Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

не бе мила, што е нај трагично таа нема решение под договор на дело е, и мува не ја лази, кога испадна со тоа што му го фрли цел прибор во канта детево не ми кажа ништо два ден бил без прибор во школо дури вториот ден другата учителка ми кажа за проблемот, а таа ненормалната не ми кажа ништо кога си го зимав од школо ќутеше дека му го флила приборот во канта и чистачките ја исфрлиле корпата, и што е нормално нема да тарашкаат по кантата нели, и од кога се излезе на виделина чистачките во школски двор и лекле абе ::::::: како можеш да му го флиш на детето приборот а тааа им пеела МА БОЛИ МЕ УВО ЗА СВЕ.......

2. MilaP

MilaP Форумски идол

Si dojdovme i od sto bese tolku rasplacen i rastrevozen ne sakase ni da jadi,ni igracki..nisto.So placenje se uspa..dusicka mala :(

@DVAANGELA Imas i od mene podrska. Obrazovanieto i taka ni e katastrofa pa uste i nekoja ludaca da mi go maltretira deteto .. :swear:

3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво друштво :f:
    Само да Ве поздравам, немам време за дискусии и честитки... Набрзинка прочитав што сте напишале синоќа и сабајлево, да не ми се собира „материјал“ ... Да пивнам кафенце, па да се спремам за работа (facepalm)!!!
    Не дека одсабајле одмарав... Исчистено, испеглано, два ручека направени... Спремна сум за викенд 8)...

Имајте убав ден :hug: images (2).jpg

mareane, ♡BuBaLe♡, Eli23 and 27 others like this.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

јас се прибрав дома...се ближи време за деца земање.
    паркот остана неискосен а и ништо чудно, со оглед на тоа што чекав помош од вас...:!:
    @DVAANGELA колешке... ти се восхитувам на трпението...(facepalm)
    јас обично сум поборник на радикални мерки, па според тоа, ваквите проблеми се решаваат со мавање од земја...и наставнички и директори и се по ред...:punch:
    заборавив да кажам...испив на гладно едно големко виски па сега сум малку матен...ама само малку..:drunk:

5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Zdravje neka ima ,lunickeee....
    Se drugo e relativno.
    I od mnogu promeni glava boli.
    Neka ima samo eden miren tek na denovite.

mareane, Annath, Peco and 8 others like this.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Добар ден.
    Првиот преспан и релаксирачки ден откако дојдов, некако подруго е ..
    Маж ми ми сервира на тацна 2 ручеци до сега, еден за утре а друг за попладне, да ставам на мегдан па да се опуштам.. време мине а јас пак не одморив.. а мислев денес ќе одморам.. домаќинските работи понекогаш знаат да го претепат човека до сам врв, торта се мислев да правам ама време јок.. па ќе видиме како ќе завршам со обврските.

Времево ни е прекрасно ама дома ни студи сеуште..
    Пуштив и машини.. и се ми се насобра.. понекогаш сакам за миг ..барем за ден да се олабавам од дома и околу дома..

Одсабајле и со мејлови се расправав, де дади отчет за цел месец, де ова она..

@DVAANGELA јака ти душа женче, бори се за детето до последна капка и искористи ги сите сили што ги имаш, не ми се верува што читам.. и ова ли не снајде, и до ова дереџе ли дојдовме..

Се повеќе и повеќе сум силно убедена дека од нашава "држава" држава не бидува.. каде и да е ќе не земат, ќе не тргнат, ќе не избришат по некои си нечивечни луѓе и заслуги.

@Bozica1980 среќна нека е за 100 години и назад:f:

@promeneta почесто ни пишувај :hug:

Се читаме..

7. galapce

galapce Форумски идол

Два ангела,да си превземешсе околу детето,па ако цената е преместување на школо нека биде и тоа. Живееме во лудо време и луда држава.
    Правдина и закон не важи за партиски војничиња.

Пупи истераа и тие и се успавме.
    Љуби га мајка,пак ништо не јаде освен џиџи миџи,а колку бев прорив другитњ кога даваа џиџи миџи.:@
    Редно е и јас да појадувам.

samovila.red., kjukli, Quuen and 18 others like this.
  8. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

@DVAANGELA и од мене имаш голема подршка женче да ја истераш работата до крај :@ ѕвони ,жали се, секаде каде можиш пишувај , кажувај
    боже до кај дојдовме..:worried:

mareane, Annath, Peco and 13 others like this.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Денеска празник. Ама ми се оди дома . Со свеки ја спукавме , сеа налутена сум . Ме навреди ...:x
    И чекам да станат децава и да си фатиме патот.

А времево така убаво..

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Ги нaпрaвив тиквичките нa @anel..преубaви.Ручек чoрбичкa пoснa зелкa ,ми скиснa сувa хрaнa.

@DVAANGELA oди дo крaј.Не пoпуштaј реaгирaј и нa пoвисoкo.И министерствoтo некa дoзнaе иaкo се сoмевaм декa нештo ќе нaпрaвaт.Не знaм сaмo дaли спремa твoетo дете или сремa сите децa тaкa се oднесувa.Бре ѓубре женa.

mareane, Annath, Peco and 17 others like this.
  11. promeneta

promeneta Популарен член

Добар ден :hai:

Еден голем поздрав до @vitamina :hug: (сакам почесто да пишувам, ама црвчето спие само еднаш на ден, па и затоа пишам еден пост на ден :lol:), до @sanjaeva и до нејзината убавица Ева :hug: (стварно е совршена, како надворешно, а по тоа што го пишуваш и внатрешно :hug: и фала на сликата и поздравот :*) и до @galapce и нејзиното црвче :hug: (фала на убавите зборови и СП, богами и јас сум во тие што понекогаш плачат за сон :().
    Тенкју, тенкју, веќе претенкју :*.

Кога сме кај спиењето, вчера толку голема дремка ме нападна попладнето, си седам и си дремам.
    Црвчето пак поенергично не можеше да биде.
    Сакала да се бориме, да седам на земјата и да се џитка врз мене.
    Јас ќе седнам на земјата, она ќе се занесе со некоја играчка.
    Јас ќе станам да легнам на креветот, она пак, мамооо, седни на земјата да се бориме...
    Јас пак ќе седнам на земјата едвај, она пак не ме шиша два посто...
    И два саати тоа ми го правеше :@.
    Ама така ме расони што после мака немав до 00.00 :D.
    А за преку вечерта ни муабет не сакам да правам, 16 пати станува, ме расонува и пак си заспива.
    И мм кога ќе ми рече, па спиј после |(.
    Е спиј ти откако ќе те разбудат 273624524 пати :@.
    А денес во Германија било Ден на Таткото, па нека им е среќен денот, и тие си заслужуваат посебен ден :l:.

За живеење во куќа или стан, цел живот живеам во куќа, и во Ср, и тука.
    Пред да се роди црвчето сакав да живеам во стан, сакав гужви...
    Сега, не сакам ни стан, ни гужви...
    Не дека мене ќе ми сметаат комшиите, туку се нервирам јас кога пречам некому.
    Тука сите имаат голем двор и не си сметаме никој еден на друг (освен кучињата што ми одат на нерви :@).
    Во Ср, куќите во нашето маало се наредени како сардини и цело време се чувствувам некомотно дека ако заплаче црвчето сметам на некој.
    Таму куче нема ни за лек, ама штом заспие црвчето магично се појавуваат, само и само да ја разбудат :@.
    Story of my life :x

За Тито, на ништо не се сеќавам, освен што баба ми уште имаат слика од него и викаат дека убаво време било.
    Еве сега гледам дека Тито е роден на ист датум како и @sanjaeva (има нешто :!:) :*.

За точак, шта речи?
    Возев некада давно, кога за малку ќе бакнев задник на коњ и еднаш НАМЕРНО слетав во канал (facepalm) :rofl:
    Тад и никад више :!:.

@sanjaeva, супер е идејата за облеката, мислам дека треба да постираш и во некоја друга тема, некаде бараа облека, ама не се сеќавам каде :).
    @Bozica1980, среќна годишнина, да ви се редат до 101 :hug:.
    @DVAANGELA, другите кажаа се' што може да се каже, од мене само поддршка и да одиш до крај :hug:.
    Поздрав и до @bittersweet, и јас да бива ќе пишам 3 страни, ама не бива :lol:.
    Важно не ја потценувај конкуренцијата :!:.
    Се шалам, ти се восхитувам како се снаоѓаш со три мали деца, а пак постовите ти зрачат со позитива и ведрина :hug:.

Ај да го пуштам и јас Colonia, да не заостанувам од друшките, па ќе пишеме една групна рецензија :lol:.

Поздрав до сите и убав ден :hai:

Last edited: May 5, 2016
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

:sweat: :sweat: :sweat:
    3 дена човек не е дома и обврски до плафон, од сабајле секој дел од градов го свртев да ставам се во ред |( дојдов дома :^) дал да перам, потсредам, цвеќиња, садови, миленици :whew: јас седнав кафе да пијам и да ве прочиткам :$

Божица вечни да сте :inlove:
    Сања ќерето е лепотица :emo:
    Имаше и некој роденден најсреќен да е заборавив чив е :tmi: немам јас концепт како Енџела :smirk:

Фобии немам се дури не видам пајак :worried:
    Куќа-стан :^) стан! Иако немам појма каква е живеачка во него, цел живот до сега во куќа, не сум воодушевена. Како мома со сестра ми були не викаа пошто многу излегувавме надвор, абе ни на тераса. А сега имам едни 2-3-4 комшики кои ми водат евиденција кога ме виделе на тераса (facepalm) а па да појдам до маалска продавница е празник за очи, сите ме дознаваат :makeup:

Туку утре Ѓурѓовден било и на слава сме, уф ич не ми се оди :doh:
    А и Велигденов замина кој ќе раскитува :?:

kjukli, papillonP, mareane and 26 others like this.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Sto dete ke imav..najmnogu me nervira so toa jadenjeto,koga ke pocne da jade ne znam.
    Duri im ljubomoram na tie roditeli koga ke kazat deka decata im jadat se,ova moeto se so placki i molenje jadi ..
    Sakal pica,napraviv pica..e ne,sakal tost..ete ti tost...pa supa...ajde i toa..za na kraj da jade samo leb ...kako gladnite od Afrika e ;(

14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Гледам активен е огласот за самовработување па ми помина низ глава да се обидам.
    Има некој искуство со ова??
    И со изработка на бизнис план?

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Фобии од височини, длабочини итн немам никакви. Од затворени простории па се до лифтови исто така немам бутур.
    Не знам.. ама не ми чуе од такви работи.
    Единствено нешто што не можам да поднесам се влечуги и риби да чистам, сечам требам. Не ми е фобија ..ама не можам да поднесам бидејки ми се гади.
    Тоа е тоа се на се.

Го гледам креветов така милно.. дур се свестам ова требало да зачистам она да направам..
    Денов ко ден си пројде..

Јас асално не можам да се расонам од куќава, нит сум излегла нит бутур.. баш затоа и ми се спие..тешка мрза ме фати.

16. lunicka

lunicka Форумски идол

Oд сегa сите штo имaaт ќерки слики вo спoјлер.А зoштo дa не и синoви.:D
    Еднa пријaтелкa беше нa кaфе сегa чекaм другa.
    Акo битнo е дa се дружиме...
    Денoв ми се причини еден век...

ph.orhideja, Annath, Peco and 10 others like this.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Го чекам синко од часот и за чудо сама сум денес. Баш ми недостигаат другарки од тука.

@Bozica1980 го изгледа филмот?

@promeneta јас пак да прашам што е таа ознака Ср? Струмица или друго? :)

ph.orhideja, Annath, Peco and 8 others like this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Филмов со психичка припрема да си го гледате. Некогаш ич не сум расположена за вака тешки теми:mm:

Во исто време сме пишале, Скај. Го гледам...

Annath, Peco, MilaP and 6 others like this.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Најжално е што е по вистински настани сниман. Баш секташки нели? И суров :(

Annath, kukla21, MilaP and 3 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Страшна работа Скај, кога ќе ми текне по америкине дека и денес има вакви „лидери“...:worried:

Thread Status:
Not open for further replies.