1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Добро утро и од мене! :coffee:

Полуматура кога беше, славевме во Ексклузив. Бевме релативно нормални, со исклучоци. Носев тексас фармерки, ниски кондурки и маичка бела, со од страните тексас парчиња. На жабици. Косата навиткана и собрана. Нежна шминка. Не се сеќавам дали некој дојде дома. Можно е.

За матура грдо бев облечена. Ама тоа е кога некој друг ти купува зашто твоите не се во можност. Имав јапонско кимоно до над колена, пантолони шиени и балетанки кои само еднаш ги облеков, а беа преубави. Бев како за на маскенбал. А сите други беа со не знам какви фустани и чуда. Ми дојдоа 10-ина најблиски дома, ме однесоа другарите и толку. Тоа беше најгрдиот ден во мојот живот.

На апсолвентска не ни бев. Не се ни сликав за на табло. Не ми се даваа пари, не ми беше до ништо во тој период од животот.

Сега се славеше 10 години од матура. Не бев. Никогаш не ме запознаа. Ме гледаа од високо. И не сакав да го преживувам тоа пак.

Тоа е. Денес пак кај мајка, ќе ја носам да шетаме. Се надевам на плата. И така...

Имајте убав ден. :sun:

На Peco, ALISA0000, kjukli и 27 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.995
    Добро утро од мене, повелете на црешки :D
    не се баш убави, да ве предупредам со време, ама какви такви, си каснувам, да си го направам меракот дури ги чекам охридските :D

За полуматура не носеа во некој ресторан, немам поим кај беше, не се сеќавам, немам ни слики. Носев некои панталони и кошулка, на нозе не помнам. Дома ништо не правевме, барем не се сеќавам дека се собираа роднини и пријатели.
    За матура фустанче до колена, рамни сандали и шминка колку да се рече дека сум нашминкана. Во хотел правевме, Десарет ќе да беше.... како и да е, убави спомени, во 2014 правевме 15 години матура, јас не отидов поради неодложни обврски, и ми е криво за тоа, многу. Ај уште три години, па 20годишнина ќе славиме :?: кога летнаа?! А моите дома си ги собраа најблиските колку да се одбележи матурата, па немаше фешти. Вчера ги гледав битолските матуранти :o една ми остави така (facepalm) впечаток, само се прашав како ја пуштиле од дома таква?
    Апсолвентската ни беше во Журнал, и тоа пред десет години, море повеќе има... ауууууу... остарев :worried:

Ич не ме потсеќајте на вакви работи... овде во Скопје немам колку што ме држи памет, ама имам внуци во Охрид, матуранти... нема да бидам таму деновиве, ама секако ќе се јавам барем да честитам.

И така...

На Peco, ALISA0000, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Матури,полуматури...
    Уф за полуматура мислам дека славевме во една дискотека,а како бев облечена стварно не се сеќавам,знам дека не ми беше нешто wooow,дома ми дојдоа најблиските,тетки,стрини,чисто колку атер
    За матура шиев фустан,сатен,плава боја, и знам интересен модел напраивме,уште си го чувам,и во Континентал славевме
    за дипломирање, пошто факултет завршив со маж и дете, тие присуствуваа кога дипломирав,и поубаво чувство да ти се тука мажот и детето нема :)
    Ова денес што се прави ми е претеризам,уште за полуматури нашминкани,на штикли,младинава многу брза да порасне
    керка ми од септември во школо ја запишавме,и по повод завршување на градинка:D, мајкиве се организирале да им купат подароци на учителкиве, кои од нив јас ич не сум задоволна,ама ок да не се двојам реков ке учествувам во давање пари,околу 30 дечиња се,и викам симболично ми е ок 150 ден да се даде максимум 200, нееее по 400 ден.викам вие луди сте?? тоа се 200 евра по 100 евра за учителка ли??,мајкооо кај отиде светов,за нешто што и е работа,што зима плата за тоа,јас да и купувам подарок за 100 евра??? и не ми е јасно што? ок е е ајде некое цвеќе,новчаник,и сеа си ќутам,а гледам штама е ,ваљда на сите им е многу ама не им се кажува:rofl:
    и се мислеле дал да има алманах,групно сликање,со капи ли...ама многу сум против тоа,ама ај

На bella.s, Peco, kjukli и 23 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.716
    Добро утро

За мојата матура сите од моја генерација се веселеа само јас ,,зјаев,, да не ќе го видам НЕГО. т.е. да ме види колку убаво бев облечена.
    Та убаво се ,,изназјаив,, наредните 20 години ;(

Матурата ја памтам по тоа што на мајка ми душа и извадов шетајќи по фустан:worried:
    Ја памтам и по ,,ивкова слава,, дома...неколку дена гости, маси нередени столови од сите комшии собрани, ситни колачиња, ордевери...:headbang:
    Имаше ли потреба од сето тоа кога после кратко време истото се правеше за свадба ???:fubar:

За средувањето и козметишењето.

Многу сакам, ама немам време.Се обидувам да одвојам време за себе, ама и кога ќе дојде тој момент секогаш има немиени садови, непружани алишта, неизброшани плочки, така да мојата козметика се сведува со по некоја маска на лице еднаш неделно, и обавезно се фалам тука :nod:

За на фризер навистина немам време, имам прилично долга коса, па лесно се средува, но мерак ми е да ја носам фенирана и секое влакно да си има свое место.
    Во моментов сум хаос:emo:
    Ќе помине и овој период со малото па ќе можам да си обрнувам повеќе внимание.

Нокти вешташки веќе никогаш веќе нема да ставам.:tmi:
    Моите ги лакирам редовно.Кога малку ќе приметам дека се оштетиле на врвовите (паднал лакот), тогаш ако немам време за лакирање, правам мини корекции и - терај даље !!

Телото освен со млеко за тело (и на пролет анти целулит гел, бидејќи ме фаќа паника кога ќе се видам) ништо не ставам, не одам по масажи немам време јас за такви луксузи.

А како добро би ми дошло едно опуштање во некој козметички салон ;(;(

На Peco, ALISA0000, kjukli и 30 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Ми фали класот од средно... Кога ги гледав секој ден имаше нервози и караници, ама и прекрасно другарување. Секогаш си помагавме на тестови и испитувања, никогаш немаше љубомора и поткажување. Кога поминувам покрај гимназијата секогаш ја гледам со носталгија.
    Матурата беше еден од најубавите денови што ги паметам.
    Беше малку bittersweet, зашто имаше некое чувство на разделба, дека секој оди по својот пат, па на крај имаше и по некоја солза. :( Десарет беше @Annath, сите матури од Охрид таму се правеа. :D Утрото после хотелот се пикнавме цел клас кај еден соученик од Пештани и кој знае кога си отидовме дома. :D Кутри негови родители, не’ чекаа со наместени маси, уште триесет и кусур гости. Ама се гледаше дека им беше ќеиф. :lol:

Во мое време се’ уште не се претеруваше со фустаните. Имаше 2-3 девојки со долги фустани и мислам дека сите чудно ги гледавме. Носев летно, лесно фустанче до колена, најнормална пуштена коса и убави сандали. Партнер! :rofl: Другар од друг клас, па само влеговме заедно, се сликавме и потоа секој со своите. :party:

Пред две години (мислам, а може беше лани? :^) Изгубена сум во простор и време) се собравме за 10-годишнина, и супер си поминавме.

За полуматура не ми се зборува, јас бев од категоријата bullied и уште имам трауми од тој период од животот. Деца, ко деца, невини, ама знаат да бидат и многу злобни.

На Peco, kjukli, papillonP и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро.

Глава ќе ми спрсне :|

Сонував @ninja35 имал син :D па журки, славење..

Ќе пијам :coffee:
    Па пак во Кавадарци :^)

Се читкаме покасно друштво

На Peco, papillonP, Emy867 и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.995
    Не беше само Десарет, ги менуваа, една година Десарет, една Метропол. Претходната генерација славеа во Метропол. Можеби кога ти си била останал само Десарет како опција. Инаку знам, брат ми во Метропол славеа, исто од гимназија.

На mariatim, ph.orhideja, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Никогаш не сум сакала припаѓање во несвест за вакви поводи. Од типот на нема ништо за мене тука, ајде во Солун. :lol: Или па уникат да било...

За полуматура носев широки фармерки од тие што метеа улици, рамбовка и патики. Коса малку зафенирана и малку нашминката, како што мислеле од дома дека ќе сум убава. Патиките сеуште ги имам. :lol: Тоа беше квалитет. Малку искинати се, ама жал ми е да ги фрлам, па вршат работа за вежбање по дома. Да не жуљаат педалите на Орбитрекот што тешко се вртел. ( Поздрав @Winter Lady :hai:).

Матура правевме во Палас. Носев краток шорц, штосна маица троа посвечена, болеро, сандала вртоглаво висока. Шминка сама- коса пеглана. Највероватно имало гости дома.
    Дипломска - без многу помпи, црн краток фустан, шминка и фризура кај другарка дома.
    Веќе кога магистрирав имаше троа поголема прослава дома. Под поголема мислам 20 души. :P

На mama89, Peco, kjukli и 26 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски:sun:.
    За мојата матура по фустан бев во странство со моите.Најдов совршен,со се кондури и ташна.Не бев проблематична.Во првот дуќан го видов на излог и го купив.Најинтересно веше кога стигна сметката за мобилен на татко ми:clap:,со дечко ми неколку пати се слушавме од таму.:inlove:Паметот се во него ми беше.

Прославата беше убава,во Континентал,имав и партнер,школски другар,кој дојде да ме земе од кафаната.Моите сакаа во кафана,а јас не знам што сум сакала.Знам кога дојде партнерот по мене,дечково мој на криво го гледаше,а ни јас не бев поарна,се накај него свртена.Кој го гледаше тогаш парнерот.И него го удавив,цела вечер за дечко ми му зборев.(facepalm)
    И ден денес се смееме за тогаш,,ватрено крштење"имаше дечкото ми,кога со сите баби,стрини,тетки го запознав.Со долг стаж е мојов дечко,скоро 18 год е во фамилија.
    А со партнерот од матурата сме другари и денес,само секој на различна страна и со свои обврски.

На апсолвентска не бев,со две мали деца бев тогаш.
    Дипломската си ја обележав со маж ми и децата и најблиските на вечера.

На kjukli, papillonP, Emy867 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Добро утро.
    Наспана и одморена:party:.
    Сабајлинава се пулам во саатот, 08.30 а бебуш дурли спие. Отидов во веце измив/исушив коса, па и ја запеглав и трк во детска.
    Она станала и седи, чека, да ја земам.

Косата ми е лесна за средување, а и кога ми ја фенираат држи само дента, па немам проблем да ја средам.
    Сега сум шатирана, и веѓи ми оформија а и секој втор ден одев на фенирање за време на престојот кај мама :makeup:....најубава во кафаните бев:rofl:.

Козметика, посебно препаративна, имам еден тон и сум подобро снабдена од козметичко студио, па повторно сама си се средувам како и косата.
    Предходните посети бевме сместени во хотел, па бев на првиот и единсвен третман за лице бидејќи поради промена на клима кожата ми дојде во ужасна состојба, а ја немав целокупната препаратива со мене.
    Во моментов презадоволна од Др. Хаушка и линијата за секојдневна нега на мојата преосетлива и сува кожа, па ќе си се шлапам дома, а се останато еднаш неделно.
    Нокти никогаш во живот не сум правела во салон, не ни имам намера. Користам креми за раце, ножички/турпија и нежен беж/крем лак. Едноставно не сум јас во секоја друга комбинација.

Во живот ниту на депилација не сум била.
    Имам се што е потребно за депилирање со висок. Апаратчиња, восок, ленти, спрејови кои веќе подзаборавени а делумно и неупотребени стојат и чекаат некој друг сопственик. Од апаратчето на браун сум презадоволна. Не сум јас да одам по салони за депилации, не би се чуствувала удобно. Се си имам дома и се водам по правило направи сам.

Едит:
    и за матура ми сошија костимче :P:rofl:

На samovila.red., ALISA0000, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Со која жена?
    да знам, да не е некој знак ова... :^)

На Peco, papillonP, Emy867 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.231
    Допаѓања:
    277.367
    Легнав со глупави мисли ,станав со уште поглупави соништа.

Дали од муабетиве носталгични си ја сонував најдобрата другарка од детсвото и младоста.Во друг град ми замина ,но денес мора да ја барам на телефон да ја слушнам.Ми недостасува...:|

Мојата полуматура и матура беа одамна,ама сепак се сеќавам:?:.На полуматура во црно плишано сукњиче и блузиче,а на матура во долг фустан кој не беше лош ама фризурата ептен теткеста.:^)

Најмногу и најубави спомени си имам од апсолвентска,позрели знаеш што да купиш како да се дотераш,како да се забавуваш...Ние два пати си правевеме апсолвентска:ноќна и денска.Многу убава генерација на факултет си бевме ,Пред две години си се собравме на средба нешто како генерациска...Јас единствена од подалечните градови бев..Си поминав преубаво.:)
    Пијам кафе и заминувам на работа ама нозете назад ми се враќаат,не ми се оди...:(

Последна измена: 18 мај 2016
    На samovila.red., Peco, ALISA0000 и 28 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Заборавив да кажам дека сонував како го пробувам фустанот....и пукаше на мене (facepalm).

На mareane, mariatim, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Време за мене имам на претек , па се тинтрам колку можам. Користам прилика. :D
    Еднаш месечно одам да ми лакират нокти , па цел месец раат. Некогаш одам на депилација, некогаш дома. Коса средувам на пет дена. Ја фенирам и пеглам , па стои до следното пеглање.
    Од пуцвал кадрици, ја правам праз права. Па некогаш правам и локни со пеглата. Тродупла работа си отварам. Важно мора да биде спастрена.
    Се што може да се купи од декоратива и препаратива купувам. Пола од тоа стои неискористено. А и никогаш нема да биде.
    Мм вели оти просторот и организацијата му се променети 100%.
    Што нема да му биде , кога и за него почнав да купувам залихи.

На ALISA0000, kjukli, papillonP и 20 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro...
    Tuku sto se lazeme mene dobar den mi e.
    Jas na zasluzena pauza so kafe,denot mi e uzas...plus rabota |(
    I mene mi se smaci toa cadenje na limoni nasabajle kako refka i si zemav vcera od Kit-go sok od caden zelen limon.Preubav e i se znae deka e limon vnatre,toj od kam go imav ama kako voda e ne mi se dopaga.
    Od doma ke ve iscitam sega nemam vreme samo @danichap ja procitav za fustanot ...sigurno si sonuvala zasto neknja kaza deka se plasis da se kacis na vaga i da go probas.Samo si malku paranoicna,nisto strasno,veruvam deka za tvojot poseben den ke ti stoi preubavo :inlove:
    Izgleda samo jas nemam nikoj od tuka sonuvano a... :wasntme:
    Pozdrav :hai:

На Peco, ALISA0000, kjukli и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Па не знам колку жени имаш ти :D може е и некој знак ништо чудно :P
    Нинџа џуниор :rofl:

Последна измена: 18 мај 2016
    На Peco, mariatim, Quuen и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Добро утро.
    Дефинитивно сум во пмс, главата ми пука, ама нема да се дадам. Ќе се борам до крај со глупавите хормони :devil: Сега ќе си напијам еден или два Б6 па понатаму ќе видиме.
    И чаеви ќе пијам. ]:)

Кога бев девојка другарка ми моја работеше во салон како козметичарка и таа ме средуваше секогаш од глава до пети со години.
    Е откако дојдов во Мк немам одено ниту еднаш на депилација. Некако не најдов некого тука каде би можела да одам опуштено, си купив депилатор па се средував едно време до бременоста дома.
    Сега морам да смислам што да правам, после депилирање ми излегоја многу поткожни влакна, не се усудувам пак со тоа, да се депилирам сама нема шанси, мене и надусници мм ги симнува, јас залепам, тој влече, јас не можам сама на себе болка да си нанесувам :D

Последен пат бев на маникир и педикир тука два дена пред да се породам и воопшто не бев задоволна. Избрав Силуете салон, токму од причина што не сакав некој маалски салон, демек попрофесионални се, ќе се опуштам повеќе, ама девојката што ме средуваше устата не затвори.
    Се живо уназад ме испраша, а јас побогу само дојдов да седнам, со толкав стомак, да затворам очи и да се опуштам :|
    Ако и кажев дека не ми се зборува, дека сакам да се релаксирам, ќе испаднам дрска, ќе ја навредам.
    На неколку пати затворав очите демек да сконта да ме остави на мира, ама неее, таа секогаш имаше некое додатно прашање.
    Мислам јас сакам со луѓето да зборувам, ама ете има моменти кога не сакам и кога знам на што ќе личи муабет веќе од првото поставено прашање.

И стварно веќе почнав да се иритирам. Зошто се овие луѓе толку знатижелни? Каде и да влезам морат да ме потпрашат нешто приватно. Вчера влегувам во продавница здрава храна. Добар ден, имате ли киноа.
    Да, имаме. Ми покажува и почнува да става во кесе. Следно прашање: Од к'ј си?
    Сигурно не дека сака другарка да ми стане, приметувам кога проаѓам секој пат од тука со син ми на час кога го водам, како ме загледаат тие две таму што работат, и така некоја неубава фаца прават, знам добро да се прашуваат што и како ми е во животот. Немаат попаметна работа. |(

Одам на доктор, застанувам во ред, женава искочи пред мене: Од кај си, Каде живееш? А каде таму? А мт од каде е итн... |(
    Мислам луѓе аман, имаат ли некој друг вид на муабет. Отсега ко ќе излегувам ќе си напишам автобиографија на лист и ќе си ја залепам на чело. Сигурно ќе имаат пак некое прашање плус.

Ете малку се искажав со тоа фрустрациите. Ама нели е некултурно? Ајде ако некогаш се случува и нормално како се развива муабет немам проблем да си кажам и такви работи нормално, ама ова овака нападно многу често се случува. Површни, знатижелни муабети. До тоа колку плата имаме и се по ред.
    Од каде сум? Како од Марс да сум падната. Што би било да сум црнец? :rofl:

Ехееј до каде дојдов, почнав за една работа, а почнав за друга. Се гледа дека сум во пмс :D

На samovila.red., Peco, ALISA0000 и 29 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Не бе, ме замисли да не е некој знак да не треба пак да се женам...|(
    Ај може е само сон...:lol:

На ALISA0000, mareane, mariatim и 5 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро!
    Дури сега кафе пијам.
    Утрово добив усни а ла Џоли:*
    Не, не бев на ботокс, алергија си имам:envy:. Во рок од две минути ми се тродуплираа. Мм ме праша кој ме изудирал:lol:
    А нај нај од се :@ матичната не ми дава рецепт за лек, морало прво на алерголог да одам, да ми каже од што е па да ми препише лек, зошто ако е на полен - лек е летизен, ако е на прашина - лек летизен, ако е на бадеми - летизен (facepalm). До терминот на алерголог ќе си :envy::makeup: :@
    А во меѓувреме дијагноза - на нервна база ти е ...]:)

На Peco, ALISA0000, kjukli и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.157
    Допаѓања:
    91.555
    Добро утро и од мене.Читајќи јас @bittersweet овие два дена посакав да одам да и помогнам,дали околу децата дали за чистење сеедно :lol: ако треба некаква помош кажувај не сме малку друштво овде :)
    Скоро сите сте сонувале па да си кажам дека и јас сонувам,ме бркал некој човек абе цел сон се криев бе плачење плачење никој жив не ме спасува :rofl: и сеа како пореметена сум кога станав (facepalm)

Да си кажам збор два на тема полуматура,матура,апсолвентска

За полуматура кога ќе ми текне ако бев облечена леле смеа ме фаќа :D Фармерки ни куси ни долги,такви се носеа до коклите :D блуза зелена на неа пишеше версаче (facepalm) бели чевли а под нив мрежасти зелени чорапчиња и косата ми ја правеа целата виткана :D славевме во диско ама не беше ништо спектакуларно најобично до 23часот бевме дома сите .Дома не славевме ништо ниту пак гости имавме мајка ми имаше направено само една торта знам пред да одам дојде тета да ме види и толку.Тој период дедо ми беше болен по него повеќе ја паметам полуматурата:|

За маура плачев :D несакав да купувам фустан затоа што не носев а ми велеа дека со панталони не се одело глупости |( и бев решена во ресторант да не одам со класот.Во последен момент со школски организиравме како матурска екскурзија и заминавме за Турција :angel: е тие ми беа најубавите 5дена во животот :D без мама и тато без досадување на мобилен без професори абе живи уживанции.
    Матурска не правевме ниту дома ниту пак во кафана,не сакав јас да се собираат луѓе и да честитаат нешто што не е за честитање живи глупости па моите ме подржаа.И дека не бев дома периодот кога се правеа матурските им олеснив работа и на моите :)

За апсолвентска не купив пак фустан :rofl: црни панталони со една убаво кошула знам од хепенинг ја купив бев на фризер и шминка.Убаво поминав колку да се одбележи денот :) Исто поминав скромно дома дојдоа тетките колку на честитање а јас до 5-6 другарки и другари прославив во кафана.

Неможам да сватам како може за полуматура да се припремаат толку многу,па дури и да се слави зборам за дома со гости. Што се слави тоа што детето се описменило ли? :^) незнам мене ми е многу безвеза.
    Па и правење матурски на ништо не личи цели свадби се прават,детето неписмено останало и не научило ништо ама важно костум и машна ќе носи на матурска (facepalm)абе бегај таму :|

Немам намера да навредам никој,секој има право да прави што сака оваа е само мое мислење :)

Треба да купам уште некои ситници а мм на работа и му велам: да те чекам да одиме заедно,и ми кажа дека веќе немал нерви да ме шета од едно на друго место за купување,да сум излегла сама :|
    Доброо мене и уште поубаво ми е само по релаксирана сум :D

Имајте убав ден друштво :hug:

@joy1 прими сочуство,остани силна,нема зборови кои би те утешиле :hug::hug::hug:

На samovila.red., papillonP, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.