Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @galapce кое одење ко желка.... Ај барем ти бремена си. Јас со еден час вежбање, вчера, се распаднав:D Газот ме боли како 100 клоци да ми удрил некој. Порано на сред езеро да ме оставеа ќе допливав до обала. Сега и во најплиткото се давам:rofl:

На Serafima, Sky-butterfly, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.314
    Ај доста сеа за килограмите... ќе ослабите не се секирајте, најбитно е здраво да се храните, другото ќе си дојде... рече магарето на зајакот :wasntme:
    Не сум и јас поарна, имам вишок, ама штом вежбам, не се замарам многу. Среќа метаболизмов ми е супер, инаку маф ќе ми беше работата. Сабота ќе одам на снимање, wish me luck да не е толку страшно колку што мислам дека е (имав дископатија, сеа да видам до кој степен е). Али пилатесов помага, и тоа како. Јес да јога е поарна за мојава ситуација, ама немам никаде во моја близина, ни близу до работа, ни близу до дома... па сега, што има, тоа ќе се земе :)

На Teodora*, JuLleE, Serafima и 9 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Мене ме вежбаат децата, малава во количка и ја нишкам со нозете а и другите двајца ќе ми седнат на нозете доле и ги кревам нишкам, вежби за нозете пар екселанс.:muscle:
    Кревање едниот е 14кг, другиот е 21 кг *10 пати во раце, вежби за стомакот, трчање, одење, седни, стани, наведни се, се е тоа вежбање без пари.:rofl:

Ово момево мое како им се смешка на братчињата а бре срце ми се топи, ни мене не ми се смешка така убаво како на нив, ќе биде миленица на братчињата. Конта го гледа Матео како да е сонце:sun:нонстоп по него оди, навечер е цепажи кога ќе стане и го гледам на монитор прво тргнува накај спална и после се предомислува и правец кај Матео во соба и си легнува до бато, си се сакаат децата, тоа кога не се тепаат де.:inlove::rofl:

Ете @galapce малку за децата.:hai:

На Teodora*, MacenceEna, molikaMk и 14 други им се допаѓа ова.
  4. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Не видов ни јас 8-| и јас истата грешка ти пликни , јас па плкни,и составиме новиот рецепт , па и погодиме да знаеш.(highfive)
    Што ќе ти е пииии доктор мор ,кога Фатка ќе ти гледа на кафе.?:coffee::?:

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Море ја ќе ви гледам на кафе :wasntme: како знам да гледам, ќе се уплашите од прогнозата :D :P :wasntme:

На ozbilnazena, vinozito1 и tessie им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Хелоу и од мене. :)

Баш седам и читам нешто кога отварам и ви ја гледам темата.

Ќе споделам: светот има креирано една лажна, нереална слика за тоа како една жена треба да изгледа и како да се однесува. Ама вистина е дека не секоја жена е створена да биде слаба со беспрекоен тен и долга бујна коса.
    Не секоја жена може да балансира добро помеѓу кариерата и да биде добра мајка, сопруга и ќерка.
    Сингл жени не треба да се чувствуваат како да пропуштат нешто ако не се мажени, или мажени жени да си чувствуваат притисок да мора да имаат кариера за да бидат целосни.
    Мора да имаме слобода да бидеме оно што сме, само тогаш ќе бидеме со самодоверба и задоволни 8)

Е па јас ќе се согласам :)

А сега слободна и со самодоверба ќе одам да правам ручек :lol:
    Барем знам дека сум тука за моите најсакани. Ќе јадат свежо зготвено и тие и бебето во мешето. :D

На Teodora*, SV1911, Serafima и 8 други им се допаѓа ова.
  7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас ќе ви гледам, ама претходно кажете што сакате да слушнете

На Gordana10 и tessie им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Aninke ti cela si se vospalila mori..Kaj najde vreme i za vezbanje duri...Bravos...Goltni tamu edno analgince pa uste edno i na vtoroto ke si kako nova.Nemoj da se forsiras prvite dva tri pati..
    A za plitkoto i dlabokoto?..Vikas plitkoto ke stane dlaboko ako dvete si cucneme tamu?:D :bandit:
    Biterke samo vidi kolku ti se poveseli postovite koga vo
    niv pisuvas za decIte.:inlove:
    Annath daj boze ubavi rezultati od simanjeto..
    Tuku mene mi ja smenija cimerkata.Drugovo devojce siroto kaj so edna maka pa i mnogu kasla.Mi e zal i za nego ama po malku i mene strav me faka..:worried: ..uste gripot da me fati i skros nasekade ke sum fatena..:sweat: ..odma udriv na vitamin c i mandarini.

На Teodora*, SV1911, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @galapce пиј и многу течности, нека ти свари тарзанО:P чај, нека го стави во шише и пиј, не мора да биде топол па да има ефект, стискаме палци на сета мака да не те фати уште и грипот.(fingers)(fingers):hug:

На SV1911, anina, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Летово си имавме купено една пикник корпа од тие плетените со поклопци...у старински стил, па плус и едно дипличе. И од пусти мерак да ги сефтосам нив ај се качивме на точак да возиме покрај кеј и таму да се распостелиме.
    Демек пикник, романтики...

Додека возевме ништо не осетив. Врти врти дури добив и пофални зборови за кондицијата. Таму кога стасавме за право подуморена, ама собрав душа, олапена во јадењето пиењето што носевме и не си обрнав внимание.

Исто и за назад, никако давање слабост]:)

Леле луѓе после. Една недела дерман не ми дојде од што ме болеа мускулите.

А кое спремање го удривме.
    Јас имам од тие точаците на преклопување, па набавивме еден втор(или на поклон уствари го добив) од мајка му за корпата поубаво да стои.

И така. Само еднаш ја сефтосавме пикник корпата :rofl:

На evangelina.ina, Teodora*, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @galapce , длабоко ќе е, ќе се давиме:rofl:
    А ти да не мислеше дека ќе одам два три пати на вежбање?:rofl:
    Се откажав од првиот:bow: :ninja:

На tessie и danichap им се допаѓа ова.
  12. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Горде не не карај,младост лудост.(highfive)
    Анина сакам да слушнам , тоа што ќе видиш.:coffee:(heidy):f::sun::rain::emo::*::mp::mp::cash::cash::cash::cash::cash::l::l::l::l::l::l::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music:

Ако сакаш да ослабиш со твојот маж на лов и ако еднаш се откажавме,не е лошо па да пробаме.:nod:

На galapce, Gordana10 и anina им се допаѓа ова.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Не ве карам мор, ви кажувам, кај виде дека ве карам, само ќе ви гледам на кафе, нишо страшно, нишо опасно по живот :D

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Јас дури сега го пијам моето кафе со млеко. Така ми е најубаво. Го сакам јако, турско, онака да ме здрма колку што е потребно, бидејќи млекото не му дава повеќе и е тука да балансира.

Околу вежбањето-не се откажувајте кога ве болат мускулите, тоа значи дека има ефект вежбањето. :muscle:Најмногу болат 24 часа после вежбање, некогаш буквално не можам да седнам на шолја:D од што ме боли задникот, а станувањето е исто приказна за себе:whew:, ама си давам пауза од еден ден и потоа повторно вежбање]:).
    За да се поднамали болката убаво кажа Галапче, едно аналгинче, беналгинче, кој што си преферира и ќе бидете како нови.
    И запишете се во група, мотивацијата е далеку поголема кога се гледаш пред огромно огледало и вежбаш со други луѓе. Дома можеби ќе направиш 20 чучњеви и ќе си кажеш доволно е, ама во група кога гледаш дека другите прават по 100 и ти ќе се потрудиш да направиш барем приближно.
    Се престанува само ако се осети ептен дека се губи здив или дека срцето забрзано чука, а вака ако болат мускулте, смејте се, значи добро вежбате.
    Плус многу е важно да се дише правилно, ептен се олеснува секоја вежба.
    Пронајдете што е тоа што најмногу ви одговара, дали аеробик, пилатес, зумба, фитнес итн. и почнете. Друго е кога знаете на пример дека вторник четврток и сабота ви се денови за пилатес, си планирате во тој период да немате активности, а и тие околу вас знаат дека тој период сте зафатени и не ве вознемируваат.
    Вака дома најчесто се наоѓаат изговори, демек дошол некој, треба да се прави нешто, ова она, и на крај ништо од вежбањето.
    Ако се троши повеќе отколку што се јаде нема потреба да се исфрла ништо од исхраната. Така со исфрлање е полошо, кога тогаш пак ќе ви се јави желба за некаква нездрава храна и потоа не само што ќе ги вратите килограмите туку и ќе ги зголемите.

Јас не се мерам, за мене бројката не е никакво мерило, важно ми е да изгледам здраво, да немам сало кое виси туку да бидам затегната. Сакам кога сум облечена во нешто што ја следи линијата на телото да не ми штрчи ни стомак ни спојлери без да имам потреба да носам мидери и такви чуда и успевам во тоа (освен понекогаш кога имам овулација, како велат тогаш полесно ми е да кажам дека сум бремена отколку да објаснувам дека ми отекол стомакот од овулацијата:D).
    Никогаш не ми биле јасни такви помагала сега кога ги спомнав. Градници полнети внатре, гаќи со перничиња за задник, мидери до под гради. И потоа кога ќе попалиш некој кога ќе те види гола да фати усвит некаде:D. Подобро однапред да знае што добива, да има фер плеј барем кај тело кога веќе лицето го шминкаме:makeup:.

Леле ама се распишав, туку не кажавте вие трудниците дали вежбате? Дани ти си на запад, таму би требало да се поактуелни ваквите вежби:wasntme:.
    Јас мислам голема грешка прават оние трудници кои мислат дека треба да јадат за двајца, а не јадат онолку колку што им се јаде, и потоа се жалат колку накачиле. Или буквално пуштаат рачна, јадат се и сешто во големи количини, а забораваат дека со раѓањето ќе излезе само бебе, килограмите ќе си останат...

Убав ден денес жени.

Последна измена: 22 јануари 2015
    На evangelina.ina, Teodora*, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас како трудница во оваа бременост не вежбам, искрено мрзи ме. Само сакам да шетам. А и досега физички не се чувствував доволно добро, се нешто ми фалеше.

Со првото вежбав јога, баш пред некој ден ископав некои видеа каде мм ме снимаше кришум, леле се пресмеав, ко мечка со огромен стомак, демек нешто вежбам. Шетав многу, ама баш многу и се здебелив цели 17 кг.
    Ама некако ко се во стомак да ми огиде, толку огромен беше, а сва среќа ниедна стрија немам од бременоста.
    Дојдов дома после пороѓај со плус 7. После некој месец почнав да вежбам, се формирав, ама вагата покажуваше повеќе два-три кило од што бев пред бременост, плус и порано редовно вежбав, сфатив дека и градбата ми се сменила, ама бев задоволна, ко пешчани сат бев :)

Одев и на пилатес и на зумба и на антигравити јога, вежбав и дома.
    Метаболизмот ми е променет, успорува со години, ама сепак никогаш не се запустив. И сега знам дека нема. Можеби првите месеци нема да можам да се посветам на себеси, спремна сум на тоа, ама нема да се доведам до очајна состојба. За себеси, да се чувствувам подобро и поздраво, не за друго.

На Teodora*, SV1911, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Сесилија јас сум во измеѓу фаза на селење.
    Во Март треба да се преселиме во едно селце на пола саат од тука и не ми се исплаќа да почнам со некој курс.
    МаченцеЕна ми даде одлични совети за гимнастика/јога и општи активности за трудници, каде може да се информирам за се поврзано со бременоста но и да вежбам.
    Се надевам во новато место на живеење ќе најдам нешто соодветно.

Инаку јас сум многу малку физички активна и многу лесно се заморувам. Кога ќе удрам онака убаво на шеткање после цела вечер ме боли назад половината и кај опавчето, и горе кај што ми се спојуваат мускулите со нозете(ципи лис е вика тој дел:^)).
    Истата мака ја имам и дома кога правам скромни генералки. Велам скромни бидејќи гледам да си ги обавам обврски без непотребно замарање(без кревање тешко или некои хемиски препарати)...али после вечерта сум со болки половината.

Инаку за јадењето пак сум некој изрод.
    Почнав со 57, што е 3-5 минус за моја висина, али за мене идеална и со која си бев презадоволна. Али еве од утре 19 недела а јас сум сеуште у минус, 54.5, и абер немам за некое салам јадење.
    Првите месеци симнав ради повраќање, ама демек со нормална исхрана едвај пола кг вратив за еден месец.

Инаку да, во првите месеци бебето зема секако од резервите на мајката, така да се што е ставено плус кг. не оди кај него или во стомакот. А потоа потребите на мајката се зголемуваат од 2000 на отприлика 2200 калории на ден. Или сендвич плус.
    Се сложувам не треба да се јаде за двајца. Се тешам дека дури иако не јадам многу, сега барем се останува во мене и а разновидно и здраво.
    Јадам многу овошје, зеленчук, парче мевце, риба, супи... се е домашно подготвено. Разновидно и по малку, колку ми сака душа. А тоа не е многу...ама засега.

За некој месец кога ќе ставам слика од мецана во модни критики]:)

На SV1911, Teodora*, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Auuu kilaza sme imale :) e pa vaka da vi kazam za mene :D
    Visoka sum 1 i 68/70 a imam 50/53kg :)
    Cat pat sakam da imam barem58, bidejki najubavo sum so tie kg,ami nekogas si vikam jadi neredi ne e loso :D
    Da da,sakam da sum 58,ali ne jadam na vreme,gledam da sredam niz doma malata da jade i bide se vo red,edno drugo i koga jadi koga nejadi i kg si stojat 50/53 ;) toa ti e,ama ne e loso loso,sepak 58 mi odgovara najveke.

На Annath, anina, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Jas vezbam bavno odenje.:wasntme:
    Oti pretho dosta cesto od mnogu brzane znaev da go promasam otvorot na vrata.(ova naj seriozno)(facepalm)
    A ne deka nekoj me brzal za nekade,takov mi bese odot od sto sakam se na vreme da zavrsam i da ne mi zaostane nekoja obvrska..
    Za dvajca ne jadam,duri mozam da kazam deka pomalku jadam a i pozdravo.
    Se cudam kako se nafakaat da vezbat trudnici :worried: ...jas i da bev bez problemi ne bi se nafatila.Vreme za imanje ubava linija cel zivot zad i pred mene.Rizik vo nikoj slucaj.
    Koga gledav trudnici na stikli isto i toa mi bese nesfatlivo.
    Ne deka treba cel zivot da ni se promeni,neka zvuci duri i razgaleno no sepak drugo stanje e drugo stanje.Da se raboti samo za moj zivot peki,ama tuka veke vo prasanje e i uste eden zivot :!:

На Annath, anina и danichap им се допаѓа ова.
  19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    СкајБатерфлај, па и пешачењето е многу добра вежба за организмот. За стриите некои мачкаат бадемово масло, некои павловичева крема- јас лично сметам дека комбинација од двете е најдобро. Ова е добро и за оние што не се трудници, да биде потхранета кожата без разлика дали во зимскиот период кога е повеќе сува од студот или во летниот од сонцето.
    Дани, пробај да го масираш тој дел со некакво масло и масажер, помага многу да се ослободат мускулите.
    За слики можеш да ставиш кога сакаш, ако не се лажам имаше една со сивкасто фустанче, т.е. не беше сиво, не знам како да го опишам можеби твид материјал, многу ми се допадна таа комбинација.
    Галапче, тоа не се такви вежби за линија, мислам дека се повеќе за правилно дишење и смиреност за полесна психичка спремност при породување. Лесни вежби се тоа, далеку дека има скокање.

На SV1911, Teodora*, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.512
    Читам дека сите вежбате браво за вас!Е јас сум голема мрзла за тоа.Секогаш кога почнувам со мисија да ослабам почнувам и со вежбање но тоа кратко ми трае.Поарно гладна ќе стојама ама вежбањето јок!Но се трудам да пешачам барем.

На Annath и anina им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.