Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Има копќе оф/он на овие,ај види кај твоите

Lady Phoenix likes this.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Jas go fativ patot nakaj rabotata.Se nadevam se nauzivavte koj vo priroda koj doma :)
    @Tajnaotrovna Lesni cekorcinja da ima srckata tvoj najmil :party:
    @evangelina.ina Imas li razgovarano so advokat?Dokolku nemas napravi go toa najbrzo sto mozes.
    @Kate41 Sekakvi luge ima,ne se cudi.Cuvaj si go trpenieto so povazni raboti a od sega natamu soveti dali samo na luge sto zasluzile..
    Jas veke so meseci se obiduvam da i dokazam na drugarka mi deka svetot ne se rusil zaradi propadnata vrska tuku samata taa si pravi problemi.Edna den vika vo pravo si,a veke narednata odi so glava vo zid.
    Veke i jas se izmoriv od nea.

Tuku znaete sto doznav,podalecen komsija kaj majka mi napravil pronevera.Na fb stavil negovo ime i prezime,maticen broj i na banka broj za da doniraat pari,covekot e zdrav,prav a slika stavil od bolno dete (znaci ne negova)
    ..
    Za sreka go fanale i sobranite pari ke gi dale na deteto koe e navistina bolno i bara pomos a nego ke go tuzat za krivicno delo...Taka mu treba.
    Nekogas se cudam kaj otide svetot i kolku lugeto se alcni za pari pa pravat sekakvi bolni izmami. :envy:

3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

@galapce sezonata oficijalno e otvorena uste vremevo da se oprai saglam(facepalm)(fingers)
    Stacionirami sme nekolku km pred Markov manastir.
    Ako ste za poln pansnion zemete satori da ne treba noke za u wc sota da igrame:D;)
    Moite solarni imaat vnatre of/on,proverete,recisi site na toj princip rabotat.
    Inaku vo momentot se pecat lazanjite od Stokomak.Da bidam iskrena imam doza na somnez ama neli nekogas izgled vara:D
    P.S.Od sega primam prijavi za montazna pool party...Vnimatelno pri izbor na kupaKi,vo blizina ima desetici oranzerii otvoreni 24/7:D

Tajnaotrovna, sanjaeva, anel and 14 others like this.
  4. menelele

menelele Популарен член

Helooooo.
    Znaci vremevo me ubiva. Dve nedeli izmrznav, a denes po kratki toplo mi bese.
    Znaci ic ne mi e ubavo da pijam vtoro kafe, ne mi se veruva. Samo nes sabajle pijam na gladno i uzivam.
    A da si kazam i deka moram da doruckuvam i toa nesto barem malku kaloricno. Vcera na rabota jadev salata, abre cel den sube mi bese, ko dupka u zeludnikov da imam. A mozam bez vecera, ama pa kasno rucame duri vo 5-5 i pol. Nema vreme za vecera:)
    A mevov leleeeee:worried: strasen mi e :@
    Edna koleska mi vika lele si se vrati na kilazata od prethodno, a da i vikam. A jas kutrata samo uspesno go krijam. A vikam da vezbam, ama pa gabe ke se macam vikam uste edno da rodam pa posle ke mu ja mislam:)
    Inaku arni sme, beba ne veseli i raduva, dusata ni e polna.
    I mene mi se odi vo priroda, em cist vozduh, em da smenime sekojdnevie.
    Mm ke seta vecer, jas ke si ja cuvam beba.:party:

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Он ти се заканува само или те тужи? Ако си била на определео од 1 година, по истекот на секоја до 5тата треба да имаш анекси. Имаш? И пиши ако можеш што точно пишува во договорот. Фирмата каде работиш сега му е вистински конкурент (како веро и рамстор на пример?).

Annath, sanjaeva, zhap4e and 2 others like this.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро попладне и од мене.

Бевме денес на гости кај мајка ми, дека роденден. Па како си м'цнав од бисквит-колачот со јагоди што го правела... мх мх мх...

Сакав уште некоја шетачка активност денес да обавиме, ама глава ми прскаше уште откако се разбудив, па брзо си дојдовме и легнав да спијам.

После кафетин менструал и дремка подобро ми беше. Па ајде ручек, па го шишав либево, па веќр да се избањам и да се квакнам да гледаме нешто.

Се надевам дека утре подобар ќе ми биде денот.

Убава вечер. :rain:

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добар ден друштво!
    Денес викендашки, шетање покрај езеро, машки ручек, чашка винце и попладневно кафе со Фемина:)
    Бебуш го имаше првото овошно сокче, веќе сме големи:inlove:. И првата средба со цуцла лажалка, а по фацата wtf is this!?!? сигурно и последна:rofl:
    Ве :hai:

8. julie77

julie77 Форумски идол

Доаѓам Жабо ... Ти си не фино, туку специјално посебно друштво! :f:

Annath, Lady Phoenix, anel and 5 others like this.
  9. galapce

galapce Форумски идол

@evangelina.ina во она што си го потпишала ако стои само дека ако ти напуштиш работно место доброволно,јас мислам дека не ти може ништо.

Ние останавме дома цел ден.
    Не дека лошо ми дојде. Понекогаш повеќе се изморувам кога шетаме.
    Времето се расипа и го избањав малото. Таман завршивме со церемониа бајни бајни,огреа сонце.
    Ако ништо друго од кралската земја,го имаме нејзиното променливо време,во едно деноноќие,три годишни времиња.

Барем кога сме вака цел ден дома комплетни имаме повеќе време и за гушкање.:$
    Да,да,се срамам кога се гушкам со невенчан човек :D
    Му викам,ако ништо друго,во кревет имаш чужда жена.]:)
    Се лути. Не сум била чушда.

10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Дај бе Галабо кажи датум. Тебе можеме да ти се тупнеме на свадба (hollest):inlove:
    Ќе се дотераме:makeup: а и поклон во плик ќе донесеме:e:
    :music::music::music::party::party::party:

11. Peco

Peco Форумски идол

Здраво друштво :hai:

Среќен роденден @sanjaeva

За заградите не се лутам. Што да правиме кога сме малцинство, ќе трпиме.

12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Не ми се верува што прочитав.Два месеци однапред да планираш што да спремиш и приготвиш ако поканиш гости дома на ручек по повод...нешто,небитно
    ДВАААА месеци8-|(facepalm)
    Ај ФЕМИНА и се е можно

ph.orhideja, Annath, duffi and 8 others like this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@evangelina.ina како прво постојат определени услови кога се става таква клаузула и се активира ако ти сама дадеш отказ. Е сега не ми е на памет доколку р. однос престане со истек на договор. Закон за работни односи го регулира овој дел. Неам компјутер пред себе и нејќам да зборам на памет. Но најбитно од се е што пишува во договорот.
    Од оние документи што ги наброја не си во толку лоша позиција.
    Барај адвокат, закани му се ти со тужба. Прати му инспекција. Верувале или не во овие случаи работниците се во поголема предност. Ама ти треба адвокат. Работните односи си бараат правна стручност. Јас ова го работев. Волку можам да ти помогнам од она што го пиша. Плус за време на боледување не смее да те одјави.

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Добра вечер. Не знам кој што пишувал најискрено не успеав да читнам ама ве излајкав. Цел ден на нозе, работно, на кафе, па пак в град, оди врати се и така се во круг. Правам кременадли а маж ми отрча по пиво цел ден сме нејадени.. се надевам дека вечерва конечно малку сами ќе ја поминеме поздрав и од мене.. во следна прилика слико ќе ставам од моите убавини :D

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

@Viktorijaaa5 и @referentka ме настрвивте со сликите од ФИ :mm:

Јас сум денес катастрофа, цел ден си плачам и немам сила за ништо, другарка ми ми купила јагоди и еве ја на врата, цел ден ми зборуваше вака ќе биде, така, се ќе се среди ама џабе е, разочарана сум и скршена и нервозна и се со ред.. :|

Мислам да се повлечам малце и од тука затоа што ништо позитивно не сум пишала, ве полнам и вас со негативности..

Веќе некое време стои отворена На срце ми лежи..
    И не знам од кај да почнам, не знам што воопшто да напишам, мислам кои зборови да ги употребам..
    И тоа..

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Зошто да си одиш Чадорке...сите имаме и лоши и убави периоди во животот. Држ се :muscle:

Да ве прашам...има ли некаде инфо како ќе бидат утре улиците затворени заради маратонот. Денес не викнаа на детски роденден за утре и немам подароци. Деца две, роденден у 2саат:wasntme::party:
    Немам многу ни време ни како да стасам до продавници |(

17. mareane

mareane Форумски идол

Многу сте тивки вечерва,се преморивте од шетање изгледа.
    Јас цел ден в кревет,желудецов ме полуде ,цел ден ништо не сум јадела.Или е вирус или знае и од напнатост,стрес вака да ми реагира.
    Божица ,околу поклонот за родендени ме поттикна да си кажам:често дискутираме дали пари или поклони.Јас изгледа строго ќе се ограничам на пари.Некни со едната другарка одиме на роденден кај друга,кога в кола што како им купи испадна за машкото исто сме му зеле само бројчето различно.(facepalm)
    @Umbrella22 ма да не си мрднала од овде и слободно искажиси се што те мачи,ко да на нас другите се ни е погодено

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Дечињава ми се комшивчиња, некако не ми иде пари да носам :mm:

Annath, duffi, sanjaeva and 5 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Зошто Бошке на комшичиња не пари?
    Јас не бирам кому давам пари.
    И да се имашлии и да не се,парите секому ке се најдат.
    И јас сум на понеделник и вторник на три родендени.
    Ме извстија касно денеска. Многу родендени ќе имам месецов и да ми кажеа порано ќе купував поклон искрено за да ме фати поефтино.
    А свадба?
    Ништо на поводок.
    Освен ако не ми дојдат на врата 24 часа свадба.
    Да не почнувам околу причината оти ќе се :devil:
    а сите знаете ваљда,веќе,зошто и кога се нервирам.:rofl:

@Umbrella22 дрш се девојченце. И нема зошто да се повлекуваш.
    Јас и прееска напишав. Не дека мо сметаат негативни постови,само ми е поубаво во мислите кога ве читам среќни.
    Иначе сите имаме секаков период во животот.

Ако нешто не ми се чита а и вон форум што не ми се допаѓа,едно е она во смисла:
    Кад се сељо покондури,односно кога мисли дека се покондурил де,поточно извештачени работи.
    Но секој има право како сака така да си го живее животот и како сака така да се понаша.
    Мое е да се дистанцирам од она што не ми се допаѓа.
    Така и правам.

МаЉо спава,претајучи,а отац Му,ишао по биЗмис.
    Се чека будно.]:)

20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

@Umbrella22 ќе ти го кажам тоа што другите ти го велат и на тебе и на други, а и она што секогаш и јас го кажувам на други: Кога ти е тешко, кога се наоѓаш во ваква состојба и период, немој да се оддалечуваш од форумов.

Кога ми беше помалку тешко, па стануваше се' полошо, ниту на момент не се тргнав од тука. Ова ми беше одвлекување на внимание, занимација, разонода. Кога ги читав туѓите мислења добивав сила, мотивација да продолжам да се трудам. Ме расположуваа.

И да немаш волја да пишеш нешто тука, не престанувај да ги читаш темите кои прават да се осеќаш подобро. И ако не сакаш тука да пишуваш, зашто само негативни ти биле мислењата (големо чудо, па таков ти е периодот, не си ти виновна, секому му се случува) пиши барем некаде на друго место да си ја олесниш душата.

Не е решение да се изолираш и затвараш во себе. Така лоша услуга си правиш. :hug:

Патем, го гледав предлог-филмот од ФФФ. Не престана да ме изненадува. До крај. Само не знам дали е за родители. :|

Thread Status:
Not open for further replies.