Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.195
    Допаѓања:
    81.730
    Жении, ај пукајте каде има Стокомак во околината на Аеродром, зашто пукнав по оние лазањите што ги спомнувавте низ темиве. :(

На Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    Кај воен базен некаде има во зградите до школото основно.
    Јас пробав малку пред некој ден...ако ти е за тоа ич не барај :)

На Lady Phoenix и Mishela им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Витаминче,да не ре цитирам во СДК,не ми е изговор.
    Верувала или не. Немам време за редовно чупење,лакирање,маска и се со ред што би ми годело нормално.
    Но искрено и беше ми се смачило од сето тоа.
    Понекогаш мислам дека сум обезправена што немам време за овие работи ама после се свестувам и знам дека овој период од живитот мора да биде таков и се помирувам.
    Е тогаш посакувам секоја жена да го осети овој хаотичен благослов.

Не,не велам дека едното е повредно од другото. Тоа се знае. И маските и маникирите се потребни работи ама не и морални за да се осетам убаво во овој период.

Секоја доба си носи свои приоритети.
    (се тешам?)

Море да пројаде малото па макар немала време за ниедна маска до крајот на животот.
    Ете до толку се изместуваат нештата. Кој искусил,знае,кој не а сака,дај Боже да искуси.

На bella.s, kjukli, VladeMila и 19 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    151.247
    @galapce баш вчера на оваа тема дебатирав со колешки на работа..

повеќето се немажени и без деца и не можат да те сфатат дека некои работи кои за нив се ситници и небитни тебе ти се луксуз...имало денови кога туширањето или погледот во огледало ми биле луксуз...како растат децата имаш повеќе време да си посветиш ...

ама дај боже сите на своја кожа да осетат,да видат што се слатки маки!

На kjukli, mariatim, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    258.421
    @galapce ко да се читам себеси за малово и нејадењето.
    Ете го прејаде. Има денови кога не јаде многу но е далеку од нејадач. И тоа сам си бара.
    Средете ја крвната слика само.
    Инаку моево уште има жлезди,па дека е слаб и му се познаваат.

На kjukli, mariatim, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Тарзано доаѓа од работа,навистина капнат,без сон. Потемнет дури.
    Како да не го оставам да пие кафе на раат? Да се истушира,избриче,па да јаде и да излеземе.
    За роа време јад цедам сок,стави капки,дај на дете,пресоблечи го,доспреми торбата,стави јадење,крени,кога време за шминкање?
    Огледало?
    Се видов во колата.
    И мене ми беше потребен туш ама овој пат нему повеќе.
    Кога е дома е друга песната. Ама пак вррме за шминка и ред други ужитоци Немам.
    Не се жалам ама морав да се искажам по она што прочитав дека е за верување.
    Попрво кафе на раат да испијам па нека сум нечупана.

Е подруго ке е ако живеам со свекрва ама и тоа има цена.
    Нека,вака ми е поефтино.:D

Јуле,за да ја средиме треба пак да јадеме. Земав од капките што ми ги препорача.

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mariatim и 21 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    258.421
    Јас пак од дома без основна шминка не излегувам. На чупање кај козметичар одев со малиот.
    Некако се снаоѓам. Ама се средувам. Само што и јас е туширам за две минути. Се сушам на рати, се пеглам во дневна.
    Велам се снаоѓам.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mariatim, Artemission и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    Ќе помине и тоа Галапче. Ќе имаш време и на претек.
    Има и жени и мајки со поинакви приоритети па и со мали деца се тип-топ средени. Јас нокти годинава пуштив ми се чини, пртходно 3год со грицкалка до крај исечени. Турпиите пајажини ми фатија.

дур пишував добив порака од трол, да видам што сака ќе се доискажам :P

На kjukli, kukla21, mariatim и 14 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Се тип топ ама сигурно сами не живеат,па макар имале пола ден човек плус дома.
    И што кога ке се испеглам или исфенирам,нашминкам,дур слезам да излеземе цела ко поплава избацена.:D

Тато,тато,колку пари ке дадеш ако ти кажам мама со кого спие кога не си дома?
    500 ден.
    1000 може?
    Секако.
    Со мене.:D

На kjukli, WORRIED.BT, mariatim и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    Мислам е небитно дал живеат сами или не. Поинаку од нас размислуваат. Јас ќе зготвам, ќе чистам, ќе глеам филм, ќе дремам на фемина итн некоја сака кафе на раат, фенирана коса, се шминка наутро кога станува...до жената е!

Ќе спиеме ли?!

На kukla21, mariatim, afrodita26 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.390
    Околу средувањето да кажам:на работа имаме доста колешки од албанска националност.Алал да им е како идат средени секогаш ,како од козметичар да идат.Ама сите имаат млади свекрви кои им вардат деца,водат домаќинство .Значи стварно за пример се...Мислам кај ние е до културата,кај нив свекрвите се гордеат која има поубава невеста(снаа),а кај нас свекрвите вардат само да избегаат и забушаваат па ти снаоѓај се како можеш.

На bella.s, kjukli, WORRIED.BT и 20 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Море да е самостален бар малку,односно подруго е бар кога ке има 2 години.
    Тогаш може нешто друго ке е потешко но и одењето до веце ке е друга песна.

Чекам сонот да намине.

На kjukli, mariatim, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.390
    Мене дремка не ме фаќа,ми почнаа во главата оние црни мисли„ шта би било кад би било“ и некој немир во душава.Се тешам дека е само ПМС .

На mariatim, JuLleE, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мене дур ме ми пише тролот на Бошка не легнувам.:D

Еве јас што се нервирам. FB_IMG_1463524779002.jpg

На kjukli, mariatim, Artemission и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    ^Да те препорачам?! :rofl:

На kjukli, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.399
    Допаѓања:
    179.872
    Збор два за ова средувањево
    Додека ми беа помали децата иако се поголема разлика родени едвај до вц стигав да отидам за депилации, флизери пффф тоа беше мисловна именка па и дека одев на работа страшно
    Сега за час додека трепнеш децата си пораснаа па се сретнав со вишок слободно време што незнам како да си потполнам сега е тотално поразлично има време за се и за средување по дома појадок ручек и за депилации,флизер,нокти,шетки ,кафетисување со другарки ,пријателки комшики
    Затоа ке ве советувам да си уживате во секој период од животот колку сега ми фали коа беа помали децата да ги гушнеш да ги бакнеш сега се во пубертет и никако не изкажуваат емоции гарант намбер уан сум им на црна листа

На kjukli, mariatim, afrodita26 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.763
    Допаѓања:
    162.830
    Јас ама се заебав, попладневната дремка ме фати до 9.
    И не станав од кревет, мрзоволие ме фати и кенкавост. Сега па ни сон не ми доаѓа. И јас почнав со мислите што би било кога би било. Па кога ќе се сетам утре што обврски имам, ми се вришти.

Јас за мојата полуматура бев во панталони и маичка со кондури на варена гума графити, многу се носеа тогаш. Имав откачена фризура и бев баш дете. Славевме во третокласна кафана на глупа музика. А за матура носев фустан поприлично нететкаст и убав, ама затоа шминката и фризурата ко тетка, во брзање не исштанцаа еден куп матуранки.
    Полуматура не ми славеа, ми дојдоа поблиски дома, а матура исто дома, ама поширок круг и пријатели освен роднини.

На kjukli, kukla21, mariatim и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Леле, заспав порано несакајќи и сега наспана ли сум или што? |(

За полуматура татко ми ми донесе на невидено еден фустан од соседна држава и ми беше најубав фустан од сите. Барем јас така си мислев. Многу ми се допаѓаше со некоја нежно розева боја што се преливаше и прекрасен материјал.
    Чевлите, исто така татко ми ме однесе во соседен град да купам (Божеее таа моја мајка за ништо не беше заинтересирана кога стануваше збор за мене мислам |().
    Некои крем со врвки, ама сепак имаа мала штикла. Тогаш убави беа. Косата обична пуштена, дал се нашминкав нешто не знам. Изгледа кармин некој од мајка ми имав ставено.
    Се собравме децата сите пред училиште, се загледавме еден со друг, се оговаравме другарки од едно наспроти другарки од дру клас, знам дека никогаш порано се немаме видено во такви изданија, каде до израз доаѓаа нозе, гради :o и други атрибути :D Не се сеќавам што правевме таму во училиште потоа, знам дека немам слика, и потоа сите организирано отидовме во дискотека :^)
    Тоа беше мојот прв сусрет со диско.
    Дома мислам дека имаше нешто или не, не се сеќавам. Дојдоа некои од роднините мислам. :?:

Асална матура немав. Пред крај на средна почна бомбардовање, присилно завршивме.
    Потоа кога се заврши, пак некако набрзина се организира да се оддржи прославата традиционално како и секоја година на исто место, каде мојата школа ги испраќаше своите ученици, во едно прекрасно, како замок, културно-историско знаме што во својот склоп имаше и сала за свечености.
    Се некако испадна набрзина, да се иде или не. Знам дека бев кај другарка ми и од неа зедов фустан и облеков. Еден убав и убаво ми стоеше. Чевли на платформи имав и торба, тоа имав дома, се средивме фризура и шминка кај неа и заминавме. И убаво се поминавме ваљда.
    Некако без волја додуша сите, се собраавме, се опивме сите и тоа :|
    Е од таму имам слика. :D

Требаше сите завршни оделенија да бидеме заедно во една сала и бевме мислам, само ниедно одделение не беше комплетно. И од мојот клас недостасуваа некои луѓе. И тоа. Ништо не правевме дома мислам. Како што кажав, се беше набрзина.

Уште не ми се спие.

Едит:
    Тука славевме матура.
    3264666724_2ea47b40c8_z.jpg
    Во нормални години требаше да биде голем настан, со многу луѓе, со локални весници и тв, па такви балски пречекувања, ама ....
    Отсекогаш тврдев дека моја генерација е најоштетена генерација во се. Бзв

Е па уште не ми се спие.
    Уф, утре ќе бидам гроги цел ден.

Последна измена: 18 мај 2016
    На samovila.red., ALISA0000, kjukli и 27 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Дедо ми уште ја крепи душата, дојде тетка ми, на татко ми сестра, таа ми е најдобра од сите роднини, како втора мајка ми е, не знам што им стана на овие од кај мајка ми, како некој ѓавол да влегол во нив.
    Се мислам да не се плашат дека нешто ќе им земам кога ќе си помине дедо ми, се е препишано освен неговиот спрат.:?:
    Чичко ми даде мислење дека не е добро да го префрламе дедо ми во приватна болница, само го префрлија во апартман, барем раат да седам со децата, да не им пречиме на другите.
    Се појави и таа вештерката од баба што ја имам, немав сили да се расправам со нејзе, кога нема основно човечко сочуство, како да се разбереш со таква, дедо ми на смртна постела, таа ќе исправа криви дрини, не и успеа да ги види децата и ги сокрив.]:)

Комшиката ми организираше жени за чистење, 3 најде, додека бевме вчера во болница се исчистија, испраа, испеглаа, алал да им се парите, лакше се дише во чисто.:lol:

Прошетав еден круг синоќа низ плоштад, немам зборови, не им ја разбирам логиката со уништувањето на спомениците, кои да се претеризам ама парите за чистење пак од џебот на народот ќе биде.:x

Одиме вчера накај болница и Конта и Матео во глас, неќам стар дедо, неќам Скопје, неќам Македонија, неќам македонски........да кажам колку луѓе напреку ме изгледаа со количката дупла?:wasntme:

Има, има кој како дојде по една стотка им давам на врата.:rofl::rofl::rofl:

Нема некаде каде што влегов па и по улица да не ме изгледаа напреку, чиниш мајка сум им утепала а не количка да возам или онака као за чалам ми е, нема две деца во неа и едно над неа, така си ја возам да се правам фраерка.|(:emo:

Да кажам највеќе што ми фали?
    Топла вода, леле ово пуштање бојлер ми е смрт па чекај да се стопли па на сред снемало вода дека немам осет и така.:lol:

Чекај да си кажам уште ово, не очекував никој црвен тепих да ми постели зошто сум дошла ама не очекував ни дека е во ред со куфери и мали деца да ме истресат пред зграда, јас такво нешто никогаш не би направила ни да најголем душман а не па на внуците мои, се можело ден да се земе, јас секогаш одмор сум земала кога доаѓале тие кај нас ама сега ќе си знам.

Бош време, збориме со мм на скајп, пијам кафе и цигара на тераса, јухуууууу 3 долари кутија цигари, децата гроги, може сега ептен ќе и се поремети на мадам биоритамот па кога ќе си одиме дома ќе спие ноќе.

Полу матури не славиме, завршуваш 6 одделение, матура носев некое фустанче со балетанки, во училиште славевме заедно со средно машко, пошто моето беше само женско средно и така, одамна беше не се ни сеќавам веќе како било.:lol::lol::lol:

@friendy Не летат Џет Блу од Австралија, јас со Емиратите летав, нова линија, мислам неколку години стара, Мелбурн- Дубаи 13 саата и после Флај Дубаи- Дубаи-Скопје 4.5 саата, најкраток лет до сега ми е овој.:)

Цел пост ми е измешан, како и јас што сум.:drunk::drunk::drunk:

На samovila.red., Quuen, Peco и 36 други им се допаѓа ова.
  20. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    417
    Добро утро! Ајде на кафенце :coffee::coffee::coffee:
    @bittersweet I fell your pain кога станува збор за патување со повеке деца и трчање по аеродромите за да го фатишавионот, а децата баш тогаш немат сила и се влечкат, итн и плачење во авион и ајде сите те гледат у очи за да направеш нешто да ги затраеш итн., а и излегувањето низ град со количка ми е хаос, ама мора се. а и кога сите ги носаам со мене да незнаеш на ккоја страна да гледаш,
    Едит. со една рака пишувам, па не ми замерувајте на грешки :)
    инаку јас не се секавам да сме славиле поламатура, што е многу, многу е.
    Матура славивме, ама во тоа време ( време на транзиции) мислам моите и баш имаа пад финансиски, па мајка ми и ми соши фустанче убаво ми излезе, и купив едни кондури со платформа, ги поканивме моите најблиските дома, најмногу 10 души имаше и толку. нашата генерација славеше во хотелсиот ресторант кој што скоро и беше распаднат и ајде завршивме и секој својот пат си го фати.
    одам друштво.

На Peco, ALISA0000, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.