1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.712
    Добро утро
    @joy1 прими го моето искрено сочувство.Нема збор кој може да ја искаже тагата по родителот.

На Umbrella22, mariatim, Quuen и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Добро утро и од мене! :coffee:

На Западот ништо ново. Да се спремам полека да ме соберат за кај мајка и истото. Досасно е без работа. :|

Гледам кондоми на дневен ред. Само еднаш или два пати сме употребиле. Обични Дурекс. Добро, не баш обични, имаше нешто специфично во називот, ама тоа ќе си го зачувам за себе :P Скоро 9 години сме без кондоми и ниту еднаш фрка не се случила. Па не гледам зошто да фрламе пари на нешто што ни го ускратува уживањето. :?: Kids, don't do this at home!

Ооо, Битерка ни дошла на гости. А јас се чудам каде е. Ама не прашувам, да не испадне дека сум нестрплива и дека животот се врти само околу форумот. :P @bittersweet добре ни дојде во нашата чудесна земја. Во екот на чудесиите, и тоа. :!: Не бега џабе народ од тука.

@joy1 прими најдлабоко сочувство. Толку. Не сум добра со зборови во вакви ситуации. :hug:

Луѓе, имајте убав ден денес. Ѕирка по малку сонце. :sun:

На Natasha2012, Peco, Doozy и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Добро утро
    @joy1 сочуство

На Umbrella22, mariatim, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    @bittersweet радо би ти помогнала да сум поблиску и да се напиеме едно кафе.Ти се восхитувам што си се потрудила да ја исполниш желбата на еден старец.И храбро богами со 3 деца на пат,секоја чест.
    Јас не би се осудила на тоа ,ама јас не сум ти па нема потреба да тупам.:D

Денов некако ќе се тркала а и јас со него.
    Убав ден,во секој поглед и смисол.
    @joy1 уште еднаш ,сочуство.:hug:

На tina-63, Espadrila, Umbrella22 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Само да ве поздравам
    @joy1 прими сочуство,биди силна и храбра :hug::hug:

На Umbrella22, mariatim, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    @joy1 прими сочуство! :hug:

Добро утро луѓенца!
    И денес денот тмурен. Мај навистина изиграва Октомври.

Добредојде на @bittersweet , навистина браво за храброста, ти се восхитувам. :f:

На papillonP, Umbrella22, mariatim и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.

@joy1 прими мое сочувство.
    Знам дека нема зборови што би ти пружиле утеха. Само да помине време да навикнеш на загубата, а не преболиш. Не се преболува, не се заборава тоа. :hug:

На Umbrella22, mariatim, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @bittersweet добредојде.
    Револтот ти го разбирам сосема. Тоа е нашиов народ чудесен. Место да понудат помош на бремена жена или мајка со дете/деца, ќе изберат да те критикуваат зошто и како си тргнала. Секој си вели зашто јас па некој друг нека помогне. И така во круг никој не се наоѓа прозван.
    Навистина им се чудам на роднините твои. Сигурно очекувале во последен момент со три деца да одвоиш време да купиш нешто. Или на крај краева пари да дадеш дека нели ти имаш.
    Не печалиш за себе туку за целата фамилија. Како да си направила мал трошок што си дошла со трите деца.
    Имам едни блиски роднини од Шведска. Секогаш кога ќе дојдеа на гости носеа нешто за сите. Ни беше незгодно да ги поканиме мислејќи дека поклоните ги очекуваме. Бидејќи сите им бараа пари мислиш банка се.
    Да ги видам и да раскажат нешто интересно од странција за мене било позанимливо него чоколадите/алиштата што ќе ги донесат.
    Нејсе, ти посакувам пријатен престој. :*:hug:

На papillonP, Umbrella22, mariatim и 21 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Ми се спие ми се плаче ама кај можсм од мм да спијам,се разјадол Донер уште во 8 саат,цела соба ми се умириса.
    @joy1 Прими искрено сочуство и биди јака за тебе и за твоите најмили.

На Umbrella22, mariatim, Quuen и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    81.472
    На Umbrella22, mariatim, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.862
    Допаѓања:
    202.990
    Добар ден!

@joy1 сочувство мила... немам зборови за утеха, дај си време... нема да помине болката, ама имаш за кого да живееш.

@bittersweet јас те помислив пред некој ден дека те нема, ама си реков пак да не имаш проблеми со постирањето...ни на крај памет не ми идеше дека би се нафатила со три деца до пет години на прекуокеански лет. Добредојде во нашава чудесна земја, и ти верувам дека сакаш дома, овде е тешко и без деца, а не пак со три... никаков ред немаме, ниту пак почит. Не дај Боже да ти треба помош... не знам што народ станавме, ама не ми се свиѓа ова. Нејсе, дедо ти те видел и тебе и децата, а за другите нема да коментирам. Осет да се немало.

Класика денов, работно... кумовите ќе дојдат на кратко на гости дома кај нас, а јас не можам да бидам таму... проблемот е што не живеат во Мк, броени денови им се, ќе поминат денес пред летот да се видат со мм и малиот, ама се надевам пак ќе дојдат, на подолго, раат да се дружиме. И со се синови и снаи да дојдат, ќе ми биде мило, оти стварно ми е криво што не сум ги запознала се уште.

Убав ден!

На papillonP, Emy867, Umbrella22 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.230
    Допаѓања:
    277.347
    @joy1 primi socustvo,mila,taguvaj,isplaci se i guskaj gi decinjata za uteha
    @bittersweet dobredojde i alal da ti e za pocitta za tvojot dedo toa pokazuva kolkav covek si

На Umbrella22, mariatim, MilaP и 14 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.133
    Допаѓања:
    221.419
    Наликувам на @Lady Phoenix со спиењето, лејди, не си сама да знаеш. :)
    Добро утро и убав ден на сите..
    Работно со по едно кафе релаксирачки, да го изгурам денов ќе се преродам, тежок ќе е знам.
    @bittersweet алал да ти е жено, секоја ти чест.. одлуката за испочитувањето на твојот дедо е прекрасен гест од твоја страна, ако не друго бар помисли колку си го израдувала со вашето присуство во неговите најтешки моменти, за роднините ич да не се замараш, како тие со тебе така и ти со нив. Од сега ќе знаеш кој те почитувал а кој не и по тоа ќе се раководиш. Да дојдат роднини плус со 3 мали деца и да се однесуваат тие како што ти опиша е крајно некултурно и не етнички навистина. Да сум на твое место не би ги погледнала, би си го искористила времето со вистинските луѓе на виатинското место и толку. Има овде куп членови што најрадо би ти помогнале и дружеле низ тамошниот престој. Не се нервирај едноставно пробај да уживаш бар малку во моментот и да го искористиш до максимум времето со дедо и со луѓето кои вредат. Можам да претпоставам колку ти е тешко сама со 3 деца.. ама бар вреди престојот и таа радост во тие очи на дедото.

@joy1 искрено соочуство.

:hai:

Последна измена: 17 мај 2016
    На bittersweet, Doozy, papillonP и 21 други им се допаѓа ова.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Здраво, друштво на кратко да ве поздравам:hai: во голема гужва сум, куќава мие на опаку, :tmi:а и многу ми се спие|-).
    @joy1 прими сочувство мила, биди силна колку можеш нема зборови кои можат да те утешат:hug:@bittersweet мила добро ни дојде во наше село, ти се восхитувам на храброста со мали дечиња на толкав долг пат,браво мила камо сите да сме како тебе:hug:

На bittersweet, Umbrella22, mariatim и 20 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добар ден.
    Синоќа го прочитав постот на Скај Батерфлај, не знам зошто беше избришан!?:^)
    Немав сила да напишам нешто дополнително. @joy1 Прими сочувство.

Пред помалку од 3 години случајно се погодивме да тргнеме заедно со автобус, па на аеродром со една жена американка претпоставувам, која патуваше сама со 3 деца мали. Јас и се восхитував на храброста и очите ми беа нон-стоп кон нив. Седеа зад нас и мене ми беа интересни дека нон-стоп прашуваат нешто, се вртев и си ги гледам, а она сори, сори. Мислеше дека ми смета галамата, а мене душа ми плаче за моите деца. И се понудивме за помош со багажот, потоа ја пуштивме на ред пред нас и на крај ги пазев дечињата кога го однесе малото во вц. Јас до тој момент немав, а и уште се мислам дека немам храброст да патувам сама со деца.

Си имам едно правило и каде и да сум бремените жени и мајките со деца ми се приоритет во било кое време. @bittersweet Друг пат патувај си со Џет Блу. Еве зошто.

На bittersweet, Peco, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На Lady Phoenix, Umbrella22, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Да ве поздравам само. Морам да излезам, а не знам ни како да се облечам и чадор дали да носам. Сите мали за во ташна ми се искршија, а со голем на сонце да се шетам срамота е. Имам чувство дека ќе ме накисне како и обично.

@joy1 искрено сочувство:hug:

@bittersweet секоја чест за храброста да тргнеш на толкав пат со три мали деца. Она за што си дошла си го видела, радост во очите на дедо ти, друго занемари, до менталитетот ни е.
    Welcome to Macedonia:)

На DVAANGELA, bittersweet, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Добро утренце или веќе ден.
    Денес ми личи дека ќе биде убав ден. Малку сонце, малку облаци, ама нема врска, наспана сум :whew:

Вчера бевме кај докторка, среќа доаѓам и ја гледам новата докторка што отиде на породилно само што почна да работи и се израдував. Нема да барам друг доктор барем засега, ќе барам неа кога е на смена.
    Барем е смирена, имаме деца на многу слична возраст, и тоа ми многу значи. Знам дека и таа поминува истото или слично со своите па ќе е поангажирана и поупатена. Барем она што ми каже ми го каже со сигурност, па ми влева некоја доверба.
    Ништо не и е на малата. Класична вироза, малку црвено грло, леукоцоти качени, ама без терапија пак.
    Зимава не пиеше антибиотик ниту еднаш, ама што вируси поминавме, се некои нови, мутирани, или не знам дали вака беше и порано, само знам дека и јас севкупно во животот толку пати не бев настината како оваа зима.

@bittersweet браво женска за одлуката да дојдеш од друга страна на светот со три мали деца САМА :worried:
    Јас ти посакувам убав престој, барем искористи го максимално што можеш со децата, оти верувам дека кој знае дали веќе некогаш ќе дојдеш во посета и ти и децата :doh:
    И јас така радо би те видела и би те гушнала бидејќи чувствувам ко да те познавам цел живот.

Туку, кажи, а за нас форумските друшки има ли некое подароче? :wasntme: :rofl:

@Natasha2012 :hug:.
    Се гледаме.

Морам да споделам нешто што го прочитав и толку многу ми се допаѓа што го повторувам неколку пати за да го запаметам напамет.

FB_IMG_1463079128577.jpg

Убав ден на сите :hai:

На DVAANGELA, bittersweet, Natasha2012 и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Понекогаш се прашувам дали некои луѓе воопшто размислуваат дека со своите постапки ги повредуваат другите или намерно го прават тоа?

Ај добар ден! Добар за мене не беше ни вчера, а не е ни денес...
    Ми требаат челични нерви и трпение за периодов, а после тоа следи масовна селекција.

Се мрднав од обврски и средување, среќа едно гајле помалку - најдовме стан :whew:
    Во ова Скопје сите издаваат смрдливи ѓубриња, а она што е подобро е преценето или зафатено.

Периодов доживувам емотивно торнадо, час ми се плаче, час ми е се супер и пуно рамно.

Цел саат го пишувам/бришам постов, 100 пати ме прекинаа и мислите отидоа...

@bittersweet Добредојде :)
    @joy1 :hug:

На DVAANGELA, bittersweet, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.778
    Добар ден.
    Ме пукна детево денес]:).
    Кенкава, плачлива во комбинација со растечено носе и меурчиња кои испаѓаат од него секогаш кога и иде плачка (facepalm). Бришење и пак на ново со плачките:whew:.
    @bittersweet добредојде. Кога бев на гости баш помислив на тебе и на нашите колички, односно дека би било невозножно по тротоар, супермаркет или пак во такси со нив.
    Дојде свеки..се читаме вечер.

На DVAANGELA, bittersweet, Natasha2012 и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.