1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Си спиете, а? Шубо. Јас заспав пред еден саат и се разбудив свежо, наспано.(facepalm)

На Tajnaotrovna, anel, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе пауза во гаража дека врне истура, требаше денес да ми ја поправат терасата ама дождот го поремети планот, Конта прибран од градинка, Лети спие, Матео на училиште, мама дува цигара, шмрка кафенце и чита фемина.:lol::lol::lol:

Колку јадев овие три дена тоа не е нормално а затанувам на вагата 56 кила ми покажува, пред две недели кога се мерев бев 58, сега мислев барем до 60 сум стигната.(facepalm)

Вчера бевме на ручек во all you can eat, плаќаш $35 од човек и колку сакаш јадеш, безалкохолните пијачки се неограничени, алкохолните само едно ти следува, јадење колку ти душа сака, од пиле млеко внатре, морски специјалитети, риба, свинско, телешко, јагнешко, кинеско, индијско, италијанско, зеленчук, салати, десерт, да не знаеш од кај да почнеш.:lol:
    Се прејадов, не ни стигнав до десертите, мм ме заебава дека се прејадувам салати, што да правам милион различни има сакам сите да ги пробам, не ми останува место после за ништо.:lol:
    Ме изнервира таа на рецепцијата кога плаќавме, кажувам колку луѓе возрасни, колку деца испод 12, колку испод 3, ми вика за Конта сигурно ли е испод 3 години, бре и викам да не сакаш извод од матично, сигурно на 30 луѓе што плаќам, многу ќе заштедам ако кажам дека е испод 3 а не е, лелеееее што ли ќе правам со тие 10 долари попрво, глупача,]:) дојде менаџерот и се извини.:)

Се собравме сите од кај мене, скоро сите од кај мм, да не се двоиме натаму, наваму, барем на едно да се видиме, после сите кај нас на кафе и одмарање на мевовите преполни.:rofl::P

Вајбер и скајп користам максимално, со сите роднини од Мк, постарите на скајп, помладите на вајбер, твитер имам, не пишувам само пратам некој глумци што ги сакам, на фб гледам слики од роднини, пријатели и таму слабо пишувам, инстаграм исто имам, ја пратам снаа ми и ги лајкувам:rofl:сликите.

За досадни мајки ќе го прескокнам муабетот, болка си имам вечна на таа тема во душата.;( Татко ми си е разбран човек, некогаш знае да биде напорен ама ретко, децата ги разгалува ама со усул, не ги подмитува со чоколади, глупости а највеќе него го слушаат, да се чудиш како ред им става, не вика, не тепа а сите 6 се среќни, весели а мирни, мене тоа не ми успева, сите 6 кога се заедно ми се чини куќата во вис ќе ја кренат од галама.:lol::lol:

Доста пауза, отидов ручек да направам, ориз тава, супа и салата, малку да се испосниме од лапање.:lol:

На kjukli, DVAANGELA, Tajnaotrovna и 27 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.196
    Ај добро утро! Мислам прва никогаш не сум се потпишала.
    Ама од 5 сум будна малата повраќа многу ,јас сум од 8 на работа ,мора да појдам ,таа ќе ја составам со татко и ако не и се смири ќе мора на лекар а таму инфузии се стандард терапија за повраќање.Овој вирус најмногу го мразам ама од мене ја префати јас 2 дена се мачам.

На Tajnaotrovna, Peco, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    добро утро женски...
    денеска освен носење и земање деца од градинка, немам ама баш никаква обврска...:wasntme:
    и немам никакви идеи и планови..... не знам шта чу са собом...
    ај, да завршам со кафето, па ќе смислам нешто...8)

На Tajnaotrovna, Peco, sanjaeva и 19 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    152.136
    dobro utro!

si pivkam kafe i se tazam oti e ponedelnik...ic ne mi se odi na rabota...@ninja 35 ako sakas da se smenime,jas veke imam smislen plan za denot koj ne vklucuva odenje na rabota:D..

imajte ubava rabotna nedela..se citkame popladne!

На Tajnaotrovna, Peco, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.492
    Ми се спие ми се плаче, а пред полноќ легнав. Ми фали бебе да ме врати на 4-5часовен сон, вака како мечките сум.
    Мислев сонце ќе не дочека сабајле ама сега за сега ништо од бизнисот!
    Да ви кажам Жабата смс не ми пишала...само една вајбер порака од другарка ми, ни дојде третата компањонка од преку барата па да договориме некоја журка :d:(hollest):music:
    Што вика другаркава една средба за нас една за пред народ ]:)

Денес спанаќ на мени, и грашак за чистење имам ама ич не ја сакам таа активност|(

Околу мајките...арна е мојава ама знае на моменти да е упорна во убедувањата. Очигледно бетер ќе сме :o

Добро утро и убава недела од мене :P

На Tajnaotrovna, Peco, sanjaeva и 22 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас сакам тиквички денеска. И јогурт сакам. И јајце на око. И сакам да трчам.:P Сакам да чујам некои фини вести... Како за фин човек ко јас.:P Фино би било де. И фин ден да си имате.:hai:

На DVAANGELA, Tajnaotrovna, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Добро утро

Мајка.Не се меша во ништо.Од време на време знаеШЕ да ме извади од такт.

Дооолго време додека ме гледала несреќна (ете се гледало тоа) и си ќутела.Којзнае, можеби ја гледала вистината цело време од една страна а од друга страна моето ,,насмеано,, лице.
    Најголемата поддршка која ми ја даде (а искрено не очекував) беше кога одлучив да се разделам од ексот.Неможам да најдам збор за да опишам колку многу значи мајка да ти рече ,,ако така си одлучила, стоиме со татко ти позади тебе,,.
    Не сме блиски.Не се исповедувам.
    Со татко ми имам посебна конекција.Тој знае и да ме праша како ми е.
    Кога одиме на ручек кај нив, дома се враќам со полн багажник - од месени работи до два ручеци, до овошје...до алишта за малото, до чанта (или некоја друга ситница) за мене, до афтер шејв за него...играчки..
    Што фатила, тоа купила.

Веќе имам пишувано безброј пати, имам ,,проблем,, со искажување на љубов.Према сите, па и према мајка ми.Незнам да се галам.
    Можеби тоа ми е о(д)брамбен механизам, незнам ни јас точно да оценам.
    Кога сум се опуштила со чувства ме зае.але па и на суво и на сурово се пазам.

Еве сега додека пишувам, душата ми се нажали зошто сум толку крута.
    Ќе се сменам, ветувам ;(;(
    Ги сакам луѓето, ама многу ме имаат изгазено;(, а не сум заслужила;(

Имајте убав понеделнички ден :*

На DVAANGELA, eutixismena, Tajnaotrovna и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.

Напраив кафе за сите.

kafe-nas.jpg cafe-latte.jpg large.jpg irishcoffee_n_lg.jpg

На DVAANGELA, Tajnaotrovna, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Поставив софра по пропис.
    Абе луѓе три дена готвам за вас. :D

Повод: прва годишнина од бракот. :music:(poolparty)

pecurki.jpg DSC04042 copy.jpg shopska-salata.jpg mesa4.jpg jameson.jpg pijaloci.jpg kolacinja121.jpg 1.1-mali-i-vkusni-mafini-www.kafepauza.mk_.jpg

Едит: Не сум улава туку неможев сите слики да ги поставам наеднаш.
    Т.е. сакам да кажам немаше место на софрава.

На DVAANGELA, eutixismena, Tajnaotrovna и 33 други им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Добро утро! :coffee:

Будна од 7 ипол. Помутав ден од вчерашниот одамна не сум имала.

Мајка ми е златна средина. Не се натура за јадење/пиење, ама знае да инсистира за помош понекогаш, кога треба нешто друго да правам. Или таа да прави. Татко ми, свеки и прасвеки се како мајките на Галапче и Мила. Татко ми е досаден за јадење и пиење, па и кога мисли дека треба да ти направи услуга, ама ќе му подвикне мајка ми или јас, па ќе се смири. Али затоа, свеки и прасвеки никој жив не може да ги заузда. И најнајадени да сме им отишле на гости, абе човек не може да ги види и муабет да им направи. Нема кога. Стани-седни, сакате ова, сакате она, ама имаме и тоа, амааааа........ :drunk: Ама не!!! Сакаме да ве ВИДИМЕ и да направиме муабет. Само седнете и доста ни нудите храна и пиење. |( Добри намери имаат, ама нема потреба од толку нудење. Демек, ако ми сд качи на глава, ќе ми се пријаде или припие нешто. (facepalm)

Од социјални мрежи имам сешто. Користам фб како што знаат некои од вас, имам инстаграм и доста ме имаат најдено бидејќи не се кријам, отворен ми е профилот, имам фб-месинџер кој го користам за комуникација најмногу. Вајбер имам, ама не го користам, скајп е минато за мене, имам пинтерест кој многу ми се наоѓа. Присутна сум на некои социјални мрежи за фотографии, а направив и твитер исто за да постирам фотографии, ама го деактивирав, зашто ми беше глупо и не сфаќам како функционира. :$

И така. Денес понеделник, веќе имам некое тапа чувство. Ќе одам кај мајка, ќе шетаме. И ќе чекам меил за нова книга.

Времево сиво, се надевам ќе имате убав работен ден. :f:

П.С. @Eli23 да си дочекате златна свадба.

На DVAANGELA, Tajnaotrovna, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.492
    Со софрава на @Eli23 ќе се шлепам. На ист ден свадба сме правеле само јас пред 7 год :)
    Златна да си дочекате Ели!

Во меѓувреме си добив смс!

На DVAANGELA, Tajnaotrovna, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Оооо Божице, честитки! Ајде златна и за вас!

На Tajnaotrovna, sanjaeva, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добор утро и од мене
    Викендов ко обичај си летна,вчера се зафати мм со средување на дворот,се оградуваме од едни комшии кои без осет ни бапнаа тоолкав прозор кој гледа ни мање ни више у наш двор,не ми е јасно како се одлучуваат на такво нешто кога мм фино лепо му рече дека џабе го става кога ке се оградиме ,ама он ако малку му требало за светлина оти таа соба била за брат му,кој е во странство и ретко ја користеле:headbang:
    Мајка ми е тешка жена,или можеби со староста сите отежнуваат:), она е од оној тип што се знае,истото го поминала,ако ја навредам почнува да се жали како она е жртва и слични муабети,па ми прави да се осеќам крива, и да имам грижа на совест итн...инаку е добра жена,многу помага,околу децата ептен,па може и затоа си дава за право да манипулира..нека се здрави и живи и господ нека ги поживее,и без нив се неможе
    Шефицава стално вика- дур беше мајка и жива,секое сабајле ете ја и звони у 8,40 да ја чуе,а таа само што стасала на работа и се нервираше,кога почина,сега вика се би дала да ми се јави;(
    Ајде убав ден и недела

15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.100
    Допаѓања:
    43.421
    Викендов помина супер. Деца прошетани, изиграни. Бевме во парк , базен , во двор кај сфеки :)
    Малата зема да се спушта по една лизгалка во вода , по неа и малиов ама и јас со него ... и влеговме во вода . Потонавме заедно во длабокото :worried: јас го држам силно и го изнесувам надвор , јас уште под вода :( страшно. Битно него го спасив ...:D
    Вчера сфеки беше на некое патување со мајка и и други пензионерки ]:)
    Ние се тупнавме кај свекорми . Децава уморни заспаа. Јас дремев на сонцето ,.испружена на лежалка :sun:
    Па ги пофали маливе , биле како деца од каталог. Мислам оно секогаш се така мирни и заиграни . Ама некој си сака стално да наоѓа замерки :wasntme:

Денес ќе садам нешто . Ќе ја средувам терасата . Сакам цвеќиња . Сакам зеленило и шаренило. Оваа година немам изговор да не средам :D

За мајками... некогаш фали да гледа како децата растат . Да немора само преку скајп да ги гледа ..:(
    Инаку сака да ми угодува . Спрема јадења што ги сакам :l:
    Иако сакам јас да и угодам . Да ја одморам малце ... ама далечината е таква ;(

16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Божке и вие да си дочекате златна свадба. :* Живи здрави весели заљубени!

На Tajnaotrovna, sanjaeva, mariatim и 5 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    да не има кај некој нешто за работа...? :wasntme:
    раскренав дома, дури и садови измив...|(

На Tajnaotrovna, Peco, sanjaeva и 13 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Dojdi kaj mene na rabota da te ucam zanat.

На Tajnaotrovna, sanjaeva, mariatim и 6 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    далеку си да дојдам со точак ? :^)

На Tajnaotrovna, sanjaeva, mariatim и 4 други им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ne sum daleku,kaj sto gi nosis decata vo igroteka sum,dole vomarketot.

На Tajnaotrovna, Peco, sanjaeva и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.