Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Za Marjan Georgoevski..
    Mnogu mi e smesen.
    NA yourube gi imam gledano stend up komediite i edno vreme pocnav repliki od nego da upotrebuvam..pogotovo onie za kukjnite slavi:rofl::rofl:

На Annath, Lady Phoenix, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 10 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Макаронс се таман ко за мој вкус. Ама да се тазе! За гости секогаш имам :)
    Рукола обожавам да јадам!! @referentka ама исклучиво со пармезан! Мора да имаш нешто појако на вкус да го "убие" горчливиот вкус на руколата.

На kjukli, Annath, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    99.170
    И ајвЕр:!:. Синоќа си го изгледав и слатко се насмеав, човеков перфектно ја доловува македонштината во секој сегмент. И бај д веј, си се пронајдов во делот за ајварот каде вели дека на сите од страна им го препорачуваме како традиционално јадење, а ние не го јадеме:D. Те таа сум:tmi:. Ние дома не ни правиме веќе, ама некој од страна да ме праша за типично јадење од наше поднебје, ајвЕр кажувам и ич не мислам:$.

Смоќи и јогурт, студентска комбинација:smirk:. Од кога не сум јаделаааа.
    И макарунс јадам, убави ми се мене. Јашливо дете бе:wasntme:.

На Annath, Lady Phoenix, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Дајте рецепТка за макаронс.
    Инаку руколата јас само во ресторан ја имам јадено, зелена и бордо, со маслиново, сол и вински оцет.Малку горчи, ама се издржува да се јаде.
    Ауу пармезан кај спомна, ми се јаде.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.032
    Здраво девојчици cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Пијам кафе, малку прочитав низ темава... и толку, за повеќе немам време вечерва...
    Почнав со подготовките за матурата... Прво на листата КРОАСАНИ ВАЛ-ДИМ :tmi:!!! За петнаесет минути треба да ги печам... Си направив листа со распоред за готвење и од денес започнав... секој ден по нешто!!!
    За диети друг ден ке Ве дружам 8)... Само да си кажам дека брзото одење најмногу ми ја одржува линијата...
    Ииии... повременото „воздржување“ од „залчињата“ што најмногу ги обожавам!!!

images (1).jpg

На kjukli, Annath, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.305
    Допаѓања:
    278.260
    Идам од кафе со другарката ,дома се затемнето .Големата ја оставив недорасонета ,ама демек стануваше.Гледам таа пак си |-)Е збеснав:@.Денот и е ноќ ноќта ден.Дефинитивно ненормални генерации.Ти кажуваш објаснуваш и со убаво и со :swear:,не ,не и не разбираат...

И после времето било криво што сум мрачна,нерасположена без причина.Море секогаш има некоја причина која длабоко во нас ја знаеме ама не сакаме и самите да си ја признаеме...

За утеха лапнав еден ѓеврек и јогурт и сега ми е таман.Сто пати сум кажала можам цел ден да не јадам ама навечер посебно ако сум нешто нервозна мора да си каснам нешто или ќе треба од тие розевите да барам...

Мене дефинитивно проблем ми е пиењето вода и мислам дека тоа е причината што често имам проблем со отоци,со уринарни инфекции,спор метаболизам...Јас вода во денот не знам ни 300 мл дали пијам .Во последно варам чај (од ѓумбир,брусница...)колку да внесам некаква течност.

На Annath, Lady Phoenix, ph.orhideja и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Како бре жени вода непиете:?:
    Јас без храна можам,без вода не

На Annath, Lady Phoenix, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    @Emy867 , мене убаво ме изнасмеа видеово. Ама дефинитивно доловен стилот на живеење со ракија :D
    Имам примери околу мене, демек јас не пробувам :wasntme:, ракијата им е баш начин на живеење секојдневие. И ги зезам дека сега ќе ги спамирам со Марјановото видео, па дури и ќе ги снимам со камера дур пијат, па на Ју тУп ќе ги бапнам ... Ух, ама сум лоша!?:devil: :lol:

@mareane , да пиеш вода до најмалку 8,9 чаши на ден, незаменлива е. И најпотребна.

На Annath, referentka, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @referentka во марула салата ставај по некој лист рукола. Само рукола тешко се јаде.

Моите имаат засадено магдоноси,обичен,француски,рукола,моркови,краставици,патлиџан,сега и пиперки,компир.
    Нешто само колку за јадење нешто и за продавање.
    Бостанот го заборавив и зелките.:D

Постот го почнав пред еден час.
    Мајка ми си донела купка и шанпон,а имаше оставено од последниот пат,ама да има де.|(
    И кажав дека тоа ме навредува ама пак најде одговор и ме смота.

На kjukli, papillonP, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.305
    Допаѓања:
    278.260
    Не знам навистина ама ич немам потреба вода да пијам,Само после нешто многу солено или благо пијам ама неколку голтки ми се доволни.

На papillonP, referentka, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.339
    Допаѓања:
    261.564
    Да ми пратиш лубеница на лето!
    Само за јадење зборам |(

На kjukli, Annath, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Грешиш. Мораш да се натераш да ја пиеш многу повеќе. Телото има потреба од вода. А стресот верувај се намалува со неа.

На Annath, referentka, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ако му ги гласаш јајЦите на Тарзано.

Ама двосмислено звучи.

На papillonP, Annath, referentka и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    @mareane иста сум и јас за водата, од две чаши повеќе не можам да испијам а морам најмалку 2 литра. Ама кога не можам и не можам (facepalm) џабе сите викаат по мене и лекари и моите и дм и сите.

Да ви кажам вечерва после 12 години седевме сите фамилијарно и разговаравме мирно.
    Татко ми правеше шарски плескавици а мајка шопска, па уз вечера направивме некои планови.
    Искрено мислам дека има шанса да се смират :?: ама јас не сум сигурна дали го сакам тоа :tmi:
    Се плашам дека пак се ќе биде како порано, ама од друга страна па ќе ми е мило за нив затоа што и покрај се тие се сакаат, им се гледа во очите иако и двајцата вешто се обидуваат да го сокријат тоа.

Смоки и јогурт.. Никогаш не сум јадела такво нешто, мислам дека нема ни да можам, не ми оди како комбинација а може е вкусно.

Мајка ми прочитала дека чајот од магданос ја исфрла непотребната вода од организмот и на глава ми се качи за да почнам да пијам |( а мене од самиот мирис ми се :puke:
    Пијам сега цедевита а мајка само мрмори дека со ова сум ја убивала :|

На kjukli, papillonP, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Дека не пијам ич вода почнав и да заборавам многу.
    Некогаш ми се пие, ама немам навика ете.И после ми се јаде повеќе.Денес сварив чај 1,5 кг ставив 4 кесички зелен чај, 3 од коприва, ставив 2 исецкани на кругови лимон, и на врв на лажицата гумбир.Веќе гумбир не ставам, неможам да го смислам.
    Инаку рецептот за ова ми е од @JonyBravo би требало ефект да има, ако не ќе го здробам ко марулка салата. (fingers) :lol:
    И само 200 мл испив, другото за утре ќе си го чувам.Што кога неможам да пијам толку течност.Сок можам де, ама крај со сокот за месецов.

На Annath, referentka, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    99.170
    И јас пијам мнооогу вода, ама некаков посебен ефект од тоа не гледам искрена да бидам, освен трчање во ве-це на 15мин :^). Јас ако не си ја затнувам устата кога треба за јадење, ни вода, ни бутур помага.
    Вода, вода локај, па зимава и кожата на чело почна да ми се перути:@, а јас сува кожа никогаш до сега не сум имала. А демек внес на вода и хидратација на кожа...аха. Само едно мочање од водата имам:rofl:.

@julie77 абе ако не се измасираш со ракија да си се утоплиш, има ли оздравувачка?:D Или па по една насабајле за добра циркулација и то од 60 степени, ни помалку, ни повеќе:D.

На Annath, referentka, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.305
    Допаѓања:
    278.260
    Знам дека грешам и се трудам да пијам,ама секогаш со сила и како од морање.
    Ама давам чесен пионерски збор дека ќе пијам,ако не за друго заради диета и лепота;)

На Annath, referentka, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Овде има веќе лубеници и стрв ме фати и си купив.Германците си купуваат по пола јас целКа си зедов:lol:нека има:rofl:.Да знаев дека е трат зелена ќе ја фрлев некаде ,а не јас ја мкнев во раце:envy:.Мм ме зеза вика "Стави и малку повеќе шеќер,ќе биде добра":^)Знам Оти е рано уште ама ете кога се запнам за нешто.Уште малку кога ќе си одам дома во Мк ќе има веќе лубеници и ќе надокнадам:inlove:

На kjukli, papillonP, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.339
    Допаѓања:
    261.564
    Ќе си купам на пазар, фала ;)

На Annath, referentka, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И онака не ме ставиле на листа;(

На Annath, Lady Phoenix, anel и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.