Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Го масирам мојов за да ме масира секоја вечер]:)
    Помислувам дека од што сум слабоњикаво телово не може да држи чекор со промените и затоа така реагира, а и не дека пред тоа бев многу развежбана и еластична:whew:.
    Фустанчето е темно сино како со точки, материјалот да чуден е како топчиња мали целиот е ретро...си купив уште неколку и многу се убави и женствени :makeup::rofl:.

Работава пу пу пу сама да си се пофалам кога нема кој друг.
    Ама да не терризирам луѓето во катчено се воздржувам:D.

Инаку и јас како гапаче со обувките. Не дека сум била нешто посебно спрепничава...али да не си барам бељата со кандилце си набавив уште едни чисмички кои за право не се баш ниски...ама штиклата е многу дебела и стабилна. Па преку ден сум на рамно, навечер отфрлив високите и ги носам овие.

Едит:
    Мама ми рече да не сум се занесувала со фустанчиња...ќе се разболам. Да сум се облекувала дебело и топло :envy:

Последна измена: 22 јануари 2015
    На SV1911, Ariel, Teodora* и 9 други им се допаѓа ова.
  2. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас па, кога бев бремена ич не се пазев. Штикли 10-12 - комотно. Еднаш каснев за на работа а клучот од маркетот го имав само јас. Да ме видевте само како трчав а бев 6 месец бремена:rofl:. Теписи перев, префрлав мебел, завесите ги вадев и ставав сама. На работа ништо не престанав да правам. Ама буквално се како да не носам бебе во мене. А најинтересен ми беше мм кога правев салто во вода „ Ана не туку се врти, бебето е мало да не му се заврти нешто„:rofl:

На SV1911, Teodora*, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    :muscle:(y)
    Браво

Мене или на костозглобно би ме однеле...или боље сама на геријатрија да се пријавам :rofl:

На tessie и anina им се допаѓа ова.
  4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Уплати месечна карта некаде. Кога веќе си ги дала парите и тоа како ќе одиш да вежбаш.

На artemidis, mareane, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Абе блазеси ви, манекенки сте биле скоро сите:inlove:. Само јас изгледа во посилната категорија ќе останам :^)во буцковци :D.
    Сите си мислат, оваа прави доста нешта во кујна и сигурно за тоа е таква, ама на некои да им ја побијам тезата.
    Од страна на благо конкретно од цела торта каснувам едно сиромашно половина парче. Од роденденот од моето парче не каснав ни една четвртина,ама... Се’ гледам за другите да има, а и јас не сум ви некој љубител на тоа. Од храна што е друго гледам да биде поздраво и со многу салата за баланс. Ни кафе, ни цигари, ни газирано, ни солено... се во нормала. Ама ете... Цел ден сум активна, ама само во место. Па како што ми намалува лактацијава се’ нешто од хормониве ми се пореметува во организмот. Е тука јас многу му се нервирам. Тука ги накачувам килограмиве :(. Но на глава, на нозе, како и да е сега до јуни има да паднам и под онаа тежина што бев пред да забременам. Држете среќа :D, ама мора да бидам физички поактивна. Мора вежбање. Орбитрекот така си седи во соба, знам и него му е тешко, ама што да му правам на ладново. Тој се тресе од студ, јас со салце на мене, мене како топличко да ми е :D. Нема мрдање. Сега си имам друшка ( другарка, што би рекла баба ми) и заедно ќе си се мотивираме да нема застој во работата :makeup:.

Туку за срамови, не ве поздравив :$. Ве гледам убаво расположени, такви и да ми останете. Со насмевка на лице :l::*.

На SV1911, Teodora*, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Тоа зависи и од самиот карактер на човекот, некој што и претходно си бил пргав да речеме како Имелда, веројатно и во бременост нема да лежи туку ќе се качува на некаква вештачка карпа:lol:.
    Секој различно реагира на бременоста.

Серафима, добредојде.
    Знаев дека те нема бидејќи спремаш за роденденот на синот.
    Ајде со задоцнување нека му биде среќен, да биде жив и здрав насмеан и среќен.

Орбитрекот не го оставај осамен, дружи го. Пушти си некаква емисија, филм, серија, зависи што преферираш и почни. Нема да осетиш кога ќе помине времето. Вака без занимација бргу досадува важбањето на него.

На SV1911, Teodora*, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Ами пробај секој ден, по малку, па понатака како ќе го зголемуваш интензитетот на вежбите, ќе ти биде полесно, нема да чуствуваш замор, воопшто.

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ако веќе се преместуваат мислења и овие барем 2-3 последни страни да се преместат во http://forum.femina.mk/threads/Труднички-муабети.13506/ Таму има секакви муабети за сегашни, идни и поранешни трудници. Темава испадна за некого мајка за некого маќеа.

На Bah и zalosna им се допаѓа ова.
  9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Ако се преместуваат теми тогаш треба да ја нема темата, имаше тема и за детство и за тоа колку сопругот ви помага околу домот, и за како го замислувате идеалниот партнер, за фитнес и вежбање. Во форумски игри има теми за како замислувате некого според аватарот, има теми и за готвење, и за чистење, за килограмите после бременоста и да не набројувам.
    Мора за нешто да се прави муабет, не?

На НаталиЛили, SV1911, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    e zenski blazesivi site si se pribravte doma a jas tek sega moram na rabota:headbang::headbang: ic ne mi se odi na studov plus bebus moram so mene da go nosam :@ ima da se smrzni kutroto:(

На tessie и anina им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    ко што ти кажа сесилија уплати си некаде во фитнес центар, на тој начин ќе се држиш поодговорна.
    барем кај мене ова пали секогаш :D
    А и искрено не сакам дома да вежбам, исто губам мотивација, можам еден период ама не за долго.
    Кога одев некаде ем интересно, еден период си направив комбинирано од пилатес, зумба и антигравити јога, да не е досадно, па и со други жени заедно во друштво е поинтересно. Смеење пред и после, абе добиваш повеќе од само вежбање. Кога ми здосадеше се префрлував само на справите и така.

Ама најмногу уживам во зумба, пилатес ме најубаво формира, ама зумба е екстра. :music:(poolparty)

На bittersweet, sesilija и anina им се допаѓа ова.
  12. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    А, како се справувате со (де)мотивацијата за време на циклус?

Никако да ми тргне. Ко во зачаран круг. Три недели потење и веќе четвртата капитулирам. Ќе заврши циклус и од почеток. Било какви лекови за менструални болки не ми се опција. И така ниту една програма не сум избуткала до крај :(

Едит: ги имав почнато и Инсенити и 30 day shred

Последна измена: 22 јануари 2015
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @do-re-mi јас не вежбав за време за циклус. Барем не тие првите три дена ако ми се погоди. Не одев. Еднаш пробав јога, со се тампон, леле лом се направив, од силно свиткување го избуткав надвор. И да знаеш секогаш приметував после циклусот полесно ми одеше, повеќе сила имав.
    Зависи и каква ти е програма, за справите секогаш можев да компензирам, дека секогаш три пати неделно, пропуштен ден одев некој друг ден.
    Е а со програма ништо, продолжував кај застанав

На Annath и do-re-mi им се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    До ре ми, јас вежбам со макси тампон доколку ми се погоди терминот во првите денови, па немам галје кога имам мензис.
    Имам јаки болки првиот ден, па тогаш може да ми се случи да не одам да вежбам, меѓутоа еднаш појдов и откако се внесов во вежбите заборавив на болките и потоа ми беше многу подобро.
    А Скај имаш право за зумбата, навистина е интересна, се чувстуваш како да си во некоја латино земја и играш под сонцето покрај океанот(poolparty).

На Teodora*, tessie, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Дани, мама не ти мисли лошо:) Само се грижи како и секоја мајка кога чедото и е во блажена состојба
    Фустанчињата ќе си ги чуваш за потопли денови сега е битно да ти е топло.
    Него, денеска те видов топло облечена а и почна меше да се познава:) Машала машала.

Со првата бременост на почетокот толку бев слаба што никој не знаеше дека сум бремена.
    Некаде после петиот шестиот месец ко да ме надул некој...
    Абе балон, само стомак сите мислеа дека носам близнаци:)
    Жени, кога веќе имате справи за вежбање не оставајте да стојат неупотребени.

Да болат на почетокот мускули но ќе почнете полека умерено не премногу да се укочите да не можете да мрднете. Пешачењето исто така делува одлично што за циркулација што за согорување калории.

Јас почнав и да трчам но никој не ме дружи, мм вика многу брзо сум трчала не можел да ме стигне.
    Ми вика намерно сум дигала брзина да го чукне инфаркт па да сум се спасела од него:^):D

Сестра ми два пати дојде и јас трчам со едно темпо и зборам мислам трча по мене:o
    Таа нигде ја нема ќе ми скинеше конци ја баталив кој ќе ја носи на душа:)
    Ај жени да не го тупам многу си знаете вие бре:)

На SV1911, Teodora*, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Jas redovno si odam vo gym (3-4 pati nedeno po 35min). Kombiniram so pazenje na vneseni kalrii.
    Poslednive 20god gore dole imam ista kilaza.

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Niedna ne rece plivanje..Jas pak mislam deka od plivanje i spa poarno nema..
    Odev skoro edna godina,kolku imav vreme tolku..3-4 pati nedelno po 2,2.30 saati.
    Filingot posle toa ne se opisuva.
    Kojznae dali ke mozam da odam vo idnina pak no na drugite sto imate uslovi toplo preporacuvam.

На tessie, Annath и SV1911 им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.521
    Благодарам на советите за вежбање во група организирано ама во моево мало место многу малку има такви работи имаше едно време аеробик сега нема јога кратко пак сега не има 1- 2 фитнес клубови каде 90 посто се млади момци и тек тук некоја тинејџерка

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Фрли се кај младите момци. Мотивација на ниво:rock:
    @galapce јас сум најмногу по пливањето, заради езерото,де

На tessie, Annath, Teodora* и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Ве читами и ви се восхитувам. Сите по нешто си вежбате. Јас цел живот сум мрза за вежбање,сега па да не збориме.Трчање по автобус ми е напор,не па нешто друго. Кога бев бремена маж ми ми викаше како нилски коњ си цела спална ја зафаќаш,кога ќе се свртиш од една на друга страна како земјотрес да има :D. После си држев диета убаво си ослабнав,ама последнава година утехата си ја наоѓам во храна,особено во благо,па многу качив тежина.Да ви кажам најискрено не сум се измерила,страв ми е. Малку да се опоравам психички,да застанам на нозе,па ќе почнам со здрава храна и пешачење.Не поради друго само заради здравјето,не е добро што не внимавам на видот на храната и воопшто не сум активна(не го сметам движењето по дома за физичка активност) :(.

Поздрав девојчиња :hai:.

На НаталиЛили, Annath, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.