Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас па сум многу стегната а маж ми малку пораспуштен во однос на финансиите. :D
    Така да кога влегува дома со платата ги става на маса и вика прибери ги кај тебе додека не ги имам потрошено:D

На ozbilnazena, Teodora* и tessie им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    154.043
    popladnevno kafence i femina...mi fali toa vo rabotnite denovi..nekako stanav zavisnik od komjuter i internet

@Lisa_Maja kako sto pisav prethodno ,brakot e postojana adaptacija i na okolnostite i na parnerite eden kon drug.sigurno uvide deka brakot e sosem razlicen od vrskata....bez razlika kolku e dolga vrskata partnerite ne se poznavaat dovolno kako sto ke se zapoznaat vo tekot na zaednickoto ziveenje....ama treba dogovor i razbiranje od strana na dvata partneri...toa sto tebe ili nemu vi smeta,otvoreno ke si go kazete eden na drug i ke se obidete kolku mozete da go promenite toa...vo 10 god.brak kaj nas nema moi tvoi pari...budzetot e zaednicki...se znae sto se trosi i kolku se trosi...pred da se kupuva nesto se kazuva i od moja i od negova strana...ako za nesto nema pari vo momentot nema lutenje ke se priceka....na pocetokot ako se postavat jasno pravilata nema da ima problemi ponatamu koga itekako se kompliciraat nestata....

На Annath, bittersweet и Glasna им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    Не дека предходно сум била онаква врзана за куќата со крпата ама сакав се да биде чисто и завршено на време, сега не толку, битно децата да се најадени и чисти се друго може и да почека.:)[/QUOTE]
    biterke kazuvaj lek za ova..
    jas maki macam da se odviknam od cistejneto..i koga sum umorn i se vleckam cetvoroski za do krevet jas predhodno moram sve da izbrisam raskrenam izmijam pa da mozam da zaspijam inace son ne me vajca..mm samo mi se luti i vika po mene..samo ova glavava moja supliva denes ok utre pak istoto..:headbang:kako da se odviknam ? kako uspeja ti?ahhhh:headbang::headbang::headbang::headbang:

На ozbilnazena и Teodora* им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.898
    Девојки...:hai:
    Прво да се заблагодарам на @tessie ,@Daleron ,@RainBow ,@Bozica1980 ,@Teodora* , простете ако некој заборавив,што помислиле на мене и сум ви недостасувала.:)
    Бев отсутна зашто ја испративме свекрва ми на оној свет.:(
    Знаете како одат тие работи цела недела работа,уморна сум физички а психички убиена во поим.Нејзината смрт сите не затекна .
    Ми треба некој ден да се вратам во нормален тек.

На SV1911, vinozito1, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    154.043
    primi socuvstvo @lunicka ...zagubata na blizok e teska bez razlika kolku e star...spomenuvajte ja po ubavo taka ke prodolzi da zivee vo vasite srca

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @lunicka Тешко е кога некој го губиш секојдневно по малку и знаеш дека назад нема враќање, а уште потешко е кога се случува наеднаш. Прими сочувство.
    @danichap Спомна нешто за купување количка, па би и дала совет да си земе нешто попрактично, што лесно се ракува (да не гледаш упатство секогаш кога треба да ја склопуваш и расклопуваш) и што зафаќа помалку простор. Обавезно вежбајте дома "маневри" за да не се врткате половина час или повеќе околу неа откако ќе излезете од болница.
    Размислувај за во иднина, животот брзо минува, едно дете, па друго.Задните две места ти се резервирани за двете деца, торбица или ранче - за друго ќе нема место. Освен количката во багажникот ќе треба да ставаш и други работи како куфери, торбици, играчки, работи од пазарување и сл. без разлика за колку голем автомобил да станува збор.

Уствари гледам дека ќе имаш и вакво на автомобилот.

На Annath, Glasna, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.898
    Што се случило овде, има и банирани.Ако има некоја љубезна по лп да ми објасни,
    ве мољам.

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема банирани освен Бах на 2 недели не се грижи.
    Добредојде ми недостасуваше.

На Bozica1980 и lunicka им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.898
    Да се надоврзам на последната тема.Се запознавме пред една н.г.далечната 92.Јас штотуку вработена и во срцето се уште со бившиот.Почнавме врска ...и дојдовме до брак.
    Се ми беше тешко а јас останав со него.Врска со кавги делумно јас крива делумно тој.И еден ден му пукна филмот од постојано скитање и му предложив брак.:DНа шега.И еве сме денес.

А сега кога погледнам назад дали повторно би го поминала ова со него жал ми е што ќе кажам не.Премногу солзи и нервози.

На vinozito1, Annath, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Галапче пиле убаво, го остави детено да завива ко волк пред дупка:wasntme::drunk:
    Простено ти е чедо затоа што ќе му подариш најголем дар, дар за кој вреди и да постите:)
    Нека е со лесно ќе дојде ден кога ќе го земете во рака и ќе заборавите на секоја мака.
    Сексот не е нешто без кое не се може, но животот со него поубав е;) Е не, цел живот само јас Озбилна:D

Луничке, прими сочувство Бог нека и душа прости.

Жени, јас сум психички и физички денес толку одморена и покрај неколкуте километри поминати во вожња.
    Моја пријателка по 15 години поминати во брак без деца конечно Бог се смилува и ја благослови да биде мајка на син и ќерка^_^ Да, носи близнаци:angel::angel:
    Леле кога ми кажа летав од среќа:hug::hug::hug::hug: Зошто знам низ што помина сиротата, тоа влечење по болници, тоа ќе биде и никако не бидна... И кога изгубија надеж се случи да касни, да ја заборави за да и таа слушне честитам бремена сте ^_^^_^ Како е Бог никој не е. Ви посакувам пријатна вечер:d:

На elanor, SV1911, Lisa_Maja и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414

На anina, mareane и Bah им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Женички, како сте ми?

Прво, сочуство до @lunicka , бидете силни и здрави, а таа нека почива во мир. Добре ни` дојде по кратко отсуство. :hug:

Се надевам дека сите сте добри, здрави и во добро расположение и си уживате во викендот.

:hug:

На friendy, bittersweet, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Луничка мило ми е што си пак со нас. Недостасуваше :). За тебе и за сите останати жени,девојки и девојчиња присутни на темава од мене за убава саботна вечер visnjevaca.jpg

На Annath, toogood, friendy и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    @ozbilnazena таман сакав да прашам, дека си и ти јави се ко нарачана :D ја ко ќе помислам, тебе да ти текне :D

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    44.073
    Хај женски
    Ме нема ,секој ден пробувам да пишам нешто ама не стига време :( деновиве од дома не сме излезени , децава ги сотре грипов . Големово тт до 40.4 тераше па итно на детска клиника во 23ч , од таму не вратија назад со сируп за Тт само. ;( нит јаде нит пие , само лежи спие ...ах маки
    @lunicka бог да ја прости свекрвати :( , нека си најде мир ;(

Јас се надевам да оздравиме сите побрзо

@danichap на нашата количка се вадат тркалата и многу е од помош . Количкава наша веќе третата година ја тера .
    За почеток ќе ти требаат најосновните работи , креветче , количка и сл . Не брзај со купување многу работи некои работи нема ни да ти требаат . Јас слушајки го мм ... изнакупувавме ствари што не ми се најдоа воопшто.

Инаку при крај сум со полагањево уште неколку часа и ќе можам и да полагам . По паметот на мм купивме кола ,огромна ... сега си гледам некое помало количе , да има место за ствари ама да не е огромна ...

Поздрав женски и добра ноќ

На Annath, Teodora*, ozbilnazena и 7 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.898
    @ozbilnazena колку убава вест.Многу ми е мило кога слушнам дека некој после ,буквално мачење,ќе заниша бебе во рацете .Па уште близначиња...убавина:inlove:.

Сега седиме са маж ми и го коментираме попот за погребот.Ми се чини дека беше во некое ...хм чудно расположение.:smoke:Почна прво со опејување на покојната ,а јас сум сигирна дека прво требаше да крсти вода за живите,некако неповрзано.Ај тоа помина ,отиде во друга просторија да крсти вода нема босилек и темјан.Па добро попе нели треба ти да имаш тоа со себе-си мислам.Ја прокрсти водата,го заборави крстот,кој го видовме кога се вративме.Појдовме ама гробиштата се страшно далеку ,мене ми вели-дојди ти со нас да не одиш пешки.Дека јас месарија демек .Во џипот значи јас покојната,попот и шоферот.Тие си плескаат вицови ,мене ми е некако без врска а како да сум на снимање на филмот „Маратонците го трчаат последниот круг“.Сите нивни обиди да почнат разговор им беа неуспешни.Како ја испративме жената без крст во рацете на попот не знам ни јас.Се разбира тоа не го спречи да си лапне 50 евриќи.
    :worried:
    Нека ми простат оние кои совесно си ја обавуваат оваа дејност ама ова е но комент.

На Annath, Glasna, Teodora* и 6 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    279.735
    Прими сочувство lunicka,Добре дојде назад многу ни фалеше ,Одлична вест за близначињата@ozbilnazena тоа е најголема среќа а јас денес потправив нешто благо нешто солено слава ми се ближи па попладнево по родендени и така помина саботата

На friendy, ozbilnazena и lunicka им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.898
    И ова ќе кажам,темава не ја сметам за моја .Доволно сум возрасна да знам што може да има право на сопственост.
    А едно виртуелно катче во никој случај не може да биде тоа.
    Толку од мене на таа тема.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    44.073
    На погребот на таткоми беше поп кој се познаваше со моите .
    Колку што ми остана во сеќавање попот убаво си отпеа , за мене посебно тажно кога почна да раскажува за животот на таткоми , пошто и не познаваше нас ...

Инаку и мене не ми се јасни нивните тарифи по кои наплаќаат . ама тоа е :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.