Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anel

anel Популарен член

@DVAANGELA а да го преместиш во друго одд? Не мора да менува училиште. Кај син ми во второ дојде едно детенце од друго одд, нешто се зарчкаа родителите со наставничката.

2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Зошто детето да менува средина, другарчиња заради една идиотка која без размислување треба да лета од работа и според мене да добие забрана да се занимава со таа дејност.
    Таа треба да се премести со шут карта.

mareane, Annath, Peco and 13 others like this.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Мила, само една паралелка е целодневна, ќе видам што ќе се преземе на крај краева ќе го упишам во друго школо,

4. anel

anel Популарен член

За жал тоа потешко оди кога ја штити некој, а детето страда во ситуацијава.

5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Ви благодарам многу за зборовите многу ми значат Ве осеќам како мои многу блиски:hug::hug:

kjukli, mareane, Annath and 19 others like this.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Само во Фокс сум јас :D
    А и јас сум фокс ко ќе видиш. Нека му се држи :makeup:(hollest)^_^

mareane, Annath, Peco and 10 others like this.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@DVAANGELA да ја пријавиш во општина.Одма,не чекај.
    Училиштата се под општините и директорите од нив се назначуваат.Ќе одиш и ќе го образлозиш проблемот.Ако треба и по медиуми ќе ја кажеш.
    Од искуство ти зборувам.
    Колку се изнервирав,значи,каков кадар ни го води воспитно образовниот процес.:@
    Нема детето да менува средина,таа може да смени ако не и одговара.
    За што таа прима плата?

8. Emy867

Emy867 Форумски идол

@ph.orhideja па таа од општина е примена. Градоначалникот, претседателот на совет и претседателот на партија. Тие примаат, тие отпуштаат. Не вреди таму да се реагира. Повисоки органи само и тоа зависи и нејзе каков и е столбот. Ако и е цврст и од повисоки надлежни зацементиран, тешко.
    Јас би таа да си го премести детето и ден да не чека повеќе, а нејзе да ја окубе кај што ќе ја начека!!! И нормално, да се раскаже случајот пред јавноста од А до Ш.
    Ах луѓе, какви валкани игри се играат во нашево посрано државиче, некој ни на сон не може да сони. Отидов, видов и НЕ победив. Не кодошев, немав ортоми за да ме држат врзана на столчето. Загубив здравје и нерви. Никогаш повеќе!!!

Last edited: May 5, 2016
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Не заборавај дека за жал некогаш ниту градоначалниците не се прашуваат за кадарот.
    Како ќе им наложат од горе.
    Јас сега со уписов во градинка се уверив, колку и да е јавна тајна.
    А по некоја случајност службено комуницирам со икс луѓе од извршната и локалната власт и се почесто ми се исповедаат.
    Нема да веруваш колку ич не ги третираат.Повеќето се како марионети.

10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Измрзнав [​IMG]

Сега се прибрав, обврски еден куп од сабајле.
    Цела се тресам, забите ми тропкаат дури :worried:

Сакам сонцееее ;(;(;(

Да сварам чај да па ве читам на раат..

mareane, Annath, Peco and 15 others like this.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Еве кој друг пишувал песнички :D

@DVAANGELA пред за било што да се побунам јас сериозно се спремам.
    знаеш како, ако одиш и кажеш ЌЕ ве тужам ако ова, она....не ги допираш многу.
    Ако извадиш папирите на маса и се повикаш на законите, е тогаш одма ќе ти речат - повели мајка сееедни
    http://mtsp.gov.mk/WBStorage/Files/dete.pdf
    http://www.erisee.org/downloads/2012/libraries/mk/Law on Primary Education.pdf

Прочитај го законот и спреми се за настап :muscle:

kjukli, mareane, Annath and 17 others like this.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Ако е од сегашна гарнитура примена и има грб,во ред.
    Но општината е надлежна за вакви случаи.Не смеат да поминат преку ова.Ако треба и по телевизии нека ја даде.
    Работиве се менуваат.На никого не му е загарантирано работното место,поготово со последниве случувања,сите се плашат лебот да не си го изгубат.
    Имав едно непријатно искуство пред некоја година.Реагирав кај педагог,директор.Ништо.Сите се изврзани како црева.Тогаш во општина се јавив и го образложив проблемот.Им се јавија во школо и проблемот многу брзо се реши.Од истиве,имаше коментари дека немало потреба во општина да се јавувам,ќе се средело се.
    Жими мајка ќе се средело,ако не им заржаа од општина.

kjukli, mareane, Annath and 15 others like this.
  13. mami blue

mami blue Форумски идол

Тоа што од нив е примена не и дава за право така да се однесува,кон секоја работа секој треба со љубов да пристапи, и да е благодарна што и дале работа.
    јас пример воопшто не сум задоволна од учителките во градинка, млада е но толку незаинтересирана,само со мобилниот во рака и цел ден на FB,3 години по ред малата ми оди во градинка и секоја година едно те исто прават..да не кажувам колку се поделени децата,и самите деца кажуваат кои и биле омилени..мислам дете од 5 год да ти каже мамо таа или тој и се омилени,кај неа во скут седат ги гушка,стварно нема смисла..првата година керка ми дојде изгризана од друго дете,на повеќе места,грев да те фати каква беше,од плачење од малтретирање,едната заминала на пауза а другата кој знае каде,утредента дете во рака,со мм и апаратот пошто ја сликав и право кај директорката, ме замолуваа да не ширам,немало повеќе да се повтори.
    И јас не би оставала така ако недај боже моето дете биде малтретирано од наставничката,на секоја врата ке појдам дур не ја решат

mareane, Annath, Peco and 17 others like this.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Така е, ама само ако е општинската власт од една партија, а учителкава од друга. Во спротивно, не. Во тој случај само ќе ГЛУМАТ дека превземаат нешто, а нема да мрднат со прст уствари. Само ќе ги тапшаат по грб Два ангела и ќе има ЌЕ БИДЕ, ПОД КОНТРОЛА Е СИТУАЦИЈАТА. Ахам...

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Јас работев пред две години во школо, и немав ортоми, па си останав без работа. Само што бидејќи бев примена без грб, не смеев ни да викнам, ни единица да ставам, ни ништо. А тие газолижачките, ехееее за уши ги вадеа дечињата од училница и низ ходник ги влечеа до кај педагог и никому ништо.
    Со име и презиме @DVAANGELA и на телевизија да ја дадеш, по весници, сегде. И нејзе и тој таму директор таканаречен.
    Јас незнам какво е ова школство бе?
    Во наше време не беше вака. Школувањето беше преубаво, баш затоа и ја одбрав таа професија. Но штом застанав пред табла се разочарав.
    Искрено, после тоа работев во приватно школо и беше подеднакво лошо. Дали е до децава, дали до нас професорите незнам. Но толку ја замразив професијата, што си мислам никогаш веќе дневник нема да фатам во раце.
    Сега си работам администрација и помирна ми е главата.
    Али кај ке школувам деца, страв ме фаќа.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

@DVAANGELA ако таа има решение, тешко некој да ја тргне. За жал или за среќа така е во образование. Но може да ја тргнат во друго училиште.
    Оди до општина, кај инспекторот пријави ги и неа и директорот. Ако немаат инспектор директно кај градоначалникот. Само тој има ингеренции да влијае на нејзиното работно место, ни директор ни никој друг. Во најмала рака ќе биде казнета, па ќе мора да смени однесување.

mareane, Annath, Peco and 12 others like this.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ако не грешам денеска и за велосипеди начнавте тема:wasntme:
    Ајде кој планира да си купи нов точак а живее во Центар нека си поднесе барање за субвенција. Кој ти ги дава 3.000 ;)
    П.С.Јас сакам нов,онаков дамски,па со корпа,па со цвеќенца:Dдемек со точак да си идам на работа..ама живеам во држава град Аеродром;)

mareane, Annath, Peco and 10 others like this.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Заборавив да се потпишљм денеска.
    Две кафиња пиена,однесов дете да си игра со дечињата на другарка ми,ручек се пече а ние сииграме уз..

Кад си сречан ти удари длан о длан..:music::music:

kjukli, mareane, Annath and 13 others like this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

@DVAANGELA имаш потполна моја подршка да одиш до највисоки инстанци со ова! Монструм бе стока невидена уфф ми иде да ми ја кажеш која е па да ја завлечам јас малку неа за блуза мамицата да и.. Само јако. Ако треба пишувај по портали барем сега вирално оди се а за доброто на детето премести го во друго школо што побрзо можеш. Додека не му се створило одбивност од училиштето. Мало е ќе се привикне на нова средина. Монструм еден климактеричен ќе ми малтетира дете.. Уффф ама се напиздев ( пардон мај фрнеч).

kjukli, mareane, Annath and 11 others like this.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

А „глава рамена колена и стопала“ и „точкови се врте у круг“:D

Thread Status:
Not open for further replies.