистaм ме пoте ,рaци ми се тресaт ми се гaде.Дoбрa нoќ.

На mareane, Annath, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Тука сум и јас ама не знам што да пишам.

Ладно ми е, ми фали дм :(
    Додека се навикнам без него ќе дојде пак, па ќе се навикнам со него и така се во круг :|
    Му ја украдов горната пижама ]:) и сега си ја облеков, што дека ми е 4 броја поголема :lol:

Се одјавувам и јас, утре морам да станам рано.
    Добра ноќ |-)

На mareane, Annath, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ајде @bittersweet шкртини нештo, пa дa легнувaм

На Annath, Peco, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца однесени на училиште, градинка, мадам спие дуфта гајле си нема, момата дремеше до 3 саат сабајле, мм исто спие, изморен од 24 на работа, јас изморена, неизморена си бркам работа, кафе, цигара и фемина па после ручекот ќе го мислам.:lol:

Цел живот сум во куќа, на старите плацеви ми е куќата, голем плац од 1000кв, сега ги прават помали од 300-400 кв, дворот е позади на сите куќи така да нема комшии да те гледат напред и да ти се бапнуваат на кафе, централно греење и ладење на плин/струја, деца се цело време надвор, не знам што би правела со нив во стан, додуша тука и нема станови, само во центарот ама тие за преспивање на тие што работат таму па за викенд дома во куќата.
    Во Скопје имаме стан, ме гуши иако е релативно голем сепак ми е мал, научена сум на широко, плус зависиш од комшии, додека бев таму со мевот до заби се качував до 7 спрат пешки зошто пола и више не плаќаа одржување.(facepalm)
    Колку пати така си седам на скалите кај 4 спрат и ми се идело да му ѕвонам на тој председателот и да му дадам пари да платат струја само да не се качувам пешки, после си викам џабе и тоа, наредниот месец пак нема да платат и пак пешки ќе си одам. Се фрлаше ѓубре од прозор, тераса, оставаа ѓубре по скалите а сите божем од големото добро утро, сељачиште, кучиња еден куп, па си ги пуштаа по скалите сами, неврзани, за маска нема шанса, не знам како не го побацив Матео од тоа колку пати ми има срцето застанато кога ќе се најдев очи во очи со пуштено куче.:x
    Општ впечаток ми е дека Скопје е многу прљав град, тоа е оно прво што ти влегува во очи, после се навикнуваш.:lol::lol:

Како не се размислувало за иселување, сите овие македонци тука се од тоа време иселени, преку милион луѓе има од бивша Југославија само тука а кај е Америка, Канада, Европа.........

Е и јас едно кога имав пишував:wasntme:сега со три ќе треба три страни да испишан, за секое по една страна, море ќе почнам пак, вака ме плашиш со конкуренцијава.:wasntme::rofl:

@Bozica1980 Друшке заборавив вчера, среќна годишница да си дочекате заедно златна свадба.:dance::hug:

@sanjaeva Шкртнато.:rofl:
    :rofl:
    Слатки соништа.|-)

На samovila.red., mareane, Annath и 33 други им се допаѓа ова.
  8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    @galapce Ти мене сакаш да си ми комшивка а? Убаво е, мирно, комшиите не се лоши, да си се преселиш. :lol: Ќе те чекам на кафе и блачко, башка со деца многу сакам да се дружам. :D

Поздрав дами и по некој џентлмен. :hai:

Залутав во темава да ги читам прво мислењата околу куќа или стан, а потоа ме заинтересираа и сеќавањава ваши на Југославија. Мене ми е криво што не сум била родена тогаш, искрено. :(

Јас живеам цел живот во куќа, не би можела во стан да треба да се преселам, иако има мнооогу негативни работи живеењето во куќа. Сметки, греење, па протекување. Ама среќа па нема никакви рестрикции и можеш да си суредуваш како сакаш без да се јавуваш и да бараш дозволи за обично ставање на плочки. За двор, уживање ич муабет да не правиме. Летно време е сон. Јас башка позади во двор немам нешто комшии, или се стари или треба со двоглед да ме гледаат. :nod:

Се размуабетив, од пивото е. :rofl: Си пиев додека преведував, полесно да ми оди, и еве ви дојдов како падобранец во темава. :bandit:

Ај добра ноќ. :hug:

На samovila.red., Annath, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добро утро !

И денес тмурен и ладен ден.

Ќе морам да одам изгледа на снимање. Ама не на филм :~: Ова нервов што го истегнав на левава рака, почна ептен да ме боли. А времево дека е вакво, уште повеќе ми прави проблем. Ееее, ич не ми се оди :shake:ама ќе морам !

Кафе кој не пиел ( изгледа рано ви е ), еве од мене.

цц.jpg

Бошке, среќна годишнина :party: ! Да си дочекате многу години заедно, исполнети со радост и љубов ! :hug:

Убав ден на сите :bow:

На mareane, Annath, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сте се успале, људи, еј! :clap:
    Колку е досадно некогаш кога ќе станеш во 4-5 саат и ништо не се дешаа на социјални медиуми. Штама е и надвор..дури и кучињата спијат.:D
    Некои смокишта со вкус на шунка јадев во два саат па уште го осеќам вкусот...а богами и кошмари имав можда од што ми го реметеа стомакот.:| Цел ден ништо не јадеш и на крај глупост некоја.
    Ете ти.
    Кафе да се напијам и да видам дал некој живнал лево-десно.

На mareane, Annath, emkaemka и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Кај си бе жапче (highfive) И јас станувам ко вампир, не си само ти :!:
    Е оти не јадеш цел ден ? Ќе си расипеш желудникот така.

На Annath, vitamina, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Оти овој пат детоксификација правам по празниците... вода, јогурт, овошје.:D И на крај смоки со вкус на шунка(facepalm)
    Туа сум инаку,ти кај си:P кај се губиш.

На Espadrila, Annath, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Добро јутро џезвери,кафеџии и остали.
    Како иде...у бус иде марун фајв ама не се убацува онаа досадна тетка што повторува да се поништи билетот.
    Тоа е људи вчера убав ден со убави и позитивни луге

На mareane, Annath, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Тие што пројавија желба да живеат во куќа или сакаат барем накратко да осетат како изгледа тоа, можам да ви организирам денеска работна посета кај мене...има околу 300 м2 парк за косење, па средување на жива ограда. За возврат, освен кафе и сокче, може да направам некој од моите специјалитети...:)
    ај добро утро и убав ден на сите...уште ми се спуштени ролетните и немам врска какво е надвор времето а планирам денеска да го извозам Скопје од еден до друг крај...:muscle:

На samovila.red., mareane, Annath и 30 други им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Еве ме :bandit: , тука сум сега. За празников ме немаше де....ја ме, опет ту ! :P
    Смоки со вкус на шунка :rofl: !! Грицки јас пак, слабо јадам.

@ninja35 , па наместо да вртиш тоа точакот, фати искоси паркот - подобра вежба ти е тоа :P

На mareane, Annath, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Сеа...мислам, не е коректно да ги мешаме машките и женските обврски...:emo:
    ако јас ја фатам косилката, ќе треба друг да влезе во кујна...^_^

На mareane, Annath, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    А ти си по женските или по машките обврски ? :P

На mareane, Annath, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.893
    Нинџа ама да косиш ко мажот на Битерка :party:

Добро утро! Фала ви на честитките, у понеделник пак ќе ви пишам за годишница од брак, па вие ептен сте биле фини :o:inlove: се шалам!

Сонце ѕирка надвор луѓееее, мислам дека мувлосав од врнеживе. Да зборам и јас за куќи, станови...мислам најбитно е да имаш доволно пари и да ја направиш куќата во старт комплет. Со смислено греење, со фасада со двор...после е полесно. Јас 28год живеев во стан ама сега не би се враќала назад, сакам ќука ама комшиите да ми се малку подалеку од оградата:lol: тоа за кога ќе дојдте на пул парти да не не ѕиркаат(poolparty)(poolparty)(poolparty)

Пијам кафе и го пуштам Colonia сите го фалите :P

На mareane, Annath, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    По Нинџа лазањи правење, ко што приметив:mm: Мислам дека вреди да се нафатиме на мушкодански посао и да искосиме тревиштето.:D Ако си за,ајде:P Ој опули прво сликата на Нинџа во ФИ со лазањите:mm::D да знаеш за што работиш де.:angel:

На mareane, Annath, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јас сум човек од компромиси, за се може да се договарам..8)
    За разлика од @Bozica1980 , комшии имам само од една страна, од три страни немам...
    Ама па уште не ми е направен Пулот, па ќе мора да се лажеме со вештачки, од кај пластичарите...:)

На Annath, Peco, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.