Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Значи да велам -внука од трет братучед на свекрвата, може најевтино ќе пројдам. Ова со прашувањето мислев дека веќе изумре, како легенда денес се кажува за тоа како било еднаш во помалите градови. А во Скопје во ова време уште вака да е...не ми се верува, стварно.

На kjukli, mareane, Espadrila и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Добро сега...не буквално...таму каде што фризурата и бездруго е 2000 денари никому не му е гајле дали за на свадба или за копање лозје се тапираш.
    Ама генерално сеуште важи за кај фризерите кај кои миење и фенирање е 400 денари

На mareane, Annath, mariatim и 10 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Малото се вози со татко му,а јас цел ден ја слушам
    Твојте очи лено :music:
    Сега дошла на ред Абре чичо:D

Ви имам кажано дека сакав со оваа песна да си ја отворам свадбата
    Naum Petreski - Duso moja, prosti mi:

Имавме резервирано и од големите лимозини. Бела.
    Тоа како подарок од газдата. :wasntme:

Ама суЏбина.

Убав ден да имате.

П.с.
    Поубаво оро од Валандовско зејтин оро нема
    Душата ми трепери кога ја слушам по свадби.
    Браручетка ми што ја изгубивме секогаш ја играше напред а околу неа претежно мажи.
    Клекни стани ама со таква традиционална елеганција ја играше,немам сретнато некој така да ја игра.
    Беше голем човек и најубава жена.
    Ми фали многу,Многууу.;(

На Peco, mareane, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.998
    Оооо свадба, уште ми е свежо. Ја отворивме со Ангел мој од Маргарита Христовска, па после на мм желба Не кани ме, сакав уште една, Провинцијалка од Балашевич ама не им успеа на музичарите. Подобро така отколку да ми ја утнат омилената песна. Ги имав сите песни на ред, сите свадбарски. Без Зејтин оро не иде Валандовска свадба, јас и сестра ми на чело, убавини,омилено оро ми е. Ама го игравме ко што се игра по сите правила и пеописо, со сите нишани. Имаше и Дебарска гајда, за свекор ми и чичкото на мм, прекрасна глетка беше. Имав свадба ипол. Имаше и забавно со караоке,пееа татко ми и сестра ми. На крај мм пушти цд со хип хоп, македонски забавни од стилот на Студени нозе и беше журка ипол. Сакам паккккк.....

Морав одма со темата да почнам оти детуле ми е кенкаво и ако се раскенка нема да можам да пишам ништо. Грчеви на мени. Ќе пројдат и тие. Сте пишувале сте се распишале за машала, јас нит време нит нет асалноннемав :(

Да ви се пофалам, станав стринка, ни се роди братучедче, не сме више најмали најбитни, сега има помал од нас и побитен дечко, иако од нас е покрупен за машала :D Ве частам кој што пие ;)

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    33.890
    Nashata pocetna beshe Usni na usni:) nie ne sakavme golema svadba, sakavme samo epten najbliskite da gi sobereme, malku popushtivme na moite mnogu im beshe merak i se sobravme okolu 80 dushi bliski koi shto gi gledame skoro pa sekojdnevno i imashe super atmosfera bez da ni bide nezgodno na sopstvena veselba, nemashe neko ko medju nama nije nash:rofl:
    Ima ubavi pesni za svadba Svadba makedonska, ti donesov mlada nevesta mi se najubavi,
    Vrana konja javam ...
    selo ja dava tatko ne ja dava ubava ama i smeshna mi e:lol:
    Bevme dogovoreni so muzikata deka druga strana nema i da ne se peat takvi pesni i onie ora Eleno mome, pajdusko i slicni da se svirat koga e nevestata otsutna od oroto, bidejki ni nevestata ni mladozenocot ne se igraorci, samo pravoto i shest napred tri nazad go znaeme...na zabavnoto si e polesno.
    Doma ne sakav tarabuki, pa Trio grande ni svirea, pesni za dusha sakam pak na nekoja veselba da ni svirat zdravje.

Последна измена: 10 мај 2016
    На Peco, bittersweet, Emy867 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Па нека си направат ценовник и готово. Што е разликата не ми е јасно дали си кума или другарка од средно на невестата или стварно на нива ќе одиш? Поедноставни фризури поевтино, покомплицирани -поскапо, плус зависи од должина. Има некоја логика во ова, на пример да ставаат нешто повеќе во фризурата на невестата, па да се плаќаат цирконите, чешлиња некои и слично?

На mareane, Annath, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Тоа ти е т.н. Мацедониа :rofl:.
    Кој може да те одере - ќе те одере и не те штеди.Дали ќе се вратиш како муштерија пак кај него да те фризира, не му е гајле, има овци за стрижење, чекаат на ред ;)

На mareane, Annath, mariatim и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    91.845
    Секоја свадба почнува со неа и досадна ни е на нас што ја слушаме како гости.Ама разговарав со музиката наша во врска со песнава и јас не ја сакав само заради тоа што скоро секоја свадба почнува со неа и досадна е.А овој од музиката ми вели: ова е твоја свадба ако песната ти е омилена зошто да гледаш за другите дали е досада .И мислам дека е во право :) Заборавив да ви кажам дека опција беше и Лебедот бел ама не сме одлучиле сеуште :)
    Јас ја сакав и оваа за прв танц ама мм не ја сака |(

Сега ми текна и на оваа :rofl:
    поселска песна здравје ама пак сите скокаат на неа :|

На bittersweet, samovila.red., Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Никогаш ни мене не ми било јасно и еднаш ги прашав,зошто за невеста една цена за фризура,за гостинки друга.
    Одговорот им беше чиста глупост, дека повеќе време на невестата посветувале.
    Како не,мојата покомплицирана беше од еден куп невести,посебно што дега невестиве поедноставни фризури прават,(без сарми на глава),па пак поефтино си пројдов за на сестра ми свадбата.

На mareane, bittersweet, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И си коментираме нешто на работа, вика една колешка што им е на младиве со презиме на -ски што ставаат. Викам па бог да чува. И другава колешка вика и ќерка ми е на ски. А бе да се убијам.
    Сепак, мој став, викам мене тоа воопшто не ми се допаѓа.

На mal.ecka, samovila.red., kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    @ph.orhideja јас исто прашував ама за шминка и добив сличен глуп одговор.
    Демек ако за обична шминка терминот бил пола час , за невестинска еден час. Епа ок ама јас не сум комплицирана невеста , ме шминка стално еден ист ,знам дека нема да ме утне. Не ми треба еден час.

Инаку за тоа сестра , кума.. Немам коментар. А во право е Рефка го има низ маалските фризерки.

На Peco, Annath, mariatim и 12 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Здраво дечкии!
    Слободна сум денес и мм е исто така,сами сме дома,пројата се пече,а за ручек ќе правам ќофтиња од тиквички,помфрит од млад компир и колбафчиња.
    За емотивноста да кажам,многу сум емотивна посебно во црква кога ќе влезам солзи одма ми доаѓаат и липтам.Посебно од кога си ја изгубиб куклата плачам на се што ќе ме допре.
    За Свадбата:
    Правевме со 100 души најблиските и друштвото.Влагавме со Лутка од Сарс а првиот танц ни беше A Whole new world од Аладин а како игравме:x
    Скроз заборавивме на тоа дека треба да повежбаме како да играме,цел месец испитувања,недела пред свадба во болница бев уствари моето беше од бокс на свадба директ;(:envy:
    За песните имавме листа и до вечерата да биде се народно после забавниот дел ама на татко ми нему се допаднале песните и им рекол после вечерата да свират 3 песни и им кажал кој,искрено мене неми сметаше ако си се изнаигра човекот,плус он најемотивно го доживеа целиот ден па си цимолеше на моменти а кога ме изнесе од влес се распласка како мало дете па тетка ми го смируваше.
    Ме изнесоа со Илчовице млада Невесто,црешна ја немаше ја тргнавме од листата,ја тргнавме и весела сум свекрва ама пак ја свиреа и тоа два пати:@
    Туку ви кажав дека од фотосесијата на кале до
    Континентал Невестата стигна со такси?
    Да да на фото студиото колата им ја крена пајак и кумот ги однесе до железничка а ние со такси него обратно да биде:envy:
    На мм неговите дојдоа покасно оа гостите си доаѓаа си чекаа немаше кој да ги смести а мм чуреше и кога ги прашавме зашто закаснија одговорот беше пиевме кафе со гостите дома|(:@
    И кај нас ја свиреа Ја излези Ѓурѓо ви лест на баба ми Ѓурѓа која е почината :^)
    Тоа масло на татко ми и татка ми и другата тетка од Америка која пола свадба ја гледаше во живо на скајп:D
    И така си се изнапишав јас и пројата се испече додека пишувам.

На Peco, mareane, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  13. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Мојата коса е боб. За свадбата ми беше само исфенирана-нит украс, нит бутур.
    100 еур со минимална шминка.
    Ми застана кнедла во грло.
    Си викам чил аут. не дозволувај ова да ти го упропасти денот.
    #jerSiNevesta
    Пред два месеца ова...

На Peco, mareane, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Како седнувате така прво без цена да ви кажат? Јас за што и да е прво за цена си прашувам, ако ти одговара нели.

На kjukli, mareane, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Викице ствар на вкус, ја не би ја одбрала како прв танц оти мене ми е досадна а инаку вака знам да ја пуштам понекогаш.

За ора освен правото други ниту едно не знам :tmi:
    Прв пат слушам и за зејтин оро :D

Со цените за фризурите стварно се претерува, ако кажиш дека си невеста отиде од рака, 50€ не те спасуваат само за тоа, а јас ни у нај луд сон не би дала толку пари :tmi:
    Попрво би се намоткала со парталчиња, шнолчињата со бело цветче се ефтини, неколку такви, лак и ајт :lol:

Ту брее ама сум економична, од мерак човек да ме ожени :rofl:

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  16. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Бев со препорака на другарка. Кога ја прашав колку ќе ме кошта, ми рече уживај, за тебе специјална цена знае дека сме другарки и се така до самиот ден....
    Од куп други обврски што чекаа мое зелено светло, не инсистирав за цената и ете... Одговорот после од неа ми беше: Ааааа, добро ти земал жено, не е тоа ништо за невеста.
    Сама сум си крива

На Peco, mareane, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.482
    Јас не кажав ни дека сум невеста :)

Одамна се мажев јас тогаш Од овој ден не беше на секоја свадба ;)

На mareane, bittersweet, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    @tanja manja баш е специјална цената. :cash:

На mareane, Annath, mariatim и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Требало на другарка ти да и ја дадиш сметката да ја плати..

На samovila.red., kukla21, Espadrila и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    имам пишано и еве пак 800ден за фризура + 600ден шминка
    јас бев презадоволна ништо не мрдна .
    фризура немав сарми туку фенирана боб со шнола , шминка нежна секојдневна

На Peco, mareane, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.