Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    221.604
    Само што си дојдов од работа. Капната..
    Да се истуширам и одам на кафе со пријателка во град па што сака нека е..
    Има тестенини, има риба, печурки и сос исто така па нека зготви :D
    :hai:

На acezmija, kjukli, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Јас се токмам мафини да правам.
    Не за друго, насловна ми привлекува внимание 8-| :lol:

Таман нешто место вечера на малиот да има. Со денови успешно избегнувам јадење навечер, освен пар грешки, ама не ги рачунам :D

И сега ако правам и ќе ги јадам. Ама и тоа ќе се рачуна во грешка која не се рачуна :wasntme: :D

На samovila.red., kjukli, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.170
    Допаѓања:
    91.622
    Здраво друштво.
    Најпрво да ви се заблагодарам за честитките за роденденот,ми го направивте денот уште поубав :sun:
    Фино си го поминав денот вчера баш принцеза бев :rofl: синоќа после 12 мм вика : е готово веќе не си принцеза ај оди донеси го виното,доста станував јас :rofl: Арно денеска е 2ра смена па се опуштивме синоќа со малку повеќе винце :$

Уште трчам низ град за ситници бе (facepalm) неможам веќе преморена сум :|

За готвење да го пофалам и мм :) со тесто јас ич не се замарам тоа е негова работа ,џабе ќе се зафаќам кога не ме бива,негови специјалитети му се пиците и пастрамлиите, пасти знае да подготвува, а пак како ја спрема смесата за плескавици или маринада за свинско,пилешко :mm:
    Јас кога готвам не ми се меша ич,само ќе намине до кујна да ме ѕирне и толку,а тој кога е во кујна јас над глава му стојам цело време :rofl: е не ми е убаво што садови не чепка да измие ама ајде преќутувам засега.

На samovila.red., kjukli, afrodita26 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    јас уште малку и бегам кај мама :), деците ми се тамо,муж дежурен ,утре мекици за доручек:), омилените мои од мајка напраени
    Мм ретко се меша во кујна,мислам дека има желба,ама кога ќе видам каков хаос остава,губам апетит ма колку и вкусно да го направил, па ќе го набркам :punch:

Иначе и јас викендов се токмам некакви мафини да направам,се надевам дека ке биднат, дали благи или солени ке размислам, не за друго темана за Мафини остана празна,само муабети во неа..
    Девојки убав викенд, одморени,прошетани, ведри и насмеани да бидете

Поздрав

На DVAANGELA, mareane, tanja manja и 20 други им се допаѓа ова.
  5. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.567
    Дoбaр ден.... Зa денес зaвршив рaбoтa и сегa се печaм нa терaсa времетo е супер.Вчерa тoлку бев нервoзнa мислaм декa ке пукнев oд кaј грбoт,сaкaм дa зaврше сетo oвa немoжaм пoвеќе.Се нaдевaм вo скoрo време ќе се изрaдувaме и ние....Мм не се чепкa вo кујнa a и немa време нoнстoп е нa рaбoтa.Вo неделa сме пoкaнети нa рoденден aмa незнaм дaли ќе oдиме,ќе биде вo игрoтекa и нaјверoвaтнo некoј ден дoмa ке oтидеме.

На mareane, zhap4e, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И јас мафини планирам да правам :)

На mareane, tanja manja, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Лошо сте ги научиле мажите. :D

Се знае строго од сам почеток. Од неможам и незнам нема подобро.
    Така ме учи свекрва ми. Така правам. :D
    Мојот помага во се. Се разбира колку му дозволува времето. Ви реков на диета е . Па сега си прави сам по нешто ,,лајт,,.
    Ако нема дома ручек не се буни, влегува во кујна си прави што сака. После и си средува.
    Знам понекогаш да го сожалам , па да му кажам да остави , јас ќе средам. Ама поретко. :D

Мојот е пораснат со мотото- На жена се помага ако сакаш и таа после да си го врши брачните должности,да не биде капната од работа. :D

Се спремам психички за вечер. Баби , жаби и останатата фамилија. :sweat:

На DVAANGELA, kjukli, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Леле, леле што вреди мажи имате :P мојот не знае ни јајца да испржи ама па како ја светнува кујната после мене да ти е жал да извалкаш нешто :D
    Еднаш кутриот останал сам дома па по моб му кажував како да си свари макарони :D малку ги преварил ама добро, битно куќата не ја запалил :lol:
    И кафе најубаво на свет прави :!: да не биде дека го кудам само :D

Цел ден се молам сама себе да станам да правам пилешка салата со макарони ама времево е само за во кревет, не ми се станува :yawn:

На DVAANGELA, kjukli, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Така им чини, не дека толку не знаат како.

На samovila.red., mareane, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Хелоу!
    Јас ве поздравувам од кревет. Соработуваме со времево, само за спиење е. Сега 'по кроце' титкам, да не ги разбудам дечкиве.
    За маж в кујна, веќе сум споделила дека во викенд јадеме машки ручек, дека само за викенд е дома, да е почесто слободен за ручек и готвењето ќе е почесто.
    Од сам почеток на врската ме фасцинираше со зготвено. Ме научи тој мене. Единствено не прави палачинки:^)
    Коментари дава и бетер од референтот на рефка:devil:
    Досега - "ако не ти чини зготви ти" успешно е спроведено на дело, сега алудирам на - " ако не ти чини измиеното/ исчистеното..." ]:)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, DVAANGELA, samovila.red. и 18 други им се допаѓа ова.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Фaлa Ангелче

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Незнaм шo е,дo времевoли е,,oчиве ми се зaтвaрaaт,ми се спие ми се плaче.Мм и синкo oтидoa дo верo,јa кo бoжем oвaa ќе јa зaспијaм пa и јa мaлку сo неa,јoк не и се спие.Згoрa нa тoa ме бoли непцевo,гнoјнa кесa ли имaм,2 денa дури не ми се ни збoри.Време зa зaбaр немaм,ќе пoпијaм еднo 5 денa aнтибиoтик.
    Имaјте убaвден и викенд.пa ке се пишеме пaк

На DVAANGELA, duffi, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден и од мене.Ниту овде времето не е сјајно(а кога било)нон-стоп е тмурно врнежливо па кога излезе сонце се радувам како мало дете.
    @Viktorijaaa5 Со задоцнување Среќен роденден.
    За помагање низ дома исто и мм како маж и на @referentka,ми помага готви понекогаш и средува по него,но на негов начин,се разместено и наопаку ништо не можам да си најдам.Но,си молчам мудро,убаво дојде кога може човек да одмори од секојдневните обврски,нели?
    После обавезно по сто пати ќе праша какво било,демек му годи да го фалам,и секогаш онака дискретно ќе му нафрлам како тоа требало.На пр.минатата недела правел некој специјалитет со ориз,и кога седнавме да јадеме оризот се осеќа жив.Јас молчам а децата...."Абе тато жив е оризот"?...Ааааа,тоа така треба,поздраво е:^):lol:Децата а и јас :?: се извадивме со тоа не сме гладни многу и се се заврши.Но за скара е Тата-Мата ептен го бива.
    Денес и јас сум како прегазена со главоболки,допивам кафе и одам у dreamland и не ме занима рано било или касно.Убава вечер на сите

На DVAANGELA, referentka, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ојдох по телефонче..

На referentka, Annath, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.412
    Допаѓања:
    180.004
    Е значи цела сум обратна од сите
    Ве читам сите се жалите од времето дека главоболки и попспаност имате а јас седнувам да ве изчитам на паузата од чистење генералка по дома значи целата сум наопаку кога сите работат јас се тегавам кога сите одмарат јас тогаш распалувам :rofl:
    Денес керка ми од училиште ги носат на екскурзија па таму ми е умот цело време и да не мислам се здружив со крпата мајка пусто само на лошо ми оде умот додека не си дојде дома нема да сум мирна аманннн сите ли сте такви мајки или јас сум параноична?????
    Телефони хммм син ми 4 изгуби до сега и сите убави здрави телефончиња сега има еден леново на тач си го чува оти кажав друг нема да има прилика ,за малата се до почетокот на школкската година мислев дека не и треба и немаше но од годинава тргна на курс и си доаѓа сама од училиште па морам да ја контролирам кога тргнала до кај е со кој е кога си иде па така да и дозволив телефон со 8 год
    Комјутер нивен немаат оти не им треба и покрај 4 лаптопи дома ,таблет имаа го сокршија и друг нема да видат у скоро време

На DVAANGELA, referentka, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.559
    Допаѓања:
    177.132
    Хелоо!

Дали сте јаделе помфрит со компири?
    pomfrit so kompiri.jpg

Сега сигурно е запишан како Зандон :)

Музички поздрав :)

На DVAANGELA, referentka, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    151.370
    weekend is beegining:music::party::d:

уште да чинеше времето и тамам ќе беше..ама кога било се погодено...не се наврна и тоа е:@

на ќерка ми комјутер и купивме кога тргна во прво одд.уствари тоа беше првиот компјутер што воопшто сме го купиле и уште го користиме...оддолговлекувавме најмногу што можевме заради неа,да не дреми цел ден пред него...прв мобилен доби во прво одд.користен од мене,а го доби од практични причини-остануваше по неколку часа сама дома после училиште па морав да ја контролирам...што,кога ,каде оди и прави..и ден денес добива користени телефони кои јас или брат ми ги менуваме за понов модел по истекот на договорот со вип...

а батково ко и секое второ дете е исклучок од правилата и ми ги руши сите принципи...во тел.и компјутер зјапа од ко е роден ..повеќе барата и со едното и со другото поубаво од нас...сам вклучува и исклучува ,пребарува по јутуб...нови генерации -други интереси,а ко ќе ми текне дека јас првиот тел. мобилен го добив годината кога се мажив-имав 26 години...:)

На referentka, Annath, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.156
    Ја напраив тортата, да не го мислите маж ми...многу арна личи. Ја ставив во фрижидер да се олади.
    @zhap4e претрчај низ барата и елај :smirk: и какАо имам :wasntme:

На DVAANGELA, Annath, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ко да знаеше дека ми се пие, Божо:mm: Неколку дена немам пиено ич, нити па кафе асално се имам напиено. Мада,ќе се откажував од кафето.:D Оно нејќе пустото да се откаже од мене.:wasntme: Наздравје торте,патем.

На DVAANGELA, Annath, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Sto ubavo koga sum kaj moite.deca spastreni, ja nogi u vis;)

На DVAANGELA, referentka, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.