Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    :handshake:

На samovila.red., Esmeralda-MD, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    417
    Dobar vi den! Od divot Zapata trgnati sme na istok. Samo edna vecer ke prespieme ama eden kup stvari vleckam so mene, kolata natovarana ko so denovi da prestojuvam.
    @Sky-butterfly jas ne sum osetila zemjotres snosti, znaci spijam ko top. Uzivaj na frieze, by the way za pedikir probaj Kaj Daniela beauty, po profesionalci se vo toa.
    I mene mi se ima sluceno ko Bittersweet ajde petoto ke ti bide devojce, ama jas si znam deka samo maski deca ragam,:). Ne se zalam neka se zivi i zdravI.
    Nemozam od telefon da pisuvam veke. Mnogu dupki ima aftopato..
    imajteubav den.
    .

На Esmeralda-MD, Peco, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    ачи си имаме двајца врсници.
    @mami blue и @eleni27 :inlove:
    И моето има полни 13 ама ние ни трчаме ни одиме. Уште сме на стадиум за држање со раце.

@Viktorijaaa5 среќен роденден,да си ни жива и здрава.
    @PUPICA честито внученце.

И мојата другарка се породила и цело друштво се слушнавме од среќни посреќни. Се изнамачија и тие со мажот и.
    Цел ден низ кујна не седната и да ме праша некој на дело што сум сработела?
    Ништо.
    Времево не чини а таман мислев да ги прошетам мали и свекрвата до едно излетничко место.

Изгледс кај и да е ке ме убедите и мене со диетиве и цедено медено лимоново.
    Уште да најдете кој да ми исцеди на сабајле,оти кога стануваме како будалите,незнам на каде да фатам.

Мислев да добришам прозори оти свеки си оди утре ама тешко.

Време за почиВка.

На Esmeralda-MD, VladeMila, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Многу новости тука имало бре женски. Не ве исчитав, ме нема извесно вренме, али битни новини знам ;). Честитки за приновите лични и во фамилиите, а честитки и за мешињата....Им посакувам на сите што сакат да им се наполнат рацете со дечиња, со многу дечиња, па после ко мене да се жалат дека се уморни, ненаспани, капнати...:) :yawn:
    Ова моето се рефлектира врз моето здравје веќе. Не сум добра, и само заобиколувам и изнаоѓам други обврски и не иде ред за прегледи.Башка ќе ми треба и некој билобил (за концентрација и помнење...) оти стара жена веќе...:D Вчера на пример со бебуш у кола, место да го носам во градинка, јас си го донесов до речиси пред работа.....па се вратив и го оставив отпосле. Иако бебуш си пееше песни на нејзин јазик отпозади (facepalm)(facepalm) јас си возам....
    Ај уште малку па ќе влезам у строј.^_^
    На повидок многу свадби. Ми требат фустани, сандали...Со песната Да ми купиш Миле сукнице од свиле, Еспадрила си го поздравува сопругот и му најавува потребен буџет за сезона свадби 2016 .. и ми треба уште некое кило минус во стомак и нозе (hollest) па да станам ваква :makeup:. Ама кој си јаде :pizza: и :^:...малку потешко ќе биде.
    Ми треба еден енерџајзер. Предложете што. Или начин денот од 24 часа да го направам барем 40 :emo:.
    Имајте убав ден.

На samovila.red., Esmeralda-MD, ALISA0000 и 32 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    221.551
    Ве гледам сите зборувате свадби дипломски матурски. Јас скоро никаде немам појдено.. едни веќе знаат дека и да канат не е возможно а други пак подалечни си викаат тие што се им на куп најнормално за нас знаат.
    Долги години сум надвор од државава веќе не ни знам точно колку.. имам појдено се на се на 5 6 свадби мислам, други поводи не.
    Ептен ми е мерак да појдам на нечива свадба да се изнаиграм. Знам да играм весела сум не сакам свадби и тракатанци ако ме прашаш ама на други многу правам кејф.. мислам дека последната свадба на која имам појдено беше пред 2 години..

Дојдено ми е до еден одмор, но, со многу журка, пријатели и прошетки.. денес ко денес тоа ни замре, се помалку се собираме и се помалку се сеќаваме да се договориме за нешто бидејки и да се сети човек најнакрај излегуваат 300 работи од седенките (така беше последен пат) кога се собравме демек "друштвото" накрај сите наведнаа главите..
    Дом, фамилија, работа и бизниси.. сваќам дека на секој се преоритет секогаш, ама да се собереш бе човечки бар еднаш годишно и тоа веќе стана мисловна именка бидејки се се товари на поединечни на грб, а скржавите скржави си остануваат. Се чудам за оваа скржавост луѓе.. да викнеш на гости и да им кажеш на гостите да си купат што ќе пијат а во меѓувреме се јаде само леб со паштета од 15 денари и се утепуваат од работа и пари..100 пати части части, си велиш ајде еднаш двапати трипати па нека оди од мене.. ама кога е доста доста е. Оние скржавите повеќе даваат.. од се кратиш ама пак друго излегува за дупли пари..
    Ај доста мрчев :D

На Esmeralda-MD, Doozy, mariatim и 23 други им се допаѓа ова.
  6. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    6401467b7d710734277c08ca8c5b35ad.jpg
    Ола чикас!
    Овој период од денов сум тотално непродуктивна.
    Ова е се што ми треба сега, молчење, добра музика во позадина, добро кафе и кекс!
    Voila :) :sun::coffee::l:

На samovila.red., Esmeralda-MD, ALISA0000 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Јас ќе се послужам кафе па ќе си легнам...колку-толку да наполнам батерии за вечер за работа...:wasntme:

На Esmeralda-MD, mariatim, galapce и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @Viktorijaaa5 5 среќен роденден драга!
    @PUPICA живо и здраво внучето!
    @danichap со лесно да си ја износиш бременоста!

добар ден убави луѓе.
    убави вести денес на сите страни.така треба

полуматура - славев во Охрид 3 дена бевме, носев црни панталони, црна блуза
    матура - со долг свечен фустан облечен само тогаш а купен во Ср.таква беше модата(facepalm)
    дипломска - со драги луѓе прославено во фоајето на факултетот , апсолвентска славевме исто на факс со журка и рок група со живо..поминавме топ. облека - фармерки и блуза:emo:
    ете накратко и јас да се изјаснам по ова тема

Времево чекам да се опорави, а сладолед јадам од февруари.:rofl:
    Планеви за одмор - имам секогаш :P одам на исто место секоја година + море по можност.

и така останете со здравје:beer::d::beer::d::beer::beer::d::d:

ПС ѕверко мој денеска го сликаа со дечињата и учителките во градинка:inlove:

На Esmeralda-MD, mariatim, galapce и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Јас само да ве поздравам и да ве насмеам малку :hai::)

На Esmeralda-MD, mariatim, promeneta и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    има разлика кој каде учел англиски :rofl:

но мене дефинитивно ова ми е ВРВОТ!

за ова се имам смеено со солзи 3 дена:rofl::rofl::rofl:

На Esmeralda-MD, mariatim, Ariel и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Се вратив од фризер - со шишки :emo:
    Баш шишки. Сега ми е слична фризура ко женска на аватаров, освен што мојава е се уште права. Од утре задутре ќе биде бушава како на сликава :D ама мене ми се таква свиѓа.

Тоа добив моменталната инспирација. Ко за промена.
    Децата кога ме видеја ме гледаа првин малку чудно, мм збунет.
    Знам дека не преферира баш шишки, ама јас ги сакам. Па и убаво ми стојат.

Сега пак ќе излезам со син на час. А ме врбува да сме одиле во луна паркот. Имало такви колички ко за него и имало балерина за мене :rofl:
    Кога го прашаа татко му дали ќе седнел на балерина, мм му одговорил дека се уште му се живее. Јас би, ќе видам само колкава е. Ако е од најголемите не сум сигурна :sweat:
    Ама тоа можеби утре вечер.
    Денес беше прекрасно времево, ама од утре пак најавуваат дожд :(

На samovila.red., Esmeralda-MD, Mrs.Bass и 29 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.848
    Заспа детево а јас прибрав од штотуку печеното лебче во пекарот, ќофтиња, младо кромидтче и таратур со лукче :wasntme:.
    Во наша куќа се јаде и кромид и лук 8).

Денот почна со какао, а во меѓувреме наместо кока кола пифкам водичка и природен сок. После и едно смути ќе сматам :P.

Убав ден:sun:

На Esmeralda-MD, Viktorijaaa5, Mrs.Bass и 25 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Почна со смуди и здрава храна :*

На Esmeralda-MD, mariatim, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.000
    Да, од утре пак дожд |( и ладно |(

@Viktorijaaa5 нека ти е среќен, догодина со принова да го славиш 8)

друг некој славеше нешто? :wasntme:

За шнајдерка во Охрид ич не знам да ти кажам Ливинг, имам тетка што тоа работеше, ама веќе не гледа убаво, па не знам дали работи уште шнајдерај. А какви фустани знаеше да направи, чудо едно.
    За ВестМар не знам, имам слушано доста негативни работи, а имам шиено уште кај една, жената и е кума на мојата најдобра другарка од средно, искрено, не ми го погоди фустанот како што сакав. Така што, раскрстив со шнајдери, поздрава варијанта ми е готов да си купам (велам поздрава, оти со готови не се нервирам како со шиење).

И така... Дано, ме настрви со тоа таратурот... ќе треба сама да го јадам, ама после нема бацување :!: мојов мрази лук :!:

На samovila.red., Esmeralda-MD, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Скај со шишките ме потсети на мене.
    Лани во март ми се роди фикс идеја за шишки. Ми требаше некоја промена, а да не биде фарбање.
    Мојот после цела година ми призна дека не му се допаѓале, ама морал да глуми, за мир по дома. :devil:

На samovila.red., Esmeralda-MD, Doozy и 23 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Наздравје фризурче скај:emo:
    И мене ме имаше удрено некоја желба за шишки скоро, ама сестра ми ме вразуми.
    Кога сме кај фризури на муабет, дајте толкување на сонов мој :rofl: одам на фризер настрвена да се шишам и тоа убаво да ја скратам ( а тоа ми е болна точка, не би се осудила) . Па немало паркинг и на сред улица сум паркирала, сум попречила сообраќај, а фризеркава ја нема, заменичка ставила, ама германка била, сме се расшпрехале убо и ми рекла за фиљан ден да дојдам, услугата бесплатна ќе е за мене, ама пред други клиенти да не дознаат , да дадам пари и ми дала илјадарка. И то:rofl::rofl:. Некој!??
    И уште ова, денес диета левел - месен ден - со секој оброк и месено јадам :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, mariatim и 16 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе заладува?!

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Бизи бизи деј, ве ѕиркам на рати од сабајле :!:
    Не знам како сум пропуштила ама не сакам да заборавам @danichap честитки за бременоста :l:

Редактирам како што читам па да се дополнам: @Viktorijaaa5 најсреќен роденден :party: :^: :*

Последна измена: 19 мај 2016
    На Esmeralda-MD, Viktorijaaa5, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро, луѓе имате склеротични баби во маало па се нешто им снемува и на секое се закануваат со полиција?:@
    Какво маало ќе беше ова јас не знам, еден манијак, друг тежок алкохоличат, двете склеротични баби се нешто им нема, се им влегува некој, се им фрлаат камења во двор |( сами се и аздизуваат.

На Esmeralda-MD, mariatim, afrodita26 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.234
    Допаѓања:
    277.416
    Ве исчитав и не лајкнав оти слаб ми е интернетов на работа,а заглавена сум денес две смени.
    Вода испиено по пропис ама уште погладна сум јас кога пијам вода.:worried:
    @Viktorijaaa5 среќен роденден!

На Esmeralda-MD, Viktorijaaa5, mariatim и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.