Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас утре ќе го гледам, тој, од ФФФ. Сега го гледав оној, Lemon Tree... Луничка имаше пишано рецензија за него во Последен филм... Ме бендиса. Лајт филмче:mm: Ми се припи лимонада..дури и еден колач од лимон би ми дошол добро.

едит: да организираме ние, дружина четердесетка, Галабо? Не мора 48 саати свадба, а?:wasntme:

На Artemission, vitamina, lunicka и 13 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Викаш ќе го кандисаме да се кердосА?:^) :rofl:
    Ма јок.
    Нека пати нежења.
    Не се давам.:$

На vitamina, danichap, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :D :D Прво ќе испитаме ситуација. Кој е, каков е... да знаеме како да настапиме.
    Или милом или силом.8-| :P

На ph.orhideja, lunicka, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Абе некако ја сама си се чувствувам досадно а не па на вас нон стоп да читате негативности..
    Не е лош период пре би рекла лош живот ама ај..
    Што би рекол дм - Не ти е се црно у животот, еве јас сум ти сив :D

Галапче ако прајш свадба еве од мене кутивките ќе бидат :lol:

Денес се што видов по фб и по ФИ ми се пријаде :P
    Кумата ставила слика од тулумби сега :(

Ако има некој што се разбира у бизМис, ако сака нека ми пише лп да ми одговори на 3,4.. 7 прашања :?:

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, danichap и 14 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Абе од ова едно,од она друго,знам дека дури до венчаница ќе ми позајмите ама не сакам бре,се на готово пак на него ќе е.
    Или нека ме изненади па фати во тесно иначе не му праштам што не си стои на зборови.
    И чуму менување лични карти,пасоши,кога не се истечени.:wasntme:

За кој дел од бизмисот чадорке?
    И кажи му,нека иде и тој со тапани,да не го снајде нашето.

На vitamina, anel, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Aj be @galapce ti samo odluci se nie eve i hotel i muzika i vencanica ke poracame samo da bide veselo :party:
    @Umbrella22 zosto cekas bas na dt?Sto ti ne mu ponudes brak i da go iznendes... 8-|
    Napisi mu uste vecerva poraka,ti planiras da me zenis ili da si najdam drug...:rofl:
    I nemaj gajle za negativnite postovi site imame takvi denovi,ti samo cuvaj si go zdravjeto :hug:

Jas sega taka ke mu pisam na mm...ke si ides za da odime na odmor ili da si najdam tvoja zamena za avgust mesec ]:)

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Umbrella22 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Епа Мила,најдете ми и зет веќе кога сте запнале.:rofl:

Леле ако ме прочита.(lalala)

Ќе му нарушам егото,не за друго.

На vitamina, anel, Umbrella22 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Чекајте за Галапче праевме муабет за свадба, јас сум мала уште :D не ме мешајте мене сеа.. Пишете му слободно тука, чита и тој знам ако ми глуми дека нема попаметна работа ]:)
    Му реков дека сега не сакам да се мажам (демек ако речам дека нејќам ќе убрза :lol:)
    Му реков еднаш дека ќе го запросам ја и се налути :lol:

На Artemission, vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 11 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Epa ako niv ne im teknuva i drug ke najdeme...

Se zezam be ne mu pisam na mm ni jas taka..strav mi e da ne mi dade zeleno svetlo..8-|
    Posle kaj ke baram zamena,ne za drugo nemam vreme |(

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Umbrella22 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Здраво девојчици 62cace8bc8d57f3c7151daf130681dfd.jpg
    Пијам кафе и читам +/- 40... Ама, журка нема :P...

Некој денес шетал, некој скари правел, некој одмара :clap:... Така треба за викенд!!!
    Јас денес освен што направив ручек и колачи, садев цвеќенца и чили во саксии... Си го досредив дворчето... Се додека не заврна :rain: (facepalm)... Потоа „заглавив“ на ПС гледајки рецепти 8-|...благо, солено... Собирам „материјал“ и идеи за матурската прослава... Сакам да подготвам интересни закуски, ми се здосади секогаш се едно исто - печено месо, риба, ордевери, салати... Не дека тоа нема да го направам и овој пат, ама во моментов гледајки разни фотки решив малку и да прошарам... Ма, се силам дека вредна ке бидам 8)...
    Но, најверојатно „софрата“ ке ми ја издиктира времето што ке го имам за спремање :(!!!
    За мажачки си зборувате...
    @zhap4e така е - милум или силум :rofl:, така треба со мажите :muscle:, понекогаш треба да се „подбутнат“ :D... @galapce лесно е за твојата свадба... Не се „извлекувај“ :D , демек не се истечени пасошот и личната карта... @Umbrella22 ке направи кутијки, @MilaP за музика ке среди, јас ке направам кроасани... И така со ред сите од +/- 40 ке донесат нешто иииииии... ете свадба (poolparty)!!!

И... то... Саботна журка нема :party: :rock: :music:...

На DVAANGELA, Tajnaotrovna, Artemission и 17 други им се допаѓа ова.
  11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @MilaP konsultirav advokat ama mi bara da go procita dogovorot a bivsiot gazda ne go dava i psihicki me terorizira kazuvajki im na novite gazdi da mi dadat otkaz,na prijatelite da me sovetuvaat da si dadam otkaz.Rabotata sto ja rabotam e dovolno odgovorna i stresna i ne trpi greski(nasata kazna za greska e 350 eur a plata zemame 200 eur.(Mandatna kazna pa mislam deka veke i znaes za koe rab.mesto stanuva zbor da ne siram niz forumot).Cel problem go obrazloziv vo temata : Nepravda na rabotno mesto.

На ph.orhideja, Lady Phoenix, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    152.144
    секој со свои маки ...се мислиме одмор -да биде или не...
    од една страна три години не сме биле и нормално ни се оди....
    од друга страна ...се исцедивме лани ,максимално...и поткровјето и погреб...гробот уште не сме го направиле..а ,ќе кошта 600 е.минимум...дрва отплаќаме...дел од фасадата мораше да го направиме со изолација оти беа скелиња кај соседот поставени а после ќе нема пристап, па и таму летнаа 500 е кои уште не се доплатени...
    одмор сосе зелен картон уште еден куп е...а и одморот ми е колективен во НАЈСКАПИОТ период-од 25 јули до 07 август...желудникот ми се стега кога ќе помислам...а и со колата немаме патувано на толку долга релација...уфф бе,мразам вакви ситуации :@

На Tajnaotrovna, Artemission, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Девoјки и мoмци, фaлa ви нa честитките :inlove:
    Гoстите тукуштo ги испрaтив. Дa рaскренaм, пa еднo рaaт кaфе дa прaвaм.
    Тoртa немa...и немaше. Oвaa гoдинa слaдoлед и јaгoди. Чувaм и зa вaс.

На Tajnaotrovna, vitamina, MacenceEna и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Спремајте се утре за некое силно невреме,да не кажете дека не сум ве предупредила
    Не,негледав временска прогноза...
    Решив денот во природа(Богу иза леџа)да го помина(facepalm):rofl:

На Tajnaotrovna, vitamina, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.059
    Пробувам да воведам нов ред, држте среќа да ми успее. За 20 дена сум сменета за 200посто, и физички и карактерно. Пијам грд чај, ама знам му помага на малото па затнат нос и пијам,литар дневно :P Се трудам да додржам уште пола саат, да дадам млекце и одох да нанам.

Мора вечер да сме мирни оти татко утре ни трча маратон, има уште некој од овде што ќе трча? Ентузијастичен е дека ќе освојат нешто, штафета трчаат, ќе му ја посвети на синко.

Убави сни, јас сум во кома ;)

На Tajnaotrovna, Eli23, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.200
    @WORRIED.BT и ние не сме биле неколку години на одмор на море(на езерава наши одиме ама не е тоа тоа).
    Зимата декемврито со едни пријатели демек се договоривме летово обавезно заедно одиме ,макар и до Албанија на море.После 2 недели се разболе свекрвами,кај пријателиве исто имаат здравствен проблем и ништо пак од одморот.Летово ни езерото нема да го видиме,не можеме сами старите да ги оставиме ни 2- 3 дена...

На Tajnaotrovna, vitamina, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    152.144
    знам,мареане ..го минавме тоа летоска...
    свекрва ми беше в постела..не мрднавме од дома ни на излет..за подалеку не правам муабет...жал ми е за децава...ај малото не знае..ама големата ќе се нервира...и нас ни се оди....

ќе стисниме заби изгледа и за ова...малку ми е страв со колата...не е нова...добро не служи досега ама на толку далечен пат не сме ја возеле досега...претходно со автобус патуваваме ама не ни се исплати сега..плус и нема да не собере со багажот..еден куп работи треба да влечкам сега со 2 деца...

мразам кога треба да донесувам одлуки за кои не сум сигурна дали се правилни...а начекабме понуда за која има убав попуст до вторник па работата е ту би ор нот ту би?!:lol:

На Tajnaotrovna, vitamina, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  18. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @kukla21 se vrabotiv vo firma sto ja raboti istata rabota kako prethodniot gazda,tehnicki i se konkurenti no, dosega vo nasata bransa non stop se desavaat takvi transveri i nikoj ne bil osporuvan so vakov dogovor ovoj e prv od nasiot robovladetel i toa e nov moment za moite kolegi..Site se neprijatno iznenadeni bidejki ne rabotime nekoja rabota od nivo na NASA boze moj,site si imaat klienti,si rabotat,pagjaat ceni na rabotna usluga pridobivajki na toj nacin firmi no, nikoj na nikoj ne mu zabranil transver-sekoj za podobri uslovi ke premini od edna vo druga kancelarija t.e.firma.@Jullie gazdata me odjavi na 24 mart ,a jas rabotev i 24,i 25 i 26 mart bolna so brohopneumonija(bolovanje izvadiv na 25 mart do 31 mart ).@galapce otkazot bese usmen i mislev so ubavo,arno i fer da zaminam,ne potpisav nikakov pismen dokumet deka davam otkaz i svoevolno ja napustam rabotata (ako ova e nekoja olesnitelna okolnost za pekolniot dogovor).

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    @evangelina.ina вакви договори се потпишуваат во многу фирми во МК... Газдите се плашат дека вработениот ке го пренесе стекнатото искуство кај конкуренцијата!!! Се чудам каков „газда“ е тој што на друг газда ке му сугерира кого да вработи, а кого не??? За твојов проблем сум лаик, не знам да ти дадам правен совет, но се надевам дека некој од форумов ке ти помогне... Јас само ти посакувам се да се заврши добро за тебе :hug:

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @evangelina.ina ќе oдиш вo Министерствo зa труд и сoцијaлнa пoлитикa. Ќе пoднесеш жaлбa и ќе гo изнесеш свoјoт прoблем.
    Зa денoвите кoи си билa нa рaбoтa, a веќе си билa oдјaвенa, сигурнo пoстoи дoкaз. Се чекирaте? И дa не...сигурнo зa тие 3 денa имaш нештo рaбoтенo. Фaктурa, меил, пoнудa, нaрaчкa пoтпишaнa oд тебе нa тoј ден?
    Кoлегите знaм декa ќе ќутaт кaкo мумии.
    Кaкo и дa е. Oд МТСП ќр му бaрaaт нa тaкoзвaни гaздa, евидентнa листa нa рaбoтнo време. Акo немa ќе гo кaзнaт, aкo имa ќе имa пoтпис декa си билa нa рaбoтa.
    Oкoлу дoгoвoрoт...ќе пријaвиш декa те уценувa сo дoгoвoр кoј ти гo немaш и ќе тврдиш декa тaквo нештo немaш пoтпушaнo. И некa имa твoј пoтпис, не знaчи декa билo свoевoлнo и декa не бил пoтпишaн блaнкo дoкумент.
    Чoвекoт те уценувa. Oвa се пријaвувa и нa другo местo...
    Едит. Не бaрaјте прaвдa. Игрaјте нa истa музикa кaкo прoтивникoт.

На DVAANGELA, Tajnaotrovna, anel и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.