Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.718
    Допаѓања:
    162.411
    Ај поискусни.
    Што е ова кај сите дечковци цело семејство ме сака, а на мајките сум им ноќна мора?
    А смешна работа, ми се удвараат, ама зад грб...
    Ама си нашле со кого краставици да садат. Може треба повеќе да ќутам?!
    Еве лута ќе си легнам, ама не нему.

Мајка на мушки деца е бог да чува, па и ако ви се падне најстариот мислете му ја...

Последна измена: 6 мај 2016
    На anel, WORRIED.BT, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Не, не ич да не кутиш.
    Само плескај во лице.
    Како мене.
    Гајле ми е ;) нека сум после лоша.Ми се може :inlove:
    Свеки не те воли значи а, кој фактор е она у твој живот :D

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.119
    Допаѓања:
    91.394
    Гасам сијалица јас може ? Кај и да е ке се појави и некој кафе да вари а јас уште не сум zaспана епа кога спијам на пладне како бебињата така и ми треба |(
    Мм игра некои слотови да му дојде дремка(facepalm)
    Ајт отидов јас :hai:

На Peco, mareane, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  4. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Добро утро :f:
    Јас сум во фрапе муд па такво и ќе понудам.:lol:
    How-to-make-Greek-Frappe-iced-coffee-www.thefoodiecorner.gr_.jpg

И благичко, оти без него не минува денот.:D
    602726_408658389210289_1818744361_n.jpg

Имајте убав ден.:sun:
    п.с. и нека им е вечно името на сите коишто денес имаат именден.

На Artemission, bittersweet, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  5. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Добро утро и од мене честит Ѓурѓовден.
    Сите со мали деца местете ги нишалките во двор таков е адетот денес. Мм требаше и јорговани и зеленило сношти да најди од по соседните дворови надворешната врата да ја украсам ама ништо.
    Иначе би @papillonP би се напила и јас едно нес ама немам по дома така да со турско ќе почни денот и со чоколатца уште некое што останало да разбарам.
    Отидов да варам кафе поздрав до сите.

На Peco, anel, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.422
    Допаѓања:
    108.219
    @Lilit ма што си лоша :P Знаев дека одма влагам у класификацијата чим го родам, ма ја уште на ехо кога го видов си плакнав оти ќе бидам мајка на машко дете или народски кажано свекрИва. Ама ја имам добра учитњлка, ваљда ќе ми влезе у црпката како (не) треба. @danichap од сеа да ти кажам, многу добра свекрИва ќе бидам, уште подобра сваќа, планирај на вилаетот едно сопче за сваќата :*

На Peco, JuLleE, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Девојки,жени понекој маж @ninja35 @Peco здраво.
    Јас петок како ден го поштувам иако одамна не сум ученик.
    Секое сабајле исти луге во иста секунда на исто место ги срекавам...као да сум во Труман шоу.
    Ја ко и секое утро интегрален геврек за слабеење (вчера јадев пица ама тоа не се важи :)

На Peco, anel, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Добро утро
    Се разбудив свежа и одморена...а и не дека имав голем избор де. Детево ококорено од ниедно време :rofl:.
    Ви ги имам пропуштено муабетите, го фатив малку само оној за куќа-стан.
    Според мене возраста и потребите си го носат своето. Предходно ми беше приоритет централно градско подрачје и стан. Посебно бидејќи со јавен превоз стигнуваш насекаде, без да мислиш за паркирање.
    Не му ја мислев за двор или места каде да играат деца во близина па не ни сакав екстра квадратура на истиот бидејќи само работа ќе ми отвараше а јас дома не свртена.

Сега сакам куќа, голема и пространа.
    Сега нели сме во село наше, наредниот дом ќе биде во градО на 5 мин. од село мое :P. Сеуште не знам како исполнуваат услов за да се наречат град бидејќи не се многу поголеми од селово, ама сигурно го фаќаат законски пропишаниот минимум.
    Важно ми е да е мало, мирно и компактно, но истовремено добра инфраструктура и понуда на градинки, основни и средни училишта. Сакам поглед на планина, зеленило во близина, вода во близина...

Првиот спрат сакам да е голем дневен престој.
    Дневна соба поврзана со трпезариска и огромна кујна која гледа кон заден двор во кои ќе си си играат и трчаат децата, ќе биде ставено нешто за седење , за правење скара...
    Плус гостинска соба(читај за мама) едеит: и за сваќата :makeup::rofl: која евентуално би ја префрлила на спрат, работна и веце.

На кујната највеќе и се радувам. Сакам целосно да биде осмислена од моја страна во ландхаус стил од бело масивно дрво.
    Вториот спрат спална со соба плакар и наше веце со џакузи :$, плус детските соби и уште едно веце.
    Со есктра влез ќе изградиме и еден апартман на поткровјето. Во случај да се најде компромис со мајка му и татко му или не дај боже еден од нив да остане сам....да се има.
    Подрумот ќе биде еден дел вински подрум биде ѕидан со камења и ќе има полукружен влез.

И така, сонувам ли сонувам...
    Некој неогаш ми рече дека човек мора да има соништа и да работи на истите, бидејќи истите можат стварно да бидат јаве:sun:.
    Денес кафана и грав на дневен ред а потоа молот:d:.

На kjukli, Artemission, Val-Dim и 35 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986

Фустанот....Фустанот |(|(|(:rofl::rofl::rofl:

На Ariel, bittersweet, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.422
    Допаѓања:
    108.219
    Тој апартманот и за сваќата може да ти се најде :P Ти мислеше така домазет ќе зимаш :D

На zhap4e, menelele, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    40 минути ве читам. Доста сум пропуштила, а и како нема да пропуштам кога либево вчера отиде да ја земе колата (да, истиот ден беше готова), а јас заспав во 20 до 9, чекајќи го. (facepalm) Мора некако да се прекине ова што ми се случува. Не можам да легнувам толку рано и не сакам. :^)

Патем, никогаш не сум се скарала за време на секс. Едноставно, кога сум лута тоа се гледа од авион, а тогаш не сакам ни да прозборам, а не да имам секс. Нинџа, Мила, алал да ви е. :D

За романтики и подарување веќе мислам дека кажавме. Мојов е романтичен на посебен начин. Уште откако се фативме редовно ми даваше подароци. Најчесто тоа беа парфеми. Ама кога сфати дека не ги користам многу, престана со тоа. Низ годините ми подарувал облека, букети, ситници, сме оделе на ручек, на патување... За родендени никогаш ништо не пропушта.

Последниве години, особено вака на пролет, често ми купува букети без повод, ама оваа година почесто го претркувам, па сама си купувам, зашто тоа време е на работа. :) Кога шетаме низ продавници и демек само разгледуваме, знае спонтано да ми рече "ајде да ти го купам тоа". А јас него без консултација не се осудувам ништо да му земам зашто е голем маанџија. Ама затоа го распрашувам што му се допаѓа и кога ќе добијам плата - му купувам. :)

Генерално, многу сакаме да си подаруваме еден на друг, а и на други луѓе. Мене тоа ме исполнува. Особено ако знам дека подарокот ќе фати место.

И така... Денес ја довршувам книгата. :) Трета по ред. Попладне сме пак кај свеки на ручек, на гулаш. :P И после најверојатно ќе се искомирам со кокошките. |( За викендов треба добро да размислиме што ќе се прави.

Убав ден. Денес е петок. И има сонце. :sun:

На Artemission, Val-Dim, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    42.736
    Ах јас ја разбирам @Lilit . Мајка сум и на машко и женско ама далеку сум од тоа да ја мислам на иднината за тоа каква свекрва ќе бидам . Во потсвеста ми било дека ќе имаме македонка снаа (вчера тоа сонував) и дека на мајчин јазик ќе и зборам и објаснувам некои работи кои на мене ми се случувале и дека нема да бидам една таква свекрва ..... како другите :o
    Божесачувајсон

Денес нема градинка . Па ете ги у 6 станаа дечкиве . Набрзина спремив јадење и прилегнав и еве сеа станав и кафе пијам . Они цртани гледаа . Опростено по тоа дека не спиев ноќеска од глупости
    Е да живеев со свекрва ми до сега ќе ме пееше каква мајка сум |(

Мајка ипол сум ]:)
    Сеа ги спремам ќе ги шетам надвор ...добро сега е за еден саат . Да се освестам и средам :wasntme:

На Artemission, Val-Dim, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Добро петочко утро :sun:
    Па нека рече некој дека сончев петок не влијае на расположение

Синоќа мм беше задоволен од вечерата и утрово ме замоли вечер пак нешто да сервирам по тањирите.
    Најголемо задоволство ми е кога го гледам како гледа и ѕирка додека чепкам низ кујна.

Иначе, порано луѓето можеа да ме разочараат, а сега толку ми се сите на ,,игнор,, ставени што ништо не ме погодува.Тие за кои ме боли секое влакно се до и околу мене и најбитни се.

Си велам добро е, после 40 години научив лекции дека од куќниот праг нанадвор ништо не треба да ме интересира.Ама многу време помина, многу пати туѓ жар во раце држев од наивност, од што сум сакала да не се леат солзи и да не се тенчат живци.

Од денешна гледна точка не е тоа наивност туку глупост.

Одам да пијам чај.
    Осеќам дека ми се враќа силата

На Artemission, afrodita26, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318

Утрински вака!
    Мама пее, деца :o :^)
    :rofl::rofl::rofl:
    Ај добро утро:coffee::^:

На Val-Dim, bittersweet, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Кафе испиено, ќерка наранета.
    Гледаме цртани и интересни ми се. :wasntme:
    Јас ве читам само. Онака ко публика се осеќам.
    Немам шо ново да кажам.

Едит: Сваќата ако планира лоша свекрва да биде, ќе го прават зетко домазет!:!: Така да си знае. После ќе биде муабетот од Зоне, што си понесе лулки и јоргани ]:)...куќата ќе и ја испразнам. Само ако не ја гледа ќерка ми ко шо треба. :devil:

Како велат кога поздравуваат некого на радио? За кого е посветена песната? - Сама ќе се пронајде поздравената. :rofl:

Последна измена: 6 мај 2016
    На Artemission, Val-Dim, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    денес се изнаоблеков па се испотив,времево стварно решило да не зеза
    Петок па ај ке му простам:P
    Мм е на одмор,па од сабајле 300 обврски му зададов, нека осети да види како ми било мене кога бев дома:devil:, дете да нарани,да ја успие,па да и даде на поголемата да јаде,машината заврши па да пружи алишта,па кога ке дојде мајка ми да оди до амбуланта да му дадат потврда за вакцини за големава пошто нели бараат за упис во школо,памперс успут да купи и после е слободен:)
    Компјутеров на работа ме зеза 50 мин,никако да се поткрене, интернет(n)
    За подароци и изненадувања и јас се имам изјаснето, со мм не сме романтични ама ете парфем си добив за роденден:clap:

На bittersweet, Jean-Baptiste, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Добар ден од мене :D
    вчера не успеав да ви пишам, имавме некои фрки на работа, па не сакав да ширам негативна енергија. Денес денов ми се гледа поубав... плус, слава ни е...
    ајде бујрун, повелете на гости, и честито и вечно име на сите што слават денес!

Да ве почестам малку, или прејадени сте? :wasntme:
    Не се пости денес, ако е петок
    Кој за жестоко, кој за вино или пиво

[​IMG] [​IMG]

Благото на крај

Убав нека ви биде денов на сите, јас со скратено работно време сум 8)

На Artemission, bittersweet, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.
    Сонцево огреа и одма мислам кај ќе се оди на одмор.:sun:
    Ми се шета денес,ми се купува нешто.
    Сонував нешто сабајлево,како некој ме тегне и на мм му се развикав во сонот,додека ме гушкаше.Ми вика,што ти стана жено,само те гушкам,а јас на него тргај се.Јас,еве во сон се скарав.:|
    Ама на јаве се смирив.:)

Среќен именден на сите Ѓурѓи и Ѓорѓи и среќна слава на тие што слават.

На Artemission, Ariel, sanjaeva и 19 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.606
    Допаѓања:
    121.664
    Јас само да ве поздравам. Ме легна настинка ме тресе од ова времево па со Тилол хот ќе се лечам. Кажете кој филм го зборевте да имам што да гледам додека лежам.

На mareane, MilaP, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Добар ден, убав ден на сите:hai::hug:.
    Среќна слава, и вечно име на сите што си го празнуваат овој убав ден:f::f:Уште еднаш да Ви се заблагодарам на сите за подршката и убавите зборови кои што ми ги упативте, да Ви кажам дека работава е отидена на многу високо ниво и ќе се реши до следната недела, уште ендаш Ви благодарам мој виртуелни другарки, Ве гушкам сите:hug::hug::hug::hug:

На Artemission, papillonP, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.