Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    91.845
    За вкусови не се зборува :) секој како сака така и прави-нормално :)

Сите се така не само малски фризерки за невеста посебна цена (facepalm) Ретко кој има ценовник и се држи до него,како ќе им текне така наплаќаат.
    За веридбата кога ми правеа фризура ми наплатија 2000дека било за веридба (facepalm) а не ми беше ништо посебно со некоја блага локма пуштена и едната страна собрана (знаете како ) :rofl: и фризерката и вика на таа таму со неа шо работи : дај ми од оној лакот за невести,господе боже викам и такво нешто ли има па ми кажа даа тоа е посебно (facepalm)
    Еве сега што закажав фризура за свадба 3000 е :| со се шминка и нокти и мене ќе ми излезе 100е |(

На mareane, samovila.red., Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    уште сте другарки? жива е она, се уште, сакаш да ми кажеш:D

На mareane, Espadrila, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Тарзанке во Струмица фрли мерак свадба да правиш м ?

На Annath, sanjaeva, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден

Ноќеска неубаво спиев. Реков ќе си легнам порано, обично два саат ме фаќа, ама цела вечер кошмар. Сум задремала и сонував безвезе нешто, се разбудив со јако срцебиење и вознемиреност. Станав по вода и имав несекојдневна средба си едно животинче, мислам дека беше бубашваба. Ме натера шестката во три саат по полноќ, во екстра брза верзија да ја изиграм, зошто боса не можев да замислам да ми помине преку нога. Едвај го најде патот да избега од мене. Ми треба маж бре за вакви работи:@. Не заспав потоа цела вечер. Утрово прво се наоружав со секакви средства за усмртување, не сакам вечер пак да ја видам.:whew:

Свадба? Кога беше мојата? Не сакам свадби ама правев и тоа гоооолема|(. Зошто? Не знам, веројатно сум мислела така треба, сите прават па ај и јас.Не паметам ни со која песна сме ја отвориле, ни што се се свирело. Беше некој валцер, а музиката имаше забрана да свири патриотски песни, во тоа време и такви знаеа да засвират. Имавме многу гости, некои од нив прв и последен пат ги видов на свадба. Некои пак не ги ни видов:D. Играв се'(освен Елено моме, него не успеав да го научам), зошто мислев така треба:D. Како сум го правела тоа не знам, со оглед дека не ми прави ќеф ни свадбарска музика, ни играње. И денес на свадби одам од што морам, не ми прават задоволство. Играм колку да се рече дека не ја поминувам цела свадба на стол, неколку ора. Најмногу ме нервира кога ќе те видат дека седиш, па ти се запнат сите, ајде, ајде. !Единствено тогаш добивам желба да сум пушач и да ескивирам со цигара. Кога би имала можност за поправен се поинаку би направила. Никогаш не се знае:D

Владимир Георгиев шминка убаво, поприродно. Исто и едно девојче кај Столе Студио С.

На Peco, mareane, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Имаше една анегдота, знам дека е точна, актерката Оливера се вика.
    Еднаш неделно оди на фризер да и ја исправат косата, значи со години миење и фенирање за неа е 400 денари.
    Доаѓа свадба на сестра и , и Оливера си оди комотно кај фризерката и оваа и наплаќа 1000-ка.
    Видно вознемирена, после пеглањето на косата, инсистира да и ја измие повторно бидејќи нема намера да и плати 1000 денари.

На kjukli, JuLleE, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    100 евра би дала за шминка и фризура ама да ми смени опис, и фризура да имам со додатоци некои да изгледа погуста, гламурозно. А за тенко косиче да го флита со лак за коса пола саат и да ме шминка со макс фактор или ревлон, кај комшивката во маалскиот салон ќе одам. За тие пари сакам да излезам ко за на оскари, и тоа оскарите порано што беа, не сега овие што фураат некој натурал лук.
    Од овие на фб што ги гледам, па и не сум задоволна, не ми се ништо посебно, освен албанкиве што ги спомнав.

На kjukli, JuLleE, tanja manja и 24 други им се допаѓа ова.
  7. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Жива е, здрава и сеуште моја другарка.
    Ја думав и анализирав случката и решив да си најдам замерка сама на себе, зошто јас не си ја презедов контролата врз закажување во свои раце. Да му се јавам, претставам дека сум другарка на XXX и Ве молам за цена. А мене у тие фрки најлесно ми беше она да ми среди и ме среди :)))
    Иначе проблемот можеби настана и во нашите различни доживувања на парите. Она што е за мене многу за неа е малку итн. итн... Иначе на свадбата и бев ифрит љута, кисело и се смешкав :))))

На kjukli, Peco, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.419
    @Bridget јас ќе те нашминкам,никој нема да те препознае.:D:P

Јас на мојата свадба не се ни сеќавам која музика беше.Тогаш немаше договор со свирачите што сакаш ти,туку што ти свират тоа играш.

Ја гледав листата на @Artemission и сега да сум свекрва би сугерирала да не ми ја свират Весела свекрва.Да везам на оро и сите да гледаат во мене а смешна песна.Јас и со закон би ја забранила.:tmi:Второ Зете мили зете,...:shake::shake::shake::shake:.Па оваа Туѓа си бескрајно,објаснете ми ја смислата за поимот зашто мојот мозок не сфаќа.Се ми се чини текстописецот ја ставил за да се покаже,да се размафта со богатство на речник, а не дека рефренот има смисла.Туѓа си бескрајно-иди бегај.(waiting)
    Тоа е мое мислење се разбира не мора да се сложи никој со ова.
    Туу ама се налегнав на песниве.
    Има голема разлика во свадби во Македонијава.Бев еднаш на свадба во Кавадарци,заспавме од досада.Па тоа се рамно и за крај зајко кукурајко.Мајко моја...:rofl::rofl:.Се разбира не се сите такви зборувам за тие на кои сум била.За свадби сум локал патриот и тврдам дека од наши,кумановски свадби, нема поубави и повесели.:nod:

Последна измена: 10 мај 2016
    На samovila.red., Peco, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас за мојата свадба не ни кажав дека сум невеста освен на девојката што ме шминкаше дома ептен неможев да сокријам а и плус не ми зема скапо 1000 ден кој мислам дека се таман а за фризурата симнав слика од нет и отидов во Диор им ја покажав сликата и не кажав дека сум невеста да кажев ќе ми земеа 2500 а вака 1000 и не се разликував со невестите кои дваат по 5000 ден.

На kjukli, JuLleE, Mekuska и 20 други им се допаѓа ова.
  10. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Иначе, девојките-албанки во Сарај супер работат.
    Во декември бев кај нив, ми земаа 600 ден шминка и фризура и никад боље не сум изгледала.
    Само треба порано закажување.
    Кнап се со термини.
    Ги пратев и тата мата се и за нежна и за поупадлива шминка.

На kjukli, JuLleE, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    33.890
    So cenive slabo se zanesuvaat po Skopje, kaj nas e podrugo za frizura si plativ 500 i za shminka 500 mi pobara, no bidejki bev prezadovolna od shminkerkata i ostaviv poveke. Frizerkata mozebi mi zema 500 bidejki poveketo od gostinkite bea kaj nea za frizura:) a i ne barav koj znae shto, mi ja vitkashe i mnogu mi izdrza.
    Ottuka odat specijalno Skopje za frizer, shminker shto mi e preterizam, bidejki ima i tuka dosta spremni za tie oblasti. Ama bitno da se kaze koj ja shminkal, nebitno kakva ja napravil neli:lol:
    Jas vo Sr sum bila vo Sirius vo novata sala preubava e.

На Peco, mareane, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Во Сириус и јас сум била , од работа не носат на сЕменар :lol::lol:таму.
    Сега семинарите популарно се викаат сЕменари.
    Нека Ви текне зошто:lol::lol:

На JuLleE, Peco, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Vo Kavadarci cenite za sminka za nevesta se od 500-1000,zavisi vo koe kozmeticko studio ke odes.
    Za site ostanati se od 300-500.
    Flizurite za nevesti se od 1500 pa do 3000den.
    Dokolku ne si nevesta istata flizura bi te cinelo od 500-1000den.
    E sega nisto plus ne i pravat na nevestata ama oti si nevesta ili bliska na svadbata kuma,starosvatica ke ti nadplatat.

Kaj nas svadbata pocna so Dirty Dancing - Time of my Life :inlove:

На kjukli, JuLleE, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај и јас да се пофалам колку сум економична. :rofl::rofl::rofl: Се јавувам кај фризерката на телефон си прашувам колку е цена за фризура за невеста ми вика 1.500 денари. оК.
    Се јавувам по два дена викам да закажам за фризура за тој датум колку е цената - 400 денари. Фала закажете ми :?:
    Знам ќе речете безобразна сум, ама па што ако сум невеста, немаm друга глава и друга коса:)

Инаку за тие што прават свадба- дали музиката ви прифати ваша листа на песни. Ние кога се договоравме и кажавме што сакаме, ни рекоа ок. Ама неможе ние да го кажуваме редоследот на песните, кога музичарите ја следат атмосферата и знаат што кога да пеат. Инаку ние не правевме список со песни, дури тој ни вика џабе ќе се мачите, кажете генерално што сакате, што не. и супер испадна.
    А туѓа си бескрајно ни е омиленааааааа. и денес кај и да сме одма стануваме. па и дома си ја пуштаме.

На kjukli, Mekuska, samovila.red. и 23 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ma kakva bezobrazna istoto i jas go napraviv.

На Mekuska, Annath, mariatim и 11 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Само да ви кажам дека куќата што лани ми беше во Општина Кисела Вода, а годинава во Општина Аеродром остана без гаража.
    Сега куќата е во Аеродром, а гаражата во Кисела Вода. :envy:

:swear::swear::swear::swear:

На kjukli, JuLleE, Mekuska и 16 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Bridget зирни ги Даниел Николовски и тој некој си Шурбе (ски),слушам ова младиве ептен ги зборат,се фалат од нив :?:
    П.С. Мене Дадар(че) ме шминкаше и за моја свадба и други блиски свадби. Се знаеме да речам од деца, па со прилично убав попуст:rofl: А и задоволна сум од резултатот.Башка ја и онака сум лепотица:rofl::rofl::rofl:
    „Шаканака шаканака“, „Стар си чичо, џабе нема фајде“, „Нечу нечу дијаманте“, „Опа опа,нека нека“ и да не ги редам другите во овој стил,ги обажавам по свадби,прва пред невестата играм:rofl::lol:

На Mekuska, samovila.red., MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Koja e taa shakanaka, pobogu:rofl::rofl:

На mareane, Annath, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    @Bridget Естетика во Чаир убаво шминкаат и средуваат ама се малце хаотични. Обавезно е гужва, се касни, стварите им се на сите страни и не внимаваат баш на хигиена. За крајниот резултат види им ги сликите на фејсбук или инстаграм, се им е прва лига. Лани ми земаа 1500 за шминка и фризура, сега не знам како се со цена ама не би требало да има некоја драстична разлика.

За мојата свадба косата ќе ми ја прави испробана маалска фризерка и ми рече ќе ме чини околу 500 денари со тоа што ден претходно ќе почне да ми ја припрема. Не дека штедам ама и не барав кој знае што па да плаќам илјадници за "ништо посебно" фризура.

@lunicka свеки не ми е пребирлива (до душа не се ни прашува) така да нема замерка за таа песна :rofl:

На kjukli, samovila.red., Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Жабо да не се вреЃамо;)
    Таму долууу среде старо мало, едно чудо народ ми се збрало...
    Игра моме во сукњиче тесно....:rofl::rofl::rofl:Шаканака шаканака(mooning)(mooning):lol::clap:
    Имаше уште една во истиот ритам и секогаш ја пеат една по друга ама да ме убиеш не ми текнува како се викаше...
    Позови пријатеља(fingers):P

На mareane, sanjaeva, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.