Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    И кај мене е кафе број 2 на ред.
    Точак знам да возам но ептен ретко се качувам на него.:?:

@Bozica1980 среќна годишнина, да ви се множат годините, љубовта и децата.

Него, по колку кафиња на ден пиете?
    Јас едно време(читај средношколски и студентски години) пиев по 4-5, сега повеќе од 3 на ден не можам.

На mareane, Annath, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добар ден и од мене:)
    Второто кафе од сабајле го шмркнувам со големо уживање...туфф мераци
    титово време и јас не сум начекала ма да мислам дека бевме последната генерација на која и дадоа црвени марами пред распадот на Југославија 1991..
    точак возев како мала , сега не а баш би сакала..мм е голем вљубеник во велосипедизмот :l: да потпорасне моето ѕверче па да возиме сите..тоа ми е желба...

сакам вакво за малото ..од кај да најдам ? помош? ајде другачки и другови :inlove:

На mareane, Annath, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.701
    Допаѓања:
    98.504
    Два Ангела многу ми е чудно ова што се случува со твоето детенце. Јас работев во школо и ако само му подвикнеш на дете настануваа невидени драми, за ниска оцена кое стварно си ја заслужило такоџе, оти нели сите треба да се петкаши:^), а за вакво нешто...
    Јас знам дека кај нас децата го диктираа целото училишно темпо, наставникот беше на последно место што не е ни тоа во ред, ама ова стварно е екстрем. Па ние (повеќето) се плашевме на дете да му викнеш и кога стварно на глава ќе ти се качи, оти ќе те кодошат и после ти ќе бидеш лошиот наставник и директорот ќе те плука во канцеларија, а оваа вашава од кој вид е не знам... Да не е од дежурните кодошки и газолижачки на директорот, па е многу силна? Тие таквите се главни, софри прават во канцеларија кај директорот секој одмор, не можеш од нив да влезеш и да прашаш нешто и кога стварно ти треба|(. Ама сепак, ова е типично психо-физичко насилство и не е нормално НОРМАЛНА личност да го прави.

Последна измена: 5 мај 2016
    На samovila.red., mareane, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Да бидам искрена, јас да дознаам дека некоја си наставничка вербално па и физички го повредува моето дете, и преку институции ќе се пресметам, ама и со неа лично...надвор на улица.
    Ма има сите телевизии да и ги викнам.
    За вакви работи мозокот ми замрзнува и не ми работи.
    Што и да сторило тоа дете - ДЕТЕ Е...таа е педагог !!!.
    Постојат други начини како да се реши проблем, ама со малтретирање никако не одобрувам.

Не велам дека децата се китки за мирисање, ама има педагог во секое школо...си има директор...

На mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    :hug: @DVAANGELA
    Се нервирам кога читам вакви неправди:envy:. Бори се до крај!
    @Bozica1980 честито годишнина, да ви се множат заедничките години и да ви расте љубовта и среќата меѓу вас:l:
    @referentka честито забчиња:D да ви бидат здрави, бели и да ги покажува уз насмевка само]:)
    @papillonP за кафиња праша, јас претерувам, пијам по 4-5:o нес со млеко и тоа во голема шоља:tmi:

На mareane, Annath, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    еее колку сум се смеела :rofl::rofl::rofl:
    13103459_10206165037739711_1630190453071644098_n.jpg

На Pcelka94, Роберт 7, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    @Mrs.Bass мислам дека ги имам гледано во грчкото Џамбо, ама не ме држи за збор.

На Annath, Lady Phoenix, sanjaeva и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Добар дееен :)

Кога сме кај точаците јас возам од мои 7 год. Првото точаче ми беше Пони, стар точак од татко ми детството :lol: И така и јас го поминав детството со него, друг точак не добив. Прв точак сама што си го купив беше пред 3 години, имам сити бајк брзинец, а идниов месец ќе зимаме седиште за малата кое ќе се монтира на наш точак. Маж ми е точакџија цел живот, па можеби е посигурно да го монтираме на неговиот :D
    @Mrs.Bass имало во Џамбо, но незнам дали кај нас донеле. Можеш да провериш и во Вучко.

Имајте убав ден, јас ојдов да сушам коса и да брзам на работа :hai:

На mareane, Annath, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Јас иако сум родена во времето на Југославија сепак на ништо не се сеќавам така што не ми ни недостига. Како лош спомен ми е само времето на распадот. Знам моите беа исплашени да не фати војна, ги памтам само муабетите кој има подрум за криење и залихите храна што ги складираа.

Околу станбеното прашање... Цел живот сум во куќа, а толку сакам стан али со добри комшии :!: :rofl:

Велосипед возам од многу мала. Во 8мо добив брзинец од Наш Свет :P и уште си го чувам, р'ѓосан е за жал и не е во функција али има сентиментална вредност. Со вереникот планираме да се подновиме по еден во скоро време, што ради рекреација, што од практични причини.

Туку работа се натрупала, а јас си читкам овде. Толку ми е мака денес ама кога се мора, се мора :o:

@Bozica1980 честито годишница, да ви се множат :l:

На mareane, Annath, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    само можам да кажам нема да дозволам да ми го поремети детето, абе тоа е многи мало со непуни 6 години тргна во школо,прваче е...... и јас разбрав дека директорот ја штител му била добра пријателка многу блиски биле фамилијарно, бидејќи он е запознат со проблемот уште на почетокот и ни рече, како демек дека он ќе преземе се што треба и ништо не презема ова е векќе цела година школска од сам почеток ми го зајаде тој монструм малово, а со големото немам никаков проблем , ама вчера почнаа од високи функции кои се запознати со случајов да го бараат него како директор на многу високо ниво ја отерав работата и сега му гори под нози на него, и не вика на разговор едвај чекам да отидам и се да им кажем, јас немам преде на јазикот, посебно кога се работи за дете, верувај многу сум нервозна сите граници ги помина тоа створење

На kjukli, miss.ella, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    @Bozica1980 никаде ја нема :shake:
    Се спрема ѕа годишницата:lol:...
    Да очекуваме ѕемјотрес со епицентар во New Foks ...:lol:

На Роберт 7, mareane, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    И кога веќе се почна дискусија за децата и насилство врз нив, да си кажам моето мислење! Според мене, плескање по газе, шамар, тегнење за уво...е НАСИЛСТВО!!
    Многу ми смета кога гледам како плескаат деца, па шо ако се родители:envy: А врв на нервоза ми е коментарите од типот " плесни го ма, удри го по газ" :x:x. Затоа што НЕ ги тепам, не ме почитувале(facepalm). Ма на глава нека ми се качат... Јас дете НЕ удирам

На Pcelka94, kjukli, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.701
    Допаѓања:
    98.504
    @DVAANGELA одма знаев дека е таква некоја неписмена мивка што му се бута во гаќи на директор/ка:@. Тие обичните смртници што не знаат така и за нив си го земаат делот. И да се бориш, ова веќе е безредие. Не се знае кој пие, кој плаќа буквално.
    Па луѓе мои, во мојот град примија наставничка која имаше сериозни психички проблеми и се лечеше во установа. Инспектор во полиција такуѓере. Нека им помогнат, не сум против. Ама нека им најдат некоја друга работа, не на такви сериозни и одговорни функции и после ти како знаеш оправај се.
    Се надевам работите ќе излезат во ваша полза, со среќа!

На samovila.red., kjukli, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  14. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Два ангела, на моја пријателка детенцето-машко на 6 годишна возраст почна да пелтечи од таква учителка. Идењето во школо му стана хорор и на малото и на мајка му. А тоа сиротото ќутело не кажувало што се случува таму, дека учителката постојано го кара и тегне пред другите деца, па другарчињата кажале на мајките а тие на мојата пријателка. Отиде таму направи скандал, ситуацијата подобрена беше само две-три недели после пак стара приказна. Потоа го премести во друго школо и ене го пак старото насмеано детенце без никаков проблем на училиште. Биди јака.

На mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Добар ден жени и по некој маж:)
    Почнав со кафе да ве читам, ама ми се пријаде додека прочитав се':D
    Денес со син ми ќе се досадуваме дома, искористи ситуација да не оди на школо. Се јавив да го оправдам, а таму ми викаат нека си одмори детето и утре нека не доаѓа. Едвај чекаше:D. Инаку речиси му спадна отокот, добар е.

Тито....мала бев, не одев на школо, па не можев да разберам што им е на сите што плачат. Можеби било колективно перење на мозок, ама мислам луѓето се носталгични по времето во кое живееле. Можеби поскромно, но порелаксирано живееле, немало големи класни разлики тогаш. Имало работа, можеле да си дозволат одмор макар во колективни одморалишта, станбено да се обезбедат, доволно им било.
    Се изградила држава со цела инфраструктура и фабрики од урнатини. Имаше по соцјалните мрежи една изрека
    "Тоа што Тито направил, овие не можат да искречат"
    Веројатно Груевски ја прочитал, па сака спротивно да докаже, макар и со стиропор :D
    Свекор ми и денес си чува во ходник слики од Тито и Гоце Делчев. Кога се омажив кратко време живеевме таму. Мм имаше соработници од Италија, повозрасни, ги поканивме на гости. Едниот кога ја виде сликата на Тито почна да ја бакнува|(. Пред неколку години мм на обука во странство со Африканци. Вели немаат појма каде е Македонија се' додека не го спомнеш Тито. И денес неговото име ужива некој углед и почитување низ светот.

Точак....возев некогаш....сега што знам, не сум се качила одамна, а и немам намера:rofl:

Ужасно се нервирам кога напишам цел реферат и магично ми го снема]:). Еве сега пократка верзија:D

Последна измена: 5 мај 2016
    На kjukli, mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 29 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Леле со прваче дете ли некој се пресметува психички?! Јас како рефка би играла, ем институционално ем нејзе лично. Има сите да дознаат каква е!

На kjukli, mareane, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Кукле, знаеш што е тешкото ??
    Што ќе ја дотераме до голема и на крај пак истата наставничка (гзолижчка со партиска книшка) ќе му биде наставник на моето дете...
    Па ќе мора да го селам во друго школо.
    нели се тоа стресови за детенце од 6 години ????

На kjukli, mareane, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дур ја нема не се смирувам бе! Ако нема живци за таа работа, нек работи друго!

На Annath, VladeMila, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    и јас се плашам за тоа мила, и моето не кажува ништо, и она тоа го злоупотребува, како исплашено е детево а уште го носиме по логопеди во центаров кај Мвр и плус дома ми доаќа логопед работат со него две години турбо, и се најде монструм да ми го малтретира............

На mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Во градинка вчера ми рекоа...мајка знаете каква е ситуацијата,ако добиеме „повик од горе“,нема да има проблем за упис.На шала на смеа и реков „ќе ви се јават од малку подоле“.Остана збунета:D
    П.С.Што повеќе да се каже.Така и дебилкава од наставничка гарант е дојдена ама од ептен високо.

На mareane, Annath, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.