1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    @Daleron кога се спомна да не се пере се мислеше на цела перница да се испере во машина а не само навлаката.
    @danichap значи креветот е крив за ситуацијата.Знаев,знаев...[​IMG]
    Ах,да се пофалам единицата по физика е поправена во двојкаааааа [​IMG]

На tessie, danichap и zalosna им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Добро разбрав што сака да каже. само јас немам добро искуство со перење на цела перница.
    Може сега има некои помодерни ама сепак многу е да се пере 2 пати во месецот ела перница.
    Нејсе секој со своите искуства. Ќе пробам да ја исперам цела иако нема потреба, ми се чини и да ја исперам на 30 ништо нема да и биде. Само кога ќе се исуши!:?: Ја имам една година и внатрешноста ниту е пожолтена(како на другите) ниту пак мириса.Еве ги карактеристиките:
    Перницата Мемосан Силвер Ион е единствена бидејќи во својата навлака има Полиамидни влакна обложени со сребро. Среброто е познато по тоа што го оневозможува создавањето и развивањето на бактерии, а со тоа ја спречува и појавата на непријатни мириси. Затоа перницата Мемосан Силвер Ион се препорачува на сите оние кои патат од алергии, астма или пак се потат додека спијат.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ne ni probuvaj da ja peris pernicata (ce treba posle nova da kupuvas:rofl:) dovolno e navlakata da ja isperis..

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.371
    Допаѓања:
    200.772
    Може малку сум фрик за тие раалботи, ама перниците стварно ги перам, во лето ги ставам цели во машина, за два саати надвор скроз ми се суви. Имаат силиконски полнеж кој се вади, и тоа не мора да се пере, туку да се проветри. А навлаките за тој полнеж ги перам секако. И плус уште две класични навлаки имам на секоја перница. Што знам, сакам на чисто да ми мирисаат перниците :wasntme:

На bittersweet, kate21, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.178
    Допаѓања:
    145.368
    ista sum i jas...ednas mesecno gi peram navlakite,a cele pernica obavezno vo leto.isto stavam plus edna navlaka nad pernicata.....freek po higiena

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Цела перница во лето а навлаки на недела менувам.

7. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    мразам состаноци.
    морам да најдам дефиниција што е состанок и нареден пат да им ја пратам на учесниците.
    значи 3 саати состанок за се и сешто, само за тоа што треба не се зорува за на крај да презакажат уште еден состанок.алоооо. не сме дома :devil::devil:

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Значи (ова значи е модерно да се употребува на почеток на реченица, а често е и замена за - знам де) темава е единстевена.
    Ај со деца прави муабет цел ден за перници :D
    Ќе почасти ли денес некој нешто?

B1RIJX7IIAAzrUb.jpg

На bittersweet, Ariel, Cka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    :D:P(facepalm)
    89-620x264.jpg
    article-2193399-14aef71a000005dc-317634x706.jpg

10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Како бе навлаките еднаш месечно?:?:
    Да не е многу?
    Исто мислам дека е пречесто цела перница да пати месечно.
    За хигиена е добро ама ќе се упропасти многу брзо па макар и од најскапите да е.
    Али на лето и проет обавезно.
    И на 40 ништо не им е.

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Хахахаах абре што убаво се разбираме како глувиот и слепиот.
    Туку ќе подремам на работа изгледа!:?:

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ај ма демек досадни сме ти:lol:,или пак прекувремено:|
    Види погоре оти навистина така пишале.Јас додуша ко глувиот сум.
    Ве гледам ама не ве слушам.:shake:
    ТИ?:^)

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Леллле жени град ќе не утепа. Побелеа улиците во центар.
    Едит: Толку беше се смири.

Последна измена: 19 ноември 2014
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    Ќе биде ли некоја љубезна да помине во Голден роуз да провери дали има од овие кармини за коса, да ме спасат од пречесто фарбање.И да ,како со нијансите стојат.Ми треба какао нијанса.
    1759.jpg

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.101
    помош жени од кај да почнам незнам дали да го пукам него или јас да се пукам
    мојов маж на скајп го дрибла една моја познаничка предходно договорена со мене му снимав 40 мин разговор со неа каде и кажува како имал мувачици ми биле пријателки колешки дома ми иделе кафе сум варела они се чепкале со години им траеле врските инаку ја и он 12 гд заедно 2деца се мислев дали да пишам сто пати пиши бриши сторив не размислувам чисто незам што да правам од како му заврси разговорот на скајп она и реков да му пише па за добра нок си пишеа сексуални желби кој како се чепка кој што замислува и на крајот овој си заври работа сам предходно со мене на скајп беше као демек ок срце си легнувам да спијам а неа и вика се правам инвизибал и те чекам да се јавиш Жената ми праве услуга мене јас ја замолив да го дрибла пошто се ова сумњав одамна ам акоа слушнав како он сето тоа го објаснува од гнас повракам од синока цело време
    Како ова да го искористам најдобро што може за развод не планирам ,вечер пак ке се чуеле пак ке го снимам оффф помош незнам што да правам конфузна сум со својето размислување незнам ни дали ме свативте што напишав

16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    А како би сакала да го ''искористиш'' тоа, ако не за развод? Сакаш да го мачиш некое време за тоа што ти направил и после што? Ќе му простиш и се ќе биде како порано? Не разбирам...
    Во моментов мажот ти е некаде подалеку од вас?

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    99.899
    @ALISA0000 постот ти е баш конфузен,:| не разбирам ,ти си знаела дека тој има нешто со таа и сега ја замолуваш повторно да го „игра“?Што ќе добиеш со тоа,да ти се смее позади грб „пријателката“?Зошто не планираш развод ,сакаш да го уценуваш,да му извлечеш нешто??
    Ти советувам да се оддалечиш и убаво размислиш што ќе правиш.Вака само се нервираш и влечеш некои потези без врска.Ако е вистина дека имал други тогаш ситуацијата е кристално јасна.

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Жени разберете ја. Во целиот пост е конфузна, потполно ја разбирам не знае кој крај да го фати.
    @ALISA0000 Мажите се говеда во одредени ситуации. Подебилни суштества нема. Јаки на збор, а на дело никакви.Нека го викне на состанок пријателката, ако твојов се сложи во договор неа ќе им се лупнеш каде што се. Е тогаш „биче весело“.
    Напад од двете нема да знае каде му е газот, а каде главата. Нормално ќе се правда ама ти ќе си стоиш цврсто на својот став дека, ако не се промени ќе бараш развод.
    Ќе побараш за се што напишал со пријателката да ти раскаже со кого бил, каде и што правел иако ќе го измрда муабетот.Ај смири се имаш деца за гледање не им требаш болна и психички нестабилна. На крајот на краиштата ти ќе се обидеш да го спасиш бракот ако не бива ауфидерзен.
    Едит: Одлуката за развод воопшто не е лесна верувајте.

Последна измена: 19 ноември 2014
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.880
    Допаѓања:
    167.101
    не не он не ја познава неа воопшто неа, он бара преку скајп онака рандом особи и пише име и и прака понуда за пријателство на скајп она не го прифака незнам ни која е не е битно у мегувреме јас правам нов скајп со исто име како тој што ја адна неа и он почнува контакт и сака да ја чуе типката од другата страна,
    Е пошто мене ке ме познае замолувам пријателка да му збори е од кога они зборуваат јас и она на тел и цел разговор јас го слушам и го снимам значи он не сумња дека сум јас пошто он ја аднал прво и као демек еве сега она го бара него не ни помислува дека јас се ова го пратам се воздржувам сеуште не сум спомнала ништо чекам да ми истине главата

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    283.989
    Колку што зватив она сумља во општото неверство на сопругот, па пријателката и е доверлива личност и од овојмомент започнала да го дрибла...па ус пат он си кажал и за неговите освојувачки потези.

Незрело, непромислено...ај да не речам глупо од негова страна.
    Обично овие луѓе си ќутат и си работат, а не да ги именува своите пленови на други особи. Посебно не на особи кои очигледно планира да бидат негов следен плен. Макар и за мување и секс..зарем некоја би паднала на тие муабети.

Болно е, знам точно како се чуствуваш.
    За свој личен мир обиди се да поврзеш личности и настани врз основа на разговорот...колку да знаеш од кого да се држиш на страна.
    Неколку грешки во бракот се за мене фатални...а ова е на прво место.
    Нема простор за размислување или простување за сериски изневерувач(мое мислење).
    Обиди се да се ослободиш од негативните чуства оти во оваа фаза нема многу да ти помогнат, треба да бидеп силна за да ги вршиш работите.

Јас би размислувала за основните егзистенцијални прашања во овој момент и нивно ефикасно решавање, се друго потоа.
    Простор за живеење, финасии за живот...и начин да соопштување на разводот.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.