Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утренце :)
    Време е за кафенце :)

Их бре, и римува се :lol:

Гледам денес пак некако депресивно надвор, се уште сум малку резервирана со маженце, ама си кажав нема да дозволам и денес да ми биде лош ден!
    Нема! Бидејќи ниеден ден не е лош, освен ако самите ние не дозволиме да стане таков (и што сум паметна отсабајле :lol:)

На angieangie, Teodora*, Mama25 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    279.737
    Добро утро и наздравје кафето на сите.Ајде викендов нека е порелаксиран и повеќе да се пишува а помалку наелектризирани моменти.:)Мислев денес да шетам ама надвор врне така да денесв кујна ќе се забавувам

На anina, danichap, Teodora* и 4 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    154.047
    good morning beautiful ladies :):sun:!

ova angliskiov profesionalna deformacija oti cela nedela zboram po 8 casa non stop,pa nisto cudno i doma da pocnam....cidna rabota kolku brzo se reprogamiras koga si vo sredina kade ne se zboruva makedonski i kolku ti se prosiruva znaenjeto na jazikot za kratko vreme...sega gi razbiram nasincite koga samo po nekolku meseci ziveenje vo druga zemja se vrakaat so akcent:)..

denes cistenje na meni...rucek mi zgotvila majka imam od vcera...da ja suredam kukava pa da podnapravam nesto blagicko da ima za potkasnuvanje..moram site obvrski -pazarenje,perenje,peglanje - da gi zavrsam za vikend za da ostavam sredeno vo tekot na nedelata..

od cela situacija so rabotava najmnogu ja zalam majka mi...taa e najangazirana vo momentov...ama nemam drug izlez..mora da doaga kaj nas zasto ne mozam da go ostavam golemoto samo doma,nema koj da go spremi za uciliste...mnogu casovi se vo prasanje...a maloto mi e nakako malo za vo gradinka...ke vidime ..neka zatera rabotata pa ke barame plan b...
    se citkame pokasno ...odam da se druzam so krpi,briski i pravosmukalki

На tessie, Bozica1980, Mama25 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Aјде една тема ако може:
    Сте имале ли потешкотии да се навикнете во брачниот живот и колку ви траел?
    Јас се навикнувам...ама,не е лесно

На anina, galapce и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Лиса Маја, покасно ќе ти одговорам јас, сега од тел. ме мрзи да куцкам

6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    154.047
    ne e lesno...treba vreme kako i za se...
    prvite nedeli otkako se omaziv veruvaj mi deka placev ...iako bevme sami so mm i nemase koj da mi prigovara nekako ne mozev da se snajdam da si vospostavam red vo domasnite obvrski...so tekot na vremeto si vospostavuvas kontrola ,si izbiras prioriteti i koga ednas ke fatis red se e pesna...

mi nedostigaa i domasnite..pa prvite denovi placev ko dete...budala,toa e...
    posle sekoja nova situacija e taka...i koga ke se rodi dete treba pak nov plan za funkcioniranje i naviknuvanje...pa ko mene ke pocnes na rabota ..pa pak ti treba nov plan i naviknuvanje...i toa e ...
    ke sviknes ne se grizi...

На Teodora* и anina им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Во денешново време на беспарица и многупарица, стрес, нервози, брз начин на живот и што ли не знам уште, не е лесно човек да остане со мирна глава. Сите ние имаме секојдневни проблеми и фрустрации. Да не ја користите темава како боксерска вреќа. Да ги решаваме проблемите надвор. Доколку сме нерасположени да не трчаме овде да се испукаме. Ако веќе тоа го правиме, да го правиме во соодветна тема или овде на ниво и со стил, како и што беше до неодамна. Возрасни сме и многу лесно ги препознаваме интригите и сплетките и не сакаме подбуцнувања против другите членови, зошто и сами може да ги препознаеме, но не секогаш сакаме да реагираме. Ова е сепак форум. Темава никогаш нема да биде тоа што беше во почетокок, но да се потрудиме да ја одржиме и да не биде затворена. Знам дека ова може да се надмине, зошто верувам во моите пријателки и дека повторно ќе биде место за релаксација.:hug:

@Lisa_Maja Добредојде! Што ќе се напиеш?
    Потполно се согласувам со тебе @WORRIED.BT и кога ќе видиш така минува животот. :)
    Секојдневна адаптација.

На lunicka, Mama25, anina и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    :coffee:
    Добро ве најдов...иако имам пишувано на оваа тема пред некое време,не сум ЕПТЕН нова :).Ама да го почнеме денот со едно

На Teodora* и friendy им се допаѓа ова.
  9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Добро утро другрчиња [​IMG]

На Teodora*, Mama25, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Jас само да ви посакам убав ден:sun: топлина, љубов во вашите срца:l: Нека бие во градите.
    И како помлада кафе и благо ќе послужам:emo:
    Благи да бидете:angel: Жени, понекогаш сте да ве фати човек па трипати удри еднаш брои по тоа задниците.
    Ко да не сте се чукнале одамна бре, така ми делувате]:)
    Ај не се лутите со дрва и камења не фрлајте :D Фаза е ќе помине :party:(poolparty):dance:

Сармата ми крчка утрово ја свиткав, планирам да ја соберам сестра ми и до соседниот град да киднеме на една опуштена дружба со драги женички мои верни пријателки :inlove:
    Да, ги сакам со сите мани и доблести, совршенство без мана не постои:)
    Бидете поздравени каде и да сте и со кого и да сте :hai::hug::hug::hug::f::f::f:

На mareane, tessie, Mama25 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @ozbilnazena ako me veruvas i jas mislam oti do toa e problemot.:rofl:
    Da stavime preduslov, "necuknati" da ne ideme.]:)
    Jas ne da ne sum cuknataaaaaa...pajazina pajazina.:drunk:
    Ama ne mi ni teknuva.Na pocetok mislam deka se ke izdzam ama bez toa tesko..No ne bilo taka.

Za temata na denot..
    Ne da imav problemi na pocetokot? :sweat:
    Kako sto bev naucena od svoi 18 da ziveam samostalno,se mi smetase mi se cini.:worried:
    Toj naucen na eden tertip jas na drug...
    Cist primer,pusenjeto cigara vo wc :o :@ ...me izluduvase.Ko ke slusnam pa i zenie so ista navika mi se :drunk:
    Ama so vika Gorge,so razumen
    kompromis gi izbalansiravme rabotite.

На ozbilnazena, Mama25, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Добар ден и од мене.:hai:

Темава е одлична.(y)
    Со мм почнавме да живееме заедно после 3 месеци врска, прво ни беше проблем да одлучиме каде да живееме, кај него или кај мене ама нели женско, па треп, треп со очите, као поблиску сме до работа од кај мене, всушност поблиску си бевме до моите:)и прв од многуте компромиси на мм, се одлучивме кај мене да живееме.:clap:

Си седнавме се договоривме, тој сметките ќе ги плаќа, јас храната, кој што може тоа ќе работи и се всели либето кај мене.:inlove:
    Тешко беше да се навикнам да спијам во ист кревет со него секоја вечер, на тоа најтешко се навикнав:Pвака во глобала е доста педантен па немав нервози околу фрлени чорапи, алишта, немиени чинии е сега за спуштање капак во вц, паааа многу ќе барам така.:lol:

Како што пиша и @WORRIED.BT , цел брак е низа на прилагодување, прво на самиот брак, па обврски, па таман си се навикнал и прилагодил на едно дете, дошло друго дете, таман си се прилагодил и на тоа опаааа дошло трето, па кој знае таман се прилагодуваме да бидеме семејство со три деца може да бидеме семејство со четири деца, знам дека мм многу сака ама се плаши да ми рече ради здравствената состојба.

Како и да е ако има љубов, почитување, разбирање и трпение секоја ситуација, секоја промена, секое прилагодување е лесна за надминување.:inlove:

На SV1911, ozbilnazena, Mama25 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Лесно ви е вам со деца со мала разлика во годините помеѓу себе. Што да кажеме ние останатите!? Додека го пораснеме малото, може големото да се зажени, па ќе треба право внуци да гледаме. Чисто онака да останеме во кондиција.
    Мојов големиот гледајќи колку проблем имаме кога треба да одиме некаде - а нема кој да ги чува, некни ми вели: Мамо, моите деца ќе ги гледаш ти! Он неговиот проблем си го реши важно. :?:

На Annath, ozbilnazena, Teodora* и 6 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @friendy ako e za uteha,ti barem ednoto si go porasnala a i dvete ti se rodeni.:lol:
    I so se sekiras kaj i da e snaata
    ke ti go pocuva maloto pa posle ti nejzinite.:smirk:
    More TarzanO bil tamu kaj vas vo globalO.Moze ke mi kupi od sajderO,ist kakov sto ti mi donese.:drunk:

На Annath, friendy и danichap им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Назад ви е орото! На оние што не сте родиле уште де. Сега јас вака - онака, ама после ќе си легне човек на брашното. Домашниот есап и на пазарот есапот не е ист. Но, нека е се со Божја промисла. Нека даде таму кај што нема и сите да се радуваат на дечиња.(y)
    @galapce не знам дали знаеш, едно време имало сајдер што се викал Ништо. Одиш у кафана и те прашуваат што ќе пиеш, а ти Ништо.:rofl: Ништо не ти донесов, не оти не сакам,туку не знам каде си? Да донесам, па после сестрите да пијат.:shake::lol:

На Annath, ozbilnazena, Mama25 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Тоа е твој проблем, јас сум медицинска сестра а не очен лекар.

17. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Штом видам сонце, посебно вакво како денес,после голем студ и дожд како вчерашниот колку и да сум нерасположена се фаќам за работа која инаку не ја сакам, како чисатење на подрум,и гаража.(zilmer)
    Навика ми е пред да направам дома генералка ги чистам првин нив,зошто после ми се чини нема да исчистат.Моите генералки знаат да траат два и повеќе дена.
    Не дека има толку многу за чисатење туку јас кога че наидам на фтографии си ѓи гледам,алишта предиплувам,за да го осетам мирисот на тоа дамнешно време.
    Сите сме по малку исти,а најмногу мм.Чува сешто,и знаа да рече.Нека си стои, ќе ми треба.Е тогаш ќе му го тутнам да си го носи во гаражата.
    Блазе им во градот,во стан.Не знам како се снаоѓаат , што се однесува на просторот.
    ММ моторот би го чувал во ходникот.
    Лута сум за подрумот,и сега не сака да ги креваме креветите за да исчисам под нив.
    Ама арно му кажав или ќе крева или и креветот во гаража.:D
    Болна сум жени, од женската болест.Лекот на векот е кафенце и :D

На Annath, mareane, ozbilnazena и 7 други им се допаѓа ова.
  18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден и од мене. Не ве поздравив утрински за да не претерувам на работно место. Сепак дружба е дружба а служба е служба. Замислете да добијам отказ заради пишување на Фемина:^) :D Лошо ќе биде:wasntme:
    Туку денес некако болесникава се чувствувам. Како едвај да мрдам. Нешто ми се зачестија настинките и гриповите во последно време. Секој месец по два дена сум спласната. До зимата ќе да е:rain:
    Малечката прв ден остана до 15 часот(poolparty) Напредуваме:muscle:. Силната на мама.

Темата за привикнувањето во бракот е добра ама не би знаела како да ја објаснам мојата ситуација. Јас немав проблем околу обврските или мојата неорганизираност. Од првиот ден почнав со ручек, перење, чистење. Имав проблем со барањето на своето место во бракот. Пред склучување истиот живеев со моите родители од кои зависев финансиски а и дома секогаш мајка ми се прашуваше за сите домашни работи. И сега што да правам? Каде да го ставам ова? Да ги мијам чиниите сега или после ручек? Кога се правеше генералка чекавме таа да даде упатства за работа:D. Прашување за излегување и други ситници. Така да влегов во брачните води имав проблем со привикнувањето дека јас сум „домаќинката„ и не треба да барам дозвола и упатства од никој туку треба да го правам она што јас сметам дека е исправно. Едноставно немав свое јас. Му висев на глава на мм со глупави прашања. Дали може да одам на кафе? Дали може да ја пуштам пералната на скапа струја? Дали може денес за ручек да има грав? Едноставно за се прашував како тој да ми е надреден а јас треба да го послушам. Да беше некој друг на негово место и тоа како би ја злоупотребил мојата наивност и несамостојност. Добри 6-7 месеци ми требаа да престанам да се однесувам како мало дете и да станам вистинска жена која сама ќе одлучува за многу работи во домот.
    Додуша можам да речам дека, сега, мм многу малку участвува во носење одлуки во поглед на финансии или други работи околу куќата. Се е на мене оставено. Не ме ни да ме чепне ако ги види зидовите зелени кога ќе се врати од работа:D

На Annath, sanjaeva, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Мене мислам дека баш тој дел дека веќе водев домаќинство со години ми го олесни заедничкиот живот со мм, исто и тој сам си водел домаќинство па само си ги прилагодувавме навиките.
    Ја го научив да штеди, да не купува од прва продавница, без да споредува цени и да не купува храна како за 100 души.
    Тој ме научи да чил аут, не мора се да биде завршено на време, секогаш има време за домашните обврски, да јадам морска храна и да ми биде убаво, не мора се да биде испеглано, да си уживам во животот.
    Не дека предходно сум била онаква врзана за куќата со крпата ама сакав се да биде чисто и завршено на време, сега не толку, битно децата да се најадени и чисти се друго може и да почека.:)

На Annath, ozbilnazena, Teodora* и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Мене ми е ок од поглед што сама си одлучувам кога и како да чистам и пеглам,ама некако најтешкиот момент ни е кој колку за што троши,он повеќе,па јас се лутам.или за излегување-он повише,па јас пак се лутам:$.И некако многу време поминувам во лутење,барање рамноправност што реално знам дека не е возможно.И на крај,јас незадоволна од него зашто си е таков,од себе зашто се лутам,а не сум била таква во врската.Ќе мора да поработам на себе малку

На tessie, НаталиЛили и Teodora* им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.