Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.168
    Ни Дадар, ни Сергеј, ни еден куп извикани имиња... само Зорица Николова, од срце ја препорачувам.
    https://www.facebook.com/zorica.nikolova.12?fref=ts

Ај добро утро!
    Стигнав и јас на работа... вчера бев на вториот скрининг во бременоста, се е добро фала Богу, само ме загрижи притисокот... изгледа ми рипна, а јас не осетив. И се упрпав... сеа да си правам дополнителни испитувања, за да видам дали треба или не треба терапија. Не дај Боже да треба, се надевам дека тоа вчера беше само моментално поради возбудата што ќе си го видам малото на ехо.
    Ќе видиме резултатите што ќе покажат.

За свадби, и јас сакам, особено на блиски луѓе... и си чекам братучетките да рипнат во тавче, овие што се уште останаа немажени. А за песни... ме потсетивте на македонските евергрини... нашата свадба ја отворивме со нешто странско, ама сепак класика... а втор избор ми беше оваа

На JuLleE, Peco, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Ајде добро урро и од мене! :coffee:

Утрово спиев на рати. Ама успеав да доспијам до 8 и 15. :D А си легнав накај 9 и нешто. |-) И станувам, гледам - добиено! Тоа значи дека денес и утре маки ќе мачам од болки, ама веројатно ќе немам проблеми со расположение. :D

Свадби не обожавам. До сега сум била само на една, некласична и дури и таа тапа ми беше. Што да правам кога не сум по свадби, ора, чочеци... Па кога ќе забегаат со српско... :^) Мислам дека тоа ми е голем проблем.

Ни јас свадба нема да правам. Само регистрација. И најблиските ќе бидат присутни. Не дека не сум се замислувала во бел фустан и се' тоа, ама кога пораснав и сфатив каков трошок е, а и дека самиот концепт не ми се допаѓа... Решив дека не сакам. Да, сакам свадба на плажа, на накој егзотичен остров. Ама тоа нема да се случи, па не сакам. :D

Имајте убав ден денес. Јас одам кај мајка зашто немам што да правам дома сама. Па се надевам дека добро ќе си поминам. :sun:

На Peco, mareane, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    На профилот на Ивана само неколку слики и тоа само од неа, на предлогот од Анатх исто, нема слики од други девојки и жени, а кај Дадар жените не ми фатија око. Инаку фала.
    Други? :(
    Ediт-Додека барав на фб ми излегоа неколку албански, и woooow:o Си го знаат занаетот, фотошоп ли е, поубави ли се од нас :D Не знам што е ама сликите беа прекрасни.

Последна измена: 10 мај 2016
    На mareane, Esmeralda-MD, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро дами и по некој џандар-господин како сте

На evangelina.ina, Peco, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.479
    Бриџит ма, ќе доаѓаш навака на свадба а? :P
    Јас еднаш сум се шминкала профи ама ако знае име некој нека каже, јас сум заборавила. Кај поранешен млечен кај Ли, Зу кафичите што беа...фризура и шминка...Не бев преправена, ме познаа која сум ;)

На mareane, Esmeralda-MD, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Не е свадбата таму, ама спремна до сум до Ск да одам за најубава да бидам :D
    Двајца бивши ќе бидат на свадбата па затоа :rofl:
    Се шалам.
    Or am I?

На JuLleE, mareane, samovila.red. и 16 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.760
    Бриџитка оро ќе вие изгледа:dance:...

На mareane, samovila.red., Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  8. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Силно светнал ден :sun:

Ооо, колку добро се осеќам рано сабајлечки со кафенце со сонце со све мхх :lol:
    И не, јас не можам да се замислам да живеам во Англија каде 90%(ова така тропнав) од годината врне :rain: и/или е тмурно времето.
    Ма јас сум само за Дубаи, е тек тогаш ќе сум 365 дена хепи. :rofl:

Добро утро феминки (и нинџа и Пецо и Петар) имајте убав ден.:f:

10245492_526795970835700_8815424371433155747_n.jpg

1525132_578433942232732_50529481_n.jpg

п.с. машки, после само ако пак се побуните дека само во загради ве ставиме :punch:, еве јас лично и персонално само вас по име ве ставив. :rofl:

На Peco, mareane, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  9. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hai::hai::hai:здраво друшто, еве ме и мене, најпрво да Ви честитам на сте кои што сте си имале поводи да частење :hug::hug:на @sanjaeva мила ти го честитам роденденот со закаснување ама од срце:l:, на @Eli23 ,@Bozica1980,мили нека ви е среќна годишнината ид брак и да си дочекате златна свадба од срце Ви посакувам:l::hug:.
    @referentka миличка ти благодарам што помисли на мене, овој период не ми се пишуваше........со малово излезе добро, таа е исплашена :worried:бидејќи од повисока институција е реагирано, и они ќе си преземат се што треба не оставив на ништо случајно, малечкото е подобро, весело, не ги гризе алиштенцата, се надевам дека ќе му биде уште подобро:).
    Викендов сум на свадба, планирам до Бела да одам да земам некој костим за носење да се подновам:makeup:, а од понеделник сум со мајстори дома ќе кречиме има да бидеме растурени леле мори мајко(facepalm)ама после па ќе ми биде убаво средено и на рат лето да терам;)Убав ден друштво:hai:

На JuLleE, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.168
    @Bridget не можеш да ги видиш сите слики, изгледа приватни и се. Покрај приватните слики има цели албуми со шминка и фотосесии, шминкерка беше во Алфа телевизија, не знам дали уште работи таму. Девојката има завршено уметничка академија, ептен има око за шминка и за фризури. А тие албанските, најверојатно едни од тие што ти излегле е студио Фиторе. Е тие менуваат личен опис, ама и скапички се бајаги.

На JuLleE, mareane, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Денес мрзлива сум некако,ништо не ми се прави
    Ни стаса вчера покана од училиште за упис на поголемата, прваче маче,па сабајле се испаничила малата ми вика ама мамо што ке ме прашуваат тамо?:)
    Не сум многу љубител на свадби,само правото го знам да го играм и до пола пајдушко :P
    Свадба правев,со околу 160 гости,и се беа млади,дали имаше 15 души стари- од родниниве
    Оваа година сум кај братучетка на свадба,ама како ке изведам со малово кое заспива во 8 незнам

На JuLleE, mareane, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Svadbi....seedno mi e za niv,da mozam bi gi izbegnala da ne odam :lol:.
    Ne bev od onie devojki sto gledale vencanici pred da planiraat da se mazat.Nikogas ne sum sonuvala za mojata svadba..
    Pa duri i za sopstvenata svadba mi bese seedno i za sminka i za flizura.Ne panicev.
    Pa ubavo ispadna se...
    Ora sakam,pola zivot go pominav vo igraorna,muzika sakam...
    Me nerviraat svadbite samo od toa sto celi denovi gi gubam na niv,od sabajle sminka,flizura...pa obleka.
    Ako e bliska svadbata se odi po nevestata pa edni alista,za vo crkva drugi...za vo hotel treti :whew:
    Tuku posle svadbata go mrazam denot,nozete me bolat od tolku igranje :nod:

На evangelina.ina, mareane, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро / Добар ден

од мене кафе бр.2 [​IMG]

Бујрун!
    Викендот помина супер,се преготвив ама добив титула НАЈВРЕДНА ДОМАЌИНКА, и од мм и од гостите.
    Си викам - другарките од фемина сигурно не ме доживуваат како таква , затоа што не сликам и не ставам на ФИ слики да видат, се ми текнува кога ќе се изеде :P:Dај ако останало нешто од тирамисуто дома па вечер да шкрапнам 8):emo:
    Помина еден турбулентен период на работа па сега помирно е малку. Ве читам редовно и лајкнувам8-|
    имам триста идеи во глава врзано со работата , дај боже да се остварат.

го повикувам нинџа да стави рецепт за нинџа лазањите во соодветната тема.(highfive)

во врска со темите што ги начнавте

- Мајка ми ја сакам премногу иако сум од тие што не покажуваат многу многу. Таа го знае тоа:f: Ми помага премногу, иако како и сите мајки знае да биде многу напорна за некои работи и да ги повторува по 100 пати .. Знае некогаш да ме изнервира и малку да го кренам тонот ама за среќа тоа не ме држи долго па ми е после многуу криво и се извинувам :$.Мајки, и јас некогаш се фаќам во тесно кога реагирам како неа и си викам леле постанувам како мајка ми :lol:

- свадбата моја беше мала и многу убава нормално :inlove:и ја отворивме со следнава песна

играм по свадби особено на најблиски особи а махер сум за орца у стилот на пајдушко, елено и егејско мај фејв :)

и јас како и променета го оптегнав постот, ја читам редовно и се смеам на нејзите дешавки со црвчето , и јас имам едно пре интересно детенце дома. Ќе треба да пишувам почесто и за него па да си бидиме конкуренција а? :?::rofl: еден голем поздрав до Вас

На Peco, bittersweet, Emy867 и 25 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.250
    Допаѓања:
    124.601
    Кога сме кај песни за свадба мене оваа ми е најјака

Ем е весела ем невестата ќе си има алиби за евентуално неверство. Слушнете го текстот!

На mareane, samovila.red., Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.479
    Да прашувам тука или да идам кај помладите :lol:
    Кај се искача во Скопје сега?:makeup: Имам другарка на гости и со другава, тукашна, сме ко изгубени германци...Сакала и кафана, сакала и журка:music::music::music:

На mareane, Emy867, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    И како отприлика се движат цени за шминкање во Ск?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.760
    Нашата венчавка си ја замисливме како ,,забава,, од 60-тите и така и бидна.
    Имав таква фризуза, таков костим, а и мм беше слично како мене.
    На гостите (30 луѓе) им кажав да бидат кежуали, да нема тешки фустани и одела, сакавме да направиме опуштена дружба.
    И фото сесијата беше дел во црно-бела техника (носталгија стил)...

Во аголот од ресторанот си свикраше музиче, ние јадевме , пивкавме...немаше ора.Сите што бевме таму се дружиме секојдневно, па ете нашата венчавка беше повод да се собереме БЕЗ оправдание ,,викендов не сме слободни,,.

Бидејќи гостите ме прашуваа што да купат поклон, јас си направив список на потребни ,,алатки,, за во домаќинството и им посочував мене што ми треба, но не претерував, секако, не ги викам за да ги ,,одерам,, туку да ги честиме.
    На пример во списокот си имав: огноотпорен сад, миксер, вага за мерење тежина,сад за куглоф...(такви ситни работи).
    Ние веќе се имавме, претходно си го купивме станот и со мерак се си купувавме, а и несакавме да ги теретиме луѓето со скапи работи.Ако веќе купи нешто нека ми купи тоа што ми треба.

На evangelina.ina, JuLleE, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.250
    Допаѓања:
    124.601
    И јас таква свадба би сакала. Мала интимна веселба.

На evangelina.ina, Esmeralda-MD, Eli23 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Добар ден и од мене женички.
    Нашата свадба беше со околу 100-тина гости.
    Имавме диџеј со забава странска музика а на пола вечер дојде плех музика и свиреше 30-тина минути.
    Сите среќни и задоволни.
    Вечерта ја отворивме со David Guetta-Dangerous. Имавме наша слободна кореографија :)
    Беше интересно.
    Иначе од народните песни за доаѓање кај невеста....
    Бев на свадба кадешто ја свиреа Ја излези Ѓурѓо и се наежив од изведбата и целокупната атмосфера.
    Мене и покрај малкуте гости се појавија некои ''паметни'' кои се обидуваа да шефуваат и да ми го разнишаат концептот на самиот ден, ама вие бидете мудри и пред свадбата јасно и гласно кажете си како стојат правилата. Вашите правила на Ваш ден.
    Ајде со лесно и убаво на сите идни невестички :party::l::d:

На Peco, mareane, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    лејдис енд џенлмен

јас предлогот на скај го изгледав Колониа - ми се допадна филмот

а Вие / некој мојот предлог го погледна или не?

[​IMG] i [​IMG]

На Peco, Esmeralda-MD, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.