Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    ДОбро утро на сите...
    времето надвор е само за внатре ... :^)
    а мене ми дојде ред за чување деца мора да е ладно, да врне...|(

На Peco, ph.orhideja, Petra777 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Добро утро,од вчера ништо интересно изгледа со такво темпо и денес ќе биде така.
    Освем што се поткачив со мм и со неговите скитања беа осет.И сите негови пријатели ми иде на колец да ги набијам,]:)]:)
    Имајте убав ден без нервози.

На Val-Dim, Peco, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро утро!
    Наспана сум и покрај тоа што беба ноќеска се будеше, да не речам вриштеше.
    Времево за никаде е, ќе си седиме дома, па може и ќе сработиме нешто.

На Peco, Tajnaotrovna, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  4. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Добро утро добри луѓе и од мене :)

Ги обожавам утрата (особено саботните) кога се будам прва, и во тишина раскревам набрзина по дома, а потоа седнувам со шољата нескафе до врв и имам време за себе, моите мисли, денешни планови итн..

Денов ми е посветен на мојата снаа. Цел живот сум мечтаела за сестра, ама Бог ми подари еден прекрасен брат. Од причина што со него сме 6 години разлика, за време на детството не бевме кој знае што блиски освен коа се ''тепавме'' па се молев за тој ден кога ќе се ожени за и јас да добијам близок женски пријател.
    Богами, тој ко за инат ме остави да се изначекам за таа снаа...

И ете ти судбина и двајцата правевме свадба со разлика нецели 3 месеци.

Јас од што ја засакав снаата некогаш си мислам дека ја гушам :)

Ама па нели имав замисла дека жена му ќе ми биде сестра и крај-не отстапувам :)

Вчера влезе во поодмината бременост и ми даде зелено светло да можам да купувам за бебето на тетка.
    Jaс после муабетов, фино лепо си потпишав дозвола за излегување од работа и одма се фрлив во шопинг.
    Абе тетка ли ќе сум што ли сум?! :)

Дека и јас сум трудничка не можев сите тие кеси и сваштарии да ги носам со мене, па денес мм ќе ме носи со кола и ке товариме....

Ни Господин Дожд неможе да ми ја тргне насмевката од лицево денес.

Чудни се Божјите патишта... Лани ова време каков беше мојот живот а каков е сега.
    Голем е... И семоќен..

Значи денес на мени ми е снаата моја најсакана и мамичка. Идењето кај нив ми претставува возбуда како детското одење на екскурзија... Цела ноќ не спиење. Не дека ми се далеку, ама времето и обврските не ми дозволуваат секој ден да одам, па ги користам викендите.

Се прашувам дали некогаш ќе престане носталгијата по родителскиот дом.... Сега за сега мислам дека тоа е невозможна мисија.

Си ја олеснив душата. Ви ги пишав моите чувства од дното на душата...

Него, доста цмиздрење, викенд е и време за релаксирани работи.
    Ви посакувам убав и релаксирачки ден исполнет со мнооогу љубов и насмевки...:inlove:
    :hug:
    Btw... На здравје кафе пријатели :coffee:

На papillonP, kuc, samovila.red. и 32 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    Добро утро
    и јас наспана и одморена. Бебуш го врткаме навечер до покасно, до кај 21.30 па и 22.00, и сабајле си спие до 08.00-08.30:wasntme:.

Апнав овошје, испив какаото и се пулиме со бебуш. Едвај чекам мм да се прибере кај 14.00 и да одиме да шетаме, се надевам на рибче на рибникот.

На Peco, ph.orhideja, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Добро утро и од мене! :coffee:

Денес денов ми е - не знам што со себе. :^) Се чувствувам преморено, секакви соништа сонувам, само убави не, половината не престана да ме боли, не можам да се исправам... :doh:

Либе на одмор, а времиштево никакво, сега нема да можам да го натерам да излеземе дека врне. (lalala) Ручек или дома или кај свеки. И така...

Имајте убав ден. :f:

На Emy867, Peco, ph.orhideja и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Вчера прочитав еден твит, вика сите сакаат да се бесмртни а не знаат што со себе во врнежливо попладне.

Јас не сакам бесмртност, до кај 100ка доста е :mm:

На Emy867, Val-Dim, Lilianna и 26 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    277.493
    Добро утро на сите.Пијам машко кафе,(тоа најслатко ми е) и ве читкам!
    Денес ден за на село,ама ќе откапеме внатре од времево,навистина претера!

На Emy867, Peco, ph.orhideja и 21 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.149
    Допаѓања:
    221.648
    Добро утро.
    И кај мене на повидок дожд, тмурно и ладно.. што ќе беше ова и дали е нормално, не, не е.. кога печи салам печи кога е ладно пак не може човек да куртули од метеопатија и поспаност.
    А баш си велев викенд е, ќе прошетаме, кафе ќе испиеме..
    Којзнае..
    @mal.ecka морам да те пофалам и јас, нежно, елегантно, гламурозно.. предобар вкус. Посебно косата..
    Да си исчекате се по ред..
    @Bozica1980 со муабетот ме потсети на моите кумови. Стари луѓе.. свекор жив над 100ка, паси, молзи, прави.. не можеш да ги додржиш машала.. кумовите над 80 ка.. прекрасни луѓе, одгледуваат се по ред, од земјоделие и прекрасен пржен компир, до сирење, млека и урди.. пасишта.. стока.. како постогнуваат сами, како прават не знам, неуморни во работа. Кај нив нема жалење, тие не знаат за жалба, нервоза, болка.. живејат некаде 100 години наназад и не ги интересира модерниот свет.
    Некогаш кога сум одела таму, низ тоа пасиштата сум се губела нивни.. чиниш селска хациенда имаат како во старите времиња.. е кај нив ништо не чепнато и не променето. Луѓе ќе речат село е, мириса има болви.. но, тие зеленила, градини, дворче.. се незаменливи за психата..
    Не знам .. но кај нас постариве сите се жалат, де ова де она, секојдневно.. човек да ги види тука старциве, натокмени намирисани на прошетки.. исфризирани абе од милина.. знаат да си ги живеат пензионерските денови..
    Тајната.. тајната е во начинот на живот и исхраната нивна, домашното нивно.. од тоа никогаш и не одстапиле..
    Раванија со селски јајца нешто најфкусно на свет.. компир, месо млеко.. ех..
    Вкус на животот..

Тоа..

За мене не почнал викендот но на повидок е..

На Val-Dim, Peco, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    81.481
    Добро утро!
    Денот само за...НИШТО
    Што се прави на дождливо време
    Се спие,освен ако не си претерал претходниот ден со спиење
    Ај уште едно кафе,па ќе уклучам мозок,може ќе измислам НЕШТО или ќе останам на правење НИШТО
    Си треба и такви денови во вакво турбо време

На Peco, ph.orhideja, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Само јас со фул агенда денес :) кафе испиено, коса измиена, сега фенирање, шминкање, дотерување и метак :)
    Имајте убав ден!

На Peco, mareane, ph.orhideja и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Alekss❤

Alekss❤ Нов член

Се зачлени на:
    21 мај 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    8
    Добро утро фемикни..јас сум нов член сега само што го направив профилот..Денот ке помине досадно времево е лошо и нигде не се иде..:^)..се надевам дека подоцна ке се смени..:D

На samovila.red., DVAANGELA, afrodita26 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.720
    Dobar den
    Sinoka so gosti do 3.
    Sega:drunk:.
    Kaj malo dete se sedi li do 3???:!:
    Znaci nekoi luge od doma uste pred da trgnat ke resat deka ke izgubat 6 casa nekade i TOCKA.
    Po sekoja cena.
    Maloto 4 pati stana,kenkase,gopreuspivav (znaci ne bev na sedenka prisutna konstantno)..
    Si sedat,gajle nemaat.
    Koga pocnav da zevam i dremam se kandisaa da si odat.Ni muabet nemam so niv.
    Na mm mu velam " za dva-tri dena odime kaj niv so maloto na gosti..pa koga ke go pustam da im cepka i rastura po doma..pa koga ke zasedneme 6 saata..pa da im tekne pak da dojdat kaj nas i da sedat taka":!:
    Sakam gosti..OK..ama ova bez oset da bilo:tmi:

На Mrs.Bass, papillonP, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 31 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Наврнавме и јас и децата ама мисијата е у исполнета успешно...купен бурек и мекица...:emo:

На papillonP, Emy867, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.667
    Допаѓања:
    140.978
    Dobro utro. Spiev od 4 i pol do 7 i 20. Koma panav. Odamna vaka ne sum pospala. Pocnav kosmari da imam kako koga bev pomlada. Verojatno slaboto spienje si go pravi svoeto.

Vremevo za nikade, detevo moe sonce nema videno. A kolku sakam da se doteram i da ja stavam vo kolicka pa zaedno na kej da odime...

Kaj bev lani ova vreme, kaj sum sega. I fizicki i mentalno. Se e promeneto. Drugata godina pak taka. Zatoa ne se nerviram veke za gluposti, ke treba potpisov podole da go smenam. Sega mi e bitno samo deteto i soprugot. Se drugo e minlivo i menlivo.

Periodov dve moi drugarki mnogu mi pomognaa. Mi dadoa se sto mi trebase vo teski momenti. Mnogu sum srekna poradi niv. Ne znam da im pokazam kolku mi znaci seto toa. Takva sum. Bukvalno ne spieja za mene, se zadolzija kaj luge (ne finansiski) za da mi bide dadeno se sto treba pa i poveke. Sekogas vikav deka ne mi trebaat drugarki za na kafe tuku za teski momenti. Epa oni se dokaz za toa. Moze se gledame ednas na 2 meseci ama koga treba i dusata se dava.

Maz mi mie sadovi u momentov i pusti masina. Od 4 on dezurase :) trgna denov ubavo. Jas ke brisam prasina po 10ti pat denovive. Ah da se iselam od tuka...

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, samovila.red., Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    И денес дожд.
    И денес ќе бидеме дома.
    Мене не ми смета дожд. Туку за децата ми е. Тие сакаат надвор, па и свеж воздух да вдишаат, а овака мора внатре. Ќе одиме ќе се провозаме со кола попосле тогаш. Тоа често правиме кога е лошо времето.
    И јас како дете се уште сакам со кола да се провозам, онака необавезно некаде. Дури и лично мене подобро ми е некогаш од прошетка, не се изморувам :D

Да немам обврски, те.децата да не морам да ги чувам јас би шетала по дождов. Сакам дожд.

Има многу активности што можат да се прават на дождов: читање книга, филм, прошетка, кафе, чај, телефонски повици на раат со луѓе со кои не се слушнал оддамна, експериментирање со некој нов солен/благ рецепт, прередување и организација на облека/мебел/кујнски работи,
    спиење :wasntme:

Добро утро, те.ден веќе.
    Секој ден во исто време пишувам, малата кога е легната веќе.
    Ќе пијам кафе број 2, онаа од сабајлево набрзина го испив па не уживав во него. Сега реприза :)

Последна измена: 21 мај 2016
    На Mrs.Bass, tanja manja, samovila.red. и 25 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro
    Ova vremeto ke me poludi mesto od prolet nakaj leto da odi toa od esen nakaj zima :envy:
    Denes slobodna ama za gjabe ke skapime so sin mi doma i da prestani da vrni ni e gjabe koga cela vecer se isturi i nadvor ima virovi ogromni ..
    A treba da odam da market pa i sin mi da go vleckam,ke pocekam do posle moze ke prestani :emo:

Raspolozenieto mi e kako vremeto ]:)
    Za rucek stek so preliv i pomfrit za drugo nemam ni ideja ni zelba.
    I ako mi dozvoli sin mi zasto koga e doma zatvoren e mnogu naporen :lol: ke gi napravam mafinite na sky preubavo izgledaat :clap:

На Mrs.Bass, tanja manja, samovila.red. и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    @MilaP многу се лесни и брзи за правење. Нема да ти треба повеќе од 15-20 минути.
    Меки се и лесни, ваљда дека со јогурт внатре.

Па со деца, каде време за нешто компликовано и со триста процедури. Јас и без деца ко бев не уживав долго време во кујна, а не па сега.

На tanja manja, samovila.red., Alekss❤ и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Да е убаво времево, ќе разберам скитате ама денес...кај сте жени?
    Мафини за насловна спремате? :P

На mareane, JuLleE, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добар ден луѓе :)

Сакам дожд ама мразам кога вака со денови е тмурно и ладно :^) премрзнав.
    И какао и чај пиев и пак не се стоплив..
    Сакам сонцеее ;(

Се надевам ќе спадне отоков до вечер па да одам на матура, сакам да се запознаам со втори братучеди од Охрид :D
    И така..

На Mrs.Bass, afrodita26, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.