1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.255
    Ете што изумив @kukla21 колата топ, кога ќе стасаат клучевите во рака редно е да поставиш трпеза :nod:

И ќе прошеташ со едно крукче, да видиме како ќе е газот на кожата :emo:

На DVAANGELA, Annath, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    :handshake:

На Annath, Lady Phoenix, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.544
    Допаѓања:
    176.959
    Мистериозен сум јас. Веќе дојдовме до тој заклучок.

На DVAANGELA, Annath, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И така.
    Добра ноќ.

И тука зазими.
    Какво сака нека биде ке се издржи,само да нема нагли промени на температури.
    Се плашам од земјотреси.
    И уште нешто..
    FB_IMG_1462778982590.jpg

На samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mariatim и 12 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Projde i ovoj den.
    Za mene stresen,zaradi prviot den vo gradinka.
    Utre repriza,se nadevam ke bide poarno.
    Tuku beter u grc ke bidam.Od sega ja mislam snaami.Ke se poragja so provokacii,2 nedeli go nadmina terminot...
    P.S. @monik55 popladnevo ti bev na rab.Te nemase.Nacekav eden kolega,edvaj zborese mkd(facepalm).Da bidam iskrena,nikogas ne bi kupila meso kaj vas.Pomodreno,zelenkasto,uste muvi falea da letaat:doh:
    A @emkaemka zs se kries ko anamka doma?!Pred edna nedela bev kaj sveki,od tebe ni aber ni glas...ako ako:!:

На mariatim, DVAANGELA, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Добра вечер.

"Со тажните тагувај, со радосните се радувај"

Некој во моментот се смее, некој пее, некој се кара, некој се мажи таму некаде на другата страна од светот, на некого светот застанува.
    Во моментов нашата другарка од темава @joy1 тагува и јас си земав за право во име на сите од темава (оти ние веќе доаѓаме тука како некој колектив веќе. Ме избришаа во другана тема) да ти искажам моето/нашето искрено сочувство за твојата загуба ;(
    Многу ми е жал :(
    Господ нека ти даде на тебе и твоето семејство утеха која ниеден човек не може да ви даде сега.
    Денес е денот за тага, тагувај.
    Ќе дојдат повторно денови на надеж :hug:

Толку од мене вечерва. Ви посакувам леќа ноќ |-)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peppermint, Mishela и 31 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.255
    @PUPICA ццццццц јас сум се криела, а да кажеше дека идеш ]:) да потропаше, да се качеше горе наши сме си :$ јас долу сум само за празник, а дента беше обичен ден :^)

Пс. Дознав дека си била утрето свеки се изнажали колку кал и земја внел мали твој :devil: е од кај викам не доаѓаат од нива, а вие сте ми ги тормозеле кутките и урочувале цвеќињата :|

На mariatim, DVAANGELA, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Аaaaaaaaх ми се спие, a и не. Ми се јaде, a и не.
    Луѓетo имaле две лицa гaлaбa вели, aкo ги зaгледaш дoбрo ќе нaјдеш мнoгу пoвеќе. Се менувaaт спремa ситуaцијa, вo зaвиснoст сo кoј и кaкo се, a и пa дoсaднo е сaмo еднo лице и секaде сaмo сo негo. Сaмo требa дa знaеш дoстoинственo и сaмoуверенo дa си ги нoсиш сите, без извинувaње. Стaбилнoст и oзбилнoст "дoлжиш" сaмo нa нaјблиските, еден, двaјцa, трoјцa. Другите некa идaт у к... немa штo дa oчекувaaт oд тебе. Не пaметaм кoгa пoследен пaт сум се пoтресилa, бaрем мaлку, нa кoментaр вo стилoт -Слушнaв си збoрелa нештo зa мене. Не честo сум дoбивaлa вaкви кoментaри, aмa стрес биле. Сегa велaм -дa, збoрев, и?
    Не декa ги пoвредувa мнoгу тoa нештo ситнo негaтивнo штo си кaжaл зa нив, туку сaкaaт мoќ дa ти пoкaжaт, демек те фaтив лицемеркa си, кaј ќе бегaш. Иди гoни се, бaш oд тебе ќе бегaм, еве рaце и нoзе се тресaт. Будaли луѓе.
    Кaј гo oднесoв пoстoт, a сaкaв дa кaжaм декa дебелo се чувствувaм, стaрo. 3 кг минус и нa кoњoт сум. Пoздрaв-че.

На samovila.red., m.i.g, mariatim и 10 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Dojdi utre ke vidis dali nema da kupis,robata e od sabotata a toa malce sto e ostanato od prethhodnite dena e.
    Me cudis za ova zeleno sto vikas,kaj Biser vo toj bese taka?
    Kolegata e turcin i zbori super makedonski.

10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    151.223
    ццц што човек ќе бев јас...во 1 си легнав синоќа ,слабо спиев ,ко вампир цела ноќ роварев низ куќа...сабајлево едвај станав а морам во 6 и 30 за да ја будам ќерка ми...прееска една дремка ме фатила ама издржав за да си легнам и да отспијам ко човек ноќва...и сега очи филџани..ич не ми се спие..утре пак гроги ќе бидам:@

На mariatim, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Брижит ме оговарала,ја фатив на дело.
    И го видов правото лицце сега.

Добро утро.
    Обавезно да ја слушате песната.
    Wake Up (Good Morning) Song | Good Habits Nursery…:

На mariatim, DVAANGELA, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Како бе добар јутар, ја уште не сум легнала. :P

13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Никој не ме барал, добро, добро, ќе си плачам сега.;(:lol:

Цигара, кафе, на тераса со поглед на крстот на Водно.:wasntme:

Многу страни имам за читање, ќе надокнадам понатаму, сега имам сериозно мрчаторски пост, со време ве предупредувам да не читате ако не сакате мрчење.:)

Ми се јавија во петок дека дедо ми во болница, му се јавувам да видам како е, тој гилт трип ми направи као последна желба му била да ме види, да им каже на баба ми и на мајка ми дека сум добра, дека децата се добри. Вујко ми ист гилт трип ми направи, као само за мене и за децата зборел, сум морала да дојдам, како да сум во Куманово а не на другиот крај на светот.:x
    Стоев така со телефонот, мисли, мисли, што да се прави, ако одам, сама да одам, деца да оставам, кај ќе ги оставам, да ги земам, едно, две, три, му се јавив на мм, тој ми рече да одам, сакам со деца, сакам без деца, како ќе одлучам така, се решив со децата, знам дека нив највеќе сака да ги види дедо ми.
    Ајде газ преку глава да им извадиме пасоши, карти си платив скоро дупло него нормално дека преку ноќ, пакувај се на две, на три, што спакував, спакував, што не ќе си купам, тргнавме во недела на аеродродром ни текна на пола пат дека не се потпишал мм дека смејам децата да ги изнесувам од државата, најдовме полициска станица, ни се смилости тој полицаецот иако не е од наша општина кога ги виде картите, се потпиша мм и може да се тргнува.
    Сите "странци"идат доле, јас идам горе.:lol:

По пат ужасно си поминавме, никогаш веќе во живот не одам никаде со деца мали сама, не им пријаше летот, нонстоп плачеа, таа стјуардесата само ме нуди со алкохол, ми се чини сакаше да заспијам за да ги угуши децата:worried:од Дубаи навака заспаа, до Дубаи бев од оние мајки од кои сите се жалат со плачливо бебе само кај мене пута 3.
    Башка никогаш веќе не помагам на никого, ме гледаат со деца, две во раце заспани, едно едвај се влече, куфери, ранчиња и еден да се понудеше да помогне со било што, НИКОЈ, се одвлечкавме некако, со грдни маки, од еден автобус, на друг автобус, топло не се издржува, никој не станува барем да седнам со децата туку така во раце си ги држев и два пати ќе паднев со се деца и никој не станува, као да не седеле предходно 13 саата на газот, како ниви да копале па сите изморени.(facepalm)

Стигнавме во Скопје, пак иста песна, никој не се понудува да помогне, се одвлечкавме до пасошка контрола, визи ми бараат за децата, не на лице место да ми дадат туку сум требало предходно да си извадам од амбасадата во Австралија, си играа ку*ташак пола саат па ме пуштија демек многу се фини, со напомена друг пат да сум им извадила или визи или македонски пасоши, да, да ќе ме видите друг пат на свети никад.:@

Ме чекаше вујко ми, многу се израдувал дека сум дошла, ме истовари пред станот и морал да се врати на работа.(facepalm)
    Лифтот не работеше, куфери влечкај, деца влечкај, кога влегов дома ми се плачеше, знаеја дека идам со децата барем со една правосмукалка да поминеле, пајажината, прашината да ја собрале, да не се угушат децата, не бре како сум оставила, така си најдов, рацете не си ги осеќав ама набрина фатив правосмукалка, прашина, зачистив колку да можам да ги легнам децата, измрцварени за сите пари.
    Пред да тргне вујко ми му викам да ми даде некој денар дур да сменам пари да купам нешто а јадење, ми даде дури 500 денари.:rofl::rofl::rofl:
    Се нервирав 3 минути дур ми текна дека имам картички, веро, тинекс во близина, 500 денари ми даде а во станот ништооооо.(facepalm)
    Ми се пиеше кафе па и тропнав на комшиката до мене, се прерадува жената одма ми направи кафенце, имаше баница направено им даде на децата да јадат, како она да им е роднина, толку се прерадува, додека јадеа децата отиде до продавница изнакупила триста чуда, да ми се најде а пари не сакаше да земе.:hug:

Наредна тура на нервози, викам такси, доаѓа не ја собира количката позади дека има плин, друг викна исто, се изнервирав и си тргнав пешки до државна болница, ни пат, ни тротоар, пола вози на улица, пла на тротоар со купишта коли испаркирано да не можеш да ги заобиколиш.
    Стигнавме до болница, се прерадува дедо ми, можел сега на раат да умрел(facepalm) внатре во болницата катастрофа, бубашваби насекаде:bug:арогантни доктори, уште поарогантни сестри, ми се згрози животот.:puke:
    Кога се раздра таму една сестра по децата, ништо не правеа, стоеја до креветот и му збореа на дедо ми лелееееее сета нервоза и ја истурив, мислам во догледно време нема да и текне на никој да се издрерава.
    Му реков на вујко ми да го префрлиме во некоја приватна болница, немале пари, тоа што цел живот им плаќа сметки, дрва итн нема врска сега на крајот од животот они немаат пари за да му биде барем удобно, да не го лазат бубашваби, се понудив да платам јас, одбија демек парите да им ги дадам на нив, повеќе ќе им се нашле.(wtf)(wtf)

Рента а кар нема коли со седишта, да сум си купела и плус повеќе да платам дека ќе сум ја оштетила внатрешноста со седиштата, ќе си одиме пешки додека сме тука.:swear::swear:

Дојдоа сите синоќа на готово, ме гледаат во раце што сум им донела, не знам што очекуваа поклони кога преку ноќ тргнав а они сите со празни раце што беа нема врска, само нивните деца се деца, моите сирачиња се, не сакаат они чоколадо едно.:x
    Додека варев кафе сите испозапалија цигари, па се изналутија кога ги избркав на тераса, ништо немало да им биде на децата, ете на нивните ништо не им е, им реков дека дома нема пушење пред децата, не ме интересира за тоа дали они пушат или не, моите нема да ги трујам со цигари ако им одговара надвор на тераса да пушат добро ако не ете им е вратата.:swear::swear::swear:

Дедо ми не е добар, му се бројат деновите, барем ете му ја исполнив желбата колку и да се измрцваривме со децата се исплатеше за неговата насмевка.:l:

Тука сум 15 саата и искрено едвај чекам да се вратам дома.

@joy1 прими сочуство, нема зборови за утеха, биди храбра за себе и за децата.:hug:
    :hug::hug:

На Giovanna, RainBow, tina-63 и 47 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    @joy1 прими сочуство ... :(
    @bittersweet ... ме изнасмеа рано посабајлечки, неспиен, после ноќна смена...
    иако тебе не ти е до смеење...:lol:
    поздрав до сите...едвај чекам да се фрлам во кревет ама треба претходно да носам деца во градинка, па една-две ситни обврски, па дури тогаш ќе се гушнам со перницата...
    сега дрмам едно дупло-турско . без шеќер...да ме држи барем два саата...8)

На jovanovska94, papillonP, mariatim и 19 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ако видам мајка со три палавковци ќе знам ти си :)

На JuLleE, Doozy, mariatim и 15 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @bittersweet Добредојде во чудеснава ни земја.
    Ти се нудам за помош,моите се поголеми,ќе ги играат твоите малецки додека пиеме кафе.

Добро утро сега,на сите.

На WORRIED.BT, JuLleE, papillonP и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро и од мене :)
    Во 3 легнав а во 7 станав, чекам ред пред лабараторија, гужва еден куп, сестрата ја прашувам дали е можно до 8:45 да завршам оти имам снимање тогаш и ме гледа :^) девојче требало порано да дојдиш, е кога порано во 5?! :^)

@joy1 прими сочувство мила :hug:

На papillonP, mariatim, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro ,se nadevam naspani,odmoreni ste,jas piam kafe pa kaj 10h ke go zemam vnuk mi da go cuvam povtorno.
    Sin mi vo gradinka ne go prativ,sinoka kasno se uspa,cela vecer nemirno spiese pa ke si ostani doma i ke si igra so bratuced mu.

@bittersweet Dobredojde
    @Abrakadabra nesto ja nema od sabajle so kafinjata veke pa ajde jas da ve posluzam :)

@Umbrella22 Imam rabota nesto kaj vas vo grad kaj 18h pa da ne ke vi bide blokirana ulicata pa da zaglavam zaradi protestite ?
    Za glavniot zboram onoj nakaj policija sto vi e..

@joy1 Primi socustvo.
    Pominav niz istoto so tatko mi i znam deka nema zborovi sto ke te utesat i ke ti ja namalat bolkata.
    Jas edinstvena uteha naogav vo sin mi a ti imas dve prekrasni decinja. Bidi silna za niv :hug:

Последна измена: 17 мај 2016
    На WORRIED.BT, papillonP, Emy867 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @joy1 сочувство мила! нема зборови за утеха!:hug:

@bittersweet welcome! подалеку сме за да дружам во Ку.Ќе останувате некое време или се враќате одма дома? бујрун кај мене...ццц читам и неможам да верувам - па уште поклони чекале.:|
    те чекаме да пишеш и да се шетниш ако имаш време

На papillonP, Umbrella22, mariatim и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    @MilaP сега немаше ништо кога идев, за покасно појма немам, ако има нешто ќе ти пишам :)

На galapce, DVAANGELA, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.