Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.303
    Допаѓања:
    278.233
    Добро утро и од мене!
    Мене заведете ме во наспаните ама од сонови изморена.Мм на сон ме изневерувал:^),јас заглавив во болница и се карав таму со сите...(facepalm)
    Пијам кафе па да одам да се спремам.Чизмите ми се качени на највисока полица инаку ќе ги извадев.А за четврток гледав прогноза 0 Ц.Времево испадна поблесаво и од нас.:worried:

На Peco, vitamina, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро.
    И јас не сум наспана, се гушев цела ноќ, глава ме боли, после одам на кардиолог, да се проверам да не е до тоа. Се молам да не е оти истиот пат не би била силна да го одам пак.

Сонце и ветер надвор, аман кога ќе се опраи времето :|

@MilaP че пииме ли кафе :P

Сеа ми текна :D ја сонував @Bridget

Последна измена: 16 мај 2016
    На afrodita26, Peco, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сандали.. нема потреба да се купуваат годинава, изгледа.:wasntme:

На kjukli, Peco, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Добар ден! :D
    Викендов не можав да ви пишам, прво фемина ме зезаше, после од телефон не ми даваше да постирам, ама битно ве исчитав.
    Убав беше викендов, ама денес времево се штукна... аман, нека се оправа. Додуша, мене ми одговара во состојбава моја цело лето да е вакво :wasntme: ама жал ми е за вас другите, па треба сонце да се види. Инаку читав прогнози дека летово ќе било сушно и најтопло на Балканов до сега (како и секоја година |(), ама како што тргнало, не ми се верува дека ќе биде жешко.

Рефке, не ми ги буди стравовите, и јас од тоа најмногу се плашам, секакви сценарија ми се вртат во глава, а знам дека не се невозможни... белки разумот ќе надвладее, ама тешко тоа, знаејќи каков ѕвер е човек на човека.

Сабајле демек порано излегов, да уплатам за семинар, поминав во пошта, системот паднал, поминав во банка, од провизијата глава боли затоа што сум немала сметка баш во таа банка, и плус сметката на која уплаќам била во друга банка (facepalm) не знаев дека и тоа играло улога :?: ама јбг, ќе му тупнам на мојов електронски да уплати, оти после работа ќе треба до центар да идам, а мака ми е.

Жабе, и ланските ќе завршат работа ;) сандали... а може и чизми :?:

Убав ден друштво, и убав почеток на работната недела!

На kjukli, Peco, Esmeralda-MD и 28 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Ма секакви мисли ми пројдоа.
    Си велам, да сме помлади како радо би си заминала од тука..
    Детето каде ќе ми живее...од што ќе просперира.
    Рано е за вакви муабети (и самата не ги поддржувам), ама ете...човек си...си мислиш..

На Peco, Esmeralda-MD, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.338
    Допаѓања:
    261.520
    Знаете она кога некој без потреба си придава значење...малку фалеше да му кажам да се присобере ама ај си викам...Поќути Божице ненаспана си, од тоа ти е ]:) а не ми е :yawn:.

За времево:tmi::rain: немам коментар. Мм сабајле парно пуштил|( сандали сакам да носам мор Жабо, и папучи...и онакви топуци (hollest)
    За политика намерно си молчам за да не се :@

На kukla21, Peco, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    ДДен!
    AAEAAQAAAAAAAAKIAAAAJDBkNjU1MTIyLTZiN2ItNGUyNS1hNzYxLTNjODE5ODQxOTk3Zg.png

На Peco, Esmeralda-MD, Umbrella22 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Конечно ја презаспав малата по саат време маки. :whew:
    Сега може раат кафе да се пие.
    Второ.
    Оти првото го заборавив нишајќи бебе. :@ Кога го пробав станало ко црнец нозе да си миел. :puke:

На DVAANGELA, Peco, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    @galapce еве ме, стижем! 8-|

И јас ненаспана, одвај ја држам главата. Стопати ме разбуди ноќеска значи, ќе го отепав. Де грчеви имал, де киселина, де му се одело во веце, де однадвор коли му минеле, па некој ламба запалил на улицата и ете, ете, светнала во спалната (спалната гледа во ѕид, патем), па дождот му тропал на покривот... па јас тука р'жам стар си, легни и спиј! Знае дека ме разбудува со кваката и пак на секое отвори и затвори. Сабајле сам си седеше за појадок, обично го дружам и го анимирам, денеска само на 10 минути го поздравив и си легнав. :devil:

Е, па, ако ви кажам што се' направив за една недела, леле, маратонот како да го трчав. Секој ден мислам станата бев во 6 и 30, па спремај се, за една пригода, за друга пригода, успат мои обврски за кои никако не се стига и се нема време. Оваа недела ми останаа уште некои ситници да досредам. Не знам дали ви кажував, правев испитувања, (@Bozica1980 скроз друго испадна проблемот, малку утнале дијагноза пред ХХ години (facepalm)) и иако се виде што е маката и најверојатно операција е решението... Не ми е баш пријатно. Сепак, операција си е операција со Х последици. Јас се зезам, се шалам, најверојатно трајно ми се решаваат многу фрки со кои се мачам цел живот (величина 36, стижем!:rofl:), конечно некој да ми потврди дека не сум ненормална што не јадам и што вежбам, а сепак не слабеам. Налет...

Мали ме охрабрува да одам, многу голема поддршка ми дава. Само што дали ќе бидеме заедно додека јас отидам, па ха ха, малку и црн хумор. :D И он има поминато многу операции за друг проблем, вика не е пријатно, анестезија треба, па сечење, па чуда... Последици, колку ќе има позитивни, сигурна сум дека ќе има и понекоја негативна. Ама вреди, ако трајно се реши проблемот. Е ќе видиме сега и со тоа како ќе се тераат работите, нема веза, само здравје.

Толку од неубавите работи што имам да кажам...

Таму за Велигден и за Мај, откако психички, емоционално и физички се исцедивме претходниот месец, јас си реков - ајде Дузи, доста беше. И стварно така бидна, доста беа и солзи и мрсули, се мрднавме та и јас та и тој. Си викам, стабилизирај се, смири се, терај ја врската во позитивна насока и види дали се гледаш со човеков за стално, види дали си одговарате, поминавте неубавото, види за убавото како ќе биде. Па сега и да не биде, барем не ја преплакав цела врска. И сменив јас однесување, ама не да се преправам, ами искрено се оправив. Ииии - човеков процуте наеднаш, живна, многу е посреќен, понасмеан, порадосен... Одвај чека да сме заедно и е многу среќен кога сум цело време со него. Му викам сменет си ми нешто, ама така, на поубаво. И се насмеа. :D Редно е малце се опуштиме.

Иначе кроток си е, душа човек е, многу ме слуша и многу го цени моето мислење. Многу ми придава на значење, си помагаме и двајцата со што и да треба, било совети, нешто за на работа, си даваме мислења... Најсмешно ми беше кога ми се јави да ми каже дека дома секогаш му било чисто ако јас сум таму :rofl:. Ама па и јас го слушам, паметен е, јас зборувам повеќе, ама он кога ќе каже нешто, кажано и на место е. Успат го заразив со серии и со пиење, му кренав малце некои стандарди :rofl:, он ми влијаеше да станам малце поопуштена и да не се будалеам за све и за свашта. За друго, добро ускладен и наштиман тим сме. 8)

Ај пак почнавме нешто македонски да се учиме и јас го учам на пристојни работи, дека пцовките веќе ги поминавме, он ми вика, чекај, чекај, како ми рече дека се викаат гради, ама безобразно како? Викам - цицки. И вика аааааа tzitzki. ]:) И после цел ден, цицки, цицки, цицки, |( па ќе викне по мене, ја ќе се свртам и он - tzitzki. ]:) Викам поим немаш што кажуваш, нели? Вика не, ама интересен му бил зборот.

Ете така, го испофалив. Ќе видиме за еден месец дали ќе го фалам или ќе го кудам. :D Битно интересно човече во секој случај. :)

Денеска на план некои обврскички што треба да се завршат. Се надевам дека ќе ги завршам, дека не се научив и не се научив да ги терам работите кога можам, а не на трчање. Доста беше мислам за сега, има уште некоја новина, тук-там, се' е за арно и за убаво, ама тоа за нареден пат нека остане, за пак да ви дојдам на гости.

На Oxymoron, samovila.red., kjukli и 38 други им се допаѓа ова.
  10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дoбрo утрo,глaвaвa ми пукa(facepalm) ни кaфе ни ништo не пoмaгa,уште пo пижaми сум a пред oсум сум стaнaтa,лежaм сегa мaлoвo демек ме рaни,пa дoктoри игрaме сaмo дa бидaм легнaтa:D.Денoвиве кaжaв некoј сoништa ме мaчaт ,нoќескa сoнувaм кaфе пијaм и цигaрa пушaм:smoke: a цигaрa у живoт немaм прoбaнo,a кaкo јa пушев леле нa двa три пaти тoa чaдooј,пa и кaфетo гo пиев кo зaжеднетa...штo ли ќее тoa:whew:
    Времевo кoгa е вaквo,зa никaде сум и притисoк низoк,и безвoлнoст,мa све му викaм сaбaјле нa мм сериoзнo дa рaзмисли дa се преселиме вo Дубaи,не гo мoжaм студoв,не јa мoжaм зимaтa,сaкaм :sun:

На samovila.red., DVAANGELA, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро и од мене.
    Да не се жалам и јас за времево нели? :D

Денес треба да ја носам малава на проверка на крвна слика. Со вакцини веќе многу касниме.
    А пак не ми е најарна. Веќе една недела е размрсулавена, ноќеска пак на секое се будеше со вриштење и плач :(
    Немам поим што и е. А вака преку ден ми е ок.

Ќе ја носам на доктор ама и таа знам што ќе рече. Ќе наброи неколку можни опции и накрај ќе рече: паааа не знам :^) |(
    Мислам што докторка е ова, досега многу пати утнува дијагноза и на двајцата, а нема кој друг да сменам.
    И така почна да ни се сведува одење на доктор, те.кај нејзе само за да барам упат да ме препрати понатаму кај некој специјалист |(
    И сега тоа планирам да правам. Упат за уво, грло, нос оти со неа не ја бива работата. |(
    Колку пати испревртев со очите знам, ама ме иритира и самата помисла да треба да одам кај неа. Мора да барам друг доктор некаде.

А опет кога се сетам додека ги читам тука на форумов како се жалат од некои од западните земји дека крв не можат да проверат колку се им е ништо сериозно, пак сум благодарна што е поинаку тука. Барем упати лесно земам :D

Треба да одам на фризер, (тоа сакам и морам), гинеколог (тоа не сакам ама морам), кожен ( тоа би било пожељно ама исто ме мрзи) и козметичар (и тоа сакам ама ми е луксуз времето)
    Е па кога се тоа? |(
    До мене е, јас сум мрза и неорганизирана изгледа.

Доста е превртување на очите за денес. :D

Еј да. Кажете ми дали постои некоја крема, маст за премачкување на модринки да не се гледа или побрзо да ги снема.
    Нозете ми се лом. Од колена надолу стално некои модринки имам |( (here I go again |().
    И плус од првата бременост како капилари испукани ама личи на модринка и не проаѓа.
    И токму од бременост доволно да се допрам појако некаде и ете ја модринка.
    Воопшто не ми се допаѓаат нозеве. Еднаш облеков сукња и се мачкав со пудра по нозете, ама некако ко да се познаваше иако носев хулахопки, па ми текна дали можеби измислија некое чудо да ги снемува побрзо :wasntme:

Или да си купам крема за самопотемнување па да се направам црнец, оти бела сум ко сирење. Што постара се побела станувам. Аристократка де :D
    Ахаа како не, нема кога сонце да ме фати, тоа е.

Јас ја сонував @referentka и @kukla21 пред некоја вечер како ми дошле на гости, а јас сеуште немажена и без деца и кај мајка ми живеам :lol:
    Премногу сум на форумов изгледа :wasntme:

Последна измена: 16 мај 2016
    На samovila.red., kjukli, DVAANGELA и 30 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Ти гледавме под тепих, над шифоњери, во запуштени ќошиња од куќата ??
    Ако е ДА, тогаш ние две сме :rofl::rofl:

На DVAANGELA, kukla21, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.338
    Допаѓања:
    261.520
    Не се овие две дома да ги прибереш, Скај :P
    Шала девојки!

Досадно ми е малку...
    P.S. хепатромбин за модрици @Sky-butterfly

На DVAANGELA, kukla21, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Фала Бошке. :hug:Ќе го барам лекот.

Рефке, вие бевте сто посто . Во сонот се мислев и опседнував се ли ми е чисто, да не ми најдат маана :D

На DVAANGELA, Umbrella22, Natasha2012 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Хелоу женски.
    Од сабајле по банки,сметки да платам.И мене косата ми се крева од провизии,а никако да се решам за електронско банкарство.

Вчера шетавме со маж ми попладнето низ град.Не сум го шетала централното градско подрачје многу години наназад,ако не ги броиме продавниците во ГТЦ.Одам често натака,ама никогаш не сум земала да анализирам.Бевме низ плоштад,преку Мост до Стара Чаршија.Запрепастена сум од сменетиот личен опис на мојот град.Фонтани и статуи,лавови,некарактеристични градби за нашево поднебје.Спомени имам еден куп од Скопје каде што растев.Единствено чаршијата се уште пулсира во старо-нов дух,другово се некако извештачено.Турист во сопствениот град,баш така се осеќав.
    Еве еден поздрав до сите кои се сеќаваат на вакво Скопје.
    skopje-nekogas-i-sega-retro-02-640x267.jpg

На maculencence, kjukli, DVAANGELA и 30 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    @danichap да сподели импресии од Мкд

На kukla21, Esmeralda-MD, Umbrella22 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Само што сакав да пишам дека бев во стара чаршија на скара, шопска и све останато :sun:.
    Уствари секој ден иста шема.
    Појадок кафана, чорба, ручек кафана салата или риба, вечера кафана скара :x, измеѓу на кафе или смути.
    Не се осмелувам да се качам на вагата а уште помалку фустанот да го пробам.
    Станот е преубав, мама и бебуш беа одличен тим а јас и мм имавме многу време за нас.
    Среќна, исполнета и одморена.

На kjukli, DVAANGELA, JuLleE и 32 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добар ден.:sun: Убав ден.
    Кафе испиено со U2. Се потсетив - Секогаш ме фаќа носталигија за безгрижноста што тогаш ја имав. Тоа дете уште живее некаде длабоко во мене. :nod:

@Sky-butterfly Крем за покривање на тетоважи. Проверено!
    @ph.orhideja Лајк само за сликата.(y)

На DVAANGELA, kukla21, Bozica1980 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Задоволни ли сте од станчето...ние само пархетот/ламинатот успеавме да го видиме на сликОто :rofl:

На DVAANGELA, Umbrella22, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Јас изгледа спијам за сите:D. Всушност 8 саати сон си го делам на неколку пати, па ми се чини пола ден го преспивам. Нека е така, не сакам да ми се вратат периодите на бесони ноќи.

Синоќа се изнервирав со мм. Некогаш мислам дека само работата и кариерата му е најважна. Веќе губи чувство за реалност, не само што неговата работа е најбитна, туку и ние мора да се прилагодуваме спрема неговите обврски. Голтнав тоа што сега многу повеќе е во странство, сега нешто друго има во план. Ми се смачи веќе. :@

Сега пак чекам на кафе една пријателка. Напорни ми се некои луѓе за друштво. Со неа треба да пазам на секој збор, зошто од едно обично прашање дали маж и се вратил од работа, таа ќе си развие теорија дека ете јас знам дека не е на работа, којзнае каде шета, а може и швалерка има|(. Да, еднаш ова ми се случи|(. Што е лошо, не ти кажува во моментот, туку после неколку месеци "е знаеш, тогаш........, јас со денови не спиев после тоа".
    Вреди ли дружба со такви личности, не знам. Од тогаш постојано ја избегнувам, а кога не можам сум напната и под внатрешен притисок и самоконтрола што ќе кажам, немој со нешто пак да и внесам сомнеж|(.Толку сомничави луѓе не разбирам, параноични.

Денов што убав за мрчење, барем оправдување во времето ќе си барам.

На kjukli, DVAANGELA, Bozica1980 и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.