Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.135
    Допаѓања:
    221.455
    Јас преклани се најдов случајно и ненадејно да една матура во кафеана. Мајка му во костим со лски баба му такоѓе .. до нејзе сите роднини запотени со локни и толумби вртат оро небаре не знам детево што завршило и колку успеало во животот. 20 торти и колачи месо на сите страни ... доста е са скратам.

Изгледа ни е до менталитетов за кафеани и ресторани пропатени со жива музика и зурли.. тоа ќе да е..

На Mrs.Bass, Lady Phoenix, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Лани свекрва ми беше поканета за полуматура во ресторант - не отиде.
    Овој викенд имам две матурски-во ресторант. Немам идеја што да купам. Со облека незнам-ќе утнам. Ќе биде пари на крај.
    Едната матура од страна на мм , матурантот прв пат ќе го видам во животот. (facepalm)
    Кога парите за поклон би ги искористиле јас и мм за викенд заедно, би си поминале прекрасно.
    Себична сум знам.

На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.127
    Сеа се преиспитував ама немам матурски за одење...а баш ми се оди.
    Се исфенирав во случај некој до утре задутре не викне :rofl:
    Лани некоја од тука ми даде ум, купив обетки со сваровски елементс за матура, девојчето ги извади тие што ги имаше ги стави нашиве и отиде на матура. Ептен ќеиф ми се напраи.

Рефи ти намерно не праиш матура да не ти се стаиме сите, така?

На kukla21, Mrs.Bass, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас на мојата полуматура бев у стилот на 60те:rofl: Такво фустанче имав, црно-бела комбинација. Кратко.И носев платформа сандали, помалку од пет сантими. На фаца сјај и обична коса, нефенирана, не-испеглана. Подоцна се облакав ко од 78ма. Така се зезаат луѓево за некои од сликите од годините потоа што ги имам:envy::D Исто, гости имавме.. пуна маса...ама мислам не беше ништо претерано. Дома собрани. Матура имав повеќе... ама пак, дома собрани. Коа дипломирав и магистрирав... живо пиле немав. Немаше ни кој од станица да ме прибере сосе куфериштето огромно што го влечев со мене. Па и скршен денар - наши пари имав у џеб за такси.. па од железничка до НЛО пешачев и влечев, за среќа, куфер на тркалца во 4 ипол сабајле. Живот.:D Како почнав, како завршив. Е.:rofl:

Последна измена: 17 мај 2016
    На Artemission, Mrs.Bass, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.744
    Ми се врати сликата од на братучед ми матурата Витамина. Горе-долу и Кели Фемили беа такви, само баба не е со л'ски, она е демоде од увек:rofl:. И не бевме сите со тулумби, ама така некое поскромно фризурче имаше :D. Епа не е смешно за ората бе... па на татЕ братучедите од на Чадорка градот се многу играорци, а јас веќе ви кажав оти многу играам и кога видов само ме подигна од столче:tmi:. Заиграв некое:wasntme:.

Јас: Здраво јас сум Еми, освен по свадби играам и по матури:rofl:.
    Вие: Здраво Еми:hai::D.

На Artemission, Mrs.Bass, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    На тема матуриве да си кажам и јас...
    Моите, особено мама, ме мазнеше многу, премногу, и секогаш ме претрупуваше со нова гардероба, ситници, поклончиња... Претеруваше, кога сега од реална гледна точка резимирам! За себе од јадење кратеше ама за нас да има да преима.
    Ееххх времиња! За фустан за матура, нормално, допатувавме во Скопје и пред првиот бутик во трговски на излог го видов "Д Фустанот". Воскликнав и влеговме, го пробав и на лице се појави " тој е вистинскиот". Го земаме рече таа, дури и за цена не праша...
    И знам дека срамота е да кажувам, ама кога беше така морам - на денот на матурата патувавме до Скопје за фризурата:$:x(facepalm)
    Ах моја мама, претеруваше многу!!
    А фешти и славје со гости или ресторани и чуда, НЕ. Само најблиските, ептем минимално дома.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Artemission, Mrs.Bass и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    81.472
    Замисли како му е на матурантот:rofl:

На Annath, Lady Phoenix, samovila.red. и 19 други им се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Гoдинaвa мaтури,пoлумaтури немaм.Кoгa сме oделе нa пoлумaтурa кaкo штo кaжa @Umbrella22 кoлекцијa или нештo пaрче oблекa ,зa мaтурa зaвиси кoлку ни е близoк.Лaни бевме вo Ск кaј oд прв брaтучед мoј дете,прaвеa дoмa,нaдвoр мaси цел двoр,живa музикa,oзвучење,игрaње oрa пoтење,сите дoтерaни кo зa нa свaдбa,пa aјде теткa му oд aмерикa преку скaјп му читa пoсветa пa блискиве плaчaт,штo дa кaжaм нз...едвaј чекaв дa си дoјдеме дoмa,a врвoт беше кoгa еден oд гoстите си зеде сoк зa дoмa нa oдење:nod:

На Mrs.Bass, Annath, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Он сигурно ни мм не го знае.:rofl:
    Ама затоа цмок цмок, па слика , смешак. Па упознавање со сите баби и жаби.
    Свекрва ми од страна се дуе ко паун за новата снаа.
    Уф веќе ја замислувам вечерта.:sweat:

На Annath, Doozy, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @Bozica1980 ако толку ти се оди,тркни до некоја свадба кај тебе у маало.Во улога на комшика од соседството:rofl:.

Јас за мојата полуматура бев слично како @zhap4e облечена,а прославата во школо ја правевме.Ништо спектакуларно,повеќе се спремавме за приемен испит во средно.

И @duffi гарант со сите ќе се слика,нормално од професионален фотограф.(fingers)

На Mrs.Bass, Annath, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    81.472
    Продакшн ЕДИКОЈСИ:rofl:

На Annath, Lady Phoenix, mariatim и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Отцепена сум сега од блиските и затоа може вака зборам, ниту ме интересира колку ќе дадат, ниту сакам да гледа некој колку давам, ниту правам сензации од прослави. А знам да останев во градот со сите роднини на куп, гарант ќе си влезев во машинеријата. Каде сите турци таму и гол Асан. Раат вака.

На Artemission, Mrs.Bass, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  13. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Хааај
    Добра сум да не ме мислите,со троа малку отечен крајник,од ладното ќе да ми е-бутај смрзнат сладолед,не почекувам малку да се растопи.
    Матура...бевме 3 дена воОхрид-х.Силекс,како бев облечена тетка не ми беше рамна,па уште и подебела од сега што сум-не 18г изгледав ко да имам 48(facepalm)
    Матури немам,ни полуматури....т.е.имам ама матура догодина на внук ми,во план ми се 100евриќи ако ги соберам:?: до тогаш;)

На Annath, Lady Phoenix, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Мoјaтa пoлумaтурa беше вo фaрмерки и мaичкa и кoсa врткaнa нa крпчињa,нa усни кaрмин Сaмaнтa73 и пaтики веќе нa издишувaње,вo училницa сo музикa oд кaсетoфoн ,сoк и 2 тепсии сo индијaнки и еклери.Се вртиме сите несвесни штo ни се случувa.
    Мaтурaтa вo Еурoтел вo Стругa.Кoмплет бев вo Скoпје дa нaјдaм зa нa крaј дa си купaм oд ,,Први мaј Пирoт" вo грaдoв.Пaнтaлoни и кoшулкa.
    Штикли oд Чик Кумaнoвo,нa среднo висoкa петa.Зa пoлумaтурa дoмa не слaвев зa мaтурa сo мaлку гoсти oд кoи пoлoвинa не дoјдoa.
    Зa децaвa пoлумaтурaтa нa екскурзијa вo Oхрид без слaвење пo дoмa.
    Зa нивнaтa мaтурa дa сме живи и здрaви...се нaдевaм немa дa ги oдвoјaм oд другите.Сo скрoмнa зaбaвa дoмa.

На julie77, Mrs.Bass, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Ете ме....само да се пријавам дека свадбта беше преубава,весела,гостите презадоволни,невестата убава :Dи премногу ми значат вашите честитки...нека ви дава Господ се што сакате.Преморена сум,детали од утре.Ве:hug:

На Quuen, kukla21, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 33 други им се допаѓа ова.
  16. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Малецка бидна свадбата,да се вечно среќни и весели,здрави и живи и со многу дечиња:)

На Lady Phoenix и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.399
    Допаѓања:
    179.855
    Еееее ми вративте спомени со ова матури/полуматури
    За полуматура дома немаше никакви фешти а ние децата бевме во Охрид 3дена таму имавме во ресторантот на хотелот забава некоја си носев црни панталони и црна блуза со некои прозирни делови на неа и за прв пат штикли ниски За матура ееее е за матура си бев со две комбинации една до 12 друга после 12 и тоа под сила на законот си отидов со панталони и кошулка нежна лила боја си седнавме си вечеравме и коа станав бев за никаде ми дошло :o ташната на дупот и дома па си облеков комплетот што ми беше за наредната вечер Е мајка дома 2 дена тераше матурска јас спиев дента станав и пак за Гевгелија до сабајлето
    Денес сум се засукала ракавите влегов у кујна и за 4 часа сум ја светнала секое коше сум го фатила и пребришала , теписи однесов на перење ,утре на дневен ред средување на тераса и дневна
    Многу сум тажна дел од мене замина засекогаш се трудам да сум силна заради децата не давам слабост пред нив и се надевам дека што побрзо ке помине болката и тагата
    Ете се си кажав сега на @joy1 сакам да и изразам сочуство секој нареден збор би бил излишен само голема :hug: од мене
    @bittersweet жено кралица си алал да ти е :bow: имаш големо срце
    @mal.ecka со срека во заедничкиот живот многу дечиња чекаме слики

На Artemission, Annath, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.405
    Заборавив да пишам за апсолвентска и дипломска.
    На матура носев фустан од 200 евра од кај Цаци Пакоска. Фустанот уште е ко нов, го носев јас, го носеа сестриве.
    Апсолвенстка шиев фустан, овој пат го видов моделот кај Цаци и поминав со 2000 денари. Фустанот преносен,ко нов, литл блек дрес, безвременски.
    И двата се модерни секогаш, разликата е во цената и паметот.
    Матура славеа моите дома, дипломска ги почастија дома најблиските,а јас друштвото го одведов во ресторан.
    За матура бев повеќе притресена а завршив средно.За апсолвентска и дипломска поискулирана, а завршив факултет.
    А да непишам колку ми кошташе фустанот кога се венчав. Најефтин.
    Како растеме сфаќаме дека и со помалку може да поминеме, ама ете за матура се трескаме. Ама сепак е спомен и настан кој се памети и еднаш се случува.
    Свадба можеш да правиш колку душа ти сака на пример:rofl:.

Полуматура скокнав. Три четврт панталони и мајца корсет.На нозе тогаш у мода кломби сандал на минијатурна штикла(facepalm). Ама убава бев:wasntme:.

На VladeMila, kukla21, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Честитки, да сте вечни и заљубени.

На VladeMila, mal.ecka, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас носев лскави хеланки,од оние мазните. Тогаш прв пат излегоа. На нозе моцартки.
    Ви текнува?
    Мала штикла и со тока напред и башка зашилени.
    Не е за многу пријатели туку ние сме голема фамилија.
    Татко ми најстар,а шестмина се.
    Мајка ми најмала а се четворица.
    Сите со по две деца па прерачунајте.
    Татко ми сака да го собира роднините.
    Тие за именден имаат околу стотина гости па претставете си.

За малото за лангиди викнале стотина гости а јас се испокарав со мајка ми по телефон.
    Вика,ние за што работиме толку ако на ваков ден не се развеселиме?
    До некад ги разбирам.тоа нив ги исполнува и точка.
    Како намислиле така нека прават.
    Ние посалам да не сме со родендениве на децава?

За матура за градинка прв пат слушам.

И за матура да.
    Во Солун ги терав да ме носат да ме иблечат,да бидам уникатна.:D

На VladeMila, Artemission, Mrs.Bass и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.