Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Луничке, да сте здрави и живи и јас закопав и свекор и свекрва бог нека им душа прости
    и без човек и без пари викше мајка ми. Иако парите се печалат а човекот не се враќа.

Понекои попови не знам што да речам Бог нека им суди.

Ќе кажам една случка... во црква телото на починатиот се отпева за последно и за последно домшните најблиските се простуваат од покојниот. Е сега не знам дали таков им беше обичајот но најблиските го бакнаа покојникот и во внатрешноста на палтото оставаа пари.

Така се изредија домашниве и излегуваа од црквата а по нив и ние, не ќе му падне на тетка ми од раце ташната и јас се наведнав да ја земам, и што ме натера се свртев на кај ковчегот и го видов попот како од палтото ги собра парите колу рака му фати :o
    Јас го гледам а тој само тивко проговори... каде што оди нема да му требаат.
    Е да, нема да му требаат не го праќаат на шопинг но не ги оставиле ни за тебе ти доволно зеде а и во текот на целата година ќе земаш.

40 - дена, пола година, година и секое пеење на гробот колку да се помине по редот ќе промрмор така од гроб на гроб ... и ко ќе ми речеше еден братучед од мм поп нема црквата пари :^)
    Е од каде бре брате ти џип син ти мечка и прашуваш ауди колку чини...

На Annath, bittersweet, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.898
    Сум сретнала свештени лица кои достојно си ја носат мантијата.Ама како овој деновиве...што да кажам.
    Туку врне ли кај вас?
    Тресам зелени а од преголем замор не можам ни да заспијам.Таблетка ми треба...

На Teodora*, friendy и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Можеби касно приметувам, ама сега се 26 над 41. Ај за арно за убаво, да се множат и полнат сите три категории. :)

На Lisa_Maja, lunicka, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Врнит мор Луничке, некогаш дремка ме фаќа, кога врне, се исклучуем скроз :D

@tessie ами ред се чекет пред темава, гледаш гужва, народ збрал се, нема тука преку ред, регуларно :D

На Teodora*, ozbilnazena и tessie им се допаѓа ова.
  5. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ај одмори мозок, и јас еве дремам пред ком:) тука сум мор :hai:
    Вау времето лета:o:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    [​IMG] Добравечер девојчиња!!!
    Денес денот си го посветив на себе 8)!!! Нечистев, малку готвев, читав и многу спиев :rofl:!!! Се на се чувстствувам дека се одморив, а баш ми фалеше во последно време!!!

Дали има некоја „женска“ над или околу 50??? Која од нас е НАЈВОЗРАСНА??? 8)

На tessie, danichap, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Мор не ми се спие, но сакав да кажам кога врне вака, некогаш ми се спие, ама сеа, не, некој филм да изгледам, да побарам некој, ми се гледа :)

Ами лета времето, додека трепнеш па нова година ќе дојде :D пак празници :D

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Samo da ve pozdravam site,vo najubavi godini sme :)

На hunter26, Annath, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @lunicka прими сочуство, нека и е лесна земјата на покојната.;(

@ozbilnazena прекрасна вест.:inlove:

@zalosna кај мене се беше поврзано со контролата, кога почина мајка ми не знаев што да правам со себе, прво како знак на контрола си ја исеков косата, ми беше долга, скоро до газот, ја ишишав на скоро нула, после тоа следуваше чистењето, тоа беше нешто што можев јас да контролирам, после сите срања што ми се случиле во животот над чистењето имав контрола.
    И јас како тебе без обзир колку и да сум била уморна ако не беше се под конец мислев дека нешто страшно ќе се случи, мм полека, полека ми покажа колку грешам, голем дел од обврските си ги превзема на себе и еве ме сега чистењето ми е последна работа на светот со што се замарам.
    Да не се разбереме погрешно не живеам во свињарник, чисто ми е само не се потресувам околу тоа се да биде чисто, чисто како порано, животот е прекраток за да ти помине со крпата во рака.

А во врска со поповите, на мајка ми на погребот попот дојде пијан:drunk:па мораше да оди татко ми да носи друг поп од друга општина, срамота.:headbang:

На Annath, MacenceEna, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    od sega ce izleguvam nadvor i po cela den ce dremam nadvor duri koga ce mi se prispije ce se vrajcam doma....stani zamini vratise legni :rofl:mi idi vaka da si napram:punch: koga ce vidam nesto valkano

На Daleron, Glasna, Val-Dim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Навистина не е лесно во првите денови од заедничкиот живот!!! Се ти е ново - куќата, луѓето во неа, нивните навики, храната, па дури и креветот во кој спиеш!!! Во тие први денови ти текнува на изреката - САМО ДОМА СИ Е ДОМА (мислам на дома кај мама и тато)!!! Но, со поминување на времето се навикнуваш - тука ти е мажот кој го сакаш неизмерно многу :inlove:, покасно доагаат и децата кои ти се се на свет :hug:, па ти пополека, но сигурно се навикнуваш и сваќаш дека брачниот живот и не е така лош :D!!!

На Lisa_Maja, WORRIED.BT, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  12. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Жалосна, да ве седнам со братучетка ми ќе се отепате од зборување за срдства за чистење.:D
    Многу ја сакам ама само на чистење мисли:^) Сите средства за чистење на македонскиот пазар ги знае и ги има испробано :D И сега кога те прочитав тебе, како таа да зборува.
    Туку јас и велам не си ти нешто арна а таа ми вика да, кревам температура ако има прашина а јас не можам да ја исчистам:D
    И кога и одам на кафе, прво ја прашувам дали и е чисто бидејќи ако нема се средено ќе ми мафта со крпата цело време без да седне:D

На Annath, lunicka и Pepelaska25 им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    @zalosna слатко ме изнасмеа со ова „цел ден ќе дремам надвор“ :rofl:!!!
    А за чистењето и перењето по дома - малку „олабави“ 8)!!! Пред извесно време „сватив“ дека немора секој ден да се усисива, брише прашина и пере!!! Секој ден „мора“ само да се готви - само тоа од домашните работи ти го „приметуваат“ мажот и децата, а другото за нив во секое време е ОК :) :) :)...

На Annath, zalosna и anina им се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    cuti 8) za nikade sum :tmi:
    e taka da se zgotvi samo i posle tajnirite koj da gi mija a masata koj da ja raskreni a ronkite od pod koj da gi izmeti i i i.........:headbang:

menuvajte tema odmaaaaaa..oti pocnav da se potam:smoke:

На Daleron и anina им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    @zalosna - значи непоправлива си :rofl:...
    Па секако ти се ќе завршиш :D, но немора одма - нека се соберат малку повеќе тањири,нека паднат повеќе ронки доле...
    Додека пишував ти почна да се потиш? Ма кулирај си вака одвреме - навреме на Фемина 8) и немисли на обврските, немаат крај... (facepalm)

16. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Јас влегов спремна во брак што се однесува до организација на време, управување со финансии, познавање на работи од областа на домаќинството перење, чистење, готвење.. Но малку ми беше тешко да го прифатам фактот дека ќе треба целото слободно време да го поминам со него, што подразбира, нема шврљање, нема флертување со други.... Уште една отежнувачка околност беше што живеевме со свекрва и свекор во мало станче, па што се вика неможеш ни на раат да легнеш со мажот.
    Сето тоа треше една години потоа тој замина во странство и 3 години сум сама, уствари прво со свекор ми и свекрва ми, потоа се смилива господ си ја прибра неа и сега живеам само со свекор ми.
    Тој е фин чивек кој дури и многу често ми вика, оди излези прошетај малку, не дозволувај младоста да ти поминува така.
    Првите 2 години животот ми беше пекол со свекрвами додека беше жива, животот ми се состоеше само работа дома и обратно, но сега е многу подобро. Сега јас сум таа која располага со финансиите и мои и на свекор ми и можам да кажам дека за овие 6 месециуспеав нешто и да заштедам. За нас двајцата доволно е само неговата пензија.
    Мислам дека е доволно за почеток да не ве давам многу со небитни детали.

На angieangie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    jas sedam tuka i si mislam utre od kaj da pocnam od koga ce stanam od krevet :( edino koga sum nadvor na setkajne olabavuvam mozok i cim se priblizuvam za na kaj doma pocnuvaat mojte bubacki da letaat levo desno..

На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    sakas da kazis podobro ti e od koga pocinala svekrvati...
    a mor grevota e mazti taka da pisuvas toj zali po nea ccccccc

На tessie, friendy, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    @zalosna фрли им една бомба на тањирите и за секунда ќе бидат готови :D има да бидат музикални, што да ти кажам :D

На ozbilnazena, tessie, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    mene mi e dane zemam drug na dusa inace dosega eheeee:wasntme:

На ozbilnazena, Daleron и Gordana10 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.