Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Јас не сум компетентна да им судам на децава.Ко ќе ми текне кој гаф јас го направи со јакната превртена кожа од тогашна Лонѕа:headbang::headbang::headbang:
    Јас на шопинг со татко ми
    Мајка ми на телефон-Купи?
    Да,да јакна си купив
    Јакната облечи си ја на 5 јуни и по гаќи на прослава да си одиш-мајка
    И вадев душа фустанче да ми шијат за под јакната да го облечам(facepalm)
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    КОЗА!!!

На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Рефа најверојатно одамна поминала низ полуматури и матури со децава.. сега најверојатно ќе слави магистратури и работни места :D..
    За полуматура во кафана?! Wtf!!! 8-|

Најверојатно ко за матура се носи.. кујзнае..

На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Sin mi e maturant.
    Prvo za tamu da kazam..Zara odelce kompley so kosula i leptir 18 000.Cevli 6000.
    Toa po pola so tatko mu.
    Matura nema da se ceka so gosti.Idat upisi,saka na Zakintos...ne sum kerka na Rokfeler jas.I jare i pare nema.
    Za edna driga matura na deckoto kupiv proletna jakna i maica od Waikiki (prethodno so majkata setavme za druga prilika i taa sakase da mu ja kupi ama ne nosese pari pa jas iskoristiv prilika).
    Za druga matura na devojka kupiv od DM set Ilusion by Ceca (znam deka devojceto e crknato po Ceca).
    Za tretata matura resiv 2000 den da dadam.Nemam idea,neznam ni dali se dosta ovie pari.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Не е син ми уште полуматурант. Може не се изразив убаво, ние, мислев на нашата генерација, уште тогаш имавме прослава во ресторан, организирана од школо. Инаку моите беа на работа, јас сама се спремив и сама заминав. Не планирам ништо посебно ни за син ми да правам.
    Инаку за подароци, реков еднаш, на поголеми пари им давам. Некако вкусот не им го знаеш, а пребирливи се децава. На син ми не можам да му погодам, а не пак на туѓо дете.

Последна измена: 17 мај 2016
    На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    151.995
    а бе ајде претеризам!
    полуматура во кафана?!
    .што направил -азбуката ја научил...ама не се криви децата,родителите од престиж кој повеќе да се докаже- збеснуваат...

На Lady Phoenix, Annath, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Se slozuvam.
    Preterizam neviden.
    Mozebi pak toa im e povod da se soberat rodnini...neznam..
    Mozebi jas sum skrzavec pa vaka razmisluvam..

На Lady Phoenix, Annath, Viktorijaaa5 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Пoклoн зa пoлумaтурa пo мoе, требa дa биде вреднoснo кaкo пoклoн зa рoденден кoј би гo купиле нa пoблискo дете - внукa, внук, ( мoјoт лимит зa oвa е 3000)
    И плус цвеќе.
    Мaтурa мaлку пoјaчaнo.
    ...aмa oвa пoд услoв дa немaте пoвеќе oд 2 пoлумaтури/мaтури
    ... и aкo уклучaм мaштa, пoминувaм пoефтинo

На Lady Phoenix, Annath, ninja35 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    151.995
    јас не сум скржава ама некои работи ми се ту мач...нека си слават децата,немам против ..ама да собирам баби,тетки, стрини ...оти детето научило да чита и пишува ми е смешно...ќе дипломираш па никој нема да разбере а за ништо зурли и тапани...

На Artemission, Lady Phoenix, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Јaс плaнирaм нaјблискaтa фaмилијa (сестрa, брaт, дедo, бaби, брaтучеди...15тинa луѓе сo се децa) дa јa пoкaнaм нa ручек, дoмa или рестoрaн...не сум oдлучилa.

На Lady Phoenix, Annath, papillonP и 12 други им се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Нешто што многу може да ме изремети е баш тоа, кафе без кајмак. :fubar:

И сакам природаааа, сакам отворени простори, сакам мир и сакам кислород! Ми доаѓа да се одселам во некоја зелена пустелија. 8-|

На Lady Phoenix, Annath, samovila.red. и 11 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.292
    Допаѓања:
    278.083
    Јас лани имав полуматурантка.Облеката ја соши кај локална шнајдерка,си се бендиса иако купивме и готово фустанче.Гости дома чекавме ,сами си дојдоа без канење.
    Подароци доби најчесто пари ама најголем поклон од баба, дедо 50 е а другите 1000 ден 500ден... ,значи без претерување...
    Сега одам да пијам комшиско какако.

На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Подарок за полуматура - колекција е сосема доволно :!:
    Лани децата од градинката славеа Џивџив матура во пицерија (facepalm) една мајка толку многу се нервираше што не можеше да најде кошулка за своето матурантче |(
    Еее па сликања, па на табло, па алманах. ГЛУПОСТИ.

Јас за полуматурата бев само еден саат во хотелот, тогаш штотуку бев дојдена од операција па мораше така, тато ме однесе и за еден саат се врати по мене.
    Носев обични панталони, кошула и балетанки. Накнадно се сликав за на табло и тоа со наочари за сонце на глава, ги заборавив да ги извадам :lol:
    Матури имав две една кај мама, една кај тато, ништо посебно најблиските од двете страни. Фустан и пак балетанки ми завршија работа. Имав школска од Кавадарци, ме тераше да се пресоблекувам затоа што фустаните ни биле исти |( и реков ако и смета, таксито и во Кавадарци да си се пресоблече :P

И тоа..

@MilaP беше? Како помина?
    Јас излегов да купам нешто и невидена гужва беше на плоштад :^) урлаа, свиркаа :|

@promeneta пиши ма почесто за црвчето :D

П.С. Ми се јаде пицаа :pizza:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Artemission, Lady Phoenix и 20 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Зурлите и тапаните се неизоставен дел од полуматурскара прослава во школите.Секоја година знам дека ги има во нашево школо.
    Туку родителиве,не знам од што патат,на децава во кафана да им се прави.И тоа не е баш некое кафанче,туку ресторан.Не се мешам во ничиј џеб,ама па овие каде што сме викнати,не се некои кои имаат во изобилие.И не ни се роднини,пријатели ни се.Ама госпожа Мама на детево пати од големина,ако веќе оговарам.]:)
    Повеќе од 1500- 2000 ден.за полуматурава не планирам да потрошам.Сакав да ве прашам,случајно да не претерам или се посрамотам.

На Artemission, Lady Phoenix, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.332
    Допаѓања:
    261.420
    За последната година во градинка прават алманах. Што понатака.
    Чистам по дома од 6 попладнево...сеа привршив. Или моиве многу прљаат или не помагаат. Во мене нема шанса да е проблемот :devil:

На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne @Umbrella22 ne bev.Mi kazaa deka imalo mnogu guzva i oboena ne sakav da se vratam doma ...za tolku drasticni promeni ne sum 8-|

Vo red mi e polumaturanti da slavat,no decata,nie bevme vo Ohrid 3 dena mislam bese,poslednata den ne odnesia vo kafic koj bese iznajmen,znaci samo decata od naseto skolo so profesorite i dj imase.
    Toa doma slavenje ili po kafani na rodnini i prijateli go nemase vo moeto vreme.
    Maturska ne cekav,si bev na setanje niz Evropa.Diplomskata mi bese so najbliskite...70 dusi :lol:
    Ovaa godina imam 4 maturski od koi 2 mnogu bliski.Poklon pari + cveke.

На Lady Phoenix, Annath, papillonP и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Не е до времето, веков, општеството такво е. Тука во близина каде живеам има основно училиште, лани баш ова време некаде, за полуматура се збираа пред училиште. Фустанчиња до колена од некој лесен едноставен материјал, комотно...ништо тесно, секси, провокативно, сандали ниски или на плотна сосем малку подебела. Коси долги пуштени, ко штотуку од туш излезени, тук и таму по некоја блага локна навиткана. Шминка не, или нешто минимално скоро неприметно. Колку знам во спортска сала во училиште организираат забава, а дома никој не слави, може ќе дојде некоја тетка и баба да го види полуматурантот и толку. За ресторан па ич не прашувај. Може имам еднаш пишано па се повторувам.

А родителите гледам обично се препуштаат на новите трендови што доаѓаат, само и само нивното дете да не изостанува од другите. Како и за себе впрочем. Кој како си сака.

На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    ЛИЧЕН ИЗБОР!Само нека не ми се вадат со муабети од типот имаме многу пријатели|(
    Ако ти своите познаници ги викаш пријатели,ти имаш проблем,не јас

На Lady Phoenix, Annath, samovila.red. и 14 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    259.116
    Еве ме, да шкртнам нешто:hai:.
    На запад ништо ново.
    Од трчање се префрлив на фитнес. Пак трчам ама појачив и со вежбање.
    Реков има да станам фит до летово:makeup:.

На полуматура ми се чини дека имав повеќе гости од матура. Правеа моите дома.
    Веќе почнаа и слави и имендени по кафани да прават, па за полуматури ќе ве чуди. Мене ми е ту мач, ама ете модерни мајки, модерни времиња.
    Поклони давам како што ми носат. Кај нас или моиве гости се такви поклон околу 500 -1000 им е. Така и враќам. Било кој да е поводот. На поблиски нормално повеќе давам. Пак зависи што ми донеле.

На Artemission, Mrs.Bass, Lady Phoenix и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.976
    Добра вечер девојчиња!

Леле колку е ладно надвор:worried:. Излегов по кратки ракави и наметка одозгора, се скаменив! И си се прибрав пак домче, навлеков пиџамата:lol: оти и така нема жива душа по ''градов''|(.

Сте збореле за матури и полуматури. Ги гледам таблоата на денешниве, не си личат на сликите со тони пудра, контури на фаца и во очите исцрнети како со јаглен:^). Типични тетки, а толку млади.

На мене мама за полуматрура за табло ми рече оти ми е убава косичката таква пери-носи, да не одам на фризер да ми ја горат(facepalm). И јас си ја послушав, таква си отидов да си се сликам, со неизгорено косе од на фризер:tmi::rofl:. Од шминка само маскара ако не се лажам и сјајче на уста. Ама за гардероба превртевме неколку градови:!:. Е, за средно беше друга песна, се освестив:!:. Па и фризер посетив:D. За гардероба, пак се играше коледе по повеќе градови:rofl:.
    А ова сега денеска што се случува, па и од градинка што почнуваат со славење, не е ни за коментирање...
    Ако убаво се сеќавам додека работев во школо, на петтоодделенци и дипломи им даваа кога завршија8-|. Да се радуваат децата|(.

Дома за полуматура и матура се правеа софришта|(. Слатки по 15тина врсти:drunk:. А за дипломска ништо посебно, само најблиските дојдоа кога се вратив од одбрана, а на маса имаше нешто порачано скара и сувомеснато со торта. Толку. Битно кога се описменив изнаславивме за сите пари, нАли:x.

Поклони даваме пари, на најблиските т.е на први мои братучеди е по 2000ден. ако не се лажам. Плус благо.
    На подалечни не знам, мајка ми си знае и не ме занима. Се се тоа непотребни трошоци, ама ајде па нека е за убаво.

П.С. И ние бевме на матура во ресторан на братучед ми и жива музика имаше:!:, па и оро падна(facepalm). Свадба!

@joy1 прими сочувство. Нема зборови кои би ја ублажиле болката за родител, биди силна за оние на кои тие си им истото.

Убава вечер!
    Мене глава почна да ме наболува|(. Епа времиштево:@...

На Artemission, Mrs.Bass, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    Детево заспа а јас на себе не можам да си дојдам:tmi:.
    Цел ден се токмам коктели да правам кога ќе заспие, плус треба нешто да скенирам, а јас на фемина се скрстив и не ми се мрда:x.

Јас како теткица бев за полуматура (facepalm). Во охрид не носеа од школо, дома немаше фешти.
    Костимче ми сошија, жолто, а фризер и маскара/сјај дури за матура видов:worried:.

И овие неколку реченици ги пишувам 15 мин:sweat:, се смилува мојов да скенира за мене (fingers).

На Artemission, Mrs.Bass, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.