Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Темата бременост е една меѓу најосетливите теми во животот на една жена.
    И кога се проаѓа низ една таква борба за забременување, најмалку што треба е да те праша некој ти што чекаш со тоа, до каде си?
    Особено најдобра другарка која после брак се изгубила и се појавува оддеднаш на врата со дечиња
    Епа боде у очи постапкава.
    Јас толку ќе кажам.

На DVAANGELA, kjukli, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Сакав да се објаснувам ама нема врска ајде и така секој ќе си сфати како сака.
    Моите мислењата си ги пријавив и се надевам ќе бидат избришани..

На zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Па колку ме мервирало тоа ,,што чекате, време ви минува,,(Божем јас незнам дека сум на работ на климаксот, па ќе ме учат)
    Па откога останав бремена она ,,лелееее уште ли се тркалаш,,(јас абер немам од раѓање, одма на заење ми се даде дека нема да ослабам , дека таква ке останам....)
    Па кога дојде термин ,,уште си ти дома??,,(ова беше капак, незнам ни зошто се јавуваа, и така не бев спиена и нервозна)
    :puke::puke:
    Ако незнаеш да се најдеш во муабет, ќути си.Не лупетај !(highfive)

На DVAANGELA, friendy, kukla21 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    @Umbrella22 го лајкнав постот на Лилит бидејќи истото го мислам и јас.

Еве да си кажам, да не ме разбереш погрешка, но сметам дека понекогаш кога имаме маки и проблеми и се бориме со нив и изнаоѓање на нивно решение не сме во состојба правилно да ги перципираме некои ситуации и работи.

Твојот проблем не го знам, знам само дека имаш здраствен проблем а каков не знам.
    Но ако е во прашање имање/немање деца би ти го кажала следново:
    сестра ми долги години неможеше да остане бремена, што не проба, кај не отиде, и со лекови и со алтернативна медицина и со тревки и со ин витро и со бајачки(да, добро прочита, од што беше избезумена посегна и по нив, среќа успеав да ја отргнам од мислите дека бајачка би и била од некаква помош). Нејсе, исто како тебе, пред неа за трудни и за деца во тој период не смееше да се зборува оти веднаш менување расположение и плачеше. Ама она не мислеше дека намерно ја пецкаат и намерно е се тоа пред неа, туку плачеше и прашуваше зошто на неа токму тоа и се случува, што толку згрешила во животот, зошто она да неможе да биде мајка и сл.
    Со божја воља после толку многу години и обиди при еден од ин витро обидите таа остана трудна.
    И покрај тешкотиите да остане бремена, и покрај компликациите коишто ги имаше додека беше бремена, двете теткини среќички успееја да дојдат на свет и ја направат нивната мама најсреќен човек на цел свет.

Така да и тебе би ти рекла само едно- со Божја воља се ќе биде,како е Господ како него друг нема.
    И верувам дека еден ден и ти ќе си најсреќната мама на свет и на твојата среќа ќе и нема крај.

И даа, сега сестра ми не престанува да зборува за нив. Исто и тете:rofl:
    Тете нема свои деца па затоа си ги сака најмногу на цел свет нејзините зверки бајадерки:l::l:

Се надевам нема да ми замериш што си зедов за право да дадам свое мислење и замерка за ваква, за тебе болна тема.

На samovila.red., DVAANGELA, kjukli и 22 други им се допаѓа ова.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    @Lilit истoтo гo пoмислив и јaс вo врскa сo @Umbrella22 .
    @Umbrella22 не oчaјувaј предвреме никoгaш ништo нее стo пoстo сигурнo,пa и дa е тaкa дa речеме,дa не мoжеш дa зaбремениш имa и др нaчини дa стaнеш мaјкa,кaкo штo кaжa @referentka.А и другaркaти,aкo вистинa ти билa другaркa мoже сaкaлa сo тебе дa ги дели нaјубaвите мoменти тoгaш зa неa,a ти тoa мн личнo и врз себе си гo зелa.Јaс имaм пишувaнo декa немoжев oдмa дa зaбременaм,нo никoгaш не пoчувствувaв ништo сличнo,сите oкoлу трудни,пa рoдијa,и се рaдувaв,дури имaше случaј мoјa блискa другaркa кoгa зaбремени нa сите кaжaлa oсвен нa мене,и ме викнa нa кaфе викa сите знaaт дa не дoзнaеш oд др нз кaкo дa ти кaжaм дa не ти биде тешкo,бременa сум.И рекoв декa не смеелa тaкa дa пoмисли и декa сум пресреќнa,штo е и тaкa.
    Ми прaќaше слики oд ултрaзвук и се,пoсле крaткo дoзнaв декa сум бременa,aсo мм збoревме декa не е мн време кaкo се oбидувaме aмa aкo уште тaa гoд не успееме дa пoддaдеме дoкументи зa пoсвoјувaње,зaштo мн сaкaвме дoмa дa имaме бебе.
    Инaку нa темa килoгрaми,јaс мaкa имaм дa стaвaм некoј кг нa мене ххaх,a јaдaм мн ептен a не се дебелеaм,a сaкaм бaр уште некoе килце,a двa денa дa нејaдaм oдмa ке се пoзнaе декa сум oслaбенa :@
    Денoв некaкo тaпa ми е,дoсaден,тмурен,ем се нaспaв ем пaк ми се спие:wasntme:

На friendy, Peco, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    I jas se slozuvam so zapce na temata bremenost.Vo familija nemam nikoj sto se obiduvaat da me povredat so stomak ili so bebe no ima takvi sto se pravat deka poveke zalat od mene za toa sto mi se slucilo i sekogas se trudat da me potsetat vo slucaj da ne zaboravam....
    Od posledniot pat do sega pominaa 7 meseci a tie nema sredba koga ke se videme da ne pocnat so zalopojki i sozaluvanja...
    Sekogas se vtri istiot muabet,ke bide,mlada si,smeni doktor...odi na ispituvanja...mi imaat predlozeno i kaj zeni da odam i vo manastir nekoj da spiam 8-|

Se ke bese dobro dokolku jas baram sovet i zboram za toa,no ne go baram.Si znam koj mi e problemot i znam deka treba da cekam 2god za sledni ispituvanja i toa e toa,ne mora na sekoe sobiranje da se objasnuvam i posle doma zaradi nivnite muabeti da se nerviram..
    Im imam kazano deka ic ne sakam da mi zborat za toa,za veligden kaj baba mi na rucek duri i gruba bev so tetka mi,no ne zalam,treba da se znae do kade im se granicite.

На samovila.red., DVAANGELA, JuLleE и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.353
    Ама зошто се лутиш веднаш?
    Ова е тој мајндсет...
    Никој немаше лоши намери ама добро.

На Dgirlll, Viktorijaaa5, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Леле истoтo беше и кaј нaс,немaше сoбир,слaвa.штa гoд,дa не се пoчне сo приплaчувaње,уф све супер сегa уште тoa,пa aјде,oди вaму тaму,истo бaби,мaнaстири,дa пукнеш oд мaкa.
    И тoa нaјблиските,кoгa oстaнa јaтрвaми бременa свеки нa секoјa пригoдa,немoжaм дa се рaдувaм нa неa,кoгa знaм другиве немaaт(lalala)(facepalm):punch:

На friendy, Peco, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Само ќе дополнам...
    Поинаку размислува таа што доживеала неуспешна бременост,трагична бременост, таа што не може да забремени,таа што забременила природно, таа со инвитро,таа што од прв до последен момент немала никакви проблеми....
    Сума сумарум, осетливо прашање.
    П.С.Откако го доживеав тоа што го доживеав,ниту прашувам до кај си,кога ти е термин,до кога ќе чекате,стари сте,млади сте...претходно,на таа тема си зборев најнормално,се до моментот кога на своја кожа осетив трагедија.

На kjukli, friendy, Sky-butterfly и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас не се лутам на никој, секој си има право на свое мислење.

Само проблемот е МНОГУ поголем и е МНОГУ по сериозно отколку што имам пишано овде.
    Имам најмалку 10 мислења од професори, специјалисти дека тоа
    НЕ Е МОЖНО.

Порано имаше шанса, ако еден ден забременам еден од нас да го преживее тоа, јас реков дека јас ќе бидам жртвата.
    Ама ситуацијата се комплицира и шансите се 0.
    Не пишувам од претеризам или да ме сожали некој, пишувам како што е.
    И нема врска тироидната, таа е нааајмалиот проблем.

Ако јас не сум се борела доволно во животов не би била овде.
    Да самодовербата ми е нула и крива сум за тоа ама кога проблемите доаѓаат по 10 наеднаш немаш воља да се смешкаш и пееш како ништо да не е.

Би ве замолила да не ме тагнувате за темава, сакам да почнам да го прифаќам тоа и да се носам со истото.

За "другарка ми" ја исфрлив од животот тогаш кога сфатив колку многу ме повредува, ја немаше скоро цела година, ми вртеше глава низ град и утрово ми се нацрта на врата со таква вест.
    Она не знае за мојот проблем, нема ни да дознае затоа што дури тогаш ќе ме докрајчи психички.

@Sky-butterfly како функционира апликацијата ја симнав ама се ми е каша попара (facepalm)

Последна измена: 12 мај 2016
    На anel, friendy, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    plaza.jpg

На friendy, Peco, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  12. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Болката на тие што се обидуваат да забременат а не можат е голема,и само тие најдобро си знаат како им е на душата,бидејки го доживуваат тоа.Во фамилија имам снаа за братучед кои веќе се во поодминати години, што се не пробаа,доктори им велат дека е се во ред ама ете неможе да забремени,додека другиов братучед има две деца.
    тетка ми- сестра на мајка ми чудна жена,сум ја сакала како мајка, и знам дека и е жал што не дочека од другиов син дете, но постапката нејзина воопшто ми се немаше допаднато- кога останав трудна со првата керка, мајка ми нели се јави по роднини да каже за убавата вест, после 3-4 месеци и снаа ми од брат остана бремена и тетка ми на мајка ми по телефон и кажа: ај ај сега немој да се помочаш од радост:headbang:
    втора моја бременост, веќе бев 6-7 месец,мајка ми кај неа на гости и си преќутела,се до моментот кога снаата ја прашала кога ке зима одмор мајка ми ,и се надоврзал муабетот дека некаде април бидејки тогаш ке се породам- тотална тишина,мајка ми вика и паднало незгодно бидејки никој ништо во тој момент не проговорил,вика дури непријатно ми стана што кажав, ниту ај со среќа, со лесно
    и реши дека мекици нема дома да прави,направивме кај мене дома,за друштво пријатели,роднини јок
    тешко е не викам не,ама тоа не значи дека јас или некој во близина што родил е крив, работава да не искачам трудна пред нив

На DVAANGELA, kjukli, friendy и 11 други им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Не тагнувам зашто така беше побарано, ама штом другарката не знае за проблемот, тогаш не е можно намерно да провоцира. Кога би знаела, сигурно не би те прашувала ништо околу деца.
    Секој си страда од својата мака, и можам само да замислам каква е таа голема болка, но тоа не треба да спречува други луѓе да ја споделуваат својата среќа ако те осеќаат блиска. Не можеш да се изолираш од сите другарки, затоа што повеќето од нив ќе станат мајки и ќе го галат стомачето, па и ќе ја побараат твојата рака за да почувствуваш како мрда. Затоа што ете, не знаат за твојот проблем, и мислат дека и ти би се радувала. Не значи дека намерно сакаат да те повредат, далеку од тоа.

Откако една од моите најблиски другарки го изгуби бебето, другата не сакаше да каже дека е бремена зашто се случи баш во тој период на тага. Мислеше дека нејзината среќа ќе ја повреди, па криеше од сите. Кога конечно кажа, првава другарка беше навредена, и со право. Секако се радуваше, од срце, и и’ беше криво што на некој начин ја спречила радосната вест.

На DVAANGELA, Viktorijaaa5, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Еј олабавете веќе со муабетиве како погорниве...
    Ако сакате де:?:

На DVAANGELA, Viktorijaaa5, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @Umbrella22 не знам која апликација си симнала, ги има повеќе, ама сите функционираат на ист принцип. Треба да напишеш килажа според висина, мислам беше, да штиклираш со колкава големина од чаша ќе пиеш, имаш понудено разлучни опции 200 мл, 300 мл, 500 итн. и да удриш старт највероватно. Ќе ти прерачуна колку вода дневно ќе треба да внесуваш врз основа на килажа и ќе имаш аларм за потсетник да се напиеш вода. Кога се напиеш вода, штиклираш се таму во апликацијата и толку. Прочачкај малку, ќе видиш дека не е тешко :)

Само ја читнав Чадорче дека ме означи, ама не стигнав да ве прочитам што сериозни муабети сте свртеле, а баш ме занима 8-|
    Попосле.

На mareane, duffi, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Пријателчиња здраво.
    Беше ли некој на винце вчера?
    Импресии?

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529

Пoздрaв oд мене

На anel, Peco, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Дајте бре малку повеќе позитива, доста со негативи, попување, секој со своите приказни и проблеми.
    И така се наоколу ни е без врска. Дај да се насмееме и покрај се'.

На DVAANGELA, kjukli, mariatim и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Еве едно пробудување, убава порака. Дај те бре отупевте која со сожалување, која со совети која гиниколог,. Кажете нешто весело кај времево депресивно па ви го доутепавте.
    БРАВО ЈУЛИЕ 77

На DVAANGELA, mariatim, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    најдобриот пост на темава, денеска... ма, подолго време:D:dance::dance::dance::inlove: :beer:

На mariatim, Peco, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.