Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @Tajnaotrovna, a da probas vaka :rofl:

На Petar80, mariatim, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Рилaкс бaди, се шaлиме де.
    #преплaшенa

На Petar80, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Znaci mm od takt me vadi koga stanuva zbor za podaroci.
    Jas ovde si kazav deka poxnav da go primenuvam principot kolku sto mi donele tolku vrakam.
    Ke sme dale 2.000 na maturantkata a 10 evra na bratceto:@
    Maliov od niv za povojnica dobi dva para nikakvi trenerki i edno bodi.Za rodenden beter(facepalm)Bt the way lugjeto se daleku "pojaki" od nas.
    Znaci pamet nw mu doagja.
    Morav da vi kazam,da mi olesni:D
    P.S.Skoro zborevme na ovaa tema ama sorry pojako e od mene:devil::rofl:

На DVAANGELA, Petar80, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    и јас се шалам, де френдо, само смајлито изостана:bug: на друг канал поактивна кога сум,така биваат коментарите, аут оф фокус.(highfive)
    #неСЕплашиНЕсеБОЈ :wasntme:

На Petar80, mariatim, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    @Umbrella22 ти од старт како да си се откажала а мислам дека си помлада од мене. Толку те погодила некоја небитна другарка, голема работа. Јас со битни другарки се оддалечив скоро без причина а ти толку и се потресуваш на таа. За тоа со галење на стомакот и јас си го правам ама внимавам пред кого. И тука не е во право Лилит бидејќи сите треба да имаме граници и не е проблем во твојата преголема емоционалност, себичност или завист. Па и мене може ми трубеле ајде кога ќе биде, трудна да не си (не, само се здебелив ебате), па и од мајка ми внучиња сакаме а не сум знаела како да им објаснам, само ќе си се исплачев во себе или на глас. Сега секој ден и кажувам дали мрдале, колку мрдале, ама со сестра ми не можам ништо да споделам по тоа што го помина, не можам да ја погледнам во очи и да и речам да пипне да осети како мрдаат, зашто тоа не е само осет и граница до кај да одам, туку и почит. Се молам сите да дочекаме да бидеме мајки. Ама Господ е голем и на сите што веруваме и сакаме нешто ни го подарува. Никогаш не се откажувај. Во обид за бременост треба да бидеме многу упорни, не мислам да се ебеме како зајци, со извињење, но треба да работиме на надминување на проблемите. Само здравје нека дава Господ, ќе видиш како ќе заборавиш на оваа тага и за брзо време ќе се израдуваш. Сега прво @Lilit нека испуца една тројка, да ја видам како ќе нарачува количка од Германија зашто тука нема за две избор не па за три.;)

На Tajnaotrovna, Petar80, Mrs.Bass и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    81.467
    @monik55
    Поема пишувала или така ми се чини:^)

На Tajnaotrovna, Doozy, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Poremeten mi e telefonot nee do mene

На Tajnaotrovna, Petar80, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.404
    #рилекс
    #нозе у вис
    #ме дува ветерот до прозорот.
    (А јас замислуваж оти сум некоја фараонка па ме мафтаат со перја) :rofl:
    Тоа дека.. не престанав да читам за мистерии, египет, фараони и пирамиди.. па си вртам некој филм и лифтирам мозок.
    Ехх.. еден да појдам се би дала.

@monik55 како и што ти кажаа жените.. се мислам си дојде на тоа, ехеее колку пати сме искусиле такво нешто дур ни дојде памет сите ние овде, се срушил светот си мислиш си се разочарала, мал пад со твојот маж, нервоза, јазик побрз од памет, искреност, љубов, страв.. и се тоа вкупно е резултатот на тоа што си се соочила. Следен пат легни си и со ладна глава утре разговарај со маж ти за вашите проблеми без да се поткажуваш на кој и да било друг пред тебе, тоа не е добро.. тоа останува како спомен на сите околу тебе што си кажала, го знаат и не го забораваат а ти утре пак ќе си бидеш истата таа што си со маж ти, љубов и многу искреност тоа го прават!

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    81.467
    Се зезам;)
    Нема љутиш:)

На Annath, Lady Phoenix и monik55 им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.043
    Допаѓања:
    42.833
    Денес темата беше вода ..
    И јас ко @Bright пијам по две голтки на ручек :D
    Ама денес по ми текна шо се запустив пола литро мавнав .
    Коа се подув :^)
    Па само на трчање бев ,до вц и назад

Излегов со маливе да купам некои работни материјали :)
    Се прошетавме , сеа кафе ме мрзи да праам . Затоа на јагодите им седнав :rofl:

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Погрешно ме разбравте,јас не им се јавив на моите и да им кажувам дека се расправам со мм а и нигде тоа не го напишав,моите се поврзани со случајот зашто се расправавме и затоа знаеа.
    Никогаш не би се јавила кај мајка ми и татко ми и да се кажувам дека се расправам со мм а најмалце на мајка ми која е во кревет и психички болна.

На DVAANGELA, mariatim, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    151.150
    @friendy фала ти... ја оправив;)

од луѓе без осет ми е преку глава:@...нејќам да пишувам да не ја вознемирувам амбрела :hug: игнор на сите душо.. малку сама со себе и со своите мисли ...само ќе ти речам нешто слично ко референтка,родител е нешто повеќе од носење во стомакот и има начини да се реализира тоа ..ако имаш поддршка од дечко ти за сите други преку Тасе да ти е...извинете на речник:P

и од газолижачи преку т ..ми е....да се стигне на позиција со лигавење и кодошлак..аман веќе...

На Tajnaotrovna, mariatim, friendy и 13 други им се допаѓа ова.
  13. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добар ви ден
    #дома#досадно#времекрш
    Како сте ми другарчиња?
    Во ПМС сум,јадам како луда,глава 2 дена ми пука,кој што прави ја само се клукам со апчиња.Некој спомна диета и напитоци за слабеење.Е немам воља како порано,а ми треба 16кг да симнам да дојдам до саканата тежина(не е многу нели(facepalm)).
    Вода ама ич,за цел ден една шоља од кафе.Само барам диети на гугл и викам аха еве оваа од понеделник,ама кој понеделник ке е тоа е под знак прашање.Дури и мама89 ми пиша режим,и ветив само да земам плата,па од тогаш еве 3 месеца поминаа и јас режимот никако да го почнам.

Денес некако нерасположена и нервозна,колешка ме прашува дали малава почна да збори(13мес сме),а јас и викам дека не ,ни еден збор и одма автоматски на тоа како нејзината внука на 5мес прозборела на 9 проодела,сега на 18мес сама јадела,бројки кажувала...а ја одма си ставам при срце,дека и со синко имаме проблем со говорот,и денес цел ден тешко ми паѓа кога ќе се сетам на муабетите..
    Да не замарам,кажете кој пазари во Кам маркет?Дали има од тие германските сладоледи од 2,5л во 3 бои..
    Ем убав сладолед,ем ефтин.Немам во близина Кам,ама за сладоледот ќе одам и во др.населба да го купам:D.

На Tajnaotrovna, DVAANGELA, mariatim и 18 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669

На Tajnaotrovna и VladeMila им се допаѓа ова.
  15. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Фала рефке,знам кај е Камот,чим донеле одам утре...

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.404
    Мила не зборував за твоите туку онака општо за секој. Не ми било намера да те повредам со ништо верувај ми, само ти дадов еден добронамерен совет научен од претходни мои грешки општо за секаде со муабетот. Јас те сватив за твоите ;)

На monik55, Petar80 и Annath им се допаѓа ова.
  17. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Витаминче и да се истажи Моник на мајка е во ред, од една страна не е добро да се загрижуват, но ако на родителите не си ги кажеш маките пак на кој ?
    Пријатели и роднини други има секакви знаеме, може само да ни се потсмеваат, а не да те утешат.
    Моник се надевам се ќе биде во ред, нормално е да има понекоја кавга во брак.

На Petar80, mariatim, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    162.691
    Ја уште сум на работа. А од 1 и пол сум со паметот на друга страна.
    Слушам протести доле и се мислам да спијам тука.

@Abeja тројкааа? За тоа трактор ќе ми треба не колички. Од кај него од фамилија се по 5кг деца се раѓаат, пораснати за во градинка. Слаб ген сум ја, од мене нема да фати, ама од негоооо...

На Petar80, JuLleE, mariatim и 9 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.216
    Допаѓања:
    277.198
    Ве дочитав,па да пишам нешто.
    Прво за водата оти дадов чесен пионерски збор дека ќе се трудам да пијам денес на работа зедов од дома шише вода од 1 л(оти денес немаше вода) и :успеав да испијам едвај 300 мл.(facepalm)Ама јас пак ќе се трудам,не се откажувам...
    За диети:Од мои 12 години кога нагло се поправив водам сметка за јадење и воглавном успевам да не претерам со кг.Пред две години бааѓи бев заминала нагоре и тогаш така поригорозно држев диета и ослабнав околу 5 кг.Сега ги одржавам ама ми треба уште 2 кг барем да намалам.Проблем ми е стомакот и знам дека треба со вежбање ама за тоа сум мрза.Вежбам и јас со качување по скали до 5 спрат и одење пешки на работа -дома.
    И јас сум за тоа да слободно си ги кажуваме и потешките страни и проблемите овде а не веднаш ајде сменете тема,поведро и сл.Дури еве јас од тие причини често се воздржувам да си покукам понекогаш иако имам потреба во моментот.

На Tajnaotrovna, Annath, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Добро што денес тука не сум читала :sweat:
    Секоја планина своја тежина. Ситиот гладниот не го верува ;(

На Tajnaotrovna, Annath, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.