Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

И од ДОЛУ ако е,не е гаранција дека ќе се разберат :D
    Се зезам (y)

2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Бебуш само што стана, јас пијам второ кафе на тераса, таа да јаде, ги предавам на мм и излегувам.

Поздрав за @promeneta
    Ние го имаме Џорџ и стои за украс. Всушност моите деца воопшто не се играат со плишани играчки, а ги имаме милион.
    Многу раздавав, а другите буквално за украс седат.
    Ако ви треба Џорџ радо би да ви го испратам. Нов е :wasntme:

received_10154136243694906.jpeg

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Хај.
    И сега да пишам како што и ветив.
    Убаво ми е.. немам психички падови воопшто само малку нервозни моменти како и секој всушност низ животот. Откако дојдов овде.. до него, во земјава, покрај културата и најголемата можна демократија што воопшто ја запознав и сите тие нови традиции и навики за мене сум ко преродена. Како да живеам всушност втор живот. Живот исполнет со љубов и чуства..
    Пред да дојдам.. наназад со години ми се чини дека живеев денес за утре и ради реда се со мисли и прашањето "кога"?!
    Кога дојдов.. всушност и се ми е така испомешан тој момент во последната секунда чекиран лет, во последниот саат пакување и тргнување.. а воопшто не мислев дека баш тогаш ќе биде.. ама ете бар од таа страна тогаш среќата ми се насмевна и појдов на денот баш кога не се надевав.

Овде.. не ни стигнав да се одморам, ама пак од друга страна што ќе ти е одмор.. веќе со месеци наназад се чуствував празно и непродуктивно. Па кога женава за мене веќе искрен и долготраен пријател ми се јави и ме препорача да започнам со нејзината работа бидејки таа ќе се сели од тука се прерадував.
    Луѓе, едно имам да кажам. Се е со врски и на секаде, секаде бараат човек што ќе биде препорачан од веќе докажана жена а ти да го продолжиш нејзиниот пат.. бинго е да те викнат сосема случајно со оставено CV..
    Така еден месец си присредив како јас сакам, прошетавме со гости една недела и веќе времево беше завршено за "по дома".. и воопшто не жалам, среќа што имам шанса да излегувам од дома, да имам свои финансии и најважно продуктивно да се чуствувам.. другото не е важно.
    Еден ден да ме остават дома во 4 ѕида ќе си приумрам ми се чини..
    Нервози секогаш имало и ќе има, падови, подеми исто така, еден пат изодиш и имаш друг на повидок, ѕирка те гледа и се смешка.. тоа е животот, никогаш доста од борење и борба за нешто повеќе за себе си..

Налет, работава ми е одлична, што е најважно имам време за себе, за дома и за домаќинските работи.. опуштена сум, можам да куцам и да читам одвреме навреме, имав шанса да рмбам и по цел ден ако сакам, ама нејзе, не сакам бидејки сметам дека и ова за почеток е доволно за понатаму ќе видиме.. само здравје господи.
    Амин, убава работа и убава плата, колку толку мои се си и си уживам.

Постот го пишувам со саати, крени збор два остави, така ми е секогаш всушност.
    А форумот а воедно и темава ми стана некоја навика за кафе и паузи помеѓу работа и обврски.. може во друг период и друго време ќе биде поинаку еве не знам што ќе ми донесе животот.

Тема бебе: омилена ми е.

Поздрав :coffee:

Esmeralda-MD, azelea, Doozy and 33 others like this.
  4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ми се јавува другарка да и ургирам , полага некој испит за агент за осигурување.
    ОК.
    Ама ништо да не ,,чепнеш,, ???? Да отидеш труп ?!
    Ми се јавија сега тоа да ми кажат.
    Вака усрамена одамна не сум била, дури незнам ни дали ќе помине, не прашав.

Eli23, Esmeralda-MD, Doozy and 25 others like this.
  5. duffi

duffi Форумски идол

@Ordinary мислев на јазична бариера. :D
    Се шалиме понекогаш со свекрва ми на таа тема.

6. MilaP

MilaP Форумски идол

E dobro be cadorce ako se pomali jas ne planiram doma da si gi nosam...
    Za nareden pat ke znam .. fala :makeup:

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

За @duffi
    имам една сестра, млада, згодна, манекенка во вистинска смисла на зборот. Деверот колку годишен е? ;)

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Чекај Бубале, сестра ти е на форумов? Не? Епа нека чека на ред, девојките од овде имаат предност. :P

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Срц, ти си имаш дечко, седи си на г'зот:P.

10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Fala na site za cestitkite,da si docekate koj sto saka...
    Da dosredam doma mali duri spie pa polesno ke se dise:hai:
    P.S.Se gledame vecer na isto mesto:D

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ама мене за другите ми е, слободните. :D

12. promeneta

promeneta Популарен член

Леле луѓе се осеќам како Анастасија Ражњатович :D.
    Ајде сите што имате дома нешто од Пепа прасе, пуштајте натука :lol:.
    Се шалам, го ценам вашиот гест и желбата да помогнете, фала ви најмногу, ама верувајте, нема потреба.
    Пишав на @zhap4e да ја пушти Мама прасе на зафрканција оти Енџела ја позна на сликата.
    Инаку на неа не и' недостасува, јас сум и Мама и Тато прасе, по потреба :lol:.
    На мене ми недостасува, ми боде очи што ги имаме другите, а неа не.
    Ама ќе ја има низ Ср, а и не е скапа, до 300 ден., така да фала уште еднаш и на @zhap4e :hug:, и на @Sky-butterfly :hug:, и на @duffi :hug:, и на @Umbrella22 :hug: за предлогот за Либерта...(ако имаше уште некој, фала и на него, ни концептот веќе не е тоа што беше :^)).
    За плишани играчки, и ние ја имаме и Маша, и Мини, и Литл Пони, и милион мечиња, зајчиња, крави, жаби, бубамари, жирафи, мачиња, кучиња...
    Си спијат во нејзиното креветче, а таа со мене се бори цела вечер, вкочанета сум, не можам да мрднам :(.

Ај добар ден сега, тоа погоре беше џингл :D.

Енџела гледа Том и Џери, Џери вика ДЕНЏЕР, а Енџела му вика, не е денџер, Џери, ТЕНЏЕРЕ е :rofl:.
    И после вика, ајде Џери оди во дневната ДУПКА (наместо соба :rofl:).

Јас пак се мислам што прженица да биде на менито, дали лепчиња, дали некоја протеинска бомба (јајца и колбаси) или скробна бомба (помфрит со кечап и мајонез) или едноставно да изедам пола кило политанки и да одмарам до утре :?:.
    Во секој случај, калориска бомба ќе е.

Надвор дува ветер, пак ќе си седеме дома :@.

Друго не знам што е на репертоар денес, не сум ве прочитала, концептот е празен...
    Чекајте бе, ми текна, знам имаше убави новости на темата (и без концепт ме бивало бе 8)).

@danichap, со лесно да си ја износиш бременоста, па мадам да добие еден мал господин за братче :lol: :hug:.
    @LUCERKA, нека е здраво и живо бепчето :).
    @PUPICA, нека е здраво и живо внучето :).
    @Viktorijaaa5, среќен роденден, многу здравје, среќа, љубов и пари :hug:.

Друго нема што да кажам, секојдневието се' исто, пак исто.
    Ми недостигаат мм и моите многууу :l::l::l::l:.

Мислам оти беше толку :).
    Поздрав и убав ден на сите :hai::hai:.

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Неможам да се свестам аууу ептен сум била преморена значи мислиш домашна работа по дома не те отепува ама не било така
    Иииии нормално без кафе не се освестува па ете ке варам сега и пијам со една комшика младо моме е па ке каже нешто :P
    Ајде кој е за :coffee:
    срекен роденден @Viktorija5

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Да ве прашам нешто овде, зашто во соодветната тема е прашувано повеќе пати и нема одговор. Се извинувам за офф, ако некој има информација нека ми пише лп.
    Добра шнајдерка/шнајдер во Охрид? Демек за поефтино да поминам за свадбиве, решив да шијам. А никогаш не сум шиела и појма немам кај да одам. Help me please!

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Во ВестМар само, немат промашај!

LivingGlam likes this.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Што правите жени?
    Арни ли сте?
    Мене не ми се сите овци на број.
    Дали дека уште од сабајле се изнервирав на работа со тоа програмата на компјутерот,ми преседна и работа и се.
    Сега само зевам и чекам да пројде ручек и да фаќам хоризонтала.
    Воздухов надвор е остар и мириса на студ.

Само по агенции гледам и сонувам за одмор.Впрочем,не сум ни престанала да гледам аранжмани.Тоа најмногу ми го опушта мозокот.Во право бевте вчера со муабетот,агенциски ако одиш,поефтино излегува,отколку сам да си направиш резервација преку некој сајт или директно во хотел.Само децава знам дека ќе одат сами во летен камп,за сите заедно уште немаме идеја.Идеи и желби секако дека имаме многу,уште да ги реализираме,супер ќе биде.Здравје само.

Сега ја читам @LivingGlam прашува за фустани.Јас знам еден бутик од Охрид,Анел(не наша Анел)се вика.Има и во Скопје и има многу убави модели,едноставни,елегантни и пристојни.Таква и си ја замислувам ЛивингГлам.

Last edited: May 19, 2016
    Esmeralda-MD, JuLleE, Peco and 26 others like this.
  17. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Дoбaр ден.....кaкo и oбичнo ве читaм сo кaфе и цигaрa нa терaсa.Денес и утре рaбoтнo. @danichap имaј си леснa
    бременoст,уживaј..... @LUCERKA некa ти е живo и здрaвo синчетo... @Viktorijaaa5 среќен рoденден сите желби реaлнoст...Имaјте убaв ден другo немa штo дa кaжaм нервoзнa сум ке пукнaм :devil:,дo утре ќе ми пoмине.Ќе се фaќaм зa рaбoтa.

18. duffi

duffi Форумски идол

За Бубале оти не можам да ја тагнам. :D
    23 годишен е , ама окото на поголемо му оди :D

Леле @PUPICA стално ја заборавам и се извинувам.
    Честитки за приновата, да е живо и здраво малото.:l:

19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

За @duffi
    25 годишна е, ама помал има цел живот, се плеткаат, скарај се смири се, не е тип шо шара, а понуди гледам фрчат:$]:)

20. duffi

duffi Форумски идол

Готово!
    Се освативме . :party:
    Ќе ви доаѓаме секое лето на ензероно. Само спремај се - он не останува тука. Гради кариера во странство.:D

Thread Status:
Not open for further replies.